onsdag 7 oktober 2009

Myglarna vann i KS - men 2010 åker de ut!

Polisanmälan och överklagningar väntas

De djupt korrumperade partierna (s), (v) och (fp) röstade idag igenom de hyresavtal, som kommer att leda till förluster på minst 177 000 000 kronor i Björnhushärvan. Kommunens ekonomi och verksamheter hotas därmed i grunden.

Vid dagens kommunstyrelsemöte fick vi bevittna hur mygelpartierna (s, v och fp) våldförde sig på demokratin i Färgelanda. Ulla Börjesson (s) deklarerade dessutom sensationellt nog att ramavtalet var satt ur spel och att hon tidigare informerat sin partigrupp om detta! Det civilrättsligt bindande ramavtalet garanterade kommunen återbetalning av investeringen. Att sätta ramavtalet ur spel genom godkännande av Eriksson hyresavtal, innefattar således uppsåt att skada kommunen. Vi återkommer med en analys om vad detta kan medföra för de ks-ledamöter som godkände hyresavtalen i dagens beslut. Det är inte osannolikt att dessa gjort sig skyldiga till brott.

Bloggen hoppas att många invånare kan förena sig kring en gemensam överklagan av besluten rörande hyresavtalen, vilket skulle ge mer tyngd åt överklagandet. Detsamma gäller en polisanmälan.

Demokratins hjältar (m, c och kd) skötte sig utan anmärkning och tog sitt ansvar för kommunens verksamheter, dess anställda och skattebetalarna, när de argumenterade mot de skadliga hyresavtalen och yrkade på återremiss med krav på omförhandling. De reserverade sig sedan även mot beslutet att godkänna avtalen samt gjorde viktiga protokollsanteckningar.

Företrädarna för de tre borgerliga partierna (c, m och kd) uttalade även kraftig kritik mot kommunchefens handläggning samt konstaterade att de blivit förda bakom ljuset av Eriksson. Förtroendet för kommunchefen hos de tre partiena får nu anses vara lika med noll. Efter Ulla Börjessons uttalande idag om att ramavtalet varit satt ur spel sedan länge, talar dessutom mycket för att Börjesson och Carlsson gett klartecken till Eriksson att frångå det bindande ramavtalet - utan övriga partiers vetskap. Det skulle i sin tur förklara Carlssons och Börjessons till synes obegripliga stöd för Eriksson och de totalt vanvettiga avtalen - de hade redan sålt sina själar.

Bloggredaktionen

Klicka på pilen i bilden nedan för att lyssna och se presentationen.

80 kommentarer:

  1. AC/DC, with the great Bon Scott, playing "Highway To Hell" live in Färgelanda

    SvaraRadera
  2. Sorgligt att bevittna! Saknar ord!

    SvaraRadera
  3. Ur Statens Offentliga Utredningar, Konkurrensrådets yttrande N1997:08

    Konkurrensrådets bedömning
    Vad gäller kompetensfrågan är det generellt sett inte någon uppgift för kommunerna att hålla det enskilda näringslivet med lokaler. I praxis har dock godtagits att kommunerna får tillgodose hantverkets och den mindre industrins behov av lokaler under förutsättning att verksamheten inriktas på detta företagskollektiv i allmänhet (se särskilt RÅ 1966, ref 7). Verksamheten får sålunda inte ges en sådan utformning att den särskilt gynnar enskilda företag. Att t.ex. tillhandahålla en industrilokal som är specialdestinerad åt ett enda företag är sålunda inte tillåtet. I det aktuella fallet synes det dock klarlagt att det är frågan om ett tillhandahållande av industrilokaler som ryms inom den kommunala kompetensen.
    Konkurrensrådet har som en grundläggande uppgift att lämna riktlinjer till hur konkurrens på lika villkor skall kunna åstadkommas i de fall offentliga och privata aktörer finns på samma marknad. Att uthyrning av industrilokaler är en marknad av sådant konkurrensutsatt slag visas redan av förhållandet att anmälaren i ärendet själv bedriver motsvarande verksamhet.
    Konkurrensrådet har i sitt betänkande ”Konkurrens på lika villkor mellan offentlig och privat sektor (SOU 2000:117) redovisat riktlinjer för hur offentlig konkurrensutsatt verksamhet bör bedrivas för att så konkurrensneutrala villkor som möjligt skall gälla.
    Sammanfattningsvis menar rådet att all konkurrensutsatt verksamhet bör avgränsas redovisningsmässigt och åläggas ett ekonomiskt mål om att uppnå minst full kostnadstäckning. Målet bör tydligt anges i riktlinjer eller andra lämpliga styrdokument för verksamheten i fråga. Det ekonomiska målet kompletteras med ett klargörande att den konkurrensutsatta verksamheten kommer att omprövas om målet inte uppfylls. Det ekonomiska utfallet bör vara särredovisat. Hänsyn skall tas till samtliga relevanta kostnader som uppkommer i den konkurrensutsatta verksamheten. En internränta för utnyttjat kapital bör belasta verksamheten. Internräntan bör åtminstone uppgå till den externa genomsnittliga upplåningskostnaden för den offentlige huvudmannen.


    Ojdå..... Jan E, UllaKenneth, RödIngemar och andra klåpare... detta hade ni visst missat!

    SvaraRadera
  4. Mycket på kort tid av samma gäng, först skolorna och nu Björnhuset. Att socialismens fana vajar på slagfältet, innebär inte att våldtäkten är ok. Denna våldtäkt regleras inte med 99000:- det är ett som är säkert. Folkpartiet kan inte hålla sig i skinnet utan faller återigen för frestelsen, att trassla in sig i denna röda fana.
    Nästa steg för folkpartiet måste bli en investering i växtförädling.

    RÖDKLINT!

    SvaraRadera
  5. inhibition - Inhibition är inom juridiken ett beslut av en högre instans att inställa verkställighet av en dom eller ett beslut.

    Inhibitionen innebär inte att domen eller beslutet upphävs, enbart att verkställigheten har skjutits upp. Ofta fattas beslut om inhibition om ett beslut har överklagats till högre rätt och det ännu är oklart om det kommer att verkställas efter överprövningen eller inte.

    Exempel på inhibition finner man i en mängd lagar och författningar bland annat i 29 § förvaltningslagen, 50 kap 8 § rättegångsbalken och 26 § lagen om domstolsärenden.

    Enligt 21 kap 5 § miljöbalken kan inhibition meddelas när tillsynsmyndighet förbjudit miljöfarlig verksamhet.En förutsättning är att sökanden ställer godtagbar säkerhet för kostnad och skada.

    SvaraRadera
  6. Inhibition är inom juridiken ett beslut av en högre instans att inställa verkställighet av en dom eller ett beslut.

    Inhibitionen innebär inte att domen eller beslutet upphävs, enbart att verkställigheten har skjutits upp. Ofta fattas beslut om inhibition om ett beslut har överklagats till högre rätt och det ännu är oklart om det kommer att verkställas efter överprövningen eller inte.

    Exempel på inhibition finner man i en mängd lagar och författningar bland annat i 29 § förvaltningslagen[1], 50 kap 8 § rättegångsbalken[2] och 26 § lagen om domstolsärenden.[3]

    Enligt 21 kap 5 § miljöbalken kan inhibition meddelas när tillsynsmyndighet förbjudit miljöfarlig verksamhet.[4] En förutsättning är att sökanden ställer godtagbar säkerhet för kostnad och skada.[5]

    SvaraRadera
  7. Pacta sunt servanda - gäller ej i Färgelanda


    Pacta sunt servanda, (lat. "avtal skall hållas"), grundläggande princip inom avtalsrätt, civilrätt och internationell rätt.

    Normalt sett avses privata avtal. Pacta sunt servanda är starkt knutet till tanken om avtalsfrihet. Principen grundar sig på tanken att eftersom parterna fritt får komma överens om ingående av avtal och innehållet i avtal skall parterna även hålla sig till avtalet. Om part bryter mot en klausul i avtalet har motparten rätt att åberopa vissa åtgärder, till exempel natura fullgörelse eller i extrema fall hävning.

    SvaraRadera
  8. Jag säger som jag sagt tidigare.

    PACKET ÄR OSUNT TILLSAMMANS MED VARANDRA!

    SvaraRadera
  9. Omedvetna organisationer är dysfunktionella och förödande för både lönsamheten, effektiviteten och arbetsmiljön. Den här typen av organisation har en tendens att premiera ett ledarskap som antingen är aggressivt utmanande eller osynligt manipulerande. Sämsta tänkbara ledarskap för att kunna möta framtidens krav på flexibilitet och medarbetares behov av mening.

    SvaraRadera
  10. Det kan kännas som en sorgens dag,men faktum är ändå, att vi alla som skrivit på denna blogg eller i tidningar haft framgång.

    Framgången är att vi har lyckats särskilja ickedemokratiska krafter och demokratiska krafter bland våra politiker.

    Vi har fått svart på vitt att S,Fp och V fullständigt struntar i allmänhetens vilja=folkviljan. Med andra ord så struntar de i sitt uppdrag.

    Vill ge ks-ledamöterna i C,KD och M en stor applåd för visat civilkurage. Ni kommer att bli belönade valet 2010.

    Dags att trycka upp tröjor med en sådan där skylt som finns på sopkorgar.Ni vet en sån där tecknad gubbe som slänger skräp i en sopkorg. På tröjtrycket borde gubben slänga i S,Fp och V. Text följande: Kasta bort mygleriet i kommunen. Rösta på Alliansen C,KD och M.

    SvaraRadera
  11. Janis [dʒæ´nis], Irving, f. 1918, amerikansk psykolog, professor vid Yale University, där han varit verksam sedan 1947. J:s främsta insatser rör beslutsfattande, särskilt gruppdynamik under stress. Betydelsefulla verk är Victims of Groupthink (1972) och Decision Making (1977), där politiska beslut, särskilt fiaskoartade sådana, analyseras utifrån begreppet groupthink.

    SvaraRadera
  12. Vansinnig Stigenbo7 oktober 2009 kl. 22:00

    Vem i HELVETE har satt ramavtalet ur spel? Sa Ulla det?

    SvaraRadera
  13. Vansinnig Stigenbo7 oktober 2009 kl. 22:03

    Plus-Sverker hade garanterat slängt dom i sin soptunna!

    SvaraRadera
  14. pacta sund servanda - avtal skall hållas

    SvaraRadera
  15. Jag blev mycket illa berörd när Ulla B talade om för alla som befann sig på ks mötet att hon informerat sin partigrupp om att ramavtalet var satt ur spel. Detta trots att ramavtalet är det enda (om än alledes för futtiga) avtal som finns. Detta tycker Ulla sig ha rätt att helt sonika strunta i och bestämma att det är satt ur spel. Jag har bara en sak att säga och det är att det hon säger är att demokratin är satt ur spel. Usch och fy för att ha ett sådant oppositionråd som tycker att hon kan ta sig friheter som dessa. Jag hoppas och tror på att i nästa val så kommer detta svek visa sig! En eloge till Hugo, Ann-Marie, Iren, Birgitta M Ö, Rune O m.fl. från m, c och kd som verkligen hade satt sig in i avtalen och ställde relevanta frågor och bra förslag som visade att ni värnar om kommuninvånarna.

    SvaraRadera
  16. Kommer Färgelanda kommun någonsin att få ut full hyra? i kontrakten fins en rad som innebär att Lillesjö och Björnrud måste ha en omsättning på drygt 64 miljoner för att betala full hyra (Hyran för produktionslokalerna får ej överstiga 2,25 % / 2,0 % av netto omsättningen) vilken netto omsättning har de båda företagen i dag?

    SvaraRadera
  17. Till Stigenbo 22.00!
    Ja, Ulla B sa att hon trodde alla partiledare hade informerat sina partigrupper om att ramavtalet var satt ur spel för hon hade minsann tagit sitt ansvar och talat om för sin partigrupp att ramavtalet var "satt ur spel". Hedervärt av Ulla att hon tog det ansvaret!!!

    SvaraRadera
  18. Kännetecknande för grupptänkandet är en känsla av osårbarhet, tron att ”vi” har rätt, tendens att ignorera information som talar mot gruppens uppfattning, starkt grupptryck, ringaktning av ”dom”-grupper.

    SvaraRadera
  19. När allt kommer omkring är det ju trots allt fullmäktige som bestämmer. Alla i kf är kanske inte röstboskap.

    SvaraRadera
  20. Jag hade en gammal "ful" svart moped av märket cresent compakt framför mig i trafiken häromdan. Den var ej laglig då den gick alldeles för fort. Trots detta hackade den och verkade gå allmänt dåligt. Svart som synden,olaglig och inte alltid alla hästar hemma.....hmmm....påminner inte detta om ett ledamot i ks.

    SvaraRadera
  21. Ulla vad håller du på med? Det här var bland det värsta jag skådat. Fp ni har nog grävt eran grav inför nästa val!

    SvaraRadera
  22. Jag har också en idé. Vi kan skramla till avgångsvederlag till Jan. Jag har en stor gryta.

    SvaraRadera
  23. Aktörerna i organisationen litar på varandra och ifrågasätter ogärna varandra. Ingen avslöjar ineffektivitet. De som eventuellt gör detta för inte sina upptäckter vidare av hänsyn till andra. En behaglig konsensus råder och bevaras.Men icke avsedda och icke önskvärda effekter kan uppkomma.

    Ledning och verksamhet är åtskilda från varandra och beslut om förändring når aldrig ut till verksamheten. En sådan organisation kan sannolikt enbart förändras i sin helhet om den utsätts för chock – till exempel i form av en dramatisk ekonomisk försämring eller i form av att viktiga personer i organisationen byts ut under dramatiska former. För sådana organisationer innebär också varje förändring höga transaktionskostnader.

    SvaraRadera
  24. Jan har sökt kommunchefsjobbet i Vårgårda. Varför då? Trivs han inte här?

    SvaraRadera
  25. Vansinnig Stigenbo7 oktober 2009 kl. 22:35

    Till 22:09!
    Tack för svaret!
    Vore ju väldigt intressant att veta när Ulla(s) fattade att ramavtalet var satt ur spel.För det verkar det ju ha varit i över ett år nu, varför tog hon inte sitt ansvar då och stoppade det?

    Tänkte skriva nåt som Kenneth(fp) sagt men kommer bara ihåg blablabla svammel svammel svammel.......

    R Ingmar(v) tycker jag inte man ska skälla för mycket på, nu när även han börjar värna om icke statliga företag.Vilket han och hans partikamrater inte är kända för att göra.Nu blev det ju nåt inihelvete fel men ändå ett steg i rätt riktning för hans del!

    SvaraRadera
  26. Ett ordspråk!
    Det svåraste med att göra bra affärer, det är att avstå från de dåliga.

    SvaraRadera
  27. Hyresavtalen mellan Färgelanda kommun och de tre första hyresgästerna i livsmedelscentrat
    Björnhuset är nu färdiga och projektet går in i en ny spännande fas där produktionen i fastigheten kan dra igång på allvar.

    Detta kan man nu läsa på kommunens hemsida.
    Ibland går det snabbt att få ut pressmeddelande.
    Kenneth har för övrigt även blivit kommunalråd.
    Det kanske också S, V, och FP beslutade om idag.

    Har inte hämtat mig från chocken med avtalen ännu. Det kan inte vara sant.

    SvaraRadera
  28. Vilka j-a svin. Kör ett eget race bakom ryggen på övriga. Kenneth - nästa gång jag ser dig ska jag säga dig ett och annat ord, var så säker. Hoppas du läser det här och att du skäms riktigt ordentligt nu.

    SvaraRadera
  29. 22.22 Rök moppen och var den sur???

    SvaraRadera
  30. Det är fruktansvärt att se hur dom använder skattemedel och kommunala resurser till en lögnaktig propagandaapparat.

    SvaraRadera
  31. Ramavtal "satta ur spel" jojo du.
    Jag ger mig fan på att de använde
    de satans papperen när de idag
    nöra eld i flispannan,förmodligen med
    flisleverantörerna ivrigt på hejandes.
    mvh.mohaha

    SvaraRadera
  32. Jag kan tycka att det är värt 10 000 kr/kommuninvånare att se dessa skaka galler för det lär ju inte dröja.

    Trolöshet mot huvudman, gynnade av enskild osv osv listan blir lång.

    Är K(fp) inte en j...vla kärring som hänger i U(s) kjoltyg? Inte mycket till karl.

    SvaraRadera
  33. Lite tankar och svar.....

    Enligt Björneruds senaste årsrapport (2008) hade de en nettoomsättning på 30 miljoner kr. Lillesjö hade för motsvarande 12månadersperiod 54 miljoner.

    Det är inte fullmäktige som godkänner hyresavtalen; de är redan godkända av Kommunstyrelsen. Däremot ska de godkänna tilläggsanslaget på 10 miljoner. Det kan tillfälligt stoppas genom en återremiss som 1/3 av ledamöterna kan kräva.

    Jag undra om någon i S,FP och V hade tittat på avtalen. Den enda som yttrade sig (nästan) var Ulla och hon sa att hon inte hade räknat på avtalen. Hon litade på Jan. Däremot hade många i alliansen välgrundade uttalanden.

    SvaraRadera
  34. till 22:45 ang. ordspråk.
    Ingen affär är sämre gjord än
    att det går att lura nån annan.
    Ty det föds en ny idiot var dag.Minst.

    SvaraRadera
  35. 23:34
    Vad ska jag förtydliga?

    SvaraRadera
  36. Det kommer gå åt helvete med detta!
    Fattar dom inte det?

    SvaraRadera
  37. återremiss?
    vad betyder det och hur funkar det

    SvaraRadera
  38. Läs inte på kommunens hemsida!
    http://www.fargelanda.se/page/26021/hyresavtalforbjornhusetklara.htm

    SvaraRadera
  39. En återremiss är när man skickar tillbaka ett ärende för mer beredning. Om man tycker att en fråga inte är tillräckligt utrett innan man ska ta beslut kan man återremittera. För att det ska kunna gå, måste man ange ett skäl till det och sedan måste minst 1/3 av ledamöterna rösta för det.

    Detta gjordes i skolfrågan för snart ett år sedan. Man ansåg att Henrik Lindhs utredning om nedläggningarna hade brister och man återremitterade frågan. En person utifrån utredde det en gång till innan man tog beslutet.

    Jag är inte politiker, så jag vet inte vad man kan ha för skäl att återremittera tilläggsanslaget, men det finns det säkert. Då kommer frågan upp igen nästa gång.

    Hoppas det klarnade något.

    SvaraRadera
  40. När det gäller överklagan och polisanmälan.
    Tid och plats?
    Jag skriver på!!

    SvaraRadera
  41. Var det mycket folk på mötet, själv kunde jag ej vara där då man måste jobba å dra in skattepengar till kommunen....

    SvaraRadera
  42. Det var ju mer än 1/3-del emot eftersom 6-7. Är återremiss en aktiv handling som skulle skett under mötets gång?

    SvaraRadera
  43. http://www.gt.se/nyheter/1.1734025/15-miljoner-har-blivit-72

    SvaraRadera
  44. Nu är tid för att verkligen visa civilkurage, för så många som möjligt bör skriva på överklagan och polisanmälan.

    SvaraRadera
  45. Alla som satt där fick se och höra att avtalen inte kommer att täcka kommunens kostnader. Detta som Ulla, Kenneth gått ut i flera medier och dyrt och heligt lovat att de skulle göra. Ulla sa till Bohusläningen för ett tag sedan att det var hennes full förvissning att hyresavtalen kommer att täcka ALLA kommunens kostnader. När det nu visar sig att det inte kommer göra det. Inte nu och inte sedan utan vi kommer gå med en katastrofal förlust ja vad gör Ulla och Kenneth då jo GODKÄNNER dessa avtal. Dom har hela tiden lovat oss kommuninvånare att tilläggsinvesteringarna ska täckas av företagens hyror. Kommuninvånarna har blivit grundlurade av dessa. GRUNDLURADE! Hur kan man missbruka sin förtroendeplats på detta horribla sätt.

    SvaraRadera
  46. Tyvärr fick inte Jan Eriksson anställning som kommunchef i Vårgårda, vojne vojne.

    "ALINGSÅS TIDNING 2009-10-07 vårgårda:
    Kommunstyrelsen i Vårgårda beslutade under onsdagseftermiddagen att anställa Erik Lidberg, Göteborg, som ny kommunchef."

    http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=4968&sidnamn=VÅRGÅRDA

    SvaraRadera
  47. Tro f-n att han inte fick jobbet i Vårgårda. Vem skulle vilja ha honom (mer än Ulla och Kenneth då förstårs). De andra vill väl ha en kommun som fungerar. Vi får nog dras med honom tills Färgelanda är helt avbefolkad och det inte finns några innvånare att vara kommunchef över.

    SvaraRadera
  48. Alliansen (centern, kristdemokraterna och moderaterna)har en stor uppgift kvar som dom faktiskt måste uppfylla. Dom måste TYDLIGT deklarera att Jan Eriksson måste avgå. Det är inte bra för kommunens förtroende utåt sett att han är kvar. På alla sätt och vis måste dom här tre partierna arbeta för en positiv förändring. Nu har vi i allmänheten ringat in lögnarna, myglarna och medborgarförnedrarna i ett hörn. Kristdemokraterna och centern måste ändra sitt ställningstagande i mobbningsärenden i partigrupperna. Detta ger mycket dålig pr för partierna. Alliansen måste bli än mer tydlig för att splittra det sjuka i kommunen. Ni har ett STORT ansvar vilande på era axlar. Socialdemokrater ,folkpartister och vänsterpartister i allmänheten måste ta avstånd från att deras partiföreträdare begår olagligheter. DETTA ÄR OACCEPTABELT!

    SvaraRadera
  49. Till 00:53

    Återremiss gäller i kommunfullmäktige, inte kommunstyrelsen.

    SvaraRadera
  50. Det måste var bedrägeri rätt och slätt när Ulla säger lite insinuerande:
    Nu är "Ramavtalet lite satt ur spel."

    Vad då? Satt ur spel? Hon sätter medvetet det lagliga avtalet ur spel för att driva igenom hyresavtal som annars inte skulle kunna antas eftersom de stred mot ramavtalet.

    Är inte detta bedrägeri?
    Är inte detta trolöshet mot huvudman?
    Orsakar detta inte ekonomisk skada för kommunen?

    Skriv polisanmälan nu! Om det behövs många underskrifter för att få tyngd, dela ut till de bloggen vet identiteten på så sköter vi resten. Vi känner i vår tur pålitliga människor som kan sköta en lista.

    Detta måste vara proffsigt gjort eftersom det ska vidare till åklagaren. Det fixar vi! Nya tag!

    SvaraRadera
  51. En fråga till alla bloggläsare:

    Jag bor i Färgelanda tätort. Var finns närmaste affär där man kan köpa ägg som inte är Torggummans? Köper i Uddevalla om jag åker dit någon gång, men jag skulle gärna köpa på närmare håll.

    Pannkakor fixar jag själv och Lillesjös produkter kan jag klara mig utan. Det finns även alternativ i affärerna. Men.. inte äggen. Någon privat kanske?

    SvaraRadera
  52. Det var inte många åhörare på KS. Om man räknar ihop alla åhörare, även de som bara var där en kortare period (helt OK), så var vi 10-11 personer + två från pressen. Av dessa var vi fyra som ofta syns och hörs på KF.

    Onsdagen den 21/10 är det Kommunfullmäktige med allmänhetens frågestund. Jag antar att det är kl 19:00 som vanligt i Allhem. Alla ni som sitter hemma och är arga, kom dit och ställ en fråga. Det är inte svårt. Ha en fråga, nedskriven om det behövs, och ställ den! Det är så bra om andra än de vanliga frågeställarna agerar.

    Vi syns! Vi hörs! Vi törs!

    SvaraRadera
  53. Såg i dagens tidning att Färgelanda låg på 280:e plats på en lista över kvalitetet på skolorna i landet. Deppa inte Henrik Lindh och Co. Det finns tio som ligger sämre till.

    Synd att det inte finns ekonomiska resurser att förändra den placeringen!

    SvaraRadera
  54. För att förtydliga. Det finns nog inga större fel på Björnhusets produkter, men jag har betalat så mycket till dem redan. Vill inte fortsätta pumpa in pengar dit.

    SvaraRadera
  55. ...och vad är det för utbildning våra barn får?
    Lärarförbundet rankar "bästa skolkommun" och vår kommun ligger på plats 280 av 290.

    Fy.

    Inkompetent skolorganisation. Detta betalar jag skatt till och vad får jag???!!

    SvaraRadera
  56. Har fått ett tips om att det går att köpa ägg hos Lane Ägg .
    "Det är ett bra ställe, man tar själv ur en bod och äggen är bra från frigående höns. Man svänger in vid "affären" i Lane, tar vänster mot Lane Loge och precis efter den lilla bron tar man vänster igen, en grusväg, och kör tills vägen tar slut. Väldigt lätt att hitta."

    Ett bra tips! Det finns kanske fler.

    SvaraRadera
  57. Vill nämna vad Henrik Lindh sa på ks mötet. Jo, han sa att vi måste utbilda föräldrarna så de förstår att våra barn har det bra i skolan för som det är nu så verkar inte föräldrarna förstå hur bra deras barn faktiskt har det. Vi är väl bra dumma vi föräldrar som inte vet hur våra barn har det i skolan. Nu tycker jag det räcker med HL översittarfasoner oavsett om det gäller mobbning eller annat så är det inte fel på skolan utan det är fel på oss föräldrar. Tycker den norska sketchen visar det bra. Har du någon att skylla på. Ja, tänker och tycker HL: Föräldrarn. Har ett råd till HL och det är sök jobb någonannanstans för här vill vi (dumma) föräldrar inte ha dig!

    SvaraRadera
  58. HL ska bort!
    Han är ytterligare en man med storhetsvansinne och bortom all självreflektion.

    Vi kommer ALDRIG få någon kvalité på vår undervisning så länge han finns kvar.

    Om du frågar honom varför vi ligger på plats 280 av 290 kommer han säga att den undersökningen inte stämmer. Sådan är han.

    Han kan inte ta till sej kritik utan tror att han alltid har rätt oavsett vad som händer.

    Det är synd om både barnen och lärarna

    SvaraRadera
  59. På kommunens hemsida säger Kenneth C:
    -"Enligt den avskrivningsmodell som förvaltningen förordar kommer fastigheten vid full uthyrning att ge ett positivt resultat efter sju år och generera intäkter efter ungefär 15 år."

    Rent nonsens givetvis.... men hur tänker han när han säger "positivt resultat efter sju år och generera intänkter efter 15år"?

    Vad händer mellan år 8 och 15? Går det tillbaka till ett nollresultat då (intäkter = utgifter)?

    Det är givetvis dumt att spekulera i hur han tänker, det låter sig nog inte göras så lätt, men ändå...

    Kenneth, vad menar du?

    SvaraRadera
  60. Idag pratade jag med mitt barnbarn om mobbning i skolan. Barnbarnet går i Valboskolan. Min fråga var, på vilket sätt märker du av att det jobbas mot mobbning?
    Svaret blev till min förvåning, INGET!
    Men säger jag, har du inte fått någon information eller ser du inte lärare jobba aktivt med detta?
    Svaret blev kort och snabbt, NEJ!
    Då är min fråga, på vilket vis arbetar Färgelanda Kommun mot mobbning?
    Finns svar att få på bloggen?

    SvaraRadera
  61. Enda mobbingrelaterade arbetet i Färgelanda kommun är enligt följande.
    *Henrik Lind ansvarar för att ingen stör de som mobbar och om någon förälder lägger sig i så tar HL själv saken i egna händer och mobbar dessa föräldrar.
    *S, V och Fp ansvarar för mobbingen av kommuninvånarna och har till sin hjälp Jan Eriksson.
    *För mobbing av politiker ansvarar Hugo Hultgren. Han klarar detta med helt utan extern hjälp.

    SvaraRadera
  62. 17:34 Jag fyller på din tråd med en tanke.
    Fullt uthyrt? Då handlar det om nya miljoner i renovering, hur många? Hur ser den kalkylen ut för hela Björnhuset?
    Jag vill se på papper vad Kenneth pratar om!

    SvaraRadera
  63. Dom har sin likabehandlingsplan, vilket är helt ok. Men, ett stort men, eftersom skolan är en dysfunktionell organisation så blir detta ett styrdokument inte ett måldokument.

    Det betyder att skolan klamrar sej fast vid detta dokument, följer det till punkt och prickar för dom är livrädda för att något ska hända utan att analysera om det leder till målet som är att undanröja mobbing. Man stirrar sej helt enkelt blind på dokumentet utan att titta sej omkring och försöka se hur det fungerar i klasserna.

    Dysfunktionella organisationer fungerar så, speciellt när dess hierarkiska ledare också är dysfunktionell.

    Skolan kommer inte bli bättre så länge vi har HL. HL är en icke fungerande ledare som pga detta smittar hela organisationen. Han är oförmögen att framställa kvalité.

    Finns många rapporter och analyser om mobbing på skolverkets hemsida. Alla pekar på att mobbing uppstår i hierarkiska skolor och kommer uppifrån.

    SvaraRadera
  64. Ja då har våra farhågor blivit besannade, för det är Sven-Arne Torstensson och Henrik Johanssons bolag farmflis AB i Bohuslän som skall leverera flis till värmeverket. Svinen har verkligen ordnat det för sig med Jan Eriksson goda minne. Hur många miljoner av våra skattade pengar finns i fel fickor? Nu skrattar väl 2000-talets nya adel så att det ekar i sina herrgårdsbyggnader i gränsland Uddevalla/Munkedal. Vilka har skapat denna adel och utarmat sitt eget folk - jo det har S,Fp och V gjort. MEN SKRATTAR BÄST SOM SKRATTAR SIST!

    SvaraRadera
  65. Tjänstemannaansvar
    Vad jag kan se så finns det både ett straffrättsligt och ett disciplinrättsligt ansvar för arbetstagare hos staten som begår brott i tjänsten eller som "åsidosätter sina skyldigheter i anställningen".
    När det gäller åtalsanmälan (straffrättsligt) så regleras detta i Lag om offentlig anställning(LOA) 22 §.
    Disciplinansvaret regleras i 14-19 §§ LOA och 13 § Anställningsförordningen(AF). Diciplinpåföljd är varning eller löneavdrag och det avser fall då en arbetstagare uppsåtligen eller av oaktsamhet åsidosatt sina skyldigheter i anställningen och felet med hänsyn till samtliga omständigheter inte är ringa. Det är de speciella krav som ställs på den
    offentliga verksamheten och allmänhetens intresse av att den handhas på ett korrekt sätt som är det huvudsakliga skälet till reglerna om disciplinansvar.

    SvaraRadera
  66. Att Sven Arne fick jobbet som projektchef när Jimmy H kläckte :-) idén om en grupp företag som skulle se till att få bra lokaler till ett billigt pris var inte konstigt. Jimmy och Sven Arne är släkt via ingifte. Sven Arne levererade ägg till Västfarm. Sven Arne och Henrik flisade ihop, och Henrik hade inflytande i Lillesjö och fick sedermera inflytande i Björnerud. Det hela är nästan som ett enda företag.

    Inte undra på att deras respektive brev till Jan E om att de absolut inte kunde omförhandla var identiska.

    Det skulle inte förvåna mig om det finns kopplingar till Färdig värme.

    SvaraRadera
  67. http://bohuslaningen.se/nyheter/dalsland/1.601625

    Kommunalrådet andas ut Lättad över godkända hyresavtal

    SvaraRadera
  68. Om man skriver sej före 1 november i en annan kommun så slipper man betala skatt hit 2010.

    skattebetalare

    SvaraRadera
  69. Något är ruttet i riket Danmark.

    Man kan verkligen fråga sig hur den genomgående dåliga kvalitén på tjänstrmännen i Färgelanda har uppstått. Kostnaderna skiljer sig inte märkbart för en kommunchef som bara har en tvåårig el-teleutbildning och en erfaren förvaltningssocionom eller hellre socialpedagoger än socionomer, en ovanligt korkad skolchef osv. Så vad är det frågan om när facket går med på den omdömeslösa och korrumperade rekyteringen av en okunnig näringlivsansvarig? Hur har den kulturen uppstått? Det är en psykologisk gåta. Det är ju så genomgående ruttet och dåligt underarbete. Hur ska det brytas? Kommunen hamnar i bottenskiktet i alla olika typer av mätningar och jämförelser. Det borde ju leda till en stor uppryckning men hur i hela friden skulle det gå till?

    SvaraRadera
  70. Valet nästa år kommer att bli början på det nya!
    Ingen har missat hur illa det är ställt, utom dom som styr just nu, eller icke styr.

    De förakt dom visar oss skattebetalare lär dom betala 2010.

    Dom slår sej för bröstet nu men det lär dom inte göra 2010 i september.

    SvaraRadera
  71. Kallas svågerpolitik i kombination av groupthinking

    SvaraRadera
  72. Stigens skola låg över genomsnittet men den la man ner............

    SvaraRadera
  73. Dom skiter i barnen..............
    Men valet lär dom aldrig glömma!

    SvaraRadera
  74. Den enda nackdelen med att flytta är att man inte får vara med och rösta bort dem i september nästa år. Värt att tänka på.

    Då får man inte heller prata på allmänhetens frågestund och det kan man också leva med.

    Ja, varför inte. Man kan ju bo en del i Färgelanda också, bara man ser till att bo mer än halva tiden i den andra kommunen.

    Ska genast kontakta Åmål, en trevlig framåt kommun utan skandaler för tillfället.

    SvaraRadera
  75. Hej, betr äggförsäljning. Om Du åker norrut från Färgelanda finns det flera bondgårdar som har ägg. En del har skylt om försäljning, de andra får du fråga dig fram till. Gör det, stanna och fråga var som helst. Det lönar sig.
    Köper du ägg där så gynnar du duktiga, skötsamma företagare som klarar sig utan kommunala bidrag och som byggt sina lagårdar med egna pengar.

    SvaraRadera
  76. Låter bra. Nu hoppas jag att det inte bara är jag som inte köper Torggumman utan alla som är med i kören också handlar som de talar.

    SvaraRadera
  77. FÄRGELANDA PÅ KOMMUNALNIVÅ=SKANDAL PÅ RIKSNIVÅ

    SvaraRadera
  78. Bohusläningen i går tog upp forskning om att KVALITET I SKOLAN skapas genom att anställa fler lärare, för att få mindre klasser och delade klasser ibland.

    I Färgelanda kommun har det blivit tvärtom efter skolnedläggningen. Flera lärare har fått sluta både i Ödeborg och i Högsäter. Klasserna har blivit mycket större. Resurslärarna räcker inte till. Eleverna får klara sig själva.
    LÄRARTÄTHETEN I SKOLAN HAR SJUNKIT I HÖST jämfört med i våras i Färgelanda kommun.

    Det är oroligt/stökigt till max i de stora nya klasserna, trots bra, erfarna lärare, lektionerna går åt till tillrättavisningar. Barnen kommer hem och är arga, trötta. Eleverna säger att det var bättre på de mindre skolorna. Det är verkligen synd om både lärare och elever i Färgelanda kommun.

    De i Bohuslänningen redovisade siffrorna baserar sig på skolåret 2008-2009, alltså inte på nuvarande, försämrade förhållanden. Färgelanda kommun låg i våras tio platser FRÅN BOTTEN, av 290 jämförda kommuner.

    HL (chef) har som framtidsvision att alla kommunens elever ska samlas i en enhet Färgelanda centralort, vilket han uttalat. Då kan man göra ännu större klasser.

    Han menar att centralisering ger KVALITET. Om så sker får kanske rektorn i Färgelanda och HL mer lön och mer status, eftersom de basar över fler lärare och elever. Psykolog är han inte, möjligtvis finns strategiska militära rådgivare.

    Så se upp i kommunen. Ytterligare besparingar kommer göras eftersom politikerna spelar bort skattepengarna i husbygge och dåliga affärer och lån i miljardklassen till vissa näringsidkare, politikerna bryr sig inte. De vill bara ha sin lön. I skolan är det inköpsstopp nu, eleverna sitter med gamla böcker och måste spara på pennor och sudd.
    Besparingarna i form av nedläggningar i skolan har kanske precis börjat med STORHETSVANSINNE vid rodret och tre apor vid makten, som SER INGET, HÖR INGET, SÄGER INGET.

    Barnen mår inte bra i stora fabriker, utan trivs bäst och är tryggast i små enheter. Lärarna får mer uträttat i små enheter, det är kortare beslutsvägar där.

    Från en som vet.

    SvaraRadera
  79. Tittade på programmet Skolfront igår på UR.

    Kvalitén i skolan styrs av den pedagogiska skolledaren.

    Så de dåliga resultaten är enbart HL:s fel. Lärarna sliter som djur men det spelar ingen roll om HL inte kan styra båten

    SvaraRadera