måndag 8 mars 2010

Mobbningsärendet - 107 228 kronor

107 228 kronor - and the clock is ticking...

Bloggen har tagit del av hittills översända fakturor från Jan Erikssons advokater i mobbningsärendet - ni vet de han betalar med våra skattemedel - och konstaterar att summan nu är uppe i 107 228 kronor!

Men då är inte alla timmar och kostnader medräknade, vilket innebär att den verkliga kostnaden snart är i nivå med det skadestånd som Barn- och elevombudet (BEO) kräver av kommunen (134 200 kronor).

Snyggt jobbat Janne, säger vi från Bloggen. När du fullbordat kränkningen av pojken i tingsrätten, kommer du emellertid ha tappat målet. Det innebär att skattebetalarna - alltså inte du - tvingas betala rättegångskostnaderna, som vida kommer att överstiga det begärda skadeståndet (kanske 300-400 000 kronor). Därtill skall läggas själva skadeståndet.

Den enda lilla trösten i denna bedrövelse, är att pojken därigenom till slut får sin upprättelse. Den upprättelse som pojken blev bestulen på, när Eriksson - trots den offentliga ursäkten - instruerade advokaterna att förneka att pojken blivit mobbad.

Bloggredaktionen

3 kommentarer:

  1. Har de inte fattat att de inte kan lita på kommunchefen ännu? Oj, vad pengar vi skattebetalare kommer få betala och skammen utöver det.

    SvaraRadera
  2. Att inte stoppa detta vansinne skadar pojken,skolan,lärare samt Färgelandas anseende. Ett så dåligt ledarskap skadar de lärare som ej har motverkat mobbningen på det sätt som skolverket har föreskrivit(samt lagar). Allt mal på och kommer till sist att dokumenteras som en brist. Hade Färgelanda gjort som t.ex Uddevall och sagt (rektorn) att "ja nu har skolverket kommit fram till detta så då får vi rätta oss efter detta och se till att bristerna inte uppkommer igen då hade detta varit historia för länge sedan. Detta skadar andan bland lärarkåren något alldeles oerhört. Att ljuga och förneka intill löjets skimmer gör att lärare och Färgelanda får klä skott för att en idiot till kommunchef med bistånd från okänsliga och korkade politiker agerar utifrån något motiv som är helt omöjligt att för en utomstående förstå.

    SvaraRadera
  3. Ann Marie uttalar sig i Bohusläningen i dag. Det är bra. Undrar dock om detta skall resultera i en förnyad urssäkt. Ursäkternas värde i Färgelanda kommun har ju devalverats till värdet noll. För pojken och Färgelandas kommuns framtid finns det bara ett domstolsutslag som får bestående värde. Skulle inte förvåna mig om Ulla o kompani förnyar sin devalverade ursäkt och sen låter den omöjlige kommunchefen få forsätta som om allt är bra. Hoppas föräldrarna står på sig om domstolsutslag. Sen kan ju Torbjörn o kompani hävda återigen att det bara handlar om pengar. Nu har ju vi också bett om ursäkt.Fy faan vad allt är äckligt. Men men kanske jag har fel. Vi får väl se. De säger ju aatt kommunchefen inte har gjort som politekerna har givit honom i uppdrag. Då skall han som en konsekvens av det NATURLIGTVIS kopplas bort från vidare handläggning. Var är ledarskapet?

    SvaraRadera