torsdag 1 april 2010

Mobbningsärendet - Ulla Börjesson (S) kontra sanningen

I dagens SR Väst fortsätter Ulla Börjesson (S) sina försök att hitta ett bättre politikerliv - ett liv där hon är uppriktig, rak och ärlig. Dagens intervju visar tyvärr att hon har en bit kvar i sitt sökande efter sanningen.

Lyssna på hur Ulla Börjessons påståenden, om att "kommunen hela tiden försökt nå en förlikning", tillbakavisas av den mobbade pojkens mamma. Om Fru Börjesson varit intresserad av att ta reda på kommunens inställning, så hade det räckt att läsa kommunens advokats inlagor i tingsrätten. Det har Bloggen gjort och i de inlagorna säger kommunen - genom sin advokat - att kommunen bestrider att kränkning förekommit och bestrider att betala något skadestånd alls.

Om Fru Börjesson talat sanning, så hade kommunen medgivit att pojken utsatts för kränkning, men bestritt skadeståndet eftersom man ansett det vara för högt. Men så är alltså inte fallet.

Klicka på denna länk för att lyssna på inslaget i SR Väst.

Bloggredaktionen

8 kommentarer:

  1. Tror Ulla Börjesson på sig själv? Jag börjar faktiskt tveka på om hon fungerar helt normalt. Fattar hon inte att hon gör bort sig och hela kommunen. SKANDAL!

    Lika kasst har hon hanterat mobbningsärendet liksom hon gjort kommunen bankrutt.

    Hon borde ha en godman.

    SvaraRadera
  2. Den centrala frågan är att Färgelanda kommun förnekar mobbning, och vill inte skriva under på det.

    Empati är inte Socialdemokraternas starka sida, med förljugen röst försöker Socialdemokraternas Ulla Börjesson fiska röster inför valet genom lögnen, god hjälp till det har hon Radio Väst

    Svaga reportrar på Radio Väst får Ulla Börjesson att framstå som en empatisk person. Istället för tramset om förlikning bör reportern fråga om ett erkännande av mobbning, där dom givna frågorna är.

    Har mobbning förekommit?

    Vid svar JA är följdfrågan.

    Kan ni skriva under på det?

    Svaret blir då NEJ!

    Så fungerar Socialdemokratin i Färgelanda. Förlikning går ej att uppnå om inte ett skriftligt erkännande kan erhållas. Det vet Socialdemokraterna.

    SvaraRadera
  3. Björnhusprojektet har tyvärr blandats ihop med mobbningsärendet.Vuxna som har svårt att skilja på sakfrågor.Pojken blir slutligen den som blir lidande.Min undran är hur politikerna kan låta kommunchefen sitta kvar.Hade inte centerpartiet blivit vilseledda av förvaltningen och juristfirman.

    SvaraRadera
  4. Alla vet att det inte handlar om pengar.Varken för kommun eller föräldrar. Pojken far oerhört illa och föräldrarna har levt i en mardröm i flera år nu. Inte ens den mest inbicille vardagsrumssladdraren kan nu få det att hanla om pengar. Har politikerna nu tappat all självrespek? Förstår de inte hur skamlöst de beter sig? Fick uppfattningen att centern hade kommit till sans. Så var det alltså inte. Det känns inte bra att vara Färgelandabo efter de sista två tre årens dekadens. Ser heller inte någon ljusning i sikte. Bohusläningen redogör i dag för att 20 lärartjänster skall sägas upp för att sparkravet på 7.2 milj kr(Björnhusets minus) skall kunna uppfyllas. Samtidigt behöver man anställa resurslärare för att klara av problemen i skolan. Samtidigt har man en rektor och politiker som förnekar de problem som bla BeO påtalar. Samtidig har man en f.d skalbolagsdirektör som kommunchef. Vi får väl ändå tro på att det är som värst just nu dvs det går nu mot det bättre. Färgelanda måste få någon sorts upprättelse om det skall kännas bra att bo här. Önskar den mobbade eleven och föräldrarna lycka till i Tingsrätten. Det behövs nog en stämpel från Tingsrätten för att avslutet på denna tråkiga historia skall kännas bra. Skolan och Färgelandas skolbarn behöver en dom. Även BeO skulle jag tro.

    SvaraRadera
  5. Wikipedia:

    Förlikning inom civilrätt används av tingsrätterna vid lösning av tvistemål då parterna diskuterar och lägger bud ensamma med domaren som sedan tar detta med sig till den andra parten där proceduren upprepas. När båda parterna är överens med ett bud kallas de in tillsammans och de får välja ifall de vill ha beslutet stadsfäst i en dom eller ej. Det är vanligast att parterna väljer att få överenskommelsen stadfäst.

    Ifall parterna inte når förlikning eller vägrar att ens lyssna blir det huvudförhandling i målet.

    Förlikning är inte samma sak som att göra upp i godo, som innebär att domstolen inte deltar i uppgörelsen.

    SvaraRadera
  6. Märta på hällan1 april 2010 kl. 12:40

    Ledaren i GT(i dag) har rubriken "En unik skandal"så här står det bla "det som har hänt i Färgelanda de senaste två veckorna torde vara unikt i svensk kommunalpolitisk historia" "har resulterat i den unika situationen att kommunchefen inte längre får arbeta med projektet-i praktiken får han alltså inte göra ett jobb han är tillsatt att sköta" Myglarna blir bara tragiskare och tragiskare. Fattar de inte att ju snabbare de lägger papperen på bordet ju störrre chans har de att mildra konsekvenserna för inte minst sig själva. Att centern är inne och görar igen är förståss obegripligt.

    SvaraRadera
  7. Man blir bara ledsen av detta.

    SvaraRadera
  8. Hoppas verkligen det blir huvudförhandling så att kommunen och Jan Erikssons handlande kommer till allmänhetens kännedom.
    Det lär finnas många uppgifter som är av mycket känslig karaktär i detta mål.
    När dessa uppgifter kommer ut lär nog kvasten äntligen gå bland både politiker och tjästemän.
    Tror att det absolut bästa för den mobbade är att sanningen kommer fram så att det blir slut på alla spekulationer och att det blir ett riktigt avslut av hela fallet. Om man nu i sista sekunden försöker "komma överens" beror det nog bara på att man insett vad det egentligen handlar om och att man gör allt för att dölja sanningen.

    SvaraRadera