tisdag 26 januari 2010

S och FP vill köpa avlatsbrev för 200 tkr i Björnhushärvan!

Bloggen erfar att mygelpartierna S och FP försöker köpa sig fria från ansvar i Björnhushärvan.

Företrädda av de ovärdiga myglarna Kenneth Carlsson (fp) och Ulla Börjesson (s) gör nu den korrupta politiska majoriteten ytterligare ett försök lura in övriga partier i ett "samarbete". Detta sker i form av ett förslag i ks imorgon.

Förslaget går i korthet ut på följande. Myglarna vill hyra in en "opartisk" utredare för 200 000 kronor, som skall "utreda" hur kommunen skall hantera framtida projekt.

Myglarna vill alltså inte att ansvarsfrågan utreds (d v s att kommunchefen Jan Eriksson bristfälliga handläggning slås fast i en utredning) och inte heller att företagens fakturor om minst 72 000 000 kronor granskas. Myglarna vill alltså inte utreda det som är väsentligt för kommunen och invånarna, utan vill istället använda ytterligare 200 000 skattekronor till att köpa sig fria!

Taktiken från myglarna är att inbilla C, KD och M att de får vara med och bestämma om "utredningen". Detta åstadkoms genom att det skall bildas en grupp, där representanter för alla partier skall vara med. Problemet är bara att myglarna i sitt förslag till beslut redan har definierat utredarens uppdrag på ett sådant sätt, att det utesluter utredning av ansvarsfrågan och Björnusfakturorna. Och skulle oppositionen försöka gå utanför den ram som sålunda bestämts, så har ju alltid myglarna vetomöjlighet i form av sin majoritet.

Snyggt upplägg, eller hur? "Om vi lyckas lura oppositionen dit vi vill, kan de inte sedan öppna truten och frågan är därmed död och begraven. Och kommer de på att vi försöker snärja dem, eller om de trilskas, så röstar vi ner dem - givetvis i demokratisk ordning."

Man måste beundra den beklagansvärdes och fräcka Ullas fantasi och kompetens, när det handlar om att finna nya vägar att mygla. Det är en förmåga som endast matchas av deras oförmåga att göra Färgelanda till en bättre kommun.

Bloggredaktionen


16 kommentarer:

  1. Det var inget "guldläge" för Ullas Socialdemokrater att sätta sig i kommunalrådsstolen när Centern avgick, allt enligt Ullas egen utsago. Istället väljer sossarna att värpa ett "guldägg" i Folkpartiets bo, ett Folkparti med en ledare som älskar att stå i centrum.
    Detta "guldägg" har förmågan att kläcka sluga planer allt eftersom behoven ökar, ett behov som alltid stämmer väl överens med sossarnas egna.
    Visst är det sorgligt att se sparven Kenneth ständigt mata göken Ulla.

    SvaraRadera
  2. Varför tillåter M,KD och C att de myglas bort.Jonefelts fråga till Kenneth om mobbning gick inte för sig att ställa.M ville att revisorerna skulle få ett uppdrag att syna Björnhushprojektet.Det viftades lätt bort av Said.Det var hur enkelt som hellst.Han sa bara att "man får inte göra så".Bloggen har ju visat hur de blir bortgjorda.Dessutom erkänner de att de har blivit lurade av Kommunchefen.Har de ingen självaktning? Kom igen nu.Säg till myglarna att nu får det fan imig vara nog.Säg till dom att från och med nu går vi inte med på att Ni bara står där och påstår saker och ting.Börja med att ställa om frågorna i KF.Gör Ni inte det står Ni ju med byxorna nere.Detta till allmänt beskådande.

    SvaraRadera
  3. Hur undviker man liknande skandaler i framtiden. Enkelt. Avskeda tjänstemännen som hittat på Björnhusverksamheten.

    Anställ välutbildade tjänstemän, gärna med forskarerfarenhet från universitet och högskolor inom samhällsbyggande/kulturgeografi. De är inte agitatorer utan har kunskap genom erfarenhet från forskning på verkliga exempel. De har kunskap om vilka parametrar som är viktiga för att näringslivet ska utvecklas på bra sätt. Kontakta t ex kulturgeografiska institutionerna vid universiteten.

    Det är totalt fel att anställa en konsult som får fel direktiv av Ulla och Kenneth.

    De har anställt konsulter tidigare och har dikterat vilket resultat konsulten ska komma fram till. Det är klart att konsulten vill ha 200 000, jag skulle också kunna komma fram till precis det resultat som Ulla och Kenneth vill visa fram, om jag får betalt för det. Dessutom vill ju konsultföretaget få fler uppdrag i framtiden av Färgelanda kommun och det är klart att konsulten (Blir det Öhrlings/Price Waterhouse?) ÅTER IGEN kommer hitta argument som visar på precis det Ulla och Kenneth vill.

    Ulla och Kenneth är förstås ute efter att rentvå och försvara sitt egna agerande genom att ge uppdraget till en konsult som naturligtvis aldrig är neutral. Då skulle ju inte konsulten få uppdraget av kommunen=Ulla/Kenneth.

    Ulla och Kenneth kommer inte vilja att utredningen kommer fram till att de själva eller tjänstemännen i Färgelanda har agerat fel.

    Och var får kommunen pengarna från? Jo för pengar kommunen tjänar på att ha friställt många kommunalt anställda. Verksamheten i skolor och äldrevård blir bara sämre och sämre eftersom både lärare och sjukvårdspersonal sägs upp, medan Ulla och Kenneth vill använda pengarna till att rentvå sig själva så att de ska få röster i nästa val.

    SvaraRadera
  4. Dessa kompetenser finns redan i kommunen. Varför gå över ån efter vatten? Bill är ett exempel. finns fler.

    SvaraRadera
  5. Dom förnekar sej inte. Dom där två.

    SvaraRadera
  6. Jag kan hålla med bloggen att de där två har förstört ganska mycket, särskilt sista året har varit fruktansvärt bedrövligt.

    SvaraRadera
  7. det är bättre att ge bort björnhuset till dom å koppla ur strömmen.så får de betala allt själv i framtiden...

    SvaraRadera
  8. Även medborgarförslaget(kravet)att Björnhuset skall bli en ekonomisk resultatenhet skall avhandlas på KS.De partier som reservationslöst går med på detta har visat att de ej har förstått att de är totalt lurade.Rolf som ställde förslaget hade nog tänkt sig en resultatenhet där de verkliga kostnaderna och intäckterna redovisades.Kostnaderna kan delas in i samlingsbegreppen Kapital-,Underhåll-och Driftskostnad.Som vi vet är största delen av kapitalkostnaden redan bortkollrad i redovisningen.Detta beroende på att man har frångått ordinarie redovisningsprinciper men även för att man "har valt att kontera delar av investeringen" på andra ställen i bokföringen(kreditivkostnader,"matresor",logistemarapport mm mm).Dessutom belastas inte projektet av internränta på 30 milj.kr osv.Rolf menade naturligtvis att det är viktigt att särskija projektet från det som skall finansieras med skattemedel.Detta på samma sätt som man gör med vatten och avlopp.Myglarna kan nu aldrig bli trovärdiga om de säger att de skall göra Björnhuset till en resultatenhet.De har i vart fall förbrukat allt mitt förtroende.Även det vedertagna namnet "resultatenhet" missbrukas."Bluffenhet" är vad det blir.En ansvarsfull politiker säger naturligtvis att det skall vara en resultatenhet och att någon kunnig skall anlitas för att få ordning på räkenskaperna.Men vi vet ju alla att detta inte låter sig göras.Inte med den tama opposition vi har nu.Tyvärr!

    SvaraRadera
  9. helikopterpiloten26 januari 2010 kl. 17:38

    Spyker köper SAAB enligt nyhetsbyrån AFP och Studio 1 i Sveriges Radio.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6493014.ab

    Vad det nu kan betyda för IAC.

    SvaraRadera
  10. Härligt med Spyker, ett företag i vårt EU!

    Den här satans globaliseringen, kapitalism så långt ögat når på denna jord,

    Nej upp med tullmurar runt hela EU!

    Här flyttas företag till Kina där fackföreningar och löner hålls nere med batong, och ägaren sitter vid Rivieran och pimplar vin.
    Skall vi behöva emigrera till Kina och för att finna jobb, aldrig i livet.

    Nej låt den där kapitalisten flytta med sitt företaget till strax bortom Indien och pimpla sitt vin, men hans varor vill vi inte ha, dom gör vi själv i EU.

    Så bara upp med muren nu, och inför saftiga tullar, sedan lever vi vårt lyxliv i överflöd i våran egna lilla värld och drömmer oss bort från vekligheten i sus och dus.

    Hur det går för IAC, det vet i tusan om jag kan svara på, men om det går så illa, att dom behöver flytta företaget till Rivieran, ja då du, då kan jag tänka mig emigrera dit.

    SvaraRadera
  11. Tycker lite synd om Karin Ekeroth, som blev lurad av Kenneth. Visst är det beklagansvärt...

    SvaraRadera
  12. Ja, mygla kan dom, det är ett som är säkert!

    SvaraRadera
  13. Jag har läst en del inlägg från Dick från KD här på bloggen. Och jag får säga att han säger en del bra saker och jag tycker också det är mycket starkt att våga sticka ut hakan och säga sanningen om Jan Eriksson, d.v.s. att han ljuger m.m. MEN, jag har inte sett eller hört KD eller Dick ta upp frågan politiskt. Vad jag menar är att jag ser ord men ingen verkstad. Det krävs nog förslag att bli av med Eriksson för att skapa trovärdighet till dom fina orden Dick. Än så länge har jag bara sett ord.

    kommuninvånare som skattar

    SvaraRadera
  14. Läs inlägget från 20091216
    Och nu stundar ett nytt fullmäktige.
    Så spärra upp ögon och öron .

    SvaraRadera
  15. Till 19:15

    Jag håller med dig i att EU framgent bör sätta upp tullar. Många finnes de som varit skeptiska till EU, så även jag stundom. Men något tycker jag mig känna, och det är att du glömmer bort något viktigt. Kapitalism är motorn till välfärd och utveckling och därmed tillväxt. Utan den skulle vi befinna oss på ruta ett. Nyliberalism och marknadsekonomi är två viktiga parametrar för just en växande världsekonomi. En socialdemokrat i Sverige idag lever på gammal romantik och vanor. Sveriges försprång med intakta fabriker, trots två världskrig är passe´. Med socialdemokratisk partipolitik får alla det lika dåligt i framtiden, istället för att acceptera nyliberalismens tankar, att 8 av 10 får det bättre. Tufft för socialdemokraten att acceptera, ärlig, uppriktig verklighet för nyliberalen.

    SvaraRadera
  16. Motorn till näringslivet är fattigdom och uppfinningsrikedom vad gäller att lösa problem (t ex att hitta på någon efterfrågad vara eller tjänst att sälja för att komma ur sin egen fattigdom). Dessutom nära förtroliga relationer med ärliga medarbetare, likaledes problemlösare.

    SvaraRadera