lördag 14 november 2009

Ang Bohusläningen

Tidningen Bohusläningen fortsätter sin tveksamma "journalistiska" tradition, att agera skrivbyrå åt Färgelanda kommun. I gårdagens lösa nummer skriver tidningen om "ett nyhetsbrev från kommunen", där det bl a påstås att 12 personer från kommunen fått jobb i Björnhuset.

Vad lokalredaktören "glömde" att nämna, är att "nyhetsbrevet" är författat av "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors, varför "nyhetsbrevets" trovärdighet starkt kan ifrågasättas. Jan Stalfors är ju som bekant nära förtrogen med den hårt kritiserade kommunchefen och båda är djupt involverade i Björnhusprojektet. Kanske räknade Janne med Västfarms anställda och lade till några extra för syns skull? Den som läser "nyhetsbrevet" inser för övrigt ganska snart, att innehållet kan ifrågasättas av många skäl.

Man kommer otvunget att tänka på Jannarnas återkommande (alltid lika hemliga) löften om "nya företag som är på gång" - ett Maraton-lopp med okända deltagare som aldrig når mål. Och eftersom ingen ifrågasätter eller prövar bluffen - vare sig lokaltidningen eller politikerna - tillåts Jannarna fortsätta referera från sitt Maraton-lopp, vars deltagare endast existerar i deras egen livliga fantasi.

Och samtidigt fortsätter alltså lokalredaktören att aningslöst klippa och klistra på sin egen sida. I anständighetens namn borde han åtminstone kontrollera "sakuppgifterna" som han klistrar in. Det finns trots allt några läsare kvar, som fortfarande tror på det som står i tidningen.

Bloggredaktionen

5 kommentarer:

  1. Vill bara referera till Kommunalrådets uttalande i sist kf, där använder sig Kommunalrådet av vissa ord i sin redogörelse över nya företag till Färgelanda. Han nämner "skulle", vidare omnämner han, "vad vi kan se i dag och vad vi kan överblicka, finns inget".

    SvaraRadera
  2. Det måste betyda att kommunalrådet vid senaste kf inte hade en aning om Multimontage etablering och deras förträffliga idé att bygga ett privat företagshotell.

    Han skulle knappast ha glömt bort det om han hört talas om det. Alltså kan han inte ha känt till det.

    Ett tredje alternativ är förstås att han mörkade och smusslade in all väsentlig information i de dunkla vecken i kommunens tjocka draperier av gammal vana. Och sedan helt enkelt av samma gamla vana ljög eller undanhöll viktiga händelser i den kommunala administrationen.

    Kände han verkligen inte till Multimontage på kf?

    Kommunikationen i förvaltningen kanske är urdålig så kommunpolitikerna inte får all information de som ledare i Färgelanda måste ha?

    Eller ljög han?

    SvaraRadera
  3. 14.44
    Jag har uppfattat att "nya företag" vi pratar om gäller den outhyrda ytan i Björnhuset. Precis så uppfattar jag Bloggredaktionens artikel. Av den anledningen förtydligade jag inte när jag refererade debatten i kf gällande Björnhuset.
    Vad som är poängen är att den "ledande tjänstemanen" säger "på gång", samtidigt som vårt Kommunalråd informerar övriga politiker i kf att "om det skulle dyka upp något företag" vidare säger han "vad som går att överblicka finns inget".
    Vänligen 13.52

    SvaraRadera
  4. Nya företag i Björnhuset? Kommer inte ifråga.Det finns inga pengar att iordningsställa lokalerna. I och med att hyresavtalen undertecknades upphörde ramavtalet att gälla och då har Mathuset inget med det hela att göra längre.

    Jättebra idé. Skaffa fram kapital till hela Björnhuset och använda det på den del som nu är i det närmaste klar och sedan inte behöva bry sig.

    Jag tror detta är vad som skett. Det finns inget företag som vill använda de där lokalerna nu, när det inte finns kommunal finansiering att renovera med.

    Är jag ute och cyklar?

    SvaraRadera
  5. Till nygran 18.38
    Nja, vet inte om du är ute och cyklar. Du pratar om verkligheten, och det är inte detsamma som Färgelanda kommun. Här är det mest omöjliga möjligt. Vårt fyrmandats ägande Kommunalråd sa i samma debatt, att "det inte skulle vara så dumt om så blev fallet". Han svamlade om ett företag med "högt flygande planer" till Björnhuset. Han vill inte stå den kvällen och säga nej till fler miljoner för en sådan satsning.

    SvaraRadera