onsdag 17 mars 2010

KF i kväll - nya lögner

Pinsamheterna och lögnerna fortsätter i KF

Allmänhetens frågestund är ju som bekant numera ett forum som går ut på att undvika att svara frågeställaren eller ljuga denne rakt upp i ansiktet. Kvällens övningar var inget undantag.

Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) gjorde alltså sist bästa för att inte svara på allmänhetens frågor och lyckades som vanligt tämligen väl - han är ju som bekant duktig på att svamla.

Ett par nya uppseendeväckande lögner innebar dock plumpar i protokollet för cirkusdirektören Kenneth Carlsson, som i ärlighetens namn såg både sliten och pressad ut. Tyvärr var det återigen kommunchefen Jan Eriksson som blev avslöjad som en simpel lögnare.

Dels handlade det om den beklagansvärdes ökända "kalla fakta-kalkyl", ni vet den kalkyl som den beklagansvärde garanterade skulle ge break even efter 7 år och vinst efter 15 år utan att ha en aning om vad kalkylen innebar. I höstas förnekade Jan Eriksson inblandning i "kalla fakta-kalkylen" och skyllde på andra. I kväll erkände han att det var han som gjort den! Men han var inte karl nog att själv gå upp i talarstolen och säga det - han skickade en handskriven lapp till den beklagansvärde som den senare läste upp. Gud vad pinsamt! Eller vad säger du Kenneth?

Dels handlade det om det faktum att Björnhusfastigheten inte är godkänd och att företagen alltså bedriver sin verksamhet i Björnhuset utan tillstånd och därmed olagligt. På en fråga från allmänheten om fastigheten är godkänd eller inte, gick Jan Eriksson upp i talarstolen och - utan att rodna det minsta - "svarade" att Myndighetsnämnden skall fatta beslut i frågan, väl medveten om att fastigheten inte är godkänd. Myndighetsnämndens ordförande Rune Olsson (M) blev då med rätta mycket upprörd, eftersom han aldrig hört talas om saken!

Den myglande KF-ordföranden P-O Magnusson (S) försökte släta över så gott han kunde, genom att blockera följdfrågor och hänvisa till "Myndighetsnämnden". Snyggt jobbat även på den kanten alltså. Det går ju så mycket bättre när man jobbar tillsammans, eller hur P-O?

Jaja, det var kanske inte så illa pinkat för att vara en fullmäktigekväll i Ankeborg (läs Färgelanda kommun)- två lögner i två centrala frågor torde ju vara tillräckligt i alla sammanhang för att göra en helkväll. Grattis säger vi till den beklagansvärde som återigen lyckades dra ett löjes skimmer över Kommunfullmäktige i Färgelanda och visa bristande respekt mot den månghövdade publik, som tagit sig till Allhem och som hade förtjänat ett bättre och hederligare bemötande från kommunens "ledande" politiker.

Bloggredaktionen


25 kommentarer:

  1. hehe....bedriver dom verksamhet utan tillstånd....får se hur länge det kan fortsätta.

    SvaraRadera
  2. Man går till fullmäktige för att lyssna på sina politiker och få raka ärliga svar när man ställer frågor. OCh så får man det här. Det är förnedrande. Förstår inte Carlsson det?

    SvaraRadera
  3. Lögnerna har tyvärr blivit en del av myglarkulturen i kommunhuset.

    SvaraRadera
  4. Ingen stor maskingud som ställer allt tillrätta i Färgelanda dök upp på fullmäktige i går kväll heller.

    Det är dessvärre inte den sortens teater som erbjuder lyckliga slut som spelas i fullmäktige.

    Dramerna som pågår på olika arenor i Färgelanda verkar vara eländen utan slut.

    Varken producenten eller regissören har synts till
    Och allt verkar befinna sig i stadium totalt kaos

    Det enda vi säkert vet om framtiden är att
    DET KOMMER ATT BLI DYRARE

    SvaraRadera
  5. Skrämmande......

    SvaraRadera
  6. Då har dom alltså bedrivit verksamheten olagligt i 6 månader. Inte dåligt. Hur kan JE sitta kvar när den ena olagligheten efter den andra avslöjas??

    SvaraRadera
  7. I går kväll undvek Kenneth att svara på frågor med att hänvisa till en kommande revision. Hallå!!!!!! Kenneth. Räcker det inte med två revisionsrapporter som sågar ditt och Jannes handlande? Godtar du inte dessa? Snacka om patetiskt och löjligt. Allt är så fruktansvärt oärligt och ingen vill ta ansvar. Bara ett spel för gallerierna.

    SvaraRadera
  8. Pysselmannen är i farten igen.
    2 egna sidor och 7 "klipp och klistrasidor"

    SvaraRadera
  9. 14.29
    Inte nog med det. Han skriver också att nyhetsbrevet inom kort kommer att finnas på EGEN anslagstavla i entrén till medborgarhuset. Fan i mej inte klokt. Snacka om storhetsvansinne..... som ingen stoppar.

    SvaraRadera
  10. Här följer frågor som ställdes av Rolf Johansson.

    Kommunfullmäktige, Allmänhetens frågestund.

    FRÅGOR OM KOMPETENSUTVECKLING.
    Färgelanda Kommun är en av Sveriges mindre när det gäller antalet invånare. Detta får med automatik till följd att det blir ett begränsat antal villiga personer som vill avsätta tid för politiskt arbete på sin fritid.
    Det är tyvärr lätt att få den uppfattningen att det i kommunen saknas tillräckligt med kompetens och engagemang bland folkvalda och tjänstemän. Man hör ofta att, citat;
    Jag är inte tillräckligt insatt i frågan
    Jag är ingen ekonom så jag kan inte svara
    Jag har bara läst kalkylen
    Vi litar på tjänstemännen
    Skrämmande svar som naturligtvis inte hade accepterats i en bolagsstyrelse. Men i Färgelanda Kommun som omsätter en halv miljard tycks sådana svar vara helt i sin ordning. Är det då inte en politikers uppgift att vara insatt och att vara påläst?
    Min uppfattning är att det i den kommunala förvaltningen brister framförallt inom områdena kommunledning, ekonomi, finans och juridik. Om jag tar till fotbollsspråk, så är det i klartext spelare på plan som spelar i fel division. Kommunen befinner sig nu i ett antal svåra ekonomiska och juridiska trångmål. Dagligen får Färgelanda Kommun badwill i olika media. Min första fråga blir;
    Kommer det att vidtagas kraftfulla åtgärder för att få en mer kompetent ekonomi- och kommunledning?
    Fråga nr två; Finns det ambition i Färgelanda Kommun eller i någon av våra grannkommuner att gå samman, för att på så sätt få samordningsvinster, få ett större urval av engagerade politiker och på så sätt höja kompetensnivån?

    SvaraRadera
  11. Tråkigt att Rolf inte fick något svar på sina frågor, trots att Kenneth talade i drygt 10 minuter...

    SvaraRadera
  12. Visst, Kenneth kan hålla på så här några månader till. Men han är helt körd bland väljarna vid det här laget och han kommer inte att få många röster i valet. Alltid nån tröst för oss invånare. Det som inte känns bra är att han kommer att ställa till mycket oreda och skada den tid som han har kvar.

    SvaraRadera
  13. Tomma tunnor skramlar mest!

    Funkade förr med svammel och arrogans men den tiden är som tur är slut. Det finns kompetens i kommunen men eftersom de flesta som anställs inte anställs för sina meriter utan av helt andra orsaker som unga och oerfarna för att inte avslöja den bristen på kompetens som finns i det översta tjänstemanna skiktet.

    En annan merit är att man ska vara en rädd jasägare som absolut inte får blandas ihop med att man ska vara lojal. Detta är två helt olika egenskaper.

    Om kompetensen ska höjas i kommunhuset måste den gamla organisationen bort och allt måste byggas upp från början.

    Som det är nu omger sej tjänstemännen med ja sägande, rädda oerfarna medarbetare som ledningen kan dribbla med för att dölja sin egen kompetens.

    En mycket farlig väg som vi nu kan se har tagit oss hit! Och tro inte det blir bättre, det kommer bli mycket sämre innan det blir bättre!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  14. I ett annat inlägg föreslog DNV att bloggens eminente illustratör skulle göra ett påskbrev med Björnhusanknytning. Kan inte annat än instämma.

    Som sagt, vi har all rekvisita.

    SvaraRadera
  15. När politiker eller tjänstemän inte bryr sej om sitt uppdrag som är att vårda vår kommun utan ser sin tjänst som ett sätt att förse sej blir det såhär!

    SvaraRadera
  16. Jag ser att Jan Stalfors lagt in en platsannons på en helsida för ett företag i Brastad. (i nyhetsbrevet)

    Han har förstått vad som är bäst för kommuninvånarna nämligen att flytta.

    Det är kanske lite långt att pendla till Brastad.

    Sen funderar jag på varför man lägger in dylika annonser på ett officiellt dokument med Färgelandas kommunlogga när det inte ens rör sig om ett företag i kommunen.

    Detr kanske är någon av Stalfors kompisar som han hjälper på detta vis?

    Hur utvecklas näringslivet i Färgelanda med en sådan annons?

    SvaraRadera
  17. Lite Humor.

    Jag fick en svarsblankket på posten från Statistiska centralbyrån, frågan var, VAD TYCKER DU OM DIN KOMMUN.

    Den är nu ifylld och postad.

    SvaraRadera
  18. Är väl för han har dåligt förtroende här med tanke på de projekt han drivit som bara kostar pengar och inget ger tillbaka till kommunen

    SvaraRadera
  19. Det är dags för snabba pengar igen (10-20milj kr). Undrar hur myglarna har försökt klä ut sig denna gången? Eller är de så desperata och förhärdade att de framträder demaskerade? Undrar hur mycket vänstern är beredda att höja skatten för att "rädda" Londondirektören och hans kompisar. Undrar också om centerfamiljen kommer att "stötta" Jimmy eller om de är ärliga mot oss Färgelandabor. Sanningarna kommer till ytan när allvaret pockar på.

    SvaraRadera
  20. Det är lika gåtfullt som det mesta Jan Stalfors gör. Inget jag orkar fördjupa mig i men flera gånger har han visat tecken på att han är impulsstyrd. Schönberg och von Döbeln är bara två exempel.

    Vem vet, han kanske i hemlighet har en onormalt stark böjelse för pannkaka, så också Björnhuset har påverkats av impulsstyrningen. Ingenting tyder ju på att utvecklingsstrategen gjort någon affärsmässig analys av projektet men det är bara en förflugen tanke om hur det faktiskt kan förhålla sig. Pannkaka på en psykoanalytisk nivå alltså.

    Vad kan man göra annat än spekulera när man inget ordentligt får veta?

    Det kan naturligtvis också röra sig om ett fall av "upp flyga orden, tanken stilla står".

    Annonsen kan vara ett tecken på det.

    Eller, om det ytterst och på djupet, består av en obearbetad stark böjelse för pannkaka som gör honom impulsstyrd. Annonsen bara kom liksom, Nån ringde. Eller han kände en viss doft och fick lust att ringa till Brastad. Eller vadsomhelst.

    Annonsen går isf inte att nöjaktigt förklara.

    SvaraRadera
  21. 15.03
    Stalfors kanske funderar på "hjälpa" Lysekils kommun också. Det kanske t.o.m. är början på en ny våg av strategiutvecklingsarbete över kommungränserna, som kommer att generera oändligt många möten mellan olika kommunala tjänstemän. Jag tycker faktiskt det är fel att förringa detta viktiga arbete. Vem vet vad detta kan leda till om 30-40 år? Vi kanske kan bli ett nytt IKEA? Jag håller på Stalfors.

    SvaraRadera
  22. Nu är det dags igen, företagen behöver ca: 10 miljoner till annars går de i konkurs.
    Centern verkjar för detta för att rädda Jimmy. Kenneth kommer givetvis att gå med på detta och förmodligen mer. Överaskningen var att Håkan Gusteus nu börjar undra vart pengarna tagit vägen. Hur Ulla tänker vet nog ingen Men Moderaterna borde gå emot och föra väsen över olagligheterna till att hjälpa särskilda näringsidkare och lika så KD
    Kom igen nu ni som sitter å fakta anmäl kommunstyrelsen om de betaqlar ut mer. Det var olagligt rdan förra gången då mathuset var på obestånd.
    Konkursförvaltare är ofta skickliga företagare, det är nog räddningen.

    SvaraRadera
  23. Gör som Eddie, skit i solidariteten med dom svaga och gör gemensam sak med kapitalet. Ungefär som på Kuba, där Eddies kompis Fidel sugit ut folket i 50 år. Han känner väl nostalgi nu när han hjälper Ullakennet att suga ut folket i Färgelanda.

    SvaraRadera
  24. Stackars Edgardo. Det är inte lätt att vara så dimmig. Han får sluta röka på så hårt:)

    SvaraRadera
  25. Strålande affärsidé.
    Först skriva hyresavtal, sedan bygga och låta värden betala.
    Inget incitament att hålla nere kostnader.
    Hoppas många fler företagare i kommunen får denna möjlighet.
    Ulla, Kennet och Jan bör ingå i styrelserna hos samtliga företag i Färgelanda kommun.
    Att ingen tänkt på detta förut.

    SvaraRadera