måndag 25 januari 2010

Kenneth får chansen att svara!

Vid kf-mötet i december kunde ju inte Kenneth svara på Jeanette Nybergs frågor, som rörde det faktum att Kenneths numera ökända "kalla fakta-kalkyl" innehåller fiktiva hyror om ca 7 000 000 kronor. Som skäl för att inte kunde besvara Jeanettes frågor, uppgav Kenneth att han "inte känner till detaljer"...

Kenneth lovade dock att återkomma med svar till Jeanette och ville även ha frågeställningarna skriftligt. Bloggen har tagit del av Jeanettes frågor till Kenneth, som vi publicerar härunder.

Bloggredaktionen
---------------------------------------------------------------------------------

From: jeanette
To: kenneth.carlsson@liberal.se
Subject: Fråga från kf i december!
Date: Mon, 25 Jan 2010 05:07:45 +0100

Frågor till Kenneth Carlsson!

Här kommer mina frågor som bl.a. rör kalkylen till de beslutade hyresavtalen med företagen i Björnhuset. I kalkylen, som du redogjorde för i kf i oktober 2009, ingår fiktiva hyror för vakanta lokalytor om ca 1 000 000 kronor per år (ca 7 000 000:- under hyresperioden). I kf i oktober uppgav du att hyresavtalen enligt kalkylen ger ”break even” efter sju år och vinst efter ca 15 år och du kallade då dessa siffror för ”kalla fakta”.

Nu har den ena av de vakanta lokalerna hyrts ut på 3 år till ett verkstadsföretag. Enligt Thord Karlsson behöver lokalen snyggas upp samt att det behövs installation av WC m.m. till en kostnad av 200 000:-. Jag har inhämtat ett preliminärt besked om hyran från Peo Johansson, som visar att hyran knappt täcker kommunens kostnader under den 3-åriga hyresperioden.

Mina frågor till dig är:

1. Anser du fortfarande att det är ”kalla fakta” att kommunen kommer att gå ”break even” i Björnhuset efter 7 år och göra vinst efter ca 15 år? Om du inte anser det, anser du då – nu när det visat sig att kommunchefen Jan Eriksson lämnat felaktiga uppgifter om kalkylen till politikerna – att du blivit vilseledd av Jan Eriksson och har du fortsatt förtroende för honom?

2. Jan Eriksson har vid upprepade tillfällen lovat att det finns flera livsmedelsföretag som är ”mycket” intresserade av att hyra lokaler i Björnhuset. Hur tycker du Erikssons löften rimmar med att kommunen nu istället hyr ut till ett verkstadsföretag? Och hur rimmar uthyrningen med kommunens strategiska mål med ”Björnhussatsningen”, att skapa ett ”livsmedelskluster”, när uthyrningen till ett verkstadsföretag på 3 år effektivt hindrar alla såna planer?

Med vänlig hälsning

Jeanette Nyberg

10 kommentarer:

  1. Nyanserade och relevanta frågor, Jeanette. Kenneth kommer nog att behöva lägga ner lite jobb på det här, för att komma undan dina frågor i fullmäktige:)

    SvaraRadera
  2. Vem ska han skylla på den här gången........

    SvaraRadera
  3. Lägg ner säger jag bara. Hur f-n kan du hyra ut till verkstadsnissar när du ska satsa på livsmedel i Björnhuset. Jag blir bara så trött på den här superblåsningen.

    SvaraRadera
  4. Jag är skulle inte bli ett dugg förvånad om kenneth kommer att vilja ha en total utredning av Björnhuset.

    Där han efteråt kommer att skylla allt på Jan E och säga bla bla bla hade JAG vetat det så hade JAG aldrig gått med på det och bla bla bla det hade JAG ingen aaaaning om....osv.

    Sen kommer han att stå där i kf och säga att det var JAG kära vänner som drog igång utredningen för att JAG lyssnar på kommuninvånarna!

    Och detta kommer han bara att göra för att han gör ALLT för att få röster i nästa val!

    SvaraRadera
  5. Stigenbo
    Tyvärr är det inte vad han har i åtanke. Den beklagansvärde myglaren och fräcka Ulla planerar tvärtom att kuppa igenom ett förslag i ks, som innebär att kommunen betalar en "oberoende" konsult 200 000 skattekronor, för att utreda hur "kommunen skall undvika att göra fel i framtida projekt". Om det blir som de båda myglarna vill, får vi alltså aldrig reda på vad som hänt i Björnhuset.

    Vi får anledning att återkomma till denna fråga.

    SvaraRadera
  6. Hans försvarstal blir nog i den vanliga stilen, "vi, vi politiker var medlet, våra pengar var målet, jag är i den trofasta övertygelsen, att det inte skall upprepas, jag känner ingen oro för det".

    SvaraRadera
  7. Att Eriksson och Stalfors arbetar som klassiska bondfångare med sina välsmorda munläder känner alla här på bloggen till.

    Genom att använda rätt signalord får de annars förnuftiga viljor att mjukna som vax.

    Kluster är ett av deras säljande bondfångarbegrepp.

    Ett kluster är så mycket mer än ett företagshotell för tre små livsmedelsföretag. Här en definition från Wikipedia som ger en förklaring:

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kluster_(ekonomi)

    Men politiker som ”litar på våra tjänstemän” kommer tydligen inte på idén att ifrågasätta någonting och de sväljer inte bara betet, de införlivar tacksamma ordet, kanske för att imponera på oss mindre vetande väljare.

    Det mest uppenbara och skämmiga exemplet på att svälja beten är ändå äventyret Schönberg, där hela kommunen mobiliserades för ett totalt meningslöst projekt. Den hysteriskt uppskruvade säljtonen i Schönbergaffären är numera raderad från kommunens hemsida men återfinns med sina löjliga överdrifter i värsta bondfångarstil på Google:

    ”Marknad Tyskland - nu tar Färgelanda steget!
    Aldrig tidigare har förutsättningar varit bättre för att knyta kontakter i Tyskland! Kommunens nya vänort Schönberg ligger i norra Tyskland som gränsar till Lübeck, en stor marknad för hela Dalsland om vi lyckas att marknadsföra oss. Vi har etablerat personliga kontakter och ett stort intresse för vad vi kan erbjuda så det har aldrig varit bättre förutsättningar än nu.

    Har du intresse att vara med och marknadsföra dig och knyta kontakter i Tyskland? Tillsammans har vi möjlighet till bra marknadsföring mot Tyskland utan stora omkostnader.”

    Läs hela eländet här
    http://www.fargelanda.se/page/9022/page.htm

    Hur politikerna kan lita på sådana bondfångare är obegripligt och oförsvarligt.

    Det framstår som så fruktansvärt korkat att det inte kan vara så. Så dumma är inte normala människor.

    Men de är lata, ansvarslösa och mer uppfyllda av sin egen betydelse än av omsorg om sin kommun och sina kommuninvånare.

    SvaraRadera
  8. Får de syndernas förlåtelse av väljarna? Det är frågan.

    SvaraRadera
  9. Var en på KS i dag. Jan har redan börjat hjälpa Kenneth med svaret till Jeanette.Han informerade om "att det går rykten om att ett verkstadsföretag skall flytta in i Björnhuset.Men det finns inget sådant avtal ännu". Där tar det slut! Ingen ställer följdfrågor! Ungefär som om ryktet var falskt. Sanningen är att Peo har bekräftat för mig att det inte är det.Om inte avtalet är underskrivet ännu så skulle detta,enligt Peo var klart denna veckan.Så enkelt är det alltså att informera i KS. Det gällde ju inte en skitsak precis. Det gällde en stor del av Björnhusets framtida ekonomi och frågan om den fantasifulla klusteriden hade fallit eller inte.

    SvaraRadera