måndag 31 maj 2010

Björnhuset på väg falla?

Vad händer egentligen i Björnhuset?

Det har dykt upp nya och alarmerande uppgifter i Björnhushärvan.

Hos Björnerud står pannkaksmaskinen stilla och pannkakorna får därför gräddas för hand. Björnerud får därmed slita hårt på den lilla spillra av personal, som blivit kvar efter alla uppsägningar och som mestadels utgörs av arbetskraft från gamla öst-stater. Det finns sannolikt en del som anser att Den beklagansvärdes tillväxtmaskin fungerar på ett helt annat sätt än vad som utlovats.

Enligt uppgift ligger även ombyggnadsarbetena i Björnhuset nere, detta p g a att klusterföretagens bulvanföretag Mathuset AB inte har pengar att betala hantverkarna.

Mitt uppe i allt det här har framkommit att kommunen inte kan betala ut de 16,5 nya skattemiljoner, som KF beslutade om att skänka Björnhusföretagen för några veckor sedan. Orsaken är att Mathuset inte kan prestera något fakturunderlag till kommunen! Något är uppenbarligen sjukt när kommunen vill, men inte kan, betala ut pengar till Mathuset och när Mathuset desperat behöver pengarna, för att göra klart klusterföretagens lokaler och för att inte själv gå i konkurs.

Något är uppenbarligen allvarligt fel med Mathusets räkenskaper och affärer. Sedan tidigare vet vi att Mathuset försökt få betalt två gånger för samma fakturor - totalt ca 3mkr. Möjligen ligger svaret i den förundersökning som för närvarande pågår.

Bloggredaktionen

23 kommentarer:

  1. Betala ut!

    Vilken dåre som helst förstår utan kontor ingen ordning på papperna, så snälla betala ut så får vi underlag senare...

    En sak till, vist det luktar vidbränt.

    Allt har sin förklaring, personalen blir snurriga i huvudet och hinner inte med.

    Eftersom det snurrande stekbordet med en kapacitet om 10000st/tim står still måste personalen cirkulera i sådan hastighet som ingen av dom har utbildning för och då inträffar följande att personalen springer in i väggen, inte företaget, därav vidbränt.

    För att råda bot på personalens brister föreslås nu att Kommunen inträder i sin roll som garant när det gäller utbildad personal för företagen och skickar hela personalstyrkan på utbildning.

    En veckas karusellåkning på Liseberg bör ge den färdighet att det går jävligt snurrigt till i Björnhuset.

    Så "De Fyras Gäng" upp med slantar nu för en liten tripp till Liseberg.

    SvaraRadera
  2. Det blir som i Göteborg. Där tog det ett år innan en journalist(Janne Josefsson) tog en faktura som sa att entreprenören hade bytt 500 kvm innertak och gick ut och tittade pa plats. Där var bara enstaka bräder bytta.
    Han tittade också på andra enkla uppenbara fel. Detta efter att de som skulle ha utrett det hela sa att de hade gjort det och inte kunde finna några fel!??
    Kan inte rättsvårdande myndigheter finna stora oegentligheter i Björnhushärvan så är det fel på de rättsvårdande myndigheterna.
    Inkubationstiden för sjukdomen att visa sig kanske är 1-2 år i sådana här fall. Då kommer journalisten med stor J.

    SvaraRadera
  3. Statens tjänare!31 maj 2010 kl. 09:05

    Jag skäms för min kommun!

    Jag har nyligen börjat arbeta vid en statlig myndighet i Vänersborg. Under fikarasterna finns två stora samtalsämnen, dvs Arena Vänersborg samt SAAB. Alltid när arenan omtalas avrundas det hela med att släta över olyckligheterna med att jämnföra med Toppfrysaffären, Melleruds sjöbodsaffär. Men som grädden på moset avslutas allt det hela med att de som Vänersborgare ändå är lyckligt lottade, utbristande:- Se bara uppe i lilla Färgelanda..där är alla politiker idioter! -De älskar att nobba folkets önskningar och
    mobba deras barn!

    Jag skämdes så jag blev röd om kinderna och hoppades att det skulle ta lång tid innan någon kläckte frågan:- Var bor du?
    För när Färgelanda omtalas jämnförs de med kriminalvårdschefsskandalen, SIDA/chefs-skandalen samt muthärvan i Göteborg.

    JAG SKÄMS!

    SvaraRadera
  4. Detta är bara SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ sjukt.... skolor och äldrevård ner i källarn och så 90 millar till kk-killarna i Björnhuset. Och sen har det väl gått lite provision till nån också. Eller hur?!

    SvaraRadera
  5. Alla verkar oantastliga. Håller med 11.21. Allt är bara såååååååååå sjukt. Gör en enkel överslagskalkyl på det som är gjort i Björnhuset så är det klart. Västsveriges största härva på länge är avklädd.
    Vart pengarna tog vägen är nästa pilsner så att säga.
    Så enkelt kan ekoroteln göra det för sig(till att börja med). Anlita en kalkylator som inom en vecka gör kalkylen. Han finner dessutom väsentligheter på vägen. Som att han inte blir insläppt i Björnhuset t.ex
    Han/hon måste naturligtvis se var de har satt upp vissa ytskickt storlek på frys typ av ventilationsystem och lite till. En enkel översiktlig kalkyl som snabbt visade det orimliga i att det skulle vara investerat 80 mkr i Björnhuset skulle kunna vara startskottet för fortsatt nystande.
    För Färgeland och Sverige-Snälla ekorotel gör det. Det handlar väldigt mycket om vilket samhälle vi vill ha. Allt blir bara värre i vårt land om sådant här får passera.
    Det finns speciella firmor som gör sådana kalkyler. Om man frågar så finner man hur enkelt det är. Det kostar så klart en krona men inte är det några större summor. Det kostar att inte få något gjort också. Ett lyckat ingripande torde ge en stor fjäder i hatten hos den allmänhet som har följt detta och andra härvor.

    SvaraRadera
  6. Jag känner mig så fruktansvärt sviken av den här kommunledningen.

    SvaraRadera
  7. Hoppas dom granskar och vänder upp och ner på hela kommunkontoret för där behövs skiten rensas ut. SÅ SÅ TRÖTT PÅ DETTA.

    SvaraRadera
  8. Är det Henrik som är ägaren som slutat på lillesjö, nån som vet?

    SvaraRadera
  9. Tillväxtmotor,kluster,full kontroll,charm,kalla fakta,sanning mfl mfl är ord som har fått en helt annan innebörd denna mandatperioden. Sicka beklagansvärda klåpare.

    SvaraRadera
  10. Det funkar väl fint för Björnerud. Nästan ingen hyra och nästan inga löner. Inte svårt att få det att gå runt. Vilken tillväxtmaskin!!!!!!!!

    SvaraRadera
  11. Har hört att t.o.m Hawai Cecillia står å gräddar pannkakor, från VD till förste pannkaks stekare....

    SvaraRadera
  12. En nygräddad VD från Björnerud
    levde ej efter Tio Guds bud
    Hon spotta och svor
    så äggskalen for
    Mammon är hennes högsta gud

    SvaraRadera
  13. Såg Björneruds VD i Färgelanda city. Hon såg inte ut att må bra. Vad trycker henne???

    SvaraRadera
  14. Till 21.59 : Du glömde att de ej betalar någon el eller värme det 1:a året.
    Noll alltså. Viss del skall visst avräknas och betalas efter 1 år. Men detta skall avräknas och betalas först när ett år har gått. Hur stor del är oklart om man läser Kontraktet. Om de då kan betala får vi se. OBS ovanstående gäller produktionsel som vanligtvis är en stor kostnad för denna typ av företag.
    Visst är Färgelanda fantastiskt.

    SvaraRadera
  15. Det blir pannkaka av allt......

    SvaraRadera
  16. Det är väl för helvete inte allmänheten som skall utreda lagöverträdelser och brott.
    Att någonting har hänt i Björnhushärvan är ju självklart. Många fel överträdelser och brott har så klart begåtts. Från den som har attesterat fakturan till långt ut på fältet.
    Nu börjar det bli riktigt olustigt.
    Allmänheten skall inte ens behöva påtala mer för myndigheterna. Det är ta mig faaan deras skyldighet att ta tag i detta nu.

    SvaraRadera
  17. Håller med 11.26
    Arg blir en så in i bänken.
    Det tar väl en ände men ändå. Dyr blir den.

    SvaraRadera
  18. Har hört att det finns en ny automatisk beredningsanläggning för smet som inte är igång över huvud taget. Men det vore kul att få komma in och granska den nya anläggningen och hur den fungerar.

    SvaraRadera
  19. 07.18 Dom har en manlig VD björnerud, kanske det som trycker Cecillia?

    SvaraRadera
  20. Kommunen skulle koppla in de gamla pannkaksmaskinerna. Det skulle enligt kalkylen bara kosta 450000 pix.
    Har inte Kenneth gjort detta nu så blir Cicilia sur. Och inte så charmig som Kenneth kan förvänta sig.

    SvaraRadera
  21. Vem betalade inkopplingen av den nya maskinen?

    SvaraRadera
  22. Vi kan väl för fan inte betala nån jävla inkoppling på nån maskin???

    SvaraRadera
  23. Till Anonym 20.46

    Välkommen till verklighetens Färgelanda. Varför skulle vi inte kunna det? Vi har ju betalat för allt annat.

    Vi betalade för klusterföretagens studieresa till Danmark för att kolla på produktionsutrustning. Ja, vi betalade till och med maten åt dem.

    Vi betalar strömmen åt dem. Vi har antagligen betalat losskoppling av maskinerna i Björnerud. Vi betalade troligtvis drifttagning av de flyttade maskinerna efter inkoppling i Björnhuset.

    Jimmy ville att vi skulle betala för rördelar han använde på annat håll.

    Så nog fan har vi även betalat inkopplingen av maskinerna.

    SvaraRadera