onsdag 2 juni 2010

Kommunchefen missköter ännu en uppgift

I dagens nummer av Bohusläningen framkommer att Färgelanda kommun behandlar flyktingar som andra klassens medborgare.

Det är kommunchefen som ansvarar för att flyktingarna inte får det stöd och den respekt de skall ha. I tidningen framkom även att kommunchefen har gömt undan 5 mkr, som egentligen skulle ha använts till flyktingarna. Vad är egentligen syftet?

Flyktingpolitiken kostar pengar - enligt många alltför mycket pengar. Men om Sverige bedriver en politik - rätt eller fel - där vi tillåter ett stort antal asylsökande att komma hit, har vi också en skyldighet att behandla dem med respekt.

Vi som bor i Färgelanda vet ju att kommunchefen har grunda kunskaper i det mesta. Visserligen klarar han av att signera ett och annat avtal för kommunens räkning, men han har uppenbarligen förtvivlat svårt att förstå vad det är han skriver på. Det är svårt att se något annat skäl till varför han hela tiden misslyckas med att leva upp till kommunens avtal med olika avtalsparter.

Det är tyvärr inte mycket som fungerar under kommunchefens "ledning". De inkompetenta och myglande låtsas-kommunalråden Kenneth Carlsson (FP) och Ulla Börjesson (S), känner sig dock tillfreds med vad kommunchefen uträttar eftersom de tre delar en samsyn, om hur "arbetet" i kommunen skall bedrivas.

Bloggredaktionen


7 kommentarer:

  1. Det är väl 19/9 som är deadline för myglarna va??

    SvaraRadera
  2. Är det inte enklare och räkna upp det som Janne gör bra.
    Om jag inte minns fel lyckades han gå runt med mikrofonen under allmänhetens frågestund på senaste KF. Det var väl bra.
    Det är nog inget större fel på honom utan mer på våra förväntningar. Synd bara att han är anställd som kommunchef och dessutom kommunchef i Färgelanda.
    En annan sak han gör bra är .....kom inte på något men det finns säkert mer.

    SvaraRadera
  3. Några godhjärtade människor samlade ihop lite möbler till några nyanlända flyktingar.
    De kan inte språket och kommer direkt från flyktingförläggning och får inte ens hjälp med möbler. Observera att detta är absolut sant. 5 mkr över på stadsbidraget? Då förstår ju de som har sunt förnuft att något är fel. Inte kommunchefen. Alla försvarar alla. Samma som Björnhushärvan. Detta förhållningssätt fungerar i stort som i smått. Därför är vi bankrutt såväl moraliskt som etiskt och ekonomiskt.
    Flyktingproblematiken är naturligtvis svår.
    Därför är det viktigt att den hanteras riktigt och med memänsklighet. Då fordras dessutom politiker som inte bara populistiskt säger ja till att ta mot flyktingar utan även ser till att de behandlas respektfullt när de väl kommer hit.
    Kommunchefens härjningar sätter fula spår i hela Färgelanda.

    SvaraRadera
  4. Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att kommunens finanser är katastrofalt dåliga.
    Förmodligen har de nu till och med blivit sämre än klusterföretagens.

    Det kan vara bra att vår vikarierande kommunchef, Lars Hustoft, inte har varit med när karusellen startade. Han har därför ingen anledning att försöka dölja och mörka kommunens dåliga ekonomi. Förhoppningsvis kan han även stå emot eventuella påtryckningar från Jan Eriksson

    SvaraRadera
  5. Kanske de tidigare handläggarna av nyanlända flyktingar har något att tillägga. Hur bemötte dom dessa personer, ren skrämseltaktik har det talats om. Tack o lov att DE inte är kvar längre. De 5 miljonerna kände DOM mycket väl till.

    SvaraRadera
  6. Med denna kommunchef undrar man hur siffror och annan information ser ut. Ett virrvarr av lögner finns säkert inbakad i det mesta av betydelse.
    "Stackars Färgelanda"
    Fy faan vad vi får bita i det sura äpplet redan nästa år. Oundviklig skattehöjning och nedskärningar i skola och omsorg redan nästa år är det pris som väljarna får betala. Frågan är om folk förstår allvaret innan skattehöjningen redovisas. Bohusläningen redovisade att underskottet även i år blir 17 mkr samt att vi nu lånar till driften.
    Skattehöjning kan vara ok om man vet att den är nödvändig av naturliga orsaker. Inte ens Sossar,fp och v kan väl tycka att det är ok att vi inte ens vet var pengarna tar vägen.
    Vill inte ens tänka tanken att vi fortsätter en ny 4-års period så här. De sista 2 åren har de lyckats förstöra en någorlunda ok ekonomi. Ingen kan förneka detta. Det går inte. Möjligtvis kan de för sig själva förklara bort orsakerna. Tror,tragiskt nog, att de ej ens kan bortförklara sönderfallet. Konstigt - för det beror ju inte på BJörnhuset!!! Hela styrningen av ekonomin är ju satt ur spel till förmån för fantasier.

    SvaraRadera
  7. Till 9.12
    Du pekar på problemet.
    Ledarskapet som skall anslå tonen så att den ger genklang ner i organisationen.
    Mer behöver inte sägas för att förstå varför det är som det är.
    Frågan är hur man skall få till en förändring. Hur skall man t.ex få en som röstar S,fp,v (C ?) i riksdalsvalet att rösta KD eller M i kommunalvalet? Detta är enda chansen för att få förändring. Solklart!!

    SvaraRadera