tisdag 2 februari 2010

Gleisners korståg för honom till Göteborg

Propagandachefen Andreas Gleisner utnyttjar ett seminarium hos Länsstyrelsen i Göteborg som "demokratisk" plattform för att kritisera Bloggen.

Andreas använder åtskillig arbetstid åt att följa och söka underrättelser om Bloggen. Förra året tog Andreas kontakt med Bloggen och begärde att vi skulle ta bort kommunens heraldiska vapen från Bloggen - ni vet den där gräsliga harven som nästan rostat sönder. Andreas hänvisade till upphovsrättsliga skäl och Bloggen - som är angelägen om att följa lagar och förordningar - tog bort kommunvapnet från våra sidor.

Andreas insatser för demokrati och yttrandefrihet inskränker sig inte bara till Färgelanda. I november förra året närvarade Andreas vid ett seminarium hos Länsstyrelsen, där Andreas - som representant för Färgelanda kommun - höll ett föredrag om Bloggen.

Under sitt föredrag kritiserade Andreas Bloggens grundlagsskyddade verksamhet i Färgelanda och passade samtidigt på att sprida ett urval av de karikatyrteckningar som publicerats på Bloggen. Att framföra teckningarna kräver upphovsmannens samtycke, vilket vare sig Andreas, eller någon annan vid Färgelanda kommun, inhämtat.

Den som utan tillstånd av upphovsmannen sprider upphovsrättsskyddat material bryter mot upphovsrättslagen och döms till böter eller fängelse i högst 2 år. Bloggen funderar på om det möjligen är på det sättet att upphovsrättslagen inte gäller för Färgelanda kommun, utan bara för alla andra?

Nedan publicerar vi något av presentationsmaterialet samt ett urval av de teckningar som Andreas olovligen kopierade och spred vid seminariet 2009-11-05.

Bloggredaktionen

(Klicka på bilderna nedan för att göra dem större)

19 kommentarer:

  1. Vad var det för seminarium?
    Tema?
    Deltagare?

    SvaraRadera
  2. http://www.lansstyrelsen.se/NR/rdonlyres/482B6A0E-442C-4EF4-85A2-115C808E141B/155098/krisinfoseminarium_091105.pdf

    SvaraRadera
  3. Jag undrar om Janne satt av pengar i budgeten till det skadestånd, som konstnären sannolikt kommer att kräva:)

    SvaraRadera
  4. Det finns tydligen inga GRÄNSER för det här svineriet.....

    SvaraRadera
  5. Men snälla Andreas vad har du gjort?

    VARFÖR?????????

    SvaraRadera
  6. Gud va skämmigt!!!

    SvaraRadera
  7. Han har iaf haft den goda smaken att använda Färgelandas logga på samtliga bilder.

    SvaraRadera
  8. Ja du Gleisner vad ska du göra när det rämnar? Det är nog dags att kommunen börjar på ett nytt byggprojekt "världens största skamvrå". Det blir många som får trängas där efter valet. Färgelanda kommun kan således få äran att vara med i Guiness rekordbok. Inte illa. Bra jobbat av er (duktiga) idioter.

    SvaraRadera
  9. Kopia på hur Gleisners punkt på föreläsningen presenterades.

    "Andreas Gleisner, informationsansvarig i Färgelanda kommun, berättar om vilka svårigheter och problem kommunen ställdes inför när några medborgare använde en blogg för att driva kampanj mot enskilda tjänstemän och politiker"

    Han glömde dock att berätta att dessa tjänstemän och politiker raserat moral, etik, förtroende samt ekonomi för lång tid framöver i Färgelanda kommun och att det är "bloggen" som avslöjat alltihopa.

    SvaraRadera
  10. Pinsamt är ordet! Oerhört pinsamt! Andreas, vilken skam för Färgelanda kommun. Hoppas att både han och Jan E försvinner härifrån snarast möjligt. Vi vill inte ha dom här. Kanske kan dom slå sig ihopa och bli gatumusikanter istället om det nu är någon som vill se en patetisk flowerpower mes och en falsksjungande lobotomerad skalbolagsdirektör. Men då kan man ju alltid stoppa fingrarna i öronen och titta åt ett annat håll och fortsätta pasera förbi.

    SvaraRadera
  11. Att länsstyrelsen ger utrymme åt Gleisner med ett KRISBUDSKAP!!! om bloggen är häpnadsväckande.

    Virtuell förtroendekris? Vad betyder det?

    Vi kan räkna ut med det vi sitter på att allt Gleisner sa var negativt mot bloggen.

    Och att han knappast meddelade en stavelse om att den enda svåra kris vi har i Färgelanda är en oerhört vanskött kommun.

    Köper statens informatörer i Västra Götaland vilket skitprat som helst?

    SvaraRadera
  12. Bloggens redovisning visar med all önskvärd tydlighet hur djupt rotad korruptionen i kommunen är. Demokratin är satt ur spel och kritiska röster granskas och jagas av kommunens ledande tjänstemän. Det är inte för inte som många idag skäms över att vara Färgelandabor. Det tar emot att säga detta, men det är tyvärr en realitet.

    SvaraRadera
  13. Detta är sanslöst dåligt utav Andreas!!!

    Detta måste ligga i Jannes Strategi att framställa Bloggen och dess skribenter som mycket oseriösa och där med ta lättare på de anklagelser som kommer från kommuninvånare i Färgelanda . Det ligger ju ett antal ärenden där som handlar om lagöverträdelser. Och kan nu Andreas lägga ett gott ord till Jannes fördel så kanske myglarna kan glida igenom länsstyrelsen också.

    VILKEN FÖRSLAGEN JÄVEL!!!!!

    SvaraRadera
  14. All heder åt Gleisner.
    Han marknadsför bloggen samtidigt som övriga i regionen får möjlighet att se vad som händer i Färgelanda.
    Säkert många som tog sig en titt på bloggen när föreläsningen var avslutad och fick se en annan bild än den Gleisner presenterade.
    För min del får han gärna turnera i hela Sverige och presentera bloggen.
    Heja Andreas!

    SvaraRadera
  15. Det ligger i tiden att angripa det mesta på internet med stöd av den där sneda upphosrättslagen. Sanslöst löjligt att ens angripa bloggen med hänvisnng till detta, för det finns absolut ingen som förlorar intäkter eller liknande på det han hänvisar till.

    PS
    Får de ordning på produktionen med det nya maskineriet i Björnhuset någon gång??

    SvaraRadera
  16. Beträffande stölden som ligger under rubriken ” brott” här på bloggen.
    Så fick jag en adress av en av läsarna på bloggen . Det visar sig att där bor 4 ryska invandrare som enligt polisen kallas för ”mycket intressanta personer.” Jag skulle vilja komma i kontakt med dig igen, du som gav mig tipset. Ring mig så fort som du ser detta . Det är viktigt! Dessa personer ingår i en större stöldhärva och jag vill också passa på att varna allmänheten. Lås och larma , lämna inget av värde obevakat.

    SvaraRadera
  17. Förstår inte varför Länsstyrelsen inte fick ta ställning till underrubriken och dess frågeställning?

    På grund av censur försvann följande.

    ÄR DET JAN ERIKSSONS DÖDSRUNA SOM KOMMUNCHEF VI NU SER?

    SvaraRadera
  18. Jan Erikssons tid som kommunchef är snart till ända - men som sagt, en asgam letar snart efter nya offer.

    SvaraRadera
  19. Men dra ändå åt.......har han varit inne och manipulerat bloggens skrift? Tag och jämnför med arkivet!Mycket, mycket allvarligt! Undrar om han hade ett finger med i spelet att skapa falskbloggen som existerade under våren 2009.

    SvaraRadera