onsdag 15 juli 2009

Ang Erikssons logistikfaktura 2

Bloggen erfar att – förutom parhästarna Jan Eriksson och Jan Stalfors – två topp-politiker deltog vid samkvämet med klusterföretagen, när den papperslösa "logistikrapporten” á 200 000 kronor presenterades på Furåsen d 22/10 2007. Det var dåvarande kommunalrådet Ann-Marie Jacobsson (c) och "oppositionsrådet" Ulla Börjesson (s).

Helt avgörande är naturligtvis om de båda politikerna kände till att den lilla pratstunden på Furåsen kostade kommunen 200 000 kronor inkl moms, om politikerna godkänt kostnaden, om de informerat övriga ledamöter i ks om den dyra pratstunden och om de känt till att kommunen inte ens fått den påstådda ”logistikrapport”, som kommunen betalat nästan 200 000 kronor för.

Vilken information fick de egentligen av Eriksson? Om inte Eriksson informerat de båda råden om det rätta förhållandet, har de ju faktiskt blivit förda bakom ljuset och kan inte lastas för att kommunen betalat ut 200 000 kronor utan granskningsunderlag och utan logistikrapport. Om de å andra sidan känt till det felaktiga förhållandet, men valt att tiga, är de medskyldiga. För att bringa klara i saken är det lämpligt att de båda damerna förklarar sig vid nästa kf-sammanträde.

Bloggredaktionen!

11 kommentarer:

  1. ..och damerna, Börjesson och Jacobsson, kan dessutom få lov att redovisa vad man kom fram till i logistikrapporten. I och med att Färgelanda kommun (skattebetalarna) pröjsat för denna så har de skyldighet att redovisa resultatet. Jag vill i alla fall ha reda på vad Logistema kom fram till för nästan 200 000 kronor. Personligen kommer jag att komma på nästa kf möte där jag vill ha svar och jag tror inte jag är ensam om det.

    SvaraRadera
  2. Furåsen igen!!
    Den kvällen är inte färdigbetald med 208425:-
    Furåsen skall också smörjas? Dom gör inget gratis!
    Det ryktas att Furåsen tog ut i runda slängar 480000:- för Kommunens personal fest!!
    Det är lätt och bränna pengar så vård, skola och omsorg måste skära ner.

    SvaraRadera
  3. En utomstående betraktare tycker förmodligen att Färgelanda kommun är rena snurren. Egenmäktiga tjänstemän och handlingsförlamade politiker, ingen ordning någonstans och skattemedlen försvinner i rasande fart utan att någon verkar bry sig. Avtal saknas allt som oftast och när det finns avtal så följs de ändå inte. Kommunchefen har ordnat in en kompis på strategisk position, utan att politikerna reagerat och nu sitter de där med skägget i brevlådan. Märkliga är i sanning tiderna vi leva i.

    SvaraRadera
  4. Stalfors hade aldrig fått sitt högavlönade jobb om han inte varit kompis med Jan E, så mycket är säkert. Bara detta faktum är ju något som förskräcker. Inte blir det bättre av att tjänsten som utvecklingsstrateg är ny och skapades för Stalfors speciellt. Nepotism? Ja, visst är det. Den fråga jag som skattebetalare ställer mig är hur mycket mer korruption som döljer sig under ytan? Är det bara toppen på ett isberg som vi sett hittills?

    SvaraRadera
  5. Svar till Anonym 20:18

    Ett isberg i sommarnattens Färgelanda?
    Detta Färgelandas Wategate rullar vidare.
    Nu ytterligare icke diariefört av The Big.
    Dubbla konton, dubbelt vid spegelen.

    Färgelanda har en riktigt, riktigt stor syltburk så alla utvalda får plats med sina fingrar.

    Betala ut dessa gigantiska belopp till ett företag som vi inte har avtal med! Ja, här kan mycket väl isbreget fortsätta skära allt djupare in i vårt skrov.

    SvaraRadera
  6. Oavsett så har Eriksson förbrukat sitt förtroendekapital och gjort sig omöjlig. Enda sättet för kommunen att kunna gå vidare är att ordna med en duglig politisk ledning och rekrytera en ny kommunchef.
    Vänligen...

    SvaraRadera
  7. Hur ska vi kunna ordna en duglig politisk ledning undrar jag? Dom som sitter nu reagerar ju faktiskt inte alls! Jag trodde faktiskt inte detta var möjligt, men det kanske är demokratins pris att om vi har inkompetenta politiker så får vi lov att vänta tills nästa val. Ett är då säkert att jag tänker då inte rösta på Socialdemokraterna eller centern. Dom har förbrukat sitt förtroende om de sitter med vid ett möte och inte ifrågasätter ett skriftligt underlag. Det enda parti som visat lite civilkurage är moderaterna! Men var är dom i Björnhusaffären? Var står dom där? Ja det svider nog att sätta stopp nu för det är lätt att det parti som sätter stopp nu blir de som sedan får stå med hundhuvudet och som de övriga partier säger är skulden till att det inte blivit något av i Björnhuset, men vad är alternativet. Är det för mycket begärt av våra politiker att de tar tag i saken och verkligen sätter sig in i allt som har med Björnhuset att göra. Hade de gjort det så hade de satt stopp. Jag orkar inte på nästa kf möte sitta och höra Kenneth Carlssons (fp) politiska floskler som inte har någon som helst relevans. Sista kf mötet så ställdes en fråga ang. Björnhuset och KC (fp) gick upp men kunde inte besvara frågan men ville ändå utnyttja frågestudens tid till politska floskler. Den snackepellen vill inte jag ha till kommunstyrelsens ordf. Vem vill jag ha då? Ja, någon som vågar ställa sig upp och säga stopp oavsett konsekvenser.

    SvaraRadera
  8. peter sa...

    undrar om inte Berlusconi är inblandad!?

    Lyxpr..... moha ha

    SvaraRadera
  9. Svar till Peter

    Inget tyder på att Berlusconi är inblandad.
    Bohusläningen skrev en artikel härom dagen.
    Skulle troligen varit uppköpt och tystad!

    SvaraRadera
  10. Han läste samhällskunskap på el-tele-linjen. Enligt betyget med måttlig entusiasm. I cv:n inga spår av politisk eller facklig utbildning och allmänna förtroendeuppdrag.

    Det finns inga meriter som säkrar hans förmåga att ratta offentlig verksamhet med sin trögrörliga demokratiska styrning. Den som är fullständigt okunnig (underkvalificerad) eller totalt skrupelfri (bondfångare) kan hoppa över den kommunala formalian och använda våra inbetalda skatter lite hur som helst.

    Kostnaden för några timmars prat med Logistema är vansinnig. 200 000 hade till exempel räckt till fyra heldagsarvoden till pr-byrån Kreab, med sitt betydligt bättre rykte på marknaden än Logistema (understatement).

    Förutom att det är förbjudet för kommuner att gynna enskilda företag är det högst tveksamt om kommunala tjänstemän ska beställa och bekosta en analys om industriell organisation. Inget i mottagarna Stalfors-Erikssons meriter tyder på att de är tillräckligt kvalificerade att beställa, tolka och implementera en sådan analys.

    Leka-direktörsleken måste ta slut innan skattkistan är barskrapad.

    SvaraRadera
  11. Skattkistan är tom!! Vi hade 40milj. Nu har vi lånat upp nya 37milj. Kommunen går minus 17milj. Måste avskeda folk! Dem längst ut på fältet skall slängas i diket!!

    SvaraRadera