lördag 10 april 2010

Förlikning i mobbningsfallet?

Som Bloggen tidigare rapporterat om, har den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) och Ulla Börjesson (S) i flera insändare och radiointervjuer ljugit skamlöst i mobbningsärendet, där de felaktigt hävdat att kommunen medger mobbning samt att ärendet endast handlar om att förhandla om skadeståndet.

Bohusläningen skriver i dagens tidning om att en förlikning i mobbningsfallet rycker allt närmare. Detta efter att KSAU beslutat ändra kommunens inriktning, från att tidigare ha bestritt mobbning och skadestånd, till att vilja förhandla om skadeståndets storlek.

Enligt Bohusläningen skall förlikningen ske vid den muntliga föreberedelse, som tingsrätten kallat till i mobbningsmålet. Frågan är dock om Fru Börjesson och den beklagansvärde vet vad som väntar kommunen i tingsrätten.

För det första tycks inte de båda politiska spefåglarna ha en aning om att föräldrarna inte ens medverkar i den rättsliga processen. Detta eftersom Fru Börjesson vid mer än ett tillfälle i radiointervjuer sagt att föräldrarna måste bjuda till i framtida förlikningsförhandlingar. Verkligheten är dock den, att det är Barn- och elevombudet (BEO) som självständigt driver processen mot kommunen och att föräldrarna därmed inte deltar i några förhandlingar. De kan därför inte heller påverka skadeståndets storlek.

För det andra måste kommunen - oavsett om BEO och kommunen träffar förlikning i skadeståndsdelen - medge sin skuld i mobbningsärendet, den skuld som Fru Börjesson och hennes beklagansvärde vapendragare hittills förnekat.

Det är ett allvarligt problem, att kommunen leds av ett par politiker som uppenbarligen inte är tillräckligt seriösa eller kompetenta för sina sysslor. Men det förklarar samtidigt varför Färgelanda på så kort tid kunnat haverera så fullständigt, såväl rättsligt, moraliskt som ekonomiskt.

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Rånad via skattsedel10 april 2010 kl. 11:20

    Jag håller med bloggredaktionen i sin bedömning varför Färgelanda på så kort tid har havererat så fullständigt, dock vill jag tillägga att Centerpartiets Ann-Marie Jacobsson inte får uteslutas.

    Centerpartiet har varit en bromskloss i mobbningsärendet, vidare är Centerpartiet en mycket bidragande orsak till Björnhusets bekymmer.

    En omstart måste till på tjänstesida och politiken. En sådan omstart bör inledas med politiken, där Socialdemokraterna, Centerpartiet och Folkpartiet byter sina ledare, därefter byts defekta delar i kommunledning.

    SvaraRadera
  2. Bra att redaktionen redogör att det är beo som driver ärendet och inte föräldrna.Idioterna har ju fan fattat noll.Blev förbannad när bohuslänningen skrev likadant.

    SvaraRadera
  3. Jag blir så ledsen när jag hör hur skamlöst politikerna bär sig åt. Har de ingen skam i kroppen ?

    SvaraRadera
  4. Det som är mest beklämmande är att dom själva inte anser att dom gjort fel.

    SvaraRadera
  5. ja se politik det är ljugandets sköna konst det.

    SvaraRadera
  6. Den här mandatperioden med två kvinnliga kommunalråd och en manlig kommunchef har kört oss totalt i bott på alla plan. Denna trio har största ansvaret för ramavtalet åsidosättande, dom har även ansvaret för att direktiven inte har följts i det riksbekanta mobbningsärendet. Är det för mycket begärt att respektive parti undanröjer dessa personer?

    SvaraRadera
  7. Om det inte visar sig i valresultatet så betyder det att många i kommunen tycker det är ok att ljuga och bedra. Jag har redan allvarliga planer på att flytta eller skriva mig i en annan kommun bara för att inte bidra till den här gangsterstyrningen.

    SvaraRadera
  8. I Färgelanda har vi verkligen fog för politikerförakt!

    Men partierna kör på i sin gamla vanliga stil utan självkritik, utan förnyelse med samma gamla vanliga namn.

    Det finns antagligen inga nya namn att ta till.

    Partierna är slutna sällskap där obrottslig lojalitet är kravet men där kommunens verkliga problem inte alls diskuteras.

    Det är som med missbrukare av alkohol eller andra droger. Först måste missbruket av makt erkännas. Sker inte det kan vi inte hoppas på någon förbättring av tillståndet.

    Och partierna räknar säkert med att de flesta inte - trots bloggens och mediernas rättmätiga kritik - röstar som vanligt.

    Alla som är insatta och inte är obrottsligt lojala förstår att politiken och administrationen behöver omedelbar förnyelse.

    Kommunstyrelsen kommer att agera som spelberoende på sammanträdet 14 april.

    Bara lite till så vinner vi nog och allt räddas... moahaha...

    SvaraRadera
  9. Myglarna vill naturligtvis ha bort frågan innan valet. Det är BARA det det handlar om. Dom skiter fullständigt i att människor far illa och mår dåligt.

    SvaraRadera