torsdag 7 januari 2010

Grus i maskineriet!

Bloggen konstaterar att tillväxtmotorn Björnhuset fortfarande inte startat.

I Färgelanda finns det för närvarande två (2) lediga jobb (distriktsköterska och biståndsbedömare). Det är alltså så illa som både Arbetsförmedlingen och Bloggen tidigare kunnat konstatera: Jan Erikssons och parhästen Jan Stalfors stolta luftslott Björnhuset skapar inte några jobb - trots försäkringar om motsatsen.

"Utvecklingsstrategen" Jan Stalfors ägnar som bekant en stor del av sin arbetstid åt att desinformera åt kommunledningen i Björnhusprojektet. När man läser Stalfors återkommande "nyhetsbrev" får man nästan intrycket att Björnhusligan expanderar så det knakar och att det t.o.m. går så bra att det är svårt att rekrytera folk. Men så är alltså inte fallet. Lögn, lögn och förbannad dikt således!

Duktig amatörfotograf är han emellertid - "utvecklingsstrategen" - och det kanske är inom detta gebit han skall söka sin lycka istället. Bloggens förslag till Stalfors är därför att ansöka om EU-bidrag till en näringsverksamhet med inriktning på fotografering. Med tanke på Stalfors högtflyende visioner, är vi övertygade om att han redan efter ett par år har fått igång en fotograferingsverksamhet som sysselsätter ett 50-tal personer och därmed bidrar till att utveckla kommunen samt vända den negativa befolknings- och sysselsättningstrenden. Bloggen lovar att köpa ett av Stalfors mäktiga alster till marknadspris - inte minst för att stödja det lokala näringslivet.

Så vår uppmaning till dig Janne Stalfors är att ta ditt ansvar för skattebetalarna i Färgelanda kommmun och säg upp dig som "utvecklingsstrateg" - det är ändå ingen som längre tror att du utvecklar något annat än dimridåer.

Bloggredaktionen


11 kommentarer:

  1. Inte ska väl Bloggen vara så negativ!

    Måltidlösningar efterlyste personal i förra Nyhetsbrevet vill jag minnas. Man sökte personer som kunde rycka in vid sjukdom och på söndagar. Det kanske strategen anser är mycket/många jobb.

    Vi måste tro på vår Näringslivsstrateg! Han bör ha den information som krävs för att våga göra sådana utfästelser om nya jobb.

    Vi har även en informationsansvarig i kommunen. Han ger ut Medspelaren - Ett nyhetsbrev för dig som jobbar i Färgelanda kommun! Jag tror han menar för den som är anställd av Färgelanda kommun,för i brevet berättar kommunchefen att det kommer en separat inbjudan till en Kommunfest den 27 januari. Inte har jag fått någon, inte. Men, men....

    Kommunchefen berättar också att investeringen i Björnhuset inte ska påverka våra kärnverksamheter. De görs för att skapa intäkter och mervärden till kommunen på sikt, eller som det står i hans svar till Länsrätten, "på väldigt lång sikt".

    Så kära Blogg, vi har så fina ledare som gör att vi kan se framtiden an med tillförsikt.

    SvaraRadera
  2. helikopterpiloten7 januari 2010 kl. 21:56

    Kommunen ger i princip ut tre tidningar, en personalinformation och två nyhetsbrev till företagare. Det allokerar cirka två tjänster. Två lokalredaktionér bevakár kommunen löpande. Bättre information till allmänna medier ger troligen mycket bättre effekt än dessa tre mer eller mindre interna publikationer och kostar bara en bråkdel. I nuvarande läge måste kommunen skära alla onödiga kostnader, Två tjänster kan rationaliseras bort och kostnaderna kan sänkas. Finns det över huvud taget någon sparplan?

    SvaraRadera
  3. 21,56
    Jo det finns en sparplan, men bara på skola och omsorg!

    SvaraRadera
  4. Fördelningen av skattepengarna borde bli en huvudfråga i valet. VI kan ju inte fortsätta och lägga pengarna på fel saker som vi gör nu.

    SvaraRadera
  5. Det kanske är det som Stalfors jobb handlar om, att försöka få folk att drömma så att dom glömmer bort verkligheten (nedskärningar, uppsägningar osv.)

    SvaraRadera
  6. Inom omsorgen sparas inga 4milj, uppsägningarna var endast till för att jaga fastanställda utan utbildning. Någon arbetsbrist föreligger inte. Nu får dessa beskedet att någon ny anställning kommer inte på frågan trots flerårig prickfri tjänst, dock går det väldigt bra att vikariera. Då duger man, skamligt så det förslår, samtidig som kommunchefen talar om en kommande kommunfest, det är till att fira i en ond tid. Ställ in festen! Dra tillbaka uppsägningarna!

    SvaraRadera
  7. Inte bara grus i maskineriet....

    Eventuellt även sand mellan tårna!

    Paret Kullgren/Johansson (Björnerud/Lillesjö) är enligt ryktet på semester på Hawaii.

    Kanske komponerar de ihop några nya maträtter exempelvis Aloha-pannkakor med ananasfyllning.

    SvaraRadera
  8. DNV
    Just det, dom har ju fått råd nu. Och förra året var dom konkursmässiga. Fy fan säger jag bara.

    SvaraRadera
  9. Så länge Björnhusaffärerna inte granskats offentligt kommer misstron mot alla inblandade parter att kvarstå.

    Inte bara Barack Obama har rätt att vila ut på Hawaii, det har naturligtvis Kullgren/Johanssons också, MEN INTE PÅ BEKOSTNAD AV FÄRGELANDAS SKATTEBETALARE.

    Så länge inte pappren finns på bordet kommer misstron att hänga i luften.

    Och hur ligger det till med Anderssons, Petterssons och Lundströms renoveringar och resor? Är det vi skattebetalare som står för fiolerna?

    Björnhusaffären måste redas ut offentligt för att inte misstron mot politiker och tjänstemän i kommunen ska bli ett förödande mentalt gift i en situation där det krävs energi och jävlaranamma.

    Öppna kort, tack!

    SvaraRadera
  10. helikopterpiloten8 januari 2010 kl. 15:55

    DN

    Saabs avveckling inledd
    Publicerat i dag. 15:29

    Den formella avvecklingen av Saab har inletts i och med att en likvidator utsetts. Det uppger Paul Åkerlund, IF Metallklubbens ordförande för TT.

    Läs
    http://www.dn.se/ekonomi/saabs-avveckling-inledd-1.1023917

    SvaraRadera
  11. Troligtvis är det väl vår käre pilot Kenneth som flyger dom till Hawaii med Ulla som flygvärdinna.

    Och jag blir inte ett dugg förvånad om en faktura snart dyker upp på kommunkontoret om att dom kollat på livsmedelsutrustning som dom gjorde i Danmark!

    Självklart kommer jag inte att bli förvånad om den här fakturan också klarar kommunens "stenhårda" kontroll!

    SvaraRadera