torsdag 27 maj 2010

Tallbacken - Högsätersborna hånas och körs över igen

Hur kan man ens komma på tanken att öppna en flyktingförläggning på Tallbacken, utan att först fråga Högsätersborna?

Det som hänt med Tallbackens äldreboende är både obegripligt och sorgligt. Ett äldreboende, som var älskat av både boende, personal och anhöriga, lades ned på falska grunder. S och FP lade först ned Tallbacken med hänvisning till att det fanns gift i lokalerna - sedan öppnar man alltså flyktingmottagning! Då inser alla att det inte är det påstådda giftet som är problemet.

När KD i KF förra veckan föreslog att kommunen skulle ge tillbaka Tallbacken till kommunens gamla, så fick Rune Johansson (S) ett veritabelt spel - han gick upp i talarstolen och skällde ut Högsäter och den norra kommundelen som ovärdiga att ta emot de gamla från den södra kommundelen. Så visar Socialdemokratin sin solidaritet med Högsäter och de gamla - man sparkar ut dem från Tallbacken. Eftersom sossarna gör saker och ting grundligt, så sparkar de även ut personalen. Och det är väl detta som sossar och folkpartister menar med "Färgelanda-andan" - att sparka på svaga grupper, på dem som redan ligger ner.

Nu hånas Högsäter och den norra kommundelen öppet. I Dalslänningen har Socialdemokraterna och Folkpartiet t.o.m. en stor annons om "Högsätersandan", som man hänvisar till för beslutet att öppna flyktingmottagning. Visst är det förödmjukande att få höra, att Högsätersandan duger till att ta hand om flyktingar, men inte till att ta hand om våra gamla. Det är sådant som går till hjärtat.

Det informationsmöte som hölls i Allégården i Högsäter igår, handlade inte om att fråga Högsätersborna om de ville ha en flyktingmottagning på Tallbacken.Det handlade om "information" om ett redan fattat beslut - en envägsdiskussion således.

Vi förstår att Högsätersborna är förbannade. Men vi förstår också att både (S) och (FP) är nöjda. Inte nog med att de en gång för alla blivit av med "problemet" Tallbacken, de har dessutom ännu en gång kört över Högsätersborna och beslutat över deras huvuden. Det noteras att både kommunchefen och Den beklagansvärde närvarade vid gårdagens "informationsmöte" - de måste ha njutit av att än en gång ha fått förödmjuka Högsätersborna.

Klädsamt nog har vi inte hört något från Högsäters "räddare" Bo Ljung - ni vet folkpartisten som lagom till valet gör sitt yttersta för att få vara med i tidningen och prata om "nedmonteringen av Högsäter". Tystnaden talar sitt tydliga språk.

Bloggredaktionen


11 kommentarer:

  1. Kriminella och annat löst folk är små kommuners framtid.

    Det är tillväxten som inte storstaden vill ha.

    SvaraRadera
  2. Vart tog idrottshallen vägen?

    SvaraRadera
  3. Somliga tror kanske att handlar om barn som kommer. Det är det inte. Det är unga män. Tänk på det.

    SvaraRadera
  4. Vilken tur för Rune, nu behöver han inte vara orolig för att hamna på Tallbacken.....

    SvaraRadera
  5. De som bor i och omkring Högsäter måste börja stänka information till sin omgivning om vilket parti(KD) som värnar om denna kommundel. Det räcker inte med min röst.
    Alla måste hjälpa till på sitt när vi så egoistiskt blir utnyttjade.

    SvaraRadera
  6. Svara på detta?
    Om man som Sidatjänsteman åkte på ändan ut för 45 miljoner, hur i hela friden kan man då sitta kvar i färgelanda för 90 miljoner?

    Tillhör vi ett ingemansland?

    SvaraRadera
  7. Tv4väst i kväll. Åklagare i Åmål inleder förundersökning. Det är en politiker som enligt anmälaren skall ha gjort sig skyldig till tjänstefel i samband med upphandling.
    Börjar åklagare ta sig an uppenbara brottt som politiker begår? Eller gör de bara skenförundersökningar för att visa att de gör något? Hoppas åklagaren i Göteborg visar vägen.

    SvaraRadera
  8. Vi hånas. De kommer hit och säger i princip att de gör nedläggningarna för vårt eget bästa. Vi är inte en skock idioter.
    Med raketfart har skolorna i Rännelanda,Järbo och Stigen fått sin dödsdom.
    Samma med bensinstation bibliotek och folktandvård i Högsäter. Lokala småföretagare har blivit sedda över axeln till förmån för Munkedalsföretag osv
    Ekonomin har raserats. En ishall är därför inte ens realistisk under mina barns uppväxttid.
    Vad faan är det som händer??????????????

    SvaraRadera
  9. Centern i Färgelanda har inte gjort sitt jobb.
    Betyget blir en etta eller IG. Att det inte blir en nolla beror på att de tydligen inte helt har avfärdat friskolor i Järbo och Stigen.
    Det räcker inte för förnyat förtroende.

    SvaraRadera
  10. vi sitter snart i reservat

    mvh mohaha

    SvaraRadera
  11. Flyktingbarn! I realiteten handlar det om skäggiga män i 20-års åldern som skickas hit av sin släkt. Som av en händelse har alla tappat bort sina id-handlingar på vägen hit. Sen drar man en vals för naiva tanter på migrationsverket och sen har vi plötsligt hela tjocka släkten här som nyttjar sveriges generösa bidragssystem.
    Om detta är rätt eller fel kan man ha olika åsikter om.

    SvaraRadera