lördag 1 maj 2010

Ingen ville gå med myglarna

Allmänheten tar avstånd från myglande sossar

Sossarna vågade sig igår inte ens ut till Stigen för att "fira Valborg". Och det kan vi förstå. Sossarna är inte särskilt väl sedda i Stigen, efter det att de - med Kerstin Fredriksson i spetsen - ansvarslöst och mot Stigenbornas uttryckliga vilja, lagt ner Stigen skola och därmed effektivt saboterat möjligheterna för Stigenborna att leva ett normalt liv och utveckla sitt samhälle.

Det är lite svårt att förstå tanken med att starta 1:a maj demonstrationen vid Björnhuset. Härigenom binder sig sossarna även rent fysiskt till den plats, som blivit själva symbolen för allt som är ruttet, förljuget och fel i kommunen.

Trots utfyllnad av barn och vackert väder, var det glest i sossarnas demonstrationståg på lördagen - det handlade i princip om "de närmast sörjande". Enligt uppgifter till Bloggen var det bara 42 själar som klarade av att vandra den tunga vägen från Björnhuset upp till Centrumhuset - ett kvitto så gott som något på det obefintliga folkliga stöd som S i Färgelanda åtnjuter idag. Kanske var de många böjda huvudena ett tecken på skuld, kanske också ett tecken på insikt att väljarnas dom i valet kommer att bli hård.

Mygeltåget leddes som sig bör av de facto-kommunalrådet Fru Börjesson och avslutades stilenligt och i demokratisk ordning av KF-ordföranden Peo Magnusson. Tragiskt var det visst någon som skrev i en kommentar - javisst var det så.

Bloggredaktionen

18 kommentarer:

  1. Kan inte va roligt att va sosse i dagens läge. Men dom har satt sig i skiten själva och det är ingen som tycker synd om dom.

    SvaraRadera
  2. Hur många brukar gå?

    SvaraRadera
  3. Jag tror dom fattade vinken redan förra året när dom var i Stigen. Inga hejarop direkt.

    SvaraRadera
  4. Det var väl bara Centerpartiet som vågade sig till Stigen under Valborg. Vad kan det bero på?

    SvaraRadera
  5. Att provocera allmänheten har blivit Socialdemokraternas signum i Färgelanda. Nu senast i fullmäktige var inhyrd väktare ett tecken på allmänhetens ständiga förnedring, i samma stund som den Socialdemokratiske ordförande redogjorde för nyordningen med en ursäkten att folkvalda på sista raden inte kan höra, så skulle ordförande istället säga att ingen folkvald äger rätt att demonstrera genom att hålla för öronen. Att Socialdemokraterna vägrar att möta demonstrerande mammor med barn visar att dessa folkvalda inte hör hemma i Färgelanda.

    Att Socialdemokraterna väljer Björnhuset som sin samlingspunkt, är isig provocerande, inte minst för den fackliga delen i demonstrationen. Att fackliga Kommunal stolt tågade med sin röda fana vajande måste förhoppningsvis vara en synvilla. Inte kan någon från Kommunal tåga sida vid sida med dessa Socialdemokrater vi har i Färgelanda utan ett sviket hjärta. En Socialdemokrati som så totalt svek facket Kommunal vid uppsägningarna inom omsorgen. Samma Socialdemokrati är starkt bidragande till en kommande skattehöjning, där facket medlemmar utnyttjas(rånas)på mer pengar utan att få något. Att vi idag har en skola som inte är värd namnet förstår var och en när vår kommun intar plats 280 i en jämförelse med landets 290 kommuner. Alla dessa utvecklingssamtal där lärarna skyller på elevens bristande förmåga är istället beviset att skolan inte lever upp till sitt åtagande, vi har skolplikt, då är det skolans plikt att lära. Här är det dags för facket att bevaka medlemmarnas intressen, vad får medlemmen för sina skattepengar i form av välfärd? Det är inte rimligt att göra som skolan, slänga bördan på ett föräldrar ansvar när skolan brister så totalt där var fjärde elev inte når upp till kunskapsmålet.

    SvaraRadera
  6. Vi Stigenbor lägger inte några mandat på sossarna. Vi hoppas på våra egna krafter.

    SvaraRadera
  7. Visst är det underligt att kostnaderna för Björnhusbygget ökat så lavinartat. Trots att man har haft en så förträfflig projektledare.

    Varför refererar han inte till sin formidabla insats som projektledare i ombyggnaden ?

    Jag menar, han har ju varit med och skapat historia!

    Klicka på DNV så förstår ni vem jag åsyftar.

    SvaraRadera
  8. Vem skall vara projektledare för de sista miljonerna? Ingen som vet ingen som vet. Bara det inte blir någon med kunskap och ansvar och som dessutom vill städa upp i härvan så blir det bra. Undrar om någon i det kommunala gänget tänker på att skriva någon sorts kontrak på de sista?? 16,5 miljonerna. Någon sorts liten överenskommelse kanske skulle vara på sin plats. Lite tankar nedkluddat på en servett när de ändå träffas över en kopp fika. Men det är klart det kan ju bli belastande när de skall ha nya pengar och inget i everenskommelsen har blivit uppfyllt. Dessutom är det så jobbigt att tänka efter före man skrider till verket. Det är lättare att fakturera också om man inte är uppbunden till några dumma överenskommelser. Arne Hedlund själv kan väl vara projektledare så kan Jimmy attestera fakturorna. Henrik verkar ju ha fått nog. I ljuset av vad som har skett så vaR BLOGGEN VÄLDIGT SNÄLL NÄR DEN NÖJDE SIG MED DUMSTRUTAR på myglarna.

    SvaraRadera
  9. Nej, det förblir hemligt.
    Ingenstans på hemsidan hittar jag en namn. Med muspekaren på bilden ser man namnet sven.
    Men i övrigt är namnet hemligt,
    Vem är det?

    SvaraRadera
  10. DNV
    Sven-Arne fick ju sparken. Det märkligar var ju att han fått fortsatt betalt. Hedlund sa i tidningen att allt var en enda röra efter Sven-Arne. I vanliga fall när nån är så totalt inkompetent som S-A så får dom inga pengar. Tvärtom brukar man begära att den som ställt till det betalar tillbaka. Men inte här. Och det kan man ju förstå. Hedlund vill ju inte att S-A ska avslöja vad som verkligen hänt. Köper hans tystnad m.a.o. Med våra pengar dessutom. Heja heja.

    SvaraRadera
  11. Det står att läsa på hemsidan som DNV länkar till, att det byggs nytt stall år 2009........undrar vad byggfirman heter?

    SvaraRadera
  12. Stigenbo
    Stämmer uppgifterna så utgör de skäl att upprätta en skrift och tillställa den åklagaren. Är i så fall direkt jämförbart med Göteborgsskandalen.

    SvaraRadera
  13. Till Anonym 15:53

    Det är Sven-Arne Torstensson.
    Han var projektledare för Björnhusombyggnaden.

    Han är dessutom kompanjon med Henrik Johansson, en av frontfigurerna i Lillesjö Seafood.

    Enligt tidigare uppgift på bloggen är han även släkt med ägarna i Västfarm.

    Läs lite på sidan vad Sven-Arne tidigare sysslat med. Du lär inte finna något som kvalificerar honom till byggledare för Björnhuset.

    SvaraRadera
  14. Det förklarar också varför det blivit så dyrt. I alla fall delvis:)

    SvaraRadera
  15. Det nybyggda gula huset med garage bredvid var ochså fint.
    En guldfärgad volvo S80 står vid huset.
    Det finns mycket på den gården.

    SvaraRadera
  16. Kerstin beklagar sej och säger att Stigenborna har svikit henne!


    Hon var med och stängde skolorna. Satte fart på utflyttningen, gjorde så att många familjer fick ett farande med buss och bil runt i kommunen och har mage att säga att hon är sviken!!!!!!!!!

    Saknar sossar empatigenen?

    SvaraRadera
  17. Hon tröstar sig nog hos Rune Månsson....

    SvaraRadera
  18. Det är ju för helvete hon som har svikit Stigenborna.
    Hoppas hon flyttar.....

    SvaraRadera