fredag 2 april 2010

På väg till Björnkulla!



Medliftare på färden är....



Och vem väntar i Björnkulla?



Bloggen vill samtidigt passa på att önska alla läsarna en glad påsk.

Bloggen

28 kommentarer:

  1. En sak är säker. Visar valet att Färgelandaborna har godtagit detta sättet att sköta kommunen. Då flyttar jag med min familj. Dessutom tycker jag att det är äckligt att bevittna hur en liten centertopp (är centerväljare)handskas med de skattemedel som jag leverar varje år. Jag var själv mycket positiv till det så kallade livsmedelsklustret. Men nu har missförhållandena gått för långt. Känner även avsky över hur mobbingärendet har behandlats.Gillade inte heller bloggens sätt att uttrycka sig(det har jag fortfarande invändningar mot) men Ert handlande kan man i alla fall inte beskylla bloggen för.

    SvaraRadera
  2. Ett tack till konstnären som förgyller tillvaron på bloggen!

    SvaraRadera
  3. Hoppas MG skjuter av alla linor och även kraschar kvastarna. Det blir som i Björneruds lilla reklambroschyr- pannkaka av allt.

    Tag vara på vårvädret och GLAD PÅSK till alla bloggläsare!

    SvaraRadera
  4. Jag har ett tipps till politikerna. Fast det har Ni väl redan tänkt på: Gör en NY kalkyl som visar att det är en bra affär för kommunen. År 11 kan det väl stå att företagen t.ex betalar 7 miljoner var i hyra.år 12 8 miljoner osv. Då blir det ju en bra affär över tiden sas. Annars kan man göra som Eriksson dvs säga att det spelar ingen roll hur det blir för Björnhuset skall ändå säljas(det har han och företagen muntligen bestämt-Ann Marie och Ulla hörde när dom sa det så de är vittnen). Vill även upplysa om att det är ingen som kommer att märka att kalkylen var fel när kostnaderna blir verklighet. "Överflödiga" kostnader är enkelt att "bokföra bort". Man måste ju få gå ifrån ordinarie bokföringsprinciper. Principer föresten vilket tråkigt ord. Vad gnäller folk för. Kan inte folk fatta att ramavtalet egentligen inte finns. Ulla har ju tydligt sagt att det är överspelat och Eriksson har sagt(i KF) att det inte var ett avtal.Det var bara en överenskommelse. Vi måste se livet från den ljusa sidan. Att kommunalanställda får sparken är väl inget att gorma om. Alla får ju inte sparken. De flest får ju behålla sina jobb. Så ska man se det. Speciellt om man är vänsterpartist. Om man är moderat så noterar man ju lätt att det blir större utrymme för de privata alternativen osv Så sluta upp med gnället och stötta våra politiker i deras våndor. Glad Påsk

    SvaraRadera
  5. Ja låt oss sjunga tillsammans så här på långfredagen där vi hänger vid avgrundens brant allihopa

    http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo

    Always Look On The Bright Side of Life

    SvaraRadera
  6. Jag är väldigt besviken på Jan Stalfors. Jag hade förväntat mig ett färgglatt påskbrev (nyhetsbrev) med bilder inifrån Björnhuset och med besked om att dom redan anställt 200 personer och tjänar 100-tals miljoner och att dom redan nästa år kommer att nyanställa 1 000 personer till. Minst! Det gäller ju att ha visioner.......

    SvaraRadera
  7. Stalfors har inte tid för han är i Björnkulla och firar att kommunens skattkista numera är tom. Det tycker han är värt att fira tillsammans med resten av gänget.

    SvaraRadera
  8. Jag har ett tipps till politikerna för att kunna lösa samtliga problem.Det räcker inte med att sätta sig ner och kavla upp ärmarna
    man måste spotta i nävarna också annars fungerar det inte.Spotta i nävarna har ju fungerat i alla tider.
    Glad Påsk

    SvaraRadera
  9. Häxorna från Färgelanda kan väl stanna i Björnkulla så slipper vi dom här. Det kommer kommunen tjäna på.

    SvaraRadera
  10. Någon som vet hur det står till i Kommunhuset? Det ryktades om att ekonomichefen skulle vara barnledig. Vad har vi fått istället?

    SvaraRadera
  11. Hoppas vi får se många påskeldar i kommunen så att "häxorna" inte landar här.

    Glad Påsk

    SvaraRadera
  12. Färgelandaborna har de politiker som de förtjänar. Lite självransakan, tack!

    SvaraRadera
  13. Vet någon var Björnkulla ligger? Jo, på Färgelandas högsta berg. Vad heter det? Högberget!

    SvaraRadera
  14. kära Färgelandapågar!!
    När ni sitter i skamvrån och funderar på hur det kunde bli såhär så kanske det e dags att pilla er ur husena och gå och rösta fram dom politiker ni själva vill ha för dom har ju knappast kommit dit av sej själva...sitt inte och döm ut folket hur som helst visa era egna framfötter och gör nått åt saken istället för att gny och sprida vred men det e väl jantelagen i ett nötskal och den lagen verkar vara ljupt rotad i er färgelandapågar..

    SvaraRadera
  15. Till 16.27
    Här heter inga pojkar "pågar", här heter dom möjligen "pojkarne".

    Vad är bekymret för dig 16.27?

    Varför vill du 16.27 skylla på folket att de är deras fel när tjänstesidan och politiken brister.

    Du tycks tro att denna demokratiseringsprocess inte kräver ett förspel, glöm det.

    Jag vill säga till dej att jag är djupt chockad över mitt parti Socialdemokraterna.

    Jag har på plats(fullmäktige) fått se var jag som blind har röstat på. Nu vill du ge mig ansvaret för att de så kallade fritidspolitikerna inom Socialdemokratin inte lever upp till vad jag som väljare har rätt att förvänta.

    Om jag i min förtvivlan torgför min besvikelse här på bloggen, så förväntar jag mig att du på ett värdigt sätt bemöter mig och inte säger att jag sitter i skamvrån.

    Vänligen

    SvaraRadera
  16. Pågar och pågar. Finns det bara ett kön i kommunen. Töserna då, räknas inte dom?

    Är du folkpartist 16,27?

    SvaraRadera
  17. Vår fina kommun Färgelanda
    har en kommunchef som kraschlanda
    Vår ekonomi till kakofoni
    Tillsammans med ullakenneth i sann partianda

    Vad händer nu med Färgelanda
    När alla beslut tas i kommunistanda
    Kommer skatten höjas buset avslöjas
    Eller kommer det att fortgå med krämaranda

    SvaraRadera
  18. Det var en kommunchef från Färgelanda
    Som inte visste något om serviceanda
    Han hela kommunen sålde och det var mycket han dolde
    Men han bara fortsatte med sin självgoda anda

    SvaraRadera
  19. 19.51

    Tror mer på centerpartist?

    16.27 valsade runt i strängen "Grötfrukost i drängstugan!" från tisdagen 30 mars.

    SvaraRadera
  20. Vi som bor i Färgelanda
    Hur var det nu med vår framtidsanda
    Kommer det stundande valet förbättra urvalet
    eller fortsätter de styrande med sin lögnpropaganda

    SvaraRadera
  21. Till 16.37 Jag sitter inte i skamvrån. Jag läste dock att Färgelanda inte har något avtal med Mathuset AB och då undrar jag vem som äger kylar od. Om du köper en bil och sen får du det utlägg du har haft av mig. Du skall sen betala av det på låt oss säga 20 år. Vem äger bilen? Du eller jag? Något avtal har vi inte skrivit. Sånt tjafs är till för amatörer. Det är klart att man rodnar och blir lite röd om öronen när kommunchefen på kommunfullmäktigemöten ljuger allmänheten rakt upp i ansiktet(t,ex om att det fanns hyresavtal med livsmedelsföretagen). Man är ju trots allt Färgelandabo. En sak är dock säker. I år skall jag inte rakt av rösta på C. Avvaktar deras agerande. Medger dock att det ser mörkt ut.

    SvaraRadera
  22. Jag tycker alt att det ligger lite i vad 16.27 säger. Jag tycker att det borde ligga i var mans & KVINNAS intresse att någon gång under sitt liv engagera sig i sin byggdens lokalpolitik och på så sätt bidra till en vitalisering av den etablerade politiken.

    Jag tycker att det är synd att det måste till en så här drastisk situation för att det skall bli en reaktion från soffliggarna.( ni som av gammal hävd röstar som ni gjorde sist)

    DNV och Argus talade för några månader sedan om ett reservlag! De e läge och plocka fram det nu kanske.

    SvaraRadera
  23. Till Dick.

    Kul att bloggen är igång igen efter påskuppehållet så att man får argumentera lite ;-)
    Jag kan inte minnas att jag talat om något reservlag. Jag minns dock att jag gjorde några fördömande uttalanden om samtliga partiers agerande i Björnhusaffären. Jag menade att samtliga politiker redan för ett år sedan borde förstått att det skulle sluta på detta viset. Jag minns att du urskuldade Kd´s handlande (eller rättare sagt, brist på handlande) med att kommunchefen "ljög för er".
    För ca ett år sedan kontaktade jag alla gruppledare (även Kd´s) och lade fram mina farhågor. Vad jag minns fick jag inte ens något svar...

    Det är svårt att påverka när man inte ens får en diskussion till stånd.

    Du tycker att det är synd att det måste till en så här drastisk situation... jag tycker det är synd att ni lät situationen bli så här drastisk.

    Men nu är väl i stort sett alla listor för kommunalvalet klara så vi kan se om ni förstärkt era lag eller spelar på med samma manskap. Nedflyttning eller avancemang? Svaret kommer i höst!

    SvaraRadera
  24. Jag böjer mig inte för kritiken från Dick och 16.27, och jag hoppas ingen annan heller gör det, minst sagt skamliga påhopp.

    Varför tycker du Dick som 16.27, att folket inte äger någon rätt att framföra kritik här på bloggen, varför angriper ni båda budbäraren?

    Att inte du som utger dej för att var politiker har stått upp tidigare och skrikit, dels över hur illa pojken i mobbningsärendet har blivit behandlad, och inte minst hur kommunen har hamnat i svårigheter med Björnhuset.

    Nej sanningen är att det är du som är soffliggare och sover, det är du som blir väckt av folket, det är först nu Kristdemokraterna vänder efter all ljudlig kritik.

    Nu när nya hyresavtal har kritiserats som centertoppen har jobbat fram i eget självförsvarssyfte, då träder 16.27 in till försvar av sitt centern och gör det genom tarvliga anfall vilket du stödjer.

    Tycker du Dick på fullt allvar att som 16.27 ger uttryck för i denna sträng och även i "drängstugan", att folket skall förpassas till skamvrån för riktad kritik över politikens och tjänstesidans brister?

    Själv tycker jag denna demokratiseringsprocess som vi befinner oss i Färgelanda, där mängder av folk deltar på olika plan är vitaliserande och bör rimligen ge avtryck i vår kommun.

    SvaraRadera
  25. Hembygdsrörelsens blogg har vitaliserat demokratin i kommunen!
    Det är absolut inte Dick Jonfelts förtjänst att alla skumma affärer har blivit kända.
    Ingenting var känt innan bloggen lyfte på locket och att uppgifterna blev begripliga och till slut orsakat en mängd nyhets- och ledarartiklar i västsvensk press har vi en bart bloggen och Bill Östlund att tacka för.
    Dick Jonefelts envisa argumenterande om att allt beror på att vi invånare inte är politiskt aktiva avslöjar att hans omvärldsbevakning är under all kritik. Hela det svenska partiväsendet är i kris, det hade han annars känt till. Ingen demokrati fungerar utan en öppen och fri debatt!
    Tack bloggen!

    SvaraRadera
  26. OTROLIGT! bra formulerat 14.28.

    SvaraRadera
  27. det e väl jantelagen(16.27)

    De e läge(Dick Jonefelt)

    SvaraRadera
  28. Jag hoppas jag inte begår något dårskap att antaga 16.27 som Kristdemokrat. Blott med den skillnaden, "anonym", är temat inte inbillat likt med 23.57, att det dessutom i sin skrift stödjer tanken är förskräckligt.

    SvaraRadera