måndag 15 februari 2010

Mobbningsärendet - Bloggen redovisar Erikssons lögner

Eriksson ljuger medvetet i tingsrätten

Det nu riksbekanta mobbningsärendet är tragiskt på många sätt.

Nedan redovisar vi en tragisk aspekt på hur ansvarslöst och djupt oetiskt ärendet "sköts" av kommunchefen Jan Eriksson.

Överst på sidan 2 av Erikssons skrivelse till BEO 2008-05-14 (bilden 2 nedan) anför Eriksson att en av den mobbade pojkens föräldrar i november 2006 meddelar skolan att pojken mobbas. Eriksson anför vidare att rektor kontaktar mamman till pojken den 6/3 2007, för att få bekräftat uppgiften att pojken mobbats. Eriksson anför slutligen att skolan den 26/3 2007 själv dokumenterat att två pojkar kränker den mobbade pojken på skolgården (vi har strukit resten av sida 2 av framställningsskäl).

Överst på sidan 2 av kommunens yttrande till tingsrätten (bilden 4 nedan), anför kommunen att den saknar kännedom om de händelser som Eriksson beskrivit i sin skrivelse till BEO!

Är det någon som på fullt allvar tror att kommunen kan vinna det här målet med en sådan inställning? Först medger man flera centrala sakförhållanden, för att sedan förneka dem i domstolen! Förutom att kommunen härigenom kastar bort stora pengar i onödan på dyra advokater - som förmodligen gör så gott de kan eftersom de är beroende av vilka instruktioner som Eriksson ger dem - finns här ett stort moraliskt dilemma. Kommunen - genom sin kommunchef - driver en oetisk process i ett mobbningsärende som är baserad på lögner och som orsakar den mobbade pojken och dennes familj ytterligare lidande.

Att Eriksson tillåts kränka den mobbade pojken med skattebetalarnas pengar, är ytterligare ett bevis på hur barock situationen är. Härigenom "hjälper" kommunens invånare till att kränka pojken ytterligare. Bloggen har förståelse för att folk i allmänhet blir mycket upprörda över hanteringen och att våra folkvalda inte gör någonting åt saken.

Moderaterna tog redan tidigt ställning för pojken och mot att utsätta honom för ytterligare lidande genom en domstolsprocess. Därefter har KD gjort gemensam sak med M och C har sagt vara villiga att ompröva tidigare inställning. De partier som fortfarande helhjärtat stödjer kommunchefen och dennes sätt att sköta ärendet är S, FP och V.

Bloggredaktionen
(klicka på bilderna nedan för att göra dem större och läsbara)




21 kommentarer:

  1. Detta är förfärligt. En kommunchef som skri-
    ver under på att två helt motsatta händelser
    är sanna. Högst en version kan vara sann. Detta till företrädare för staten. Det är inte svårt att ana alla de lögner som föräld-
    rarna har fått bekämpa under 3 år!!!
    Hoppas föräldrarna nu orkar med den sista
    etappen med tingsrätten. Tror tyvärr det är
    enda sättet för pojken att få en riktig upp-
    rättelse. Mitt helhjärtade stöd till föräld-rarna vill jag härmed framföra. Det skulle
    även vara ett välkommet reningsbad för Färge-
    landa om tingsrätten fick säga sitt. Bra också när myglarna skall väljas bort

    SvaraRadera
  2. Man undrar om ansvariga politiker läser handlingarna. Att Kenneth och Ulla inte gör det vet vi, eftersom de "litar på tjänstemännen"... men hur är det med övriga?

    SvaraRadera
  3. Fy vad äckligt. Vad ända in i helvete håller centern på med. Skall det vara på detta sätt så kan inte ens jag rösta på centern. Detta blir droppen för mig.
    Lantbrukare

    SvaraRadera
  4. Vart blen Tommys bloggversion av?

    SvaraRadera
  5. 12.49
    Är Kenneth läskunnig? Överraskning:)

    SvaraRadera
  6. Någon berättade i en tidigare kommentar om Lena ficsher. Fischer började sin karrär som lärare och sedan tillslut hamnade hon på höga poster inom skolverket, därefter hamnade hon som kommunchef i Lysekil. Fischers man är socialchef i strömstads kommun och fler fischrar finnes i Vänersborgs och Uddevalla kommunförvaltningar. Lite info om Eric Hietala som också omtalats på bloggen. Eric Hietala har varit personalchef i Dals-Eds kommun och förhandlingschef i Uddevalla kommun. Han har också förekommit i intervjuer med Janne Josefsson angående Försäkrinskgassan. Eric Hietala har också utsetts av överförmyndarnämden i Uddevalla som godman i det riksomtalade fallet med den försvunne tvåbarspappan Peter larsson Ljungskile . Larssons supervilla har ju som bekant satts i konkurs. Till detta fallet kopplas den försvunnena Daniel Olsson Smith, Udevalla, som står åtalad för ekobrott. Eric Hietal är delägare i Arbetsrättsbyrån Aurora HB och används flitigt i arbetstätts situationer av Jan Eriksson.

    SvaraRadera
  7. På tal om fisher var det inte en fisher som lanserade lean i det kommunala? Det vill jag minnas när janne o janne presenterade lean.

    SvaraRadera
  8. Hoppas någon formulerar en fråga till Jan Eriksson eller till Kenneth om hur två motsatta utsagor kan vara sanna i mobbningsfallet.

    SvaraRadera
  9. Är det inte straffbart att ljuga i rätten??

    SvaraRadera
  10. Tänkvärt är att Andreas Gleisner har jobbat på SVT-Debatt. Här finns en koppling med Janne Josefsson. Var det Andreas som tog bilderna när Josefsson gjorde intervjun med Eric Hietala? Var det Hietala som i såfall informerad kompisen Jan Eriksson om Josefssons ( kompetententa?) kollega? Vi kan ju alla se att det är en stark propaganda och informationsbyrå Eriksson har byggt upp. Sedan till det här med informatören Gleisners propagandaresa till Göteborg. Var det inte så att en kvinna från Länstyrelsen kom till Färgelanda för att informera om den nya influensan H1N1 i höstas. Tidsmässigt passar det väl in på att en kontakt byggts upp mellan Gleisner och Länstyrelseinformatören. En kanal som Gleisner och kommunen var tvugna att knyta för att måla upp Eriksson och kommunen i bättre dager inför en eventuell stundande anstormning från demokratins riddare= Bloggen. Det politiska system som byggts upp är skrämmande, och påminner om socialdemokratins IB (Informations Byrå) på 50,60,70-tal. Målgruppen är inte kommunister och vänsterradikala som IB jagade utan helt vanliga människor som kämpar för demokratin och tom utsatta barn. Man kan tydligt se att de miljö och vänsterradiakala från den tiden sällat sig till socialdemokraterna. I Färgelanda innefattas folkpartiet till denna odemokratiska samling där partiet har en tydlig vänsterriktning med eftersmak av stalinism. Nu har vi sett på det politiska planet inom allians att nya starka aglydiga krafter är på gång. Det känns som en vita blodkroppar i en infekterad kropp.

    SvaraRadera
  11. Straffbart att ljuga i rätten för den som vittnar under ed.
    Men en misstänkt för brott kan ljuga inför skranket utan att få extra straff för det

    SvaraRadera
  12. Är tiden för förhandlingen i Vänersborgs tingsrätt spikad?

    SvaraRadera
  13. Allvarligt talat är det någon som tror på Eriksson.

    SvaraRadera
  14. Vi bör betänka att Socialdemokraterna och Folkpartiet genom pressmeddelande, dementerade att kommunen har ändrat ståndpunkt, kommunen skall enligt densamma kvarstå och hävda att mobbning är grund för skadeståndet, men beloppets storlek är och förblir den enda tvistefrågan, allt enligt Socialdemokraterna och Folkpartiet.

    Vad de två partierna gör, eller rättare sagt Ulla och Kenneth, är att med tyngd av pressmeddelande, inte insändare, ge skenet av sanningen när det i själva verket är en falsk bild till oss väljare.

    Instämmer helt med kommentaren 11.23

    SvaraRadera
  15. Detta spel visar bara att Ulla och Kenneth tror att alla är dumma. Med dessa insändare och skrivelser hit och dit försöker de hålla skenet uppe och dölja sina misstag.
    Det är kränkande att se hur korkade dom tror att vi är.
    En pudel hade varit mer behagligt med tanke om att det är barn inblandade.

    Men, men är man maktfullkomlig och bara tänker på sin egen person så tappar man den mänskliga egenskapen som kallas empati.

    SvaraRadera
  16. För att sammanfoga kommentarerna 17.35 och 19.28 till dagens inlägg kommer nu en kort redogörelse:

    Man kan kanske tro att vi har haft flera olika partier med olika viljor och olika kulturer, men hur mycket har de små partierna kunnat påverka de stora kolosserna? Varför har då folkpartiet så stort inflytande i den kommunala politiken?

    Svaret på den sista frågan kan bara beskrivas med att ta en titt på vilken målgrupp som partiet riktar sig mot. Småföretagare och lärare. Ganska vanlig bild av fp-väljare, eller hur?

    Problemet i en landsbygdskommun är att de flesta som innehar högskoleexamen arbetar inom den kommunala förvaltningen som lärare och tjänstemän. Det gör att fp till stor del är ett parti av kommunaltjänstemän och mixen småföretagare/kommunala deltidsbrandmän. Ett sådant parti är kommunen och endast kommunen och ingenting annat.

    Gamla moderaterna var också en samling lärare,toppstyrt av t ex Inger Grund och Stefan Jacobsson. När förändringens vind blåste in i det moderata partiet på 2000-talet försvann dessa personer till det kommuntjänstemannatrogna folkpartiet.
    Vad står Inger och Stefan för ? Jo centralisering och avveckling av äldre fina skolor utan mobbning.

    Höjden/Valboskolan har stora problem och det finns ju som bekant en 70-tals känsla i väggarna, som någon påpekade att Fischer var moder till. Den har även växt in i kommunkontoret som ni nu säkert kan förstå. Det är på högtid att den försvinner så att inte fler barn och vuxna mobbas. Det är ju faktiskt så illa att även vuxna blivit utfrysta på Höjdenskolan.

    Därför är hela Färgelanda uppbyggt på socialdemokratisk och vänsterliberal ideologi med stöd av den lika föraktfulla vänstern. Centern är stora men det är deras väljare som delvis får se sina bygdeskolor läggas ner. Det hemskaste av allt är metallarbetarna som röstar på S och Bönderna som röstar på C tillåter detta system. Varför? JO, metallarbetaren är inte den som ställer sig upp på Kf och talar om felaktigheterna i B-huset . Han och hon talar endast genom kollektivet. Bondeförbundarna är delade. De som har stor gårdar gynnas av centraliseringen eftersom de tillhör Färgelanda församling.

    SvaraRadera
  17. Fortsättning av redogörelse om kommunkulturen.

    Kristdemokraterna och Moderaterna är de två partier som börjar så ett friskt frö i Färgelanda. Jag uppmanar alla människor med sunda vätskor att bojkotta folkpartiet i Färgelanda. Det partiet är grunden till ruttenheten och myglet i vår kommun. En akademisk skiten kärna och egenföretagare med sliskig säljarmentalitet. Du småföretagare RÖSTA på äkta partier som Kristdemokraterna och Moderaterna. Goda partier med blandning av hyggliga akademiker och vanligt folk med sunt förnuft! Rösta rätt valet 2010!

    SvaraRadera
  18. ALLT ÄR INTE ALLTID SOM VI TROR.
    Med anledning av att någon ifrågasätter
    Tommy W vill jag bara göra ett yttrande.
    En trevlig och reko kille som jobbar för
    förändring / föryngring i fp. Kanske så
    har någon fört honom bakom ljuset.
    Blev själv tillfrågad av Anders
    Bennersten om jag ville vara med och
    föryngra partiet. Kändes smickrande.
    Vet hur han ser på vissa saker som
    sker i kommunen. Hade då precis
    gått med i ett annat parti.
    Vill också tillägga att bloggen behövs
    och hoppas att ni är dom jag tor ni är.

    Ps. Vill bara önska Anders och Tommy
    lycka till.Ni vet vem.

    SvaraRadera
  19. För kännedom!

    Har för mig att den kvinnliga konsult som gav krisinfo om svininfluensan arbetade på uppdrag av Annika Braide som är informationschef på Länsstyrelsen. Braide var tidigare informationschef hos Försäkringskassan. Annika Braide föreläste i GBG torsdagen den 5 november 2009 , dvs samma dag som informatören IB- Gleisner.

    SvaraRadera
  20. Gleisner förknippas med Janne Josefsson i en grundkurs massmediekunskap 5p vid GBG-universitet.

    SvaraRadera