onsdag 24 mars 2010

Bill Östlund i Radio Väst och TV!

Klicka på denna länk och lyssna på Bill Östlund (KD) i Radio Väst redogöra för den oseriösa och okontrollerade miljonrullningen i Björnhushärvan (inslaget börjar nästan direkt och varar i fyra minuter).

Mot slutet av inslaget kan ni även höra Lillesjö Seafoods VD Arne Hedlund uttala sig, där han bl.a. påstår att han blivit överraskad över att det fattas pengar. Och det är ju väldigt trovärdigt av Hedlund att säga så, när Lillesjö - som ägare av 1/3 och med styrelserepresentation i Mathuset - haft full insyn i Mathuset redan från början. Varför berättar inte Hedlund vart pengarna gått och varför det fattas pengar? Varför berättar han inte varför också Björnerud och Lillesjö går i konkurs om Mathuset inte får nya friska miljoner?

Det är alltså dessa affärsintressen som nu begär ytterligare 11 mkr av Färgelandas skattebetalare. Men som Bill säger i inslaget så vet vi redan nu att det inte slutar med dessa 11 mkr. Redan om några månader kommer alltså Björnligan att komma tillbaka och begära nästa syltburk.

Klicka på denna länk för att höra mer från Bill om Björnhuset i nyhetstimmen (Björnhusinslaget börjar efter ca sju minuter och varar ca 15 minuter).

Bill medverkar även i TV4 Väst och Västnytt, som rapporterar om Björnhuset i kvällens sändningar.

Klicka på denna länk för inslaget i Västnytt, där ni - förutom Bill Östlund - även kan se och höra Ann-Marie Jacobsson, som idag är ett stort frågetecken i hela härvan. Var står egentligen Centern? Vi återkommer till denna fråga.

Klicka på denna länk för inslaget i TV4 Väst.

I TV4-inslaget kan ni även höra hur den korrupte politikern Kenneth Carlsson (FP) vägrar att svara på frågor med hänvisning till en opartisk utredning, som Carlsson dessutom under drygt en månads tid blockerat - trots att kommunstyrelsen beslutat att den skall genomföras! Så jobbar en riktig myglare. Dessutom finns det två tidigare revisionsrapporter från kommunens externrevisor, som starkt kritiserar kommunens handlande i Björnhushärvan. Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att Carlsson inte läst dessa rapporter och att det var därför som han inte kunde svara reportern. Men så var det alltså inte. För en myglare blir lögnen en naturlig del av ens vardag. Kenneth Carlsson är verkligen beklagansvärd - i alla bemärkelser.

Bloggredaktionen


28 kommentarer:

  1. Ett bra inslag redan kl 6:30. Det kommer mer på Nyhetstimmen och Puls. Bra att nå ut till den stora massan i Färgelanda.

    Du gör ett gott jobb Bill! Och alla andra som engagerar sig, men inte finns i rampljuset.

    SvaraRadera
  2. Blomgren har lyft på locket till en del i dagens Bohusläning. Detta kan väl inte allmänheten missa! Radio och tidning på samma dag. Hoppas TV-nyheter hakar på.

    SvaraRadera
  3. Inte kan jag räkna, inte kan jag skriva, men hjälpligt läsa, dock är mitt minne gott.

    Någonstans har jag läst på bloggen att 20 miljoner av de investerade 72 miljonerna är vad kommunen får full kostnadstäckning för genom hyresavtalen.

    Nu är det inte nog med att mitt minne är gott, jag kan även ställa dumma frågor.

    Min fråga är? Om det nu behövs 11 nya miljoner till och minst 9 miljoner för att snygga upp kåken och dess tomt, då är det likvärdigt belopp som företagen klarar av att betala hyra för. Om vi stänger nu så slipper vi låna 20 nya miljoner, vi slipper vara med och betala över 30% av driftskostnaden så som ström, vatten och värme, vi slipper underhåll, vi slipper slitage, men nu är jag ganska enkel, så tanken är nog fel.

    Vän av ordningen säger självklart att vi mister arbetstillfällen. Arbetstillfällen som genererar skatteintäkter. Jag anser att skatteintäkter är det största hotet vi har i Färgelanda då politiker sätter igång och spekulera med våra skatteintäkter. Således vore det bästa att Färgelanda kommun var en skattefri ort, då våra politiker inte klarar av att handskas med skattemedel.

    Rätta mig gärna om jag har fel!

    SvaraRadera
  4. Bluff från början till slut.

    SvaraRadera
  5. Bra Bill!
    Hoppas allt elände nu kommer ta slut!

    SvaraRadera
  6. Anders Bennersten24 mars 2010 kl. 12:09

    Tack Bill
    DU gör ett fantastiskt bra jobb
    och för att du orkar härda ut trots alla
    respektlösa och korkade svar du fått under resans gång. Nu hoppas vi på en total ekonomisk granskning av företagen i björnhusaffären samt att alla kort läggs på bordet.

    SvaraRadera
  7. Nyhetstimmen var strålande! Bra gjort Radio Väst och Bill! Nu måste väl även politiker fatta. Jag undrar förresten på vilket sätt Janne tänker svara. Han måste känna sig körd.

    SvaraRadera
  8. Suveränt av Bill! Äntligen en politiker som duger!!

    SvaraRadera
  9. Helt klart en mycket gedigen insats av Bill.

    SvaraRadera
  10. Till Anders Bennersten.

    Hur går tongångarna bland fotfolket i ditt parti? Är det bara de tre stofilerna som har något att säga till om?

    SvaraRadera
  11. Men Centern har spårat ur helt har jag hört. Ann-Marie har gått bakom ryggen på både KD och M. Hon jobbar tydligen övertid för att kunna betala ut dom 11 nya miljonerna till företagen. Fy fan vilket förräderi säger jag bara.

    SvaraRadera
  12. Själv har jag inga problem med att lägga min röst på Kd eller M i höstens val. Centern kommer absolut inte att få någon röst av mig.

    Men vem fan skall en socialdemokrat rösta på? Kommer man att ta avstånd från KF-maffian eller rösta på S som vanligt?

    Vad finns för alternativ?

    SvaraRadera
  13. Det är ju så ÖVERTYDLIGT uppenbart att det i verkligheten är Måltidslösningar och Björnerud som vill ha mer pengar - inte Mathuset. Mathuset kan ju gärna inte behöva pengar, eftersom det inte bedriver nån verksamhet. Tänk på det ni politiker!!

    SvaraRadera
  14. Och ingen av myglarna vill uttala sig. Alla har sprungit och gömt sig. (H)ärliga makthavare vi har...... NOT!!

    SvaraRadera
  15. Anders Bennersten24 mars 2010 kl. 17:36

    Svar till DNV.
    Min personliga åsikt är att Folkpartiet är toppstyrt med finess och det jag vet om fotfolket är att många ifrågasätter hanteringen och tillvägagångssättet av björnhusaffären så där har vår partiledare och kommunstyrelsegrupp ingen bred majoritet för miljonrullningen.
    Och jag kan känna att partiledningen borde tagit till sig kritiken som kommit med jämna mellanrum vilken man tyvärr bortsett ifrån i över ett år.Argumenten och underlagen från ex. Bill Östlund har varit serverade på silverfat

    SvaraRadera
  16. – Vi lade oss inte i önskemålet att byta ut honom. Det var tjänstemännen själva som avgjorde den förändringen. Vi inom politiken väljer vilka vi ska vara och så väljer tjänstemännen vilka de vill ha med, säger Kenneth Carlsson (FP).

    – Vad som är orsak och verkan i det här tjänstemannautbytet vill jag inte spekulera i. Varken jag eller Ulla Börjesson (S) har slagit näven i bordet.

    Kan man bli mer menlös i sin kommentar än så??!!


    Dessa frågorna ställde jag till Pulsredaktionen angående polischefen Niklas Hallgren

    SvaraRadera
  17. 15:59

    Det är nog så att Ulla och Kennet har påminnt
    Ann-Marie om vad som kommer att hända om sanningen kommer fram.
    Hon anser nog att det är bäst att slåss så länge det finns en chans att mörklägga vad som egentligen hänt.
    Hoppas för egen del att hon är oskyldig och bara gör detta av grav inkompetens.

    SvaraRadera
  18. Du gör ett mycket bra arbete Bill. Bra jobbat. Mycket bra jobbat.

    SvaraRadera
  19. Ja, den "gode" Kenneth har onekligen en del på sitt samvete. Hur går det med den där anmälan. Händer det nåt eller?

    SvaraRadera
  20. Jaha, nu är det som vanligt när Kenneth ska svara på frågor: "Han är inte hemma!"

    SvaraRadera
  21. Enligt flytschemat som ofta förekommer här på bloggen gör han precis som han ska: "Håll deg undan"

    SvaraRadera
  22. Personligen tycker jag det är skönt att höra att det finns friska krafter i Folkpartiet. När Anders Bennersten vågar stå upp och säga detta tyder på att det finns hopp för Folkpartiet. Dock måste de översta namnen på listan till kommunalvalet strykas. Dom har gjort sitt dvs. ingenting alls. Sedan vill jag också ställa mig i kön som tycker Bill gjort ett enastående jobb och kämpar, ofta i motvind, för kommuninvånarna i Färgelanda.

    SvaraRadera
  23. Hur i hela friden har Kanneth Carlsson lyckats bli en riktig politruk, som å ena sidan gör som han vill när han kan och å andra sidan slingrar sig som den värsta orm och ALDRIG pratar klartext eller står för vad han gjort och gör?
    Har han INGEN heder i kroppen? Det brukar ju till och med politruker ha.
    Det enda som är tydligt med Kenneth Carlsson är att ställer sig bakom Jan Eriksson.
    Men vi kommuninvånare då?
    Ta nu ditt förnuft till fånga Carlsson, kryp till korset, erkänn att du gjort stora felbedömningar, inte förstår dig ett smack på affärer och har noll koll.
    Inga mer pengar till företagen i Björnhuset!

    SvaraRadera
  24. Centern är toppstyrt och oärligt. Ann-Marie Jacobsson gjorde i fullmäktige en oreparerbar förbrukning av sin trovärdighet i talarstolen, då hon gav sitt personliga förljugna skydd för Jan Eriksson, hon säger att hon var med vid tillfället när muntliga hyresavtal upprättades, i nästa fullmäktige återgår hon till sanningen genom att dementera sin närvaro. Ingen skall tro att trovärdighet är en sådan handelsvara. Hela Centern har trovärdighets kris med en topp som består av Jacobsson.

    SvaraRadera
  25. Hur mycket är 72 000 000 kr?

    Om kommunen hade gett 720 personer 100 000 kr för att dom flyttar hit och bor.....

    720 personer med en medelinkomst på 200 000 kr.

    Då hade dessa betalat skatt till kommunen på 31 680 000 kr år ett.

    Om 50 flyttar år två hade kommunen fått 29 480 000 kr tillbaka i skatt år två.

    Om ytterligare 50 flyttar år tre hade kommunen fått 29 480 000 kr tillbaka i skatt år tre.

    Detta innebär att år tre hade kommunen kammat in 90 640 000 kr i skattepengar = 18 640 000 kr.

    En mycket god investering.

    Snacka om "kalla fakta kalkyl" Kenneth!

    Om man jämför kalkylen 72 000 000 kr gånger Tobins kvot i Färgelanda som är 45% dvs ett bygge på 72 000 000 kr är värt 45% av investeringen direkt efter = 32 400 000 kr.

    En förlust på 39 600 000 kr år ett.


    Din "kalla fakta kalkyl" Kenneth!

    Ekonom

    SvaraRadera
  26. Anonym 7:25

    Jag hoppas att du skickar din kalkyl dels till kommunledningskontoret, dels till politikerna. Jag tror inte det går att fatta hur mycket 72mkr är, utan att bryta ner dem i begripbara siffror.

    SvaraRadera
  27. Hur har ni egentligen tänkt ni som är politiker i Färgelanda?

    Bara för att Zaid Långström av 48 sökande till kommunchefstjänsten valde en man vars främsta meriter är en el-teleutbildning på två år och en extremt tvivelaktig erfarenhet från skalbolagsaffärer så verkar ni ha inbillat er att med tjänsten följer kompetensen.

    Men det är naturligtvis inget simsalabim med att få en tjänst.

    Att Jan Eriksson är ett synnerligen svagt kort kan ju ingen Färgelandapolitiker vara omedveten om.

    Han är ingen ekonom. Och absolut ingen affärsman om man räknar bort förmågan att skaffa sig och sina polare höga löner.

    Varför har ni litat på att detta stolpskott skulle fixa Färgelandas framtid? VARFÖR?

    Varför har ni med papegojans envishet sagt frasen ”vi måste lita på våra politiker? Vad har ni byggt det på?

    En gubbe som gudarna vet hur, har trixat in sina bästa okvalificerade vänner på högavlönade jobb där det är särskilt uppseendeväckande med Jan Stalfors jobb som ”pysselstrateg”. Han blir inte bättre än han är. Han saknar adekvat utbildning och erfarenhet och är bara en okunnig pratmakare. Att han till sin egen stora förtjusning lyckat få en tjänst som ”utvecklingsstrateg” visar bara att ni låtit Jan Eriksson fått alldeles för fria händer och inte har ställt några egna skarpa krav.

    Är ni dumma?

    SvaraRadera
  28. Henrick Lindh är väl också en stjärna som har mixtrat och trixat med siffror för att kunna lägga ner avskrivna skolor för att bygga nytt i centrum.
    Duktig man det också!

    SvaraRadera