onsdag 24 februari 2010

Mobbningsärendet - Nytt skadestånd i Bollnäs

Mer om mobbningsärendet och Centerpartiets omoral

För en tid sedan betalade Uddevalla kommun drygt 200 000 kronor i skadestånd till en mobbad elev. Nu får en mobbad elev i Bollnäs ett liknande skadestånd - 207 000 kronor.

I Färgelanda beslutade politikerna - på inrådan av den omvittnat omdömeslöse kommunchefen Jan Eriksson - att man ville få prövat skadeståndets storlek i domstol, eftersom man tyckte att BEO:s (Barn- och elevombudet) skadeståndskrav om 134 200 kronor var för högt! Som motivering hette det att man ville ha en "prejudicerande" dom på skadeståndets storlek. Men vid en jämförelse ter sig alltså det begärda skadeståendet i Färgelandafallet som litet.

Endast Moderaterna visade moral och ryggrad genom att säga nej till fortsatt processande och lidande för pojken. Därefter har KD anslutit sig till Moderaternas linje och skall ha heder för det. Ett hycklande Centerparti med Thorbjörn Jakobsson i spetsen - falskspelande ledamot och tidigare ordf i Välfärdsberedningen med ansvar för bl.a. skolbarnen - har istället försökt att dupera allmänheten och därigenom vinna billiga poäng.

Samtidigt som Centern uppgivit för tidningen Bohusläningen att partiet ändrat inställning, har man i verkligheten fullföljt sin gamla linje, som innebär stöd för kommunchefens omänskliga linje. Senast i KF ljög Thorbjörn Jakobsson, när han förnekade att han vid ett möte sagt att föräldrarna till den mobbade pojken "bara är ute efter pengar". En del människor har helt enkelt ingen heder.

Eftersom skadestånden runt om i landet är så pass höga, krävs det inget större geni för att förstå att kommunen kommer att tvingas betala ett skadestånd till den mobbade pojken, som ligger i närheten av vad BEO begär. Mot bakgrund av Thorbjörn Jakobssons lika felaktiga som avskyvärda påstående, att "föräldrarna bara är ute efter pengar", bör det påpekas att det är BEO - alltså inte föräldrarna - som driver frågan om skadestånd och bestämmer dess storlek.

Det krävs dock mot denna bakgrund ett geni för att förstå varför kommunen driver frågan. Kommunen har ju ingenting att vinna, men allt att förlora på att processa. Däremot åsamkas den mobbade pojken och hans familj ytterligare lidande. Är det ren sadism som ligger bakom?

Bloggredaktionen

25 kommentarer:

  1. Ett geni för att förstå varför kommunen driver frågan?

    Nej, frågan är, hur dum får man vara för att inte begripa en vendettan?

    Väst Farm, Centerpartiet, Björnhuset, Jan Eriksson, mot Bill Östlund och dottern, där har vi vendettan. Om barnet är medlet så är Bill Östlund och dottern målet.

    Jan Eriksson drar in Socialdemokraterna i allt. Han Jan Eriksson är Socialdemokratins "gull-gosse", utvald och tillsatt av dom själva, vilket ger honom ett skydd i alla lägen.

    Ett Folkpartiet med en ledare som älskar att synas, säljer sig lätt för Socialdemokraterna.

    Socialdemokraterna har ytterligare ett stödparti i V, går under namnet "SÄGER SOM ULLA"

    Såldes är Centerpartiet nyckel till varför kommun vänder i mobbningsärendet.

    Moderater och Kristdemokrater vill ha ett avslut i mobbningsärendet, Socialdemokraterna och Folkpartiet försvarar Jan Eriksson med pressmeddelande, Centern är tyst, tyst, tyst tills Torbjörn Jakobsson(C) bryter dess tystnad och avslöjar centerns sanning.

    Centern har varit drivande och är drivande i Björnhuset och mobbningsärendet.

    På 4år har Centern kört Färgelanda där vi är idag.

    SvaraRadera
  2. Torbjörn handlar efter god valbosed. Låt det skina sol på min gård så gräset växer och låt grannens hö ruttna - spannmålet förgöras av slagregn. Snacka skit om staten och länsman , men ack när de väl kommer till min dörr,ja då står jag snällt och beskedligt med mössan i min hand - "guddag, guddag, men se är länsman ute ida, de va trävvligt!".

    Men så är det ju ack så, att det ligger ju något i våra gamla valbo-ordspråk," än ska änte peka på skiten med skettna fingar!" eller "ju mer än petar i skiten ju mer loktar ätt!".

    Ja, Torbjörn! Det är skit med mobbning! Ingen ska behöva uppleva ett sådant helvete!
    Uppmanar bloggen att kontrollera Herr Jakobssonsklanen och Bandeneklanens kopplingar till Björnhuset. Jag själv har hittat 5 kopplingar och det finns troligtvis många fler.

    Jag är vidsynt och förstår att Torbjörn inte är skuld till allt. Han handlar bara efter god Valbosed och som klanledare.

    SvaraRadera
  3. Han är en bondfångare bland politiker som låtit sig bedras av hans snömos om matkluster.

    Bloggen har avslöjat de rena felaktigheterna i det vettlösa affärsprojektet Björnhuset och hans sociala ställning och alldeles för höga lön är hotad.

    Han står mycket nära avgrunden och griper desperat efter minsta halmstrå som kan upprätta hans sönderfallande framtid.

    Just nu lever han på att politikerna som aningslöst låtit sig förledas av snömoset om matkluster har sin egen prestige att försvara och därför fortfarande spelar med.

    Vad händer till exempel med Kenneth Carlssons höga placering på FP:s riksdagslista om han framstår som en ansvars- och omdömeslös kommunpolitiker?

    Genom att vägra betala BEO:s skadestånd försöker Jan Eriksson på detta bisarra sätt att framstå som handlingskraftig och ekonomiskt ansvarsfull. Visserligen är det obegripligt dålig matematik med tanke på de höga processkostnaderna men han kan som alla vet inte räkna något annat än de egna förmånerna.

    Det låter visserligen som en (ond) saga men någon annan förklaring går inte att hitta.

    Hans ömkliga framträdande på den dyra trerätters personalfesten nyligen stöder i högsta grad antagandet om att han är desperat och hans omdöme inte bara är dåligt utan ogenomträngligt grumlat.

    SvaraRadera
  4. Bandenebandet är väll godsägaren på häreholms avkomor tror dom var 14 eller 15 mins inte riktit?Kylsäter åttingsberg åttingsåker horntveten fins fler. Sedan fans ju lindströms på prästgårn och den kända jakobsons i c.Dom har styrt med arv det vet jag att så är det.snickarfirman i b-huset från färgelanda.Astrid furåsen är en i bandnebandet vet inte om miklael olsson oxå är en av dom för han heter ju olsson o siter i center.
    är oxå koplat till bandet.vilka var dom som ville haft levererat flis tro??????

    SvaraRadera
  5. 10.09

    Förtår inte helt vad du menar! Lindströms och Jakobssons tillhör inte de gårdarna som du beskriver. Prästgården i Högsäter har du prickat in rätt. Den ägde Lindströms och fadern var kommunalråd.

    Menar du att de andra gårdarna tillhör Bandeneklanen? I sådana fall förstår jag dig bättre. Hur är det med Evensäter? Ingår de i detta släkt/vänskaps-band, för det har någon sagt till mig? Någon som kan ge ett rakt besked?

    Jakobsson känner väl alla till med de båda kommunalråden Paul och Ann-Marie.

    Det jag vet med "bestämdhet" om flisbönderna från Färgelanda var att Bengt på Timmerviken var en av dem. Ryktesvägar har jag fått höra nämnas, Thore på Horntveten. Men rykten är bara rykten så det får du ta med en nypa salt.

    Det är bra om vi alla kan försöka dementera eller delge konkret info. Ett lysande exempel som bör nämnas var när Karin kontaktade Dalslands miljökontor. Vet någon om Thore var en av flisbönderna så kan vi alla få vetskap om detta?

    SvaraRadera
  6. Centern är ett riktigt riktigt ruttet parti. Dom är minst lika korrumperade som sossarna och sitter med i politiken bara för att gynna sig själva och sina egna intressen, vänner och bekanta. Det ryktas att Torbjörn vill hjälpa kompisen Jimmy Högberg i Björnhuset. Jag skulle inte bli förvånad....

    SvaraRadera
  7. Fantastiskt att beskåda hur en trängd organisation övergår i sekttänk. Bondfångare utnyttjar en ansatt organisation i ett tänk som när det framförs låter riktigt om man vill (mycket) köpa en förklaring till ett absurt handlande. När det inre trycket blir stort på en styrande diktator så är det väl dokumenterat i historien att han startar ett litet krig. Att hitta på en yttre fiende skapar enighet och den dumma massan blir lättledd. Vad enkelt det är ! I alla fall i Färgelanda.

    SvaraRadera
  8. Till 09.48

    Låt oss benämna tanken som snömos, men inte har Jan Eriksson kläckt tanken.

    Nej, självklart kläcks det på ett hönseri, Väst Farm.

    Väst Farm med starka kopplingar till Centertoppen har dragit igång hela cirkusen.

    Kopplingarna är så starka att jäv kan föreligga.

    Vem blundar för Jan Erikssons utbetalningar till Mathuset AB?

    Vem blundar för direktivens efterlevnad inte följs i mobbningsfallet.

    Centerpartiet!

    Den stora bondfångaren är Väst Farm och Centerpartiet. Dom har bondfångat Jan Eriksson som i sin tur drar ner Socialdemokraterna i skiten.

    Den dagen Socialdemokraterna lyfter sin hand från Jan Eriksson faller allt.

    SvaraRadera
  9. Risken är att Färgelandas framtid slits sönder av lokalpolitiska konflikter värre än spanska tomatkriget när alla nu kastar ruttna ägg mot alla.

    Sanningen ger förnekarna starka känslor av obehag. Mänskligt svek kan ge kräkkänsor.

    Ingen, absolut ingen, som inte bergtagits av någon villfaren sekt, vill få en strålkastare på sig som visar allt, utan hellre dölja sig i dunklet och inte bli påkommen med brallorna nere, erkänner sig skyldig av sig själv.

    Äggkriget.

    Ett äggkrig i en håla i Arktis.

    Eller en lokal Nelson Mandela, en kvinna eller man som kan försona alla.

    Energin behövs för att bygga en ny framtid i Färgelanda, också en underbar plats på jorden.

    Läget är inte helt kört riktigt än.

    Och livet är en kamp.

    Kamp lönar sig alltid.
    Krig lönar sig bara för vinnaren.

    SvaraRadera
  10. Gnosjöanda !!??

    Jag ogillar egentligen att stå som nästkommande talare och bara instämma med föregående talare, men det är så bra sagt att jag känner min nödgad att göra det. Tack helikopterpiloten. Beträffande flisbönderna så var det väl någon som för en tid sedan undrade varför inte det var någon från Färgelanda som stod som ägare. Jag svarade då kort att man från vissa politiska led ansåg att uppgörelsen var olaglig. Men om du som ställde frågan har läst de ovan inlägg, så har du fått ett helt klart svar. Det som råder i Färgelanda är inte Gnosjöanda där företagen och politikerna hjälper varandra utan här råder MISSUNSAMMHET ,GNIDENHET OCH INGEN SKALL TJÄNA NÅGRA PENGAR PÅ NÅGON ANNAN , I ALLAFALL INGEN SOM BOR HÄR I KOMMUNEN. Så nu får ni fan ta er samman och fundera på vem som är den riktiga boven i dramat . För mig är det solklart , men det verkar inte som det är så för alla. Vi i Kd hade ett mycket gott samarbete med C och jag hoppas att det inte är fler i C som delar detta plumpa uttalande och jag tror att Torbjörn innerst inne inte tycker så som han har gjort uttryck för. Men jag kan samtidigt hålla med om att C har varit splittrat i tre avdelningar. Det fick jag bekräftat då jag är en av dem som anordnade Harvens dag. För några år sedan så skulle C ha två bord var för sig att möta väljarna på. Kan också konstatera att vi fick kritik för att vi inte var med på senaste Harvens dag och det kan ju faktiskt bero på något annat än att inte viljan fanns.

    SvaraRadera
  11. Tycker det helikopterpiloten säger 12.59 är värt att beakta. Krig eller kamp kan även översättas till "stenlogik" eller "vattenlogik". Dessa begrepp finns beskrivna i viss litteratur. Vattenlogik tillämpar man om man först funderar lite över vart ens handlande leder till i stället för att agera primitivt och aggressivt (stenlogik). Vill man uppnå något i en given situation har man alltid nytta av att tillämpa vattenlogik. Stenlogik leder ofta till ett resultat som är det rakt motsatta till det som man vill uppnå. Är dock medveten om att i vissa situationer måste man dock vara tydlig vilket kortsiktigt får negativa konsekvenser men på sikt ett medel för att på uppnå ett tillstånd. Bloggen väcker känslor. Hoppas dock att vi på sikt skall uppnå ett friskare klimat i politiken. Ett klimat där de flesta kan trivas. Till dess för vi vår kamp. Vill dock säga att ett krig vinner aldrig ens "vinnaren" på.

    SvaraRadera
  12. Nån som vet vilka det är som äger företagen i b-huset?

    SvaraRadera
  13. Vis den som goda råd lyder.

    Ändrar genast till;

    Kamp lönar sig alltid.
    Krig lönar sig inte ens för vinnaren.

    SvaraRadera
  14. Krig eller inte, man kan inte ha såna politiker som Thorbjörn Jakobsson. OK att man kan uttrycka sig dumt och plumpt. Men nu har ju Thorbjörn fått chansen att tänka över sin lögn och haft ett antal dagar på sig att ta kontakt med föräldrarna och be om ursäkt. Har han gjort det? Svar Nej. Thorbjörn tycker tydligen det är OK att ljuga...

    SvaraRadera
  15. Jag håller med Dick, som verkar stå för en smula balans och nyans i den här debatten. De flesta partier består av mer än en person. Centern har många medlemmar i Färgelanda kommun och långt ifrån alla är släkt med varandra, eller kommer från få släkter. Precis om i andra partier. En persons åsikter behöver inte vara alla medlemmars åsikter. Inte i centern, inte i moderaterna, inte i kristdemokraterna. Vi kommer inte vidare om vi fastnar i pajkastningen. Vi har allvarliga frågor att lösa för att få rätsida på mycket i kommunen. Låt oss se till fakta och låt oss sluta sprida rykten! Karin är ett föredöme i detta.

    SvaraRadera
  16. Jag skulle inte acceptera att få mitt familjeträd skändat av någon så som Torbjörn har skändat.Man har väl stolthet och heder?Nej föräldrarna borde anmäla honom.Sedan ska idioten få lov och sitta i politiskt samarbete med Bill.Helt åt helvete.Ut med han ur politiken för gott.Ska vi ha sån koruppt jäkel så kan vi slänga in handduken med en gång.Varför kackla om mygel i övriga partier då?Nej bloggen borde mangla centern mer.Riktigt jädra skitparti.

    SvaraRadera
  17. Var finns bevisen för att Thorbjörn sagt detta? Annars är det ju bara hörsägen än så länge.

    SvaraRadera
  18. 20.53 "Sanningssökaren"
    Skojar du eller? Det finns ju flera politiker som säger att dom hört honom säga detta. Blir liksom lite svårt att snacka sig ur det, eller hur!

    SvaraRadera
  19. Till alla som är livrädda att den heliga politikerkulturen skall dö.

    När försvar framförs att locket på Centerpartiet inte får rubbas, fördömer jag det helt.

    Centerpartiet är inget undantag som somliga tycks tror.

    Centerpartiet har ett tungt ansvar i Björnhuset.

    Centerpartiet har ett tungt ansvar i mobbningsärendet.

    Torbjörn Jakobsson har ett tungt ansvar för sina uttalanden.

    Jag ser inga krig, jag ser en stark kampen mot den politikerkultur som är så långt ifrån idealet etik och moral vi kan komma.

    All energi bör läggas på den kampen.

    SvaraRadera
  20. ÖRONEN BLÖDER

    Glidare.

    Klacksparksgubbe med härskarfasoner.
    Maskerad i kommunalgrå kostym.
    Han ser ut som en kommunal tjänsteman ska se ut.
    Trimmar hornen så de knappt syns
    Stoppar svansen innanför sina kommunala kalsonger

    Övertrevlig nummer två.

    Överlöpartrea.

    Mötesfrihet men inga mötesplatser.

    Största möjliga tyssstnad.

    Och cirkusorkestern spelar.

    Vi är packet som betalar trion
    som spelar falskt.

    Öronen blöder.

    SvaraRadera
  21. Kommunen får svidande kritik i dagens Bohusläning.

    Emma Wange har dessutom skrivit en riktigt bra ledare.

    Thomas Andersson, Deloitte, får full pott på sina synpunkter. Det är exakt samma saker som vi ställt frågor om på exempelvis allmänhetens frågestund.

    SvaraRadera
  22. Håller fullständigt med Fabian, något är riktigt fel annars borde väl någon ha reagerat för längesen på alla miljoner som rullat iväg. Det är politikernas ansvar = (ALLA partiers representanter!)såväl agerandet i Björnhushärvan som i mobbningsfallet.
    Måtte sanningen komma fram och rättvisan segra!

    SvaraRadera
  23. Till 20.53

    Så länge uppgifter kommer från någon som hört någon säga att den hört något ser inte jag det som bevis. Jag vill ha fakta, inte rykten. Eftersom så många har hört detta måste det väl finnas en enda person som kan träda fram och säga "Jag har hört detta och står för det". Eller?

    SvaraRadera
  24. Ytterligare en som inte förstår att det är majoriteten som styr.
    I minoritet kan du inte göra ett sket.

    SvaraRadera
  25. Huvudet på spiken, Dick!

    SvaraRadera