lördag 5 juni 2010

S under 30 % i senaste mätningen!

Färgelandas hårt prövade befolkning ser ut att få hjälp av den allmänna opinionen i landet. För första gången är Toblerone-Monas parti under 30 % i en opinionsmätning och alliansen är i klar majoritet. Efter den senaste tidens TV-debatter och politiska utspel, från Mona och hennes mer eller mindre oseriösa politikerkollegor i V och MP, har allt fler kommit till insikt om att Toblerone-Mona är en omöjlig statsminister och att de tre vänsterpartierna inte utgör ett seriöst regeringsalternativ.

På samma sätt framstår Fru Börjesson (S) i Färgelanda som ett omöjligt kommunalråd. Fru Börjessons politiska liv upptas, som vid det här laget de flesta förmodligen vet, av mygel och lögner. Runt Fru Börjesson cirkulerar en osalig ande - Kenneth Carlsson (FP) - och ett politiskt UFO (V), vars verklighetsfrämmande ambassadörer - R. Ingemar Eriksson och Edgardo "Chavez" Varas - ibland hemsöker Färgelanda och talar ett språk som ingen människa förstår. När R. och Chavez tar ord som medmänsklighet och rättvisa i sin mun, menar de precis tvärtom - det är förmodligen därför som de hela tiden "röstar fel". Det riksbekanta mobbningsfallet är ett bra exempel på detta.

Det är därför inte så konstigt att det blivit ett väldigt surr, mycket snurr och till slut ett stort plurr - ekonomin har kollapsat. Revisorerna har å sin sida konstaterat att det saknas styrning, ledning och kontroll. Helt följdriktigt eftersom den politiska ledningen och kommunledningen både är inkompetent och korrupt - så gott som samtliga verkar på ett eller annat sätt ha en otillbörlig relation till varandra. Den beklagansvärde anser att detta är charmigt.

S, FP och V har visat sig vara katastrofala medspelare för Färgelanda kommun. Den ekonomiska krisen tvingar kommunen att säga upp sina anställda, med en kraftigt försämrad kommunal service som följd. Arbetstillfällena blir - trots de lögnaktiga löftena om motsatsen - allt färre och kommuninvånarna flyr kommunen. Nu väntar dessutom kraftiga skattehöjningar efter de senaste årens skövlingar.

I frånvaro av domare har de tre mygelpartierna spelat efter egna regler. Förhoppningsvis blir de utvisade av kommuninvånarna i höstens val.

Bloggredaktionen



I videoklippet nedan ses kommunchefen "coacha" personalen mot politikerlaget.


Nedan ser vi några ur politikerlaget på träningsläger.

10 kommentarer:

  1. I alliansprogrammet står att man skall uppmana USA att lägga ned alla utlänska militärbaser! Detta har V fått med. Att bara skriva så vittnar om ansvarslöshet. Man kan personligen tycka så. Men inte torgföra det som en utrikespolitik som skall föras.
    Jag själv tycker att USA har fört många så kallade försvarskrig på ett mycket grymt och oförsvarligt sätt. Inte minst Vietnamkriget.
    De kunde dessutom vara betydligt tuffare mot Israel för det sätt de håller på med olagliga bosättningar samt det onödigt brutala sätt de för krig. Säkert skulle de kunna lägga ned en och annan militäranläggning som de har i andra länder men det skall inte Sverige basunera ut. De skall dock klandras för det som de gör fel. Men då får allt diplomatin och internationella spelregler vara med.

    SvaraRadera
  2. Har hört att Jan och Stalfors har kallat kommunens företagare till en träff där företagarna skall tala om varför de var så stygga och gav så dåligt betyg i näringslivsundersökningen. Vad skall man säga? Vad skall företagen säga? T.ex målarn som ej har fått ett enda jobb i Björnhuset men som trots allt gör lite jobb för kommunen. Eller Roos som blev av med kommunens beställningar utan att ens ha fått lämna pris. Först får de väl be företagarna om ursäkt för att de har blivit så illa behandlade. De kan ju inte skylla på bloggen.
    De kan aldrig få någon tillit från kommunens företagare. De borde skämmas. Har de vett att skämmas? Tror inte det.

    SvaraRadera
  3. I detta sammanhang vill jag gärna påminna om att det också finns extremcenterpartister:

    http://www.youtube.com/watch?v=_76uHtxLlM4

    SvaraRadera
  4. De företagare som har bevarelsedrift rycker ganska enkelt på axlarna åt detta.

    Vad är det dom vill?

    Jan Eriksson är en patetisk person som inte har en aaaaaaaning om företagande måtte han snart försvinna!

    SvaraRadera
  5. På tal om Ulla B:s utalande om att ifrågasätta Henrik Lindh!

    Detta är en del av skolplanen:
    Barnen ska tänka kritiskt, värdera, frågasätta, ta ställning och reflektera!

    SvaraRadera
  6. 20.57 Väldigt träffande och tänkvärt
    Hade politikerna gjort det vi vill lära barnen så hade Björnhushärvan stoppats på idestadiet.

    SvaraRadera
  7. Till Fabian

    Det fungerar så här Fabian. Du är välkommen att skriva vilka inlägg och kommentarer du vill på Bloggen, så länge de avser en sakdiskussion.

    I likhet med andra media publicerar vi dock inte av princip material som angriper Bloggen. Din senaste kommentar bestod till hälften av ett angrepp mot Bloggen.

    Totalt ”censureras” dock väldigt få kommentarer – det handlar kanske om en eller två kommentar i månaden som plockas bort. Den skribent som inte får sin kommentar publicerad blir sannolikt besviken, men ofta har denne ett annat syfte än att delta i sakdebatten.

    Bloggredaktionen

    SvaraRadera
  8. Även under S-regering behandlades sjuka och arbetslösa ibland avskyvärt av t.ex försäkringskassan. Inte har det blivit bättre de här 4 åren. Snarare är det fler som har råkat illa ut. Svårt att mäta lidandet eftersom det även är ett lidande att som ung för resten av livet bli stämplad som "förtidspensionär". Blir så arg när jag ibland få hör hur in i helvete respektlöst en person kan bemötas i sin svåra livssituation. Alla är nog överens om att något skall göras. Det var ohållbart att förtidspensionera för att hålla nere sjukskrivningstal och arbetslöshetssiffror. Ett land kan inte i längden fungera så. Önskar dock att krafttag skall tas mot skadlig byråkrati så att den enskildes behov uppvärderas. Tror inte Mona förbättrar detta så att helheten blir bra. Men visst är det en viktig fråga. Alla kan vi bli sjuka eller arbetslösa. Därför är det även en trygghetsfråga. Har dock tappat tron på sossarna. Det gjorde jag redan när det spårade ur med MBL på 70 coh 80 talet. Är dock kluven i mitt förhållningssätt. Kan nog för lite i sak. Det jag kan är det som media förmedlar. Vi får se hur jag röstar. Kommunalt är jag dock inte kluven. Jag vet i alla fall vilka jag inte röstar på. Hoppas för Guds skull att jag inte är ensam om att ta ansvar för Färgelanda när valsedeln skall inlämnas.

    SvaraRadera
  9. Men ni har glömt 1 mygelparti, CENTERN....som ligger i samma säng som sossar....det ska fram.

    SvaraRadera
  10. Bloggen har kanske blivit C-älskare igen???

    SvaraRadera