fredag 30 oktober 2009

Ang Polisanmälan och Överklagandet

Polisanmälan och överklagandet har nu inlämnats

Vi kommer inom kort att publicera överklagandet jämte några centrala bilagor.

Intresset från allmänheten att skriva på har varit överväldigande. Överklagandet skulle vara inlämnat senast idag och eftersom länsrätten stängde redan kl 12.00, var vi tvungna att dra streck vid 50. Många fler ville dock skriva på, men det har helt enkelt inte gått att få ihop logistiken med den snäva tidshorisonten. Det tar tid att åka runt och samla in underskrifter och prata med folk - och då märker man också hur stor kommunen är till ytan!

På tre dagar har alltså 50 personer skrivit på överklagandet av kommunstyrelsens beslut att godkänna hyresavtalen med företagen Björnerud AB och Lillesjö AB, som innebär att kommunen förlorar minst 20 mkr under sju år. 50 personer har även polisanmält de sju ledamöter i kommunstyrelsen som fattade besluten.

50 personer i Färgelanda har alltså på detta sätt visat civilkurage och tagit sitt samhällsansvar samt visat att allmänheten inte längre accepterar de politiska arbetsmetoder som begagnas av de korrumperade partierna (s), (fp) och (v). Bloggen är djupt imponerad av att detta kan hända i en så liten kommun som Färgelanda.

Många fler ville skriva på, men fick som sagt inte chansen. Många är också de som tagit kontakt med Bill Östlund och sagt att de stöder anmälningen och överklagandet fullt ut, men att de p g a politiska uppdrag eller andra känsliga förhållanden (t ex anställning i kommunen) inte vågar skriva på.

De ledamöter som beslutade godkänna hyresavtalen är i tur och ordning Kenneth Carlsson (fp), ks:s 1:e vice ordf och Ulla Börjesson (s), ks:s 2:e vice ordf, vilka ses på den första bilden nedan.

Vidare Kerstin Fredriksson (s), Monica Gustavsson (s) och Frank Öjeling (s), vilka ses på den andra bilden med Fredriksson överst (kommunchefen Jan Eriksson skymtar i bakgrunden).

Slutligen R. Ingemar Eriksson (v), som ses på den sista bilden nedan och Håkan Gusteus (fp) som vi för närvarande tyvärr saknar foto på.





Bloggredaktionen

19 kommentarer:

  1. Helt fantastiskt!

    Detta är ett tecken på att människor vågar stå upp för demokratin.

    SvaraRadera
  2. Det känns lite bättre att vara Färgelandbo nu, att veta att minst 50 pers har ryggrad att säger STOPP till detta vansinne som pågår.

    SvaraRadera
  3. Om det verkligen är 50 som skrivit under så är det minst sagt starkt jobbat. Ujuj, då får nog en och annan nåt att tänka på!!

    SvaraRadera
  4. Bra jobbat som sagt!

    SvaraRadera
  5. Bra jobbat! Vilket arbete ni lagt ner på detta. Färgelandaborna är er tacksamma ska ni veta. Tur att så många ändå hade civilkurage att skriva på. Att några på grund av anställningar mm inte vågar skriva på visar hur fel det är ställt i denna kommunen. Hoppas dom inser allvaret nu. 50 personer i lilla Färgelanda som skriver på, inte bara överklagan, utan även polisanmälan. Det är tecken på en enorm frustration.

    SvaraRadera
  6. En bit av isberget, inte ens hela toppen!
    Detta isberg är mycket stort på djupet.
    Tack Bill och alla ni andra, ni har mitt helhjärtade stöd från "under ytan".

    SvaraRadera
  7. 17:42 - det var verkligen 50 som skrev på! Dess 50 var i stort sett ett tvärsnitt av hela kommunens befolkning. Underbart!

    Nu har den nationella valrörselsen börjat - snart är det dags för oss i Färgelanda att ta itu med uppgiften att få människor att ställa upp som politiker i kommunen. Det är inte en lätt uppgift. Ekonomin kommer att vara mycket tuff och såren efter mobbning, uppsägningar och skolnedläggningar finns kvar.

    Hoppas att det finns energi att möte framtiden!

    SvaraRadera
  8. granskogens sång30 oktober 2009 kl. 20:45

    Toppaffären granskas av Europakommissionen enligt TTELA.

    "EU-kommissionen vill granska Topp-affären
    VÄNERSBORG
    Topp-affären i Vänersborg kan ha brutit mot EG-fördraget, när fastigheterna såldes under marknadsvärde. Nu kräver EU-kommissionen att kommunen redovisar förhållandena kring affären."

    http://ttela.se/start/vanersborg/1.625351

    SvaraRadera
  9. 18:50

    Du har så rätt i det du skriver. Det blir en tuff väg att vandra. Men som någon annan skrev för en tid sedan, "hellre fattig och stolt". Personen syftade på tiden efter katastrofen och att stå upp för det som är rätt. Jag anser att vi har uppnått något stort här i kommunen med 50-listan.
    I krissituationer sätts människor på prov, vardagens mask som varje person bär faller i bitar. Vårt verkliga jag träder fram. Bra och dåliga personliga egenskaper framträder ( oftast de dåliga ).
    Ledaren, strategen, analytikern m.m byggs upp i grupper utan att vi är medvetande om det. Givetvis finns det även överlöpare som rör sig mellan grupper för att invänta den stund då det är dags att välja sida, dvs segrarnas sida.

    Visst är de väl tryggt att bo i en kommun där folk stöttar varandra i krissituationer?
    Det ska vi vara stolta över.

    SvaraRadera
  10. http://www.sr.se/Vast/nyheter/artikel.asp?artikel=3202687

    SvaraRadera
  11. Kenneth Carlsson har då en märklig syn på hur människor behandlar varandra! Följande är ett parti ur artikeln på Radio Västs hemsida:
    Jag tror att kommuninvånarna kan känna sig trygga i det faktum att det har blivit något av de politiska partiernas renässans i Färegelanda. Ingen ledamot behöver känna sig bunden av något man kommit överens om några dagar tidigare tillsammans med andra partier, säger Kenneth Carlsson.

    Följer man Kenneths och Fps agerande under det senaste året kan hans sätt att tänka vara förklaringen till att grundprincipen "Pacta sunt servanda" (Avtal skall hållas) så lättvindigt kan frångås. Man sluter ett avtal för att omedelbart bryta det. Helt OK. "Kommuninvånarna kan känna sig trygga" säger han.

    Detta synsätt visar på en total brist på respekt för moral och etik, men de orden finns väl inte i Carlssons ordförråd, eller åtminstone inte i hans sätt att leva.

    Som kommuninvånare känner jag mig inte trygg med Carlsson vid spakarna! Däremot känner jag ett hopp i hans uttalande att det är "något av de politiska partiernas renässans", ett hopp om en pånyttfödelse i de etablerade partierna. Brister detta hoppas jag på en födelse av ett helt nytt parti.

    SvaraRadera
  12. 01:23 Länken

    Tack o lov, Kenneth säger att vi kan känna oss trygga.
    Nu kan jag sova gott igen.

    SvaraRadera
  13. Jag hoppas fortfarande på nytt parti, som det ser ut nu ser inte jag någon jag vill lägga min röst på.

    SvaraRadera
  14. Tror Kenneth Carlsson verkligen själv på att kommuninvånarna kan känna sig trygga? Brutna avtal och satta ur spel, miljonrullningar, skolnedläggningar som sparar små futtiga ören i jämförelse med Björnhuset, mobbningsärendet som man tar till tingrätten trots att man bett om ursäkt, flera mobbningärenden på igång och ändå så ska vi känna oss trygga. 50 namnunderskrifter på överklagan och polisanmälan säger väl att vi inte känner oss ett dugg trygga utan att vi är djupt oroade för vad som håller på att hända i vår fina kommun. Det som KC säger i radio är inget annat än att föringa oss kommuninvånare. Vi tar inte sån skit! Det ska du veta.

    SvaraRadera
  15. Kan det bli så att EU-kommissionen kan gå in och ta kommunen i örat? Kan det till och med bli böter? Någon som vet??

    SvaraRadera
  16. 09:07
    Håller helt med dig i din kommentar.
    Själv har jag funderat över orsaken till dessa svängningar.
    Kan det bero på okunskap?
    Jag tror inte det, istället är jag näst intill övertygad om att orsaken är sjukdom.
    Att ena stunden i djup ångest över ekonomin jaga småpengar till allas förtret, och i nästa stund falla in i storhetsvansinne och vräka ut miljoner utan täckning, är ett MANODEPRESSIVT beteende.
    Att leva i en sådan kommun finns ingen trygghet i, tyvärr.
    Nu måste friska hjärnor beredas möjlighet att träda till i våra partier inför valet.

    SvaraRadera
  17. Peter Johansson(peter.johansson@kristdemokraterna.se)31 oktober 2009 kl. 19:17

    Friska hjärnor bereds möjlighet i Kristdemokraterna inför valet 2010.

    Man måste inte vara på ett visst sätt typ frikyrklig eller medlem i Svenska kyrkan för att vara med i KD. Så är det verkligen inte. Däremot har vi de etiska grundvärdena i centrum.

    Vi håller just nu på att nominera personer.
    Valsedeln kommer att fastställas i början av nästa år.
    Om det blir många nya som engagerar sig i C, M och KD finns stora möjligheter att få majoritet efter nästa val. Det räcker inte att knyta näven i byxfickan. Det är först när vi får del av all kunskap som finns ute i stugorna som vi får fart på den här kommunen.

    Tack Bill för arbetet med polisanmälan.
    Det kändes verkligen bra att få skriva under.

    SvaraRadera
  18. Detta kändes verkligen skönt.

    SvaraRadera
  19. 00:18

    Bäste Andreas Jonsson.

    Saknar din underskrift på polisanmälan, om det var det som var skönt?

    SvaraRadera