tisdag 7 september 2010

Ann-Marie Jacobsson (C) uttalar sig i Bohusläningen

I dagens Bohusläningen har så turen kommit till Ann-Marie Jacobsson att redogöra för sin syn på politiken och framtiden i Färgelanda.

Ann-Marie lyfter bl.a. fram ett bättre företagsklimat, friskolor och privat barnomsorg, som viktiga frågor att förverkliga. Om detta kan Bloggen bara hålla med och hoppas att fler partier kan verka i denna riktning.

Därutöver beklagar sig Ann-Marie över personangreppen inom politiken och att "folk inte skyr några som helst medel". Dessa företeelser utgör dock en del av politikens vardag och gör man anspråk på att bli kommunstyrelsens ordf, bör man kanske inte ha en sådan naiv inställning som Ann-Marie ger uttryck för. Politik är således ingen lek och kännetecknas ofta av hårda tag och inte sällan fula knep. Det blir därför lite lätt pinsamt när Ann-Marie beklagar sig, eftersom hon är en rutinerad politiker.

Det framgår inte exakt vem Ann-Marie avser, när hon säger att "folk inte skyr några som helst medel". Vi anar dock att orden i första hand är adresserade till Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP), som ju sålde ut befolkningen i Järbo och Stigen för att kunna bli kommunalråd med hjälp av Fru Börjesson (S). Även Fru Börjesson kan antas omfattas av epitetet "hänsynslös politiker som går över lik", eftersom hon utnyttjade situationen för att flytta fram sina egna och sitt partis politiska positioner efter Den beklagansvärdes svek.

Betr de personangrepp, som Ann-Marie säger sig ha blivit utsatt för, anar vi att orden i första hand är riktade mot Hugo Hultgren (M). Hugo ägnade nämligen ansenlig tid åt att angripa Ann-Maries person, när alliansen fortfarande levde. Och det kan ju tyckas mindre smart att hugga kniven i sin vän. Instigatorn bakom det interna krypskyttet skall dock ha varit Den beklagansvärde, som eggade upp Hugo att angripa Ann-Marie. Även Fru Börjesson deltog i detta fula spel, men var i likhet med Den beklagansvärde klok nog att skjuta sina giftpilar från kulisserna. Hugo var tyvärr inte lika klok.

Idag är det 12 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

8 kommentarer:

  1. Sånt är livet. Så mycket falskhet bor det där.

    SvaraRadera
  2. Nytt idolportätt på Kenneth i dagens tidning signerat FP:s viktigaste valarbetare i F:a Jenny Borg (vem annars?)

    SvaraRadera
  3. Hon ville knyta ihop säcken vid 62 miljoner eftersom hyreskontrakten gav stora förluster.
    S,V och Fp körde på med 10 millar till. Ingen ljusning i sikte då dessa var slut.
    Då går hon med på 16,5 millar till. Det sas att företagens ekonomi var kontrollerad osv.
    Innan de nya pengarna är slut är ett av företagen under rekonstruktion och det andra vacklar.
    Om man inte nöjaktigt kan förklara varför 86,5 millar är ok men inte 72 undrar ju väljarna.
    Tror att även centerpartister har ställt sig frågande.
    Men nog är det tufft att vara politiker när olyckorna hopar sig.
    Jag undrar varför det skall vara så svårt att få ordning på projektet. För en utomstående ser det väldigt mysko ut.
    Man måste också vara beredd att försvara sina beslut på t.ex Kf,s frågestund. Om man då dillar om att det finns ett muntligt avtal med Mathuset AB som alla pengarna betalas ut till då har man gått vilse. Som politiker måste man inse att något är fel-väldigt fel och i det läget ta sitt ansvar och stämma i bäcken.
    Gör man inte det så blir kritiken hård.
    Bloggen får stå för sin analys. Jag står för min.

    SvaraRadera
  4. Hon var med och förlängde lidandet för ett mobbat barn i en kafkaliknande process.
    Hon har överhuvudtaget ingen rätt att beklaga sig. Fy vad illa det rimmar.
    Men kanske det inte var allmänhetens kritik hon menade.

    SvaraRadera
  5. Det är inga "olyckor som hopar sig"! Det är naivitet och okunskap,bland politiker och tjänstemän,vilka bäddar för olyckor som snart leder till en katastrof för kommunen!Ann-Marie,stanna hemma i Järbo där gör du minst skada!

    SvaraRadera
  6. Idag har Bohusläningen en stor artikel om Petter Gusteus. Trevlig kille.

    Följer mönstret. Beställningsartikel av fp? Signerat JB.

    SvaraRadera
  7. Lilla Älvan Plingeling8 september 2010 kl. 10:46

    Det är viktigt att kommunen som har uppdraget att samordna företagarnas intressen ger en sann bild av företagandet i kommunen.

    Så är absolut inte fallet i det nyhetsbrev om företagandet i Färgelanda som alldeles nyss trillade in i min inbox.

    Det är en redovisning av sådant som uppmärksammats i lokalpressen.

    En nyhet lyser med sin frånvaro i nyhetsbrevet.

    Inte ett ord om att Björnerud är på kneken och är föremål för rekonstruktion med ackordsförslag för att undvika konkurs. En relativt stor nyhet i lokala medier.

    Det är svårt att angripa en redaktörs urvalsprinciper. I nyhetsbrevet är det nästan bara riktigt glada nyheter. Björneruds svaga ekonomiska ställning skulle störa den leende fasad nyhetsbrevet visar upp.

    Varför inte ett ord om nyheterna kring Björnerud på randen till konkurs?

    Ska vi skattebetalare verkligen behöva bidra till sådan glättat förljugen skit?

    Det är vilseledande information så länge nyhetsbrevet inte skriver om negativa nyheter också, som ett Björnerud på kneken och högrisk för många sköna skattekronor rakt i sjön.

    Nyhetsbrevet är alltså inget annat än falsk reklam för näringslivsläget i kommunen. Det är alltid allvarligt när bilderna blir förljugna. I valtider kan det påverka opinionen i en speciell politisk riktning.

    Det får inte ske i samhälllsinformation från min kommun. Snedvrider valet. Odemokratiskt.

    SvaraRadera
  8. Det är så här Jannarna jobbar. Verkligheten kommer alltid i fatt. Förtroendet skulle ju byggas upp. Tror han att de lokala företagarna är dumma i huvudet? Politikerna går på smörjan. Kanske väljarna också. Därför är det illa när falsk propaganda sprids av en kommunal tjänsteman. Han är väl avlönad valarbetare. Han är ju beroende av myglarna.

    SvaraRadera