lördag 12 juni 2010

Nynazism i Färgelanda?

Rapporterna om Färgelandas sönderfall som kommun tar sig alltmer bisarra och osmakliga former.

Nu nås vi av larmrapporter om att Färgelanda bibliotek upplåts åt ligistgäng, som förutom skadegörelse och ofredande ägnar sig åt nynazistisk propaganda och hänger upp bilder på sin förebild Adolf Hitler.

Det finns farhågor om att vapen är inblandade och personalen på biblioteket känner sig hotad och vill ha beskydd!

Den som ägnar sig åt att sätta upp bilder på Adolf Hitler på allmänna platser, har tänkt till lite grand. Det handlar alltså inte längre om oöverlagd och ungdomlig huliganism.

Det är kommunchefen Jan Eriksson som är ytterst ansvarig, för att det som nu sker tillåts ske. Om händelsen kommit som en blixt från klar himmel, hade man kanske varit beredd att visa lite återhållsamhet i kritiken mot kommunchefen. Men problemen i centrum är tyvärr "välkända" sedan länge. Frågan har varit uppe i fullmäktige flera gånger och varje gång har kommunchefen lovat bot och bättring. Men kommunchefen har tyvärr grovt misskött även denna fråga, varför det inte blivit bättre utan istället sämre. Nu har det uppenbarligen gått så långt, att ungdomsgängen börjat föra in inslag av politisk ideologi i sin destruktiva och omstörtande verksamhet.

I den uppkomna situationen bör man - faktiskt - vara riktigt bekymrad från ansvarigt håll och därför också snabbt vidta de åtgärder som behövs, för att normalisera samhällslivet i centrum och stävja de allt hänsynslösare ungdomsgängens framfart.

När nu kommunchefen återigen misslyckats ställs det alltså krav på våra "ledande" politiker, att krypa fram ur sina hålor och ta sitt ansvar. Som alla förstår har problemen med ungdomsgängen vid det här laget gått alldeles för långt.

Idag är det 99 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

17 kommentarer:

  1. Vad är det som händer med kommunen egentligen????
    Vi går ju käpprätt ner i källaren ju. Skärpning makthavare!!!!!

    SvaraRadera
  2. Tycker mig se mer och mer ungdomsfylla. Här om dagen låg en tjej i 15 års ålder full på cyckelvägen till Ödeborg. Klockan var inte mer än ca 17. Sånt händer men det syns allt oftare. Tråkig utveckling.

    SvaraRadera
  3. Ja, det går liksom inte att blunda för det här längre. Stackars oss säger jag bara. Vad har vi gjort för att förtjäna det här?

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det är charmigt med lite ungdomsaktivitet och framfusighet... det visar att våra ungdomar är på hugget:)

    SvaraRadera
  5. MAKE LOVE NOT WAR!13 juni 2010 kl. 00:19

    Det finns välkomnande trevliga bibliotek med många kulturaktiviteter där nästan alla trivs och inte ställer till med bus. Visst har Jan Eriksson ansvar men i första hand är det värmën och generotisteten i stort och smått, ja ATTITYDEN mot folk i alla äldrar, påhittigheten, entusiasmen, öppenheten, den dekokratiska andan på den mycket viktiga mötesplatsen biblioteket, som är det viktiga. Den här sortens fasoner ska förstås bemptas med orätthet och övertygelse om att kultur i alla former är det enda vapen som i längden håller mot våld och förstörelselusta. Var finns musiken och poesin? Var finns lusten och framtidstron?
    Var finns allsången och lekarna? Fler vakter och poliser är inte lösningen! Nej bort med det snåla, snipiga och missnöjda och fram för en på alla nivåer blomstrande kommun! Och just biblioteket har ett stort ansvar för att driva fram ett nytt mentalt klimat!
    Fler fester och skoj! Bort med alla surlimpor och gnällspikar! Då har buset ingen chans! Make love not war!

    SvaraRadera
  6. Tror att den positiva tonen skall anslås av politiken. Falska toner som vi har fått bevittna gör att den rätta grogrunden för positivism har svårt att infinna sig.
    Tror annars att kärlek,glädje,omtanke och en positiv atmosfär är enda lösningen på problemen. Fy f-an vad sjukt Färgelanda styrs!

    SvaraRadera
  7. Två flugor på smällen!

    Bara en tidsfråga sedan är detta problem borta med stökiga ungdomar.

    Allt blir tyst och öde endast minnet påminner dej om att ingen skada är skedd.

    Varför ha ett Bibliotek?

    Nej just det varför ha något sådant som ett bibliotek som inte är lagstadgat och kostar pengar, när det ändå är så att böcker flyger i luften, personal är inte trygg och känner sig hotad, knivar brukas för att skära sönder saker i bitar och samtidigt är en väl fungerande propagandacentral för rasism.

    Nej vi får nog säga att vår urusla ekonomi på något sätt är en räddare i nöden.

    SvaraRadera
  8. Läste att dom ska ta fram en ny plan. Denna gången för att skydda personalen. LOOOOL.
    Att dom inte tar fram en plan för att skydda besökarna också för ingen vågar ju gå dit längre.

    SvaraRadera
  9. Centrumhuset är en oehörd tillgång.
    Ett nytt mentalt tillstånd behövs omgående i Färgelanda. Det kan inte vara en kronisk sjukdom vi har fått. Bort med mygel och stridigheter. Släpp in frisk luft,glädje och ärlighet. Tyvärr inrymmer detta ej att kommunchefen kan vara kvar. Vissa illaluktande härdar måste nog bort innan luften kan bli frisk. Vi skall inte grotta ner oss i det bekymmersamma ekonomiska läget men realism och en viss proffsighet behövs nu. Sedan kan festen börja. Alla förstår dock att om det skall bli möjligt måste vissa ommöbleringar göras.

    SvaraRadera
  10. En kommun är enligt lag skyldig att ha bibliotek. Men i Färgelanda snålas det in där, servicen försämras där det går inom verksamheten. Och hur glad och påhittig är kulturchefen? Knappast den folkliga typen som kan prata med bönder på bönders vis och med lärde mån på latin, som kommer med positiva överraskkningar. Hur behandlas ungdomarna av chefen och övrig personal? Det måste man också väga in innan man helt dömer ut ungdomarna. Allt behöver inte vara deras fel, Kultur. och fritidschefen har STORT ansvar för att vilsna ungdomar i Färgelanda utvecklas positivt och att trenden vänds. Innan ropen om vakter och polis tillåts ta fart, ta reda på vad kultur och fritid gjort för att engagera ungdomar.

    SvaraRadera
  11. Problem med störande ungdomar kan knappast i första hand vara ett kommunalt problem att lösa i första hand. Föräldrarna till dessa vilsna ungdomar var är de? och var är alla föreningar som får så mycket kommunala bidrag till sin ungdomsverksamhet? Om ungdomarna nu har gjort det som skrivs i tidningen ska detta polisanmälas att bära kniv på offentliga platser är olagligt.

    SvaraRadera
  12. Schönberg som ju promotats över hövan av pysselstrategen hör till en av de värst nynazistiska regionerna i hela Tyskland.
    Kanske tysk smitta? Ingen annan kommun i Sverige har väl satsat på samarbete med en så nynazistiskt och arbebetslöshetsdrabbad ort i Tyskland - eller någon annanstans.

    SvaraRadera
  13. Tycker kulturchefen gör ett bra jobb.
    Många olika utställningar och temaaktiviteter anordnas. Det som bloggen tar upp är en svår problematik som på sikt endast kan lösas med love. Not war.
    Det är inte biblioteket det är fel på. Att lösa problemet är komplext och handlar om att vända en trend.

    SvaraRadera
  14. Kultur- och fritidschefen gör ett pliktskýldigt jobb u a men utan entusiasm och folkligt genomslag. Kulturchefen är också fritidschef. Vilka motdrag och nya aktiviteter när det är kris med buset? Inga alls vad jag vet, Bara ropen på vakter och poliser hörs.

    SvaraRadera
  15. Nynazister och Sverigedemokrater är utpräglade missnöjespartier. Eftersom alltfler är missnöjda med Färgelandapolitikernas enighet i felaktigt behandlade frågor som:
    mobbing och inställningen till skadeståndet,
    miljonerna till Björnhuset,
    skolnedläggningar,
    nedläggning på felaktigt angivna grunder av Tallbackens äldreboende i Högsäter, inställningen att dessa förgiftade lokaler duger som flyktingförläggning,
    nedläggning av biblioteket i Högsäter, vilket gör att t ex äldre och yngre utan bil inte längre kan låna böcker, neddragning/avsaknad av specialpedagoger, neddragning av skolsköterska, kurator, avsaknad av skolpsykolog som kan se vad barnen behöver,
    alltför överfulla dagis och fritidshem istället för att öppna fler avdelningar,
    - ja listan kan göras lång över politiska beslut som befolkningen i Färgelanda är missnöjda över. - Även ungdomarna hör hur de vuxna är ilskna över situationen och dras med.
    Det är inget sammanträffande att sverigdemokraterna nu åker runt i färgelanda kommun och lägger inbetalningskort med texten "vi vill inte ha flyktingförläggning i Färgelanda kommun" i brevlådorna.

    I vanmakten över att inget politiskt parti lyssnar på väljarna så vet man att dessa ytterlighetspartier nu vässar klorna och att de kommer att få ännu fler röster till hösten än vad de fick i föregående val.

    Vi vet att alltfler soffliggare och röster på missnöjespartierna är en förlorad röst. Eller så blir det fler än ett mandat för sd i nästa val. Detta kan vara resultatet av de vansinnigheter som skett i kommunen denna mandatperiod.

    Det är inte så lätt för föräldrar att hålla koll på sina 18-åringar vare sig vid valurnorna eller vart de åker med bilen/mopeden och var de samlas eller vilka politiska partier de umgås med.

    Klart är att ungdomarna tar intryck av sina föräldrar och av vilken slags uppväxt de haft hemma och i skolan. En del gör vad som helst för att bli sedda och - protesterar genom att ansluta sig till de enda grupper de känner till som just - protesterar.

    SvaraRadera
  16. 21.31 har beskrivit problematiken och orsakerna väldigt bra. Alla har ansvar för att en förändring sker. Allt löses inte över en natt. Men valnatten är viktig. Vilket eller vilka partier har rakryggat visat att de kommer att agera för en förändring?
    Den frågan måste alla som är ansvarsfulla ställa sig. En del tycker väl att allt är bra och naturligt. Eller att partiidiologin är så viktig så att de ej ens kan låna ut rösten i 4 år. Så är det säkert. Detta är lika säkert som att etik och moral mm har fått stryka på foten pga feghet mm. Tyvärr kan det,om möjligt, bli ännu värre nästa mandatperiod om valresultatet legitimerar fortsatt sönderfall. Allvaret i detta kan ej underskattas.

    SvaraRadera
  17. Håller med om att utvecklingen i kommunen går åt fel håll när det gäller hur vi tar hand om våra barn och ungdomar. MEN när vi lägger ansvaret på politiker och skola måste vi även fråga oss: VAR ÄR FÖRÄLDRARNA?? Det är ju vi som föräldrar som har ansvar för våra barn. Fulla tonåringar och klottrande ligistgäng har väl också mammor och pappor som ska vara förebilder och bistå med bra uppfostran?

    SvaraRadera