måndag 19 oktober 2009

Kommunisterna visar sitt fula tryne

R. Ingemar Eriksson och Edgardo Varas - båda från Vänsterpartiet - har skrivit en insändare i lördagens Bohusläningen. Förmodligen är det R. som författat skriften. Det är nämligen oftast möjligt att förstå vad den världsfrånvände R. skriver, men inte att förstå honom. Edgardo är dock överhuvud taget svår att förstå sig på.

Föga förvånande - men likväl upprörande - är att de båda kommunisterna höjer Björnhusprojektet till skyarna. Istället för att visa solidaritet med kommunens barn, gamla och anställda, väljer de att suga ut dem. De minst 72 mkr som borde ha gått till svaga och behövande grupper går nu istället tack vare R. och Edgardo till företagarna. Tråkigt nog var det just Vänsterpartiets mandat - och R.s röst i ks - som fällde avgörandet, när ks beslutade bevilja företagen mångmiljonstödet i form av hyressubventioner.

Inställningen från R. och Edgardo påminner om den på Sovjet-tiden, när partipamparna i timslånga tal till folket ljög om socialismens framsteg och hur välmående folket var. Sanningen var istället att en liten elit berikade sig, medan folket förtrycktes och led umbäranden. Bloggen förstår att de båda kommunisterna känner igen sig och trivs i Färgelanda.

Bloggen anser det föga troligt att (v) ens får två mandat i nästa val - bristande förstånd hos företrädarna och en "politik" som sänder kalla kårar längs ryggraden avskräcker.

Bloggredaktionen

14 kommentarer:

  1. Helt jä-a riktigt. Kommunism är det mest avskyvärda som finns. Förtryck och utsugning är två av grundstenarna.
    Helt obegripligt hur S kan hålla dessa under armarna medan man vägrar kommunicera med SD.
    Antingen skall både S och SD ut ur politiken eller så skall båda respekteras för sina förvirrade åsikter.

    SvaraRadera
  2. Lika mycket lögner i insändaren som i deras politik

    SvaraRadera
  3. Från 09:43

    Menade givetvis V och SD.

    SvaraRadera
  4. Ja nog kan en tanke fara genom huvudet när Kommunism är på tapeten.
    Denna fundamentalistiska rörelse som Kommunismen utgör.
    Styrd av en grupp som tror sig bäst förstå, och genom detta är det inte nödvändigt att respektera andra åsikter eller inte ens ha majoritet för sitt beslut.
    Med detta synsätt är det tvärtom i medborgarnas eget intresse nödvändigt att inte luta sig på demokrati vilket skulle riskera föra utvecklingen bort från den rätta linjen.
    Så när vi inte förstår det fina i kråksången när det gäller Björnhuset, så är det för vårat eget bäst enligt R.Ingemar Eriksson(v) och Edgardo Varas(v) åsikt.

    SvaraRadera
  5. Klent av dom. Men dom är som alla andra politiker i Färgelanda. BLINDA och DÖVA!

    SvaraRadera
  6. Den stora skillnaden mellan ett privat
    tv-inköp (med EGNA pengar) och en privat(AB)
    investering (med SKATTE pengar!) tycks
    ha gått herrarna helt förbi?
    mvh.peter.g mohaha

    SvaraRadera
  7. Det är allt ett par goa gubbar det där.....

    SvaraRadera
  8. Upp och ner vända världen i Färgelanda. Kommunister och storfinansen går hand i hand. Undrar vad belöningen blir? Kanske blir det det som dom är vana vid, fri vodka och gratis semester vid svarta havet. Då känner dom sig nog riktigt hemma!!

    SvaraRadera
  9. Jugoslaviens flagga var röd ,vit och blå. Under kommunismen kunde markägare söka jordbruksbidrag från staten. Självfallet så gick pengarna till partikamrater i kommunistpartiet. Istället för att investera pengarna i jordbruken så byggdes villor vid medelhavet. Bland befolkingen började man skämta om flaggans färger röd,vit och blå. Skämtet löd så här: Röda kompisar bygger vita villor vid blått hav!

    SvaraRadera
  10. När vi pratar om kommunism, så läste jag att VAZ skall sparka 50000st anställda.
    Förstår inte riktigt varför?
    VAZ är en FIAT, den sålde bra på 60-talet!

    SvaraRadera
  11. Tror att det kommer att lösa sig för VAZ.
    Har hört att de skall övergå till att göra fyllda pannkakor(crepes). Henrik Johansson och Jan Eriksson sägs ha varit på studiebesök österut för att presentera ett vinnande koncept - skattefinansierad pannkakstillverkning.
    Det här kommer att erövra världen!

    SvaraRadera
  12. Socialists wants to be depended on the state!
    You can never build a society on that!

    Thatcher i intervju med Stina Dabrowski

    SvaraRadera
  13. Nu är det så att en kommunsitisk socialiststat i miniatyr byggs upp i Färgelanda. Vi får se vilka jordbruk som blir kolschoser här. Det är väl bara en tidsfråga eller vad tror ni? Lämpligt vore väl att kommunens alla fordon hade bokstäverna KGB eller GRU på regskyltarna.
    När socialiststaten färgelanda rämnar blir det troligtvis som i alla andra socialiststater att kommunisteliten byter bara skepnad. Korruption och ekobrott är grova överträdelser gentemot demokratin och folket. Med tiden kan celler från den grova organiserade brottsligheten i ett sådant samhälle få fäste. Det händer inte i Sverige sa vi för 20 årsedan. Hur ser det ut idag? Finns det i vår närhet? Ja,tex i Göteborg, Uddevalla, Åmål osv,osv. Därmed måste korruption bekämpas på ett tidigt stadium så att inte metastaser sprids vidare i styrande organ.

    SvaraRadera
  14. Vår demokrati!

    Denna maktutövning med självgodhetens blindhet, "mitt beslut är rätt, lagen är fel"

    Denna ständiga kamp för vår demokrati!

    Att stärka tilltron för systemet "Demokrati", bör förtroendevald som ertappas med lagvidrig politisk maktutövning vara diskvalificierande för all samhällelig politisk förtroendeuppdragsutövning, med livslång karens.

    Det duger inte för mig, att någon ertappas med kontokorts fiffel, lika lite som en grupp tror sig har skydd genom gruppbeslut.

    Frälset måste bort!!

    SvaraRadera