måndag 1 februari 2010

Gleisners demokratiska lyra

Som nämndes i förra artikeln har propagandachefen Andreas Gleisner många strängar på sin lyra. Och då tänker vi inte i första hand på Andreas färdigheter på gitarr.

När plikten - d.v.s. husbonden Eriksson - kallar, besöker Andreas även fullmäktige. När Andreas besökte fullmäktige i oktober förra året placerade han sig strategiskt på stolen bakom Bill Östlund med en inspelningsapparatur i knät. Därefter avnjöt Andreas Allmänhetens frågestund med sin apparat som enda sällskap.

Den som trodde att Andreas besökte fullmäktige i demokratins tjänst, eller i syfte att förkovra ett påvert demokratiskt sinnelag, trodde således fel. Istället handlade det beklagligt nog om ett informationsinsamlande av helt annat slag.

Efter det att frågestunden var över kilade Andreas genast bort till sin husbonde för att avlägga rapport. De båda höll sedan en viskande överläggning, varefter Andreas hastigt avlägsnade sig från fullmäktigesalen. Bloggen förmodar att Andreas hade fått tillräckligt med demokrati för en kväll.

Bloggredaktionen

15 kommentarer:

  1. Är det här sant så är det en superskandal, varken mer eller mindre. Så är det bara.

    SvaraRadera
  2. Jag undrar om Andreas fick övertidsersättning:)

    SvaraRadera
  3. För h-e nu får dom väl ta och ge sig. Det blir ju bara sjukare och sjukar det här......

    SvaraRadera
  4. Och ingen upplyste om att kommunen skulle spela in frågestunden?

    Ingen frågade om det var ok?

    Eller sa något om varför inspelningen gjordes?

    Vad den skulle användas till?

    SvaraRadera
  5. Korrumperad maktelit. Sanna mina ord.

    SvaraRadera
  6. 22.21
    Det allvarliga i det här fallet är att en myndighet - Färgelanda kommun genom tjänstemannen Andreas Gleisner - ägnar sig åt hemliga inspelningar av medborgare. Att inspelningarna sker i fullmäktige gör inte saken bättre.

    SvaraRadera
  7. Borde passa Kenneth väl- för det här är BEKLAGANSVÄRT.

    SvaraRadera
  8. Det luktar Ebbe Carlsson affär.

    SvaraRadera
  9. Sjukhusaffären Möndal!Är det någon
    som minns..1974..1975???

    SvaraRadera
  10. Jag sökte på Justitieombudsmannens JO hemsida efter liknande fall men lyckades inte hitta något parallellfall. Går ju bra att ringa JO och höra om det finns något liknande fall. Dock hittade jag ett fall från Uddevalla där dåvarande näringslivschefen, för övrigt också en gammal Regentusgubbe, som olagligen förstört en filminspelning som måste räknas som offentlig handling. Bandinspelningen måste vara offentlig handling - om den inte helt plötsligt är förstörd alltså...

    SvaraRadera
  11. Det måste kännas gött för en sån som kennet med såna här liberala arbetssätt......

    SvaraRadera
  12. Undrar om Kenneth´s partikollegor på riksplanet egentligen vet vem dom har nominerat till Riksdagen.
    Om det fullständigt osannolika skulle hända att Kennet får en plats i Riksdagen kan det nog bli lite besvärande för Fp när media börjar granska hans förehavanden. Då kommer det inte att finnas en möjlighet att låta Gleisner ta kontakt med chefredaktörerna för att redigera vad som skrivs.
    Riktiga reportrar och ingen partisk tidning = ingen Kenneth Carlsson i politiken.
    Kanske skulle Regionen fundera över Kenneth´s framtid också?

    SvaraRadera
  13. Nu är kommunen kapad. Ingen tvekan om annat. Hur var det möjligt? Svaret kunde varit vänsterpartiet. Nu är det Ulla, Kenneth och vänsterpartiet. Eriksson har gjort ett gott jobb med det enda han kan dvs bondfånga. Ingen tvekan om annat. Se bara på hans meritlista. Allt är nu så tydligt. Kan verkligen ingen stoppa honom omedelbart?

    SvaraRadera
  14. Antagligen har både Gleisner och Eriksson betalt för att ställa upp denna kväll när kommunen bjuder.
    Att Eriksson tar upp en försvarstal-sång om tråkiga saker som han och hans Uddevalla-kollegor i administrationen förorsakat invånarna och lurat i politikerna är opassande i sammanhanget. Det hade väl ingen bett honom att göra? Kvällen skulle väl vara ett tack till de anställda. Inte alla vill sitta i Erikssons knä och spela med när han framhäver sig.

    Dessutom passade han på att hota medborgargrupper som visat att de vill annorlunda än administrationen, med detta visade han återigen MAKTENS HÄRLIGHET, säkert har han många fingrar i syltburkarna.

    Kanske hade det passat bättre att Eriksson tagit upp sången på kf frågestund i stället, eller skrivit en insändare nu när han blivit politisk agitator.

    SvaraRadera
  15. Andreas borde tänka på vem det är han propagerar för- MOBBARE o LÖGNHALSIGA politiker och tjänstemän. Kan inte kännas ok om man är normalt funtad. Vad ska den mannen göra när allt faller, när kommunen förlorar i tingsrätten (mobbningsärendet,överklagan o polisanmälan), när de stora pressarna frossar i skandalerna i BJÖRNHUSHÄRVAN.

    Vill han då stå för allt det onda och svinaktiga Jan Ericsson o Compani orsakat befolkningen här. Lidandet det gett pojken o familjen hans.Nä fyfan säger jag vilket svineri.Spottloskorna som han vräkte ur sig mot befolkningen på festen.Jag ville spy.

    Samtidigt blir man mörkrädd.Vad sker inne i en sådan människa som Ericsson.Besitter han någon empati eller är den delen bortlobotomerad för ökad kyla i trängda lägen.Jag har sett hans flin på nära håll och tankarna närmar sig bilden av en högsittande asgam som åderlåtit folket och väntar på att hugga in i första bästa kadaver.Det spelar ingen roll om den åderlåtna är gammal eller ung.Ingen manna mån.Och vad handlar allt om? Jo maktlystnad och hybris.

    Men domedagens timme lär klämta till hösten och när Ulla,Kennet,Jan S,och Anderas förlorar finns bara skammen kvar.Den skammen kommer att gräva sig in under skinnet ända in till benmärgen.Då kommer ångesten smygande och sedan verklighetens råa ansikte.Folkets blickar och viskningar.Men vad händer med Jan Ericsson? Jo han breder ut vingarna och letar efter ett nytt kadaver att riva och slita med sin krokiga näbb.

    SvaraRadera