torsdag 17 september 2009

Kf - ang Carlssons katastrofala insats

Bloggen återupptar rapporteringen från gårdagens kf-möte och den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp)

Under allmänhetens frågestund fick Carlsson först en fråga, varför han i kommunens svar på revisionsrapporten strukit revisor Tomas Anderssons slutsats att Björnhus-entreprenaden sannolikt ”är en offentlig upphandling”. Den beklagansvärde svarade då ”att vi har absolut inte mörkat, vi har gjort så gott vi kan och lagen är komplex”. Tack vare att Carlsson ”gjort så gott han kunnat”, tog alltså inte ks ställning till den mest centrala punkten i revisionsrapporten. Därmed slapp också ks ta ställning till Erikssons fortsatta vara eller icke vara som kommunchef. Om ks i sitt svar medgivit att kommunen brutit mot LOU i Björnhuset, hade det nämligen inneburit ett misstroendevotum mot Eriksson – som då hade fått gå. Bloggen erfar för övrigt att det är Eriksson själv som författat det svar som ks sedan godkände. Bloggen kan inte förstå hur ks:s övriga ledamöter – utanför mygelpartierna (s) och (fp) – kunnat acceptera denna handläggning. Om den utpekade tillåts utreda sig själv, kan det ju bara sluta på ett sätt. Bloggen undrar om det finns någon som tror på Carlsson, när han säger att han inte mörkat?

Bloggen har i tidigare inlägg avslöjat det smutsiga spelet bakom kulisserna och kan nu även bekräfta att Carlsson, med hjälp av medmyglande sossar, försökt att utestänga allmänheten från demokratisk insyn, när ks:s behandlar hyresavtalen. Igår lyckade dessutom allmänheten beslå den beklagansvärde med en lögn. Carlsson fick under allmänhetens frågestund frågan, ”har du planerat att utesluta allmänheten när det skall fattas beslut om hyresavtalen?” Då svarade den beklagansvärde: ”Nej, det skulle jag aldrig ens komma på tanken att göra”. Då läste en annan person från allmänheten upp ett e-mail som Carlsson för några dagar sedan skickat till partierna i kf, där det bl a stod att läsa ”Ett tack till Er som besvarade min fundering gällande ”stängt” Ks-möte när kontrakten diskuteras”. Då blev det pinsamt tyst i fullmäktigesalen och Carlssons ansiktsfärg antog klädsamt nog en rödaktigare ton – avslöjad lögnare som han var.

Bloggen förstår nu varför ks i våras, under ledning av Carlsson, uttalade fortsatt förtroende för kommunchefen Jan Eriksson, efter dennes lögn i kf om hyresavtalen. De är tydligen lika goda kålsupare båda två.

Allmänhetens frågestund avslutades sedan lika skandalöst som den inletts. När Carlsson fick frågor om Björnhuset och kommunens minst 70 miljoner satsade skattekronor, visade det sig nämligen att det vikarierande kommunalrådet inte visste någonting. Han visste inte hur mycket vi betalat, var pengarna hamnat eller vad vi fått för dem. När han fick frågor om ramavtalet, som bl a reglerar vilken hyra som företagen skall betala, så visade det sig att Carlsson inte ens läst avtalet. Han kunde alltså inte redogöra för innehållet i det avtal som rör kommunens största ”satsning” någonsin. Istället stod Carlsson i talarstolen och jiddrade som en menlös stackare.

Man måste ha förståelse för att Carlsson i denna stund var hårt pressad och att det förmodligen var stort kaos i hans inre. För att bringa lite ordning i Carlssons orediga tankegångar – för att hjälpa honom lite på traven så att säga – så ställdes en rak fråga till Carlsson, nämligen om Carlsson kunde nämna en, enda punkt i ramavtalet, som kommunen följt? Därvid inträder först en pinsam tystnad i salen – föranledd av uteblivet svar och Carlssons förvirrade och jagade ansiktsuttryck. Men så plötsligt ser Carlsson att räddningen finns inom räckhåll – i form av kommunchefen. Så Carlsson kilar snabbt bort till Eriksson, som sitter strategiskt placerad, och håller en viskande överläggning med denne, varefter han återvänder till talarstolen och den andäktigt väntande allmänheten. Men vad säger då den beklagansvärde? Jo: ”Den frågan får jag bakläxa på”. Ridå! Inte en punkt alltså, inte på en enda punkt har kommunen – genom den självsvåldige Jan Eriksson – följt avtalet. Skäms du inte lite grand i alla fall, Kenneth?

Slutordet gick till Jeanette Nyberg som till Carlsson yttrade följande: Du vet inte hur mycket vi har betalat ut, du vet inte vad pengarna har använts till, du har inte läst avtalet. Ge mig en enda anledning till varför jag skall rösta på dig Kenneth Carlsson. Den beklagansvärde svarade då: ”Du kan lita på mig”.

Bloggredaktionen

43 kommentarer:

  1. Han är ju totalt rökt som politiker.Trovärdigheten är ju lika med noll.Vilken total jävla nolla.Han lär alldrig få min röst mera.han förstör ju hela alltet.skitdålit helt enkelt.

    SvaraRadera
  2. Lita på mig?????

    Karln har fått total härdsmälta.

    Det enda man kan lita på när det gäller Kenneth är att han kommer fortsätta ljuga.

    Finns det NÅGON politiker i Färgelanda man kan lita på i dagsläget?

    Jag hoppas det, men jag tvivlar.

    SvaraRadera
  3. Jeanette och Bill! Ni var helt fantastiska!

    SvaraRadera
  4. Läste i dalslänningen att ordförande för revisorerna slutar. Idioterna kan nog inte ha en revisor som anmärker på dom. Så trixet-är "väck med honom". Tur att bloggen klär av de lata anarkisterna. Vad lätt det verkar när bloggen gör det. Tack!Tack!Tack!

    SvaraRadera
  5. Kommunens makthavare avklädda in på bara skinnet! Lika tragiskt som välgörande att det blir belyst.

    SvaraRadera
  6. Hela ledargarnityret måste gå . Helt klart. Omöjligt att återfå något förtroende om dessa korrumperade herrar och damer sitter kvar.
    Tack för ordet.

    SvaraRadera
  7. S minus 3-4 mandat. FP minus 2?

    SvaraRadera
  8. Undertecknad var inte där, tyvärr. Hade saker att göra annorstädes. Det verkar ha varit en synnerligen tragikomisk tillställning. Man får hoppas att "Du kan lita på mig" ändå var ett slags försök till galghumor, likt vid ett annat möte i allhem där Ulla Börjesson, på väg ut genom dörren efter mötet, vänder sig om och till någon för mig okänd säger nåt om att här är inte demokrati, utan diktatur - och det är jag som bestämmer....

    SvaraRadera
  9. Vem röstar på fp eller s i nästa val? Inga hoppas jag!

    SvaraRadera
  10. När Bill Östlund hade ställt besvärliga frågor till Ann-Marie J och Jan E i våras vid skolfrågemötet så var jag vittne till följande händelse. På väg ut från Kf så stryker sig Ulla B intill Kf:s ordförande och säger tyst:-Vi måste se över det här med frågestunden, för det tenderar ju att bli rena förhöret!

    Ville härmed bara påminna om tidigare försök till demokrati inskränkning.

    Detta skulle jag kunna gå i ed på!
    Demokratin är satt ur spel och Moderaterna har gjort några tafatta försök att uppehålla den. Hoppas att de sätter in en högre växel och inte hästesover.

    SvaraRadera
  11. Med den starka samling av motståndare till oegentligheterna i Björnhushärvan är domedagen snart här för våra)inkompetenta politiker. Fp kommer att bli ett minne blott med denna fantasigubbe vid rodret. Här behövs nytänkande, och mycket hårt strävande av den kommande generationen. Att inte kommunen har lyssnat till Östlunds kunnande är högst beklämmande. Varför? Här finns ju en man i kommunen som kan ämnet bättre än någon annan. Varför? Följer det inte de ordinarie förfaranden som falskgänget brukar använda sig av? Mörkläggning+kostsamma konsultarvoden. Bill har ju varit helt gratis!Nej Bill, du har handlat fel. Du skulle kosulterat för dem genom att tagit utt ett saftigt arvode. Då kanske de hade lyssnat till dig.

    SvaraRadera
  12. Ja, vad ska man säga. Kommunen ÄR rutten. Kommunen ÄR korrumperad. Folk ÄR förbannade och ledsna. Folk VILL se ett slut på den här dåliga teatern som ÄR mycket destruktiv.

    SvaraRadera
  13. Frågan jag ställer mig med tanke på våra svenska politikers faiblesse för att styra nomineringar till valsedlar o s v utan en massa "jobbiga väljare" och annat som kan kullkasta deras uppdragna planer, den är:

    Hur troligt är det att tillräckligt många komprometterade "storheter" i ledningen för partierna idag kommer att bytas ut ??

    För att så ska ske krävs både att så många väljare som möjligt utnyttjar sin begränsade, men ändå möjlighet att styra genom att kryssa OCH att partierna faktiskt själva påbörjar en förnyelse.

    Om denna sker av genuin insikt om att det behövs för allas bästa eller om den sker av rent valtaktiska skäl så som att "partiet går före personen" får väl anses vara av underordnad betydelse, även om den förstnämnda bevekelsegrunden klart är att föredra !!

    Nya namn måste i alla händelser komma fram i det fullmäktige som blir resultatet av nästa val.

    SvaraRadera
  14. Var det mycket folk på mötet igår?

    SvaraRadera
  15. 21:28
    En del folk, många fä.

    SvaraRadera
  16. Får sån ångest när jag tänker på hur mycket fiskedrag å fotbolls skor å dyl jag köpt av den typen...

    SvaraRadera
  17. Detta är viktigt nya regler vad gäller valsedlarna. Man kan inte längre stryka ett namn då blir valsedeln ogiltig

    SvaraRadera
  18. Kan ni lägga upp en röstskola för alla de som inte bhar koll på detta. Våra förstagångsröstare är mycket viktiga

    SvaraRadera
  19. Det vi just nu bevittnar är söndertrasandet av en misslyckad politisk ledning.
    Den sista krampaktiga kampen för att försöka hålla skenet uppe. Men allt blir en dåres försvarstal, hur de än försöker krångla sig ur folkets kraftfulla grepp. Saknaden efter dem, hur kommer den att vara?
    Man kan göra en liknelse som om att du stoppar din hand i en hink med vatten. Saknaden kommer att bli lika stor som hålet efter din hand när du drar upp den ur hinken. Du kan plaska när du väl är i hinken, du kan orsaka vågor, men så fort du är stilla så kommer vågorna slutligen avta.

    Detta bör göra var människa ödmjuk!

    SvaraRadera
  20. Ja här sliter man och jobbar och betalar en dryg kommunalskatt som förvaltas av ekonomiska dårar som lever i en liten maktbubbla. Om jag inte stod för en del av fiolerna skulle jag tycka att alltihop hade ett Grönköpingsaktigt löjets skimmer över sig. Eriksson, du som myglat dig in på dåliga meriter borde skämmas precis som Stalfors med din korrupta tjänst, hur kan ni bara gå omkring och låtsas som ingenting. Och hur kan du Carlsson se dig själv i spegeln när du vanskött och missbrukat ditt förtroenda och ruinerat kommunen.
    Har ni inget vett och ingen heder i kroppen?
    Varför spelar ni inte med öppna kort?
    Det går ju ändå inte i längden att dölja era tramp i klaveret, ni skjuter ju bara problemen framför er.

    SvaraRadera
  21. Nu ligger folpartiet RIKTIGT illa till.Snackade idag med en av deras trogna väljare.Han mår så förbaskat dåligt över deras agerande så han inte ens vill rösta på dem på RIKS. Namnet FP(folkpartiet) ger mej numera avsmak sa han.

    Fascinerande säger jag.

    SvaraRadera
  22. Kenneth Karlsson var inte han partiledare för fp en gång i tiden?????????

    SvaraRadera
  23. Bravo Nettan! Du sänkte falskspelaren!

    SvaraRadera
  24. Kan bloggen svara på om det är lagligt att ljuga i kf?

    SvaraRadera
  25. Ja,du Kenneth...................
    Detta är ta mej fan otroligt.
    peter, stigenbo (ej Johansson)

    SvaraRadera
  26. Tankar ang FM 16/9.
    Aldrig har det väl ljugits och undanhållits så mycket som på detta FM-möte. Är det så att man kommit till ett läge där det är omöjligt att göra annat än att fortsätta ljuga? Nu ljuger t.o.m P-O Magnusson som man väl ändå får säga tidigare har hållit en viss nivå på sitt agerande. Inte ens P-O Magnusson kommer ihåg att frågor skall ställas till KS- ordf. ELLER förvaltning. Detta har han själv klart och tydligt meddelat allmänheten vid tidigare möten. Man har även haft möjligheten att ställa frågor till övriga ledmöter vilka har kunnat välja att avstå från att svara.

    Kommunens ende arvoderade proffsmobbare, Hugo Hultgren, yrkade återigen på att Leaderavgiften skulle användas till en ekonomisk revision av Björnhusprojektet. Han nämnde dock ingenting om att han hade godkänt Ks svar till revisorerna vilket gör att man undrar vad hans mål med yrkandet egentligen hade för syfte. Röstfiske kanske? Tidningarna ger ju sällan en helhetsbild så det kanske lyckas.
    Fantastiskt att detta parti(M) lyckats knyta nya krafter till sig.
    Spännande det där Zaid sa om att man skulle ta sig en funderare på Hugos förslag till nytt styre i kommunen. Har inte (M) dementerat att de är intresserade av att ingå i en "samlingsregering".
    Kennet Carlsson såg mycket ansträngd ut när han svarade på frågor från allmänheten och man kunde faktiskt få en aning om att han tycker att situationen som råder inte är den bästa. Dock blir man förvånad när han ansluter till övriga Fp-ledamöter. Då åker plötsligt mungiporna upp och ett intensivt ryggdunkande vidtar. När sedan Håkan Gusteus som grädde på moset, med ett stort leende går upp och säger att det är han som räddat skolorna i kommunen förstår man att Fp faktiskt trivs med att trycka ner och förnedra kommuninvånarna.

    Torbjörn Jacobsson gjorde ett storstilat intryck när han med kvällens enda inlägg meddelade att han tyckte det var en trevlig stämning på mötet. Detta måste sägas vara en rimlig insats för att erhålla arvode.
    Är detta möjligen vårt nästa kommunalråd?

    Detta var nåra av alla tankar som man fick med sig hem.

    SvaraRadera
  27. 22.25
    Det är i normalfallet inte olagligt att ljuga i kf, eftersom den som yttrar sig i kf inte gör detta under sanningsförsäkran eller liknande och därmed inte kan straffas. Däremot löper en lögnare risken att utsättas för allmänhetens "moraliska dom", där folket tar avstånd från personen i fråga. Och det kanske är ett värre straff för en högt uppsatt politiker.

    SvaraRadera
  28. Kan inte någon säga till den där Klabb-arparn ur Åsa-nisse och gå hem för gått. Fy fan säger jag.

    SvaraRadera
  29. Tack! Jag utnämner mej härmed till domare!Avgå Kenneth! Avgå Jan Eriksson!

    MVH 22:25

    SvaraRadera
  30. Är det ingen som kan stoppa detta vansinne som pågår i vår kommun?

    Hur kan ett mindre antal självfixerade, egotripade id....er härska över 7 000 pers?

    Att stå och ljuga rakt ut.............saknar ord.

    Om trovärdigheten ska återkomma krävs TOTAL revision.

    Allt detta är för mej en gåta.

    SvaraRadera
  31. 22:37

    T J bad ju iaf inte Kennet och Jan om ursäkt för att allmänheten var så taskiga mot dom den här gången ;)

    SvaraRadera
  32. Det kan vi alla göra valet-2010 22:46....hmmm..
    en liten sak till herr Östlund också..du var strong Billy Boy!

    SvaraRadera
  33. Kenneth snackade om KRIS. Långsiktig planering?

    SvaraRadera
  34. Undrar om dubbel agenten ger upp nu?
    Tror han är i stenbrottet och benner sten.

    SvaraRadera
  35. Skulle inte en demonstration eller ett fakeltåg sitta fint nu i Färgelanda?

    SvaraRadera
  36. Björnhuset en sjuk bubbla, uppblåst av entusiaster med en ekonomisk risknivå, som inte går att utvinna kommersiellt!
    Svindlande brister.

    SvaraRadera
  37. Ulla Börjesson = Socialdemokrati?

    Enl. Bohusläningen är Ulla Börjesson (S) nu eftertänksam och vill sen en helhetssyn på äldreomsorgen i den södra kommundelen innan hon fullföljer beslutet att flytta dementa och somatiskt sjuka. Det låter ju bra. Det är bara det att hon skulle inte ha varit så känslokall och lat att hon lät ärendet gå ända till fullmäktige innan hon kände att hon måste vakna. Omsorgschef Christina Sandal är en väldigt duktig omsorgschef. Jag har hört henne servera tydliga och genomarbetade beslutsunderlag. I maj påbörjades förberedelserna för flytten. Det är lätt att förstå den vånda och oro Ulla har åsamkat de sjuka och deras anhöriga fram till nu. De är naturligtvis fortfarande oroliga. Allt för att Ulla är lat och arrogant. En helhetssyn skulle hon naturligtvis även ha införskaffat innan hon beslutade om skolnedläggningarna i Järbo och Stigen. Ulla har naturligtvis liksom Kenneth C (fp) ej ens läst det havererade futtiga avtalet som skulle reglera Björnhusprojektet. Här ödelägger hon genom sin lathet och arrogans vår ekonomi. De politiska handlingsalternativen kommer därigenom i framtiden att minska. Är detta Socialdemokrati? Färgelandabor - Tänk efter. Det är inte socialdemokratisk politik! Det är lathet och maktfullkomlighet helt avskilt från mänskliga behov och förståelse för mekanismer som leder till utveckling av kommunen. Personligt angrepp? Ja visst - för oss och det som socialdemokratin säger sig stå för.

    SvaraRadera
  38. Socialdemokratin? Finns allt för många som missbrukar Socialdemokratin. Färgelanda är inget undantag. Vi kan tydligt se hur ledande Socialdemokrater bygger skyddsborg mot allmänheten i Färgelanda. Ett parti som skall stå upp mot det orätta, bygger nu en borg som skydd för vad orätt de själva har gjort. Då skall vi komma ihåg att ett fåtal personer tar sig det orätten. Detta fåtal av personer bör komma till insikt av sitt missbruk av Socialdemokratin och även titta på sitt bäst före datum.

    SvaraRadera
  39. Leader: Gustéus vill fjäska röster på landsbygden. Han har aldrig varit intresserad av landsbygden väl och ve, för då hade han LÅTIT SKOLORNA VARA KVAR och hade valt att höja skolpengen, D V S TILLSATT EXTRA LÄRARE I SKOLORNA. Nu är det färre lärare än någonsin och större klasser ärn någonsin i Färgelanda kommun. Han ljuger dessutom när han säger att det blivit bättre i skolan nu. HAN VET INGENTING OCH TAR INTE REDA PÅ FAKTA FRÅN REKTORER. Eller vem mörklägger skolans situation?
    Skolorna är det viktigaste landsbygden har. Barnfamiljer bosätter sig ofta på landet OM DET FINNS LUGN, BRA SKOLA I NÄRHETEN.
    BARNFAMILJER ACCEPTERAR INTE ATT DERAS BARN SKA TVINGAS KUSKA MÅNGA MIL PER DAG TILL SKOLAN.
    Att Leaderprojektet skulle locka slutkörda barnfamiljer på landsbygden att starta företag, NEJ.
    Utbildade ungdomar stannar inte kvar i kommunen för de är trötta på åkandet. Lättare bo i stan.
    Och M, ni är allt lite skenheliga, ni ville gärna att skolorna skulle läggas ner, kanske var det skönt för er att Fp, S, V gjorde det åt er. Eller var det bossen som inte kan hålla tungan i rätt mun?
    Satsa pengar i skolorna så barnen får bättre utbildning (spec matte, engelska) genom fler lärare. Då kan de starta företag av egen kraft sedan.

    Sluta ge pengar till Björnhus och lån till diverse företagare. Det ska banken sköta. De gör kreditundersökning först.

    SvaraRadera
  40. 00.03 Stenbändaren är en av färgelandas mest tragiska och patetiska figur. Men han är tyvärr inte ensam. Centern har en lika rolig fan , som besitter ett karismatiskt grin!

    SvaraRadera
  41. Kenneth, Kenneth vad har du gjort?

    SvaraRadera
  42. 16.36 Jag tror mig veta vilken dubbel center du avser. Han sitter i kf vilket inte stenbändaren gör.

    SvaraRadera