onsdag 23 juni 2010

Tappen i Högsäter - Centerns senaste bedrägeri

Centerpartiet har bildat en ekonomisk förening för tappen i Högsäter.

Häromdagen fick det från graven uppståndna "Högsäters byalag" agera bulvan åt Centern, när det kallade till ett andra möte i Högsäters bygdegård. Detta är bara det senaste i raden av politiska bedrägerier som Centern ägnar sig åt.

Centerns upplägg är i korthet följande. Centerpartisten Ann Blomberg agerar frontfigur i "byalaget" och tillsammans med andra centerpartister organiserar hon sedan möten för att "rädda tappen". Tanken är att Centern härigenom skall vinna röster i valet. Efter valet kommer såväl byalaget som frågan om tappen att läggas åt sidan.

Till sin hjälp har Centerpartiet sin älskling, "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors, vars kompetens som tompratare och projekthaverist gör honom till ett självklart val, för att hjälpa Centern att flytta fram sina positioner i Högsäter.

Hur skall det då gå till att rädda tappen? Ja, det är det ingen som vet. Inte Centern och inte Stalfors. Det finns heller inga planer. Men det är liksom inte huvudsyftet så här i valupptakten, det handlar istället om att engagera folk vid politiska väckelsemöten. Tompratare som Stalfors anlitas som väckelsepredikanter, för att lura in stackars ortsbor i en låtsasvärld, där allt går att lösa med bidrag och projekt.

I Björnhuset räknade tomprataren Stalfors med en kostnad på 15 mkr - idag är vi uppe i 90 mkr. Centern - under Ann-Marie Jacobssons "ledning" - är ansvarigt för att Björnhuset drogs igång på dessa premisser. Nu har Centerpartiet med Fru Jacobsson i spetsen satt klorna i Högsäter.

Vad hände då på mötet? Jo, Centern hade lagt upp det på det sättet, att det skulle bildas en ekonomisk förening, vilket också blev beslutat. För att försäkra sig om Centerpartiets kontroll av föreningen, valdes Ann-Marie Jacobsson (C) in i styrelsen.

Flera av besökarna skrev på listor, där de tecknade sig för andelar á 500 kronor i föreningen. Delar av den ålderstigna publiken ställde bekymrat frågan vad som händer med pengarna, om (när) de dör? De fick då beskedet av en närvarande "expert", att andelen i föreningen tas över av dödsbona till de avlidna, vilket måste ha känts lugnande.

Det går dock inte att få tillbaka sina pengar från bondfångarna, när man väl satt in sina 500 kronor. Pengarna kommer således oavkortat att gå till att stödja Centerns valkampanj och ge "utvecklingsstrategen" ännu ett projekt att "jobba med". Liksom tidigare Stalfors-projekt, så väntar även detta projekt på att förpassas till den sista vilan i sin redan utmärkta och färdiggrävda grav.

Under resans gång kommer - förutom alla pengar - många människors energi och hopp att förbrukas och utnyttjas för personliga och politiska syften.

Idag är det 88 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen


7 kommentarer:

  1. Har varit med i det partiet. Genomruttet och korrumperat. Totalt rätt beskrivning.

    SvaraRadera
  2. Hur (o)smarta är folk egentligen? När ska dom fatta att C bara ser om sitt eget hus......

    SvaraRadera
  3. Ingen mack. Ingen vet ett smack. Samma personer som är med och rör. Allt blir skräp och ingenting. Det är precis som vanligt.

    SvaraRadera
  4. Fy fan för dessa verklighetsfrånvända dårar!

    Om vi nu ska diskutera macken i högsäter och statoils nedläggning av densamma så gissar jag - utan att ha några förstahandsuppgifter - att det låg till ungefär såhär. Dels - vilket statoil ju också anförde i meddelandet som gick ut till hushållen innan nedläggningen - så har de en större anläggning i dykällan, Frändefors, samt en i Bäckefors bara 2 mil norrut (vilka de hellre satsar på!). Sedan är det också så att det numera finns en lag som säger att alla mackar måste erbjuda minimum ett "förnyelsebart" bränsle. Denna lag har diskuterats ganska mycket i media sedan den antogs och många små mackar har lagts ned eller kommer att göra det. I vissa fall den enda macken i en liten ort långt ut i glesbygden, lämnande folk nästan utan möjlighet att bo kvar och vara beroende av bilen.

    Detta förnyelsebara alternativ har väl i uppskattningsvis 90% av fallen kommit att bli E85. Ett bränsle som en tid varit allt annat än populärt, t o m många ägare av flexifuelbilar ratar det, då prisskillnaden är för liten gentemot bensinen. Därtill kommer debatten om att den etanol som finns i tankarna i sverige till stor del kommer från brasilien, där arbetarna på sockerrörsplantagerna jobbar under vidriga förhållanden. Plantager som i vissa fall kommit till där det förut växt regnskog.

    Det enda konkurrerande alternativet till E85 är väl i princip biogas.

    Då mackens tomt i Högsäter är ganska liten, är frågan om ytterligare tankar ens fått plats. Sedan har det sagts att befintliga pumpar och tankar i högsäter var ganska gamla och slitna.

    Summa summarum hade det säkert kostat statoil en hel del kosing om man skulle ha drivit macken vidare.

    Nu är tankar och pumpar borta. Hur sannolik är då etableringen av en ny mack, om inte ens den befintliga ansågs ha en framtid ???

    Snacka om populism som centern ägnar sig åt!

    SvaraRadera
  5. Håller med föregående skrivare.

    Det är klart att om macken var olönsam för Statoil så kommer den förbli olönsam för andra oljebolag också. Inget byalag eller politiskt parti kommer att kunna starta en mack i Högsäter eller övertala något oljebolag att bygga upp en mack i Högsäter.

    Anledningen till olönsamheten är sannolikt att kundunderlaget är för litet samt att det kostar mer än det smakar att underhålla pumpar och tankar.

    Varför reagerade inte centerpartisterna och det s k byalaget inte tidigare, innan macken lades ner? Då hade det funnits någon att förhandla med.

    Varför ska föreningen ha 500 kr i insatspengar, det är jättemycket pengar som medlemmarna inte kommer få någonting för!

    Vem bekostade utskicken till hushållen om att förening ska bildas för att rädda macken, i stora delar av kommunen som skedde innan mötet?? Helt klart var det någon förening som har gott om pengar, ja centerpartiet t ex??

    Det finns en mack ca 2 mil norr om Högsäter och 1 mil söder om Högsäter. Är man ute och kör och bensinen tar slut tankar man oftast där man är?

    Patetiskt att politiker som Ann blomberg och Ann Marie Jacobsson alltid ska va med i alla föreningar och styra....
    Inte alls folket som har hittat på det här....
    Nu är vi trötta på att det alltid är politiker som ska va med i alla föreningar...

    V A L F J Ä S K ! ! !

    SvaraRadera
  6. Leaderprojekt och Stalfors!??
    Det blir ingen mack bara snack.
    Först skall han ha sitt projekt godkänt. Sen skall projektledare väljas. Skall Stalfors vara projektledare?
    Projektledaren skall ordna markfrågan,bygglov,miljökonsekvensbeskrivning,projektering byggande ekonomi osv. Vem skall driva tappen?
    Centern kan ju alltid köra med samma grej inför nästa val om 4 år. Fast de hittar nog ett nytt valjippo. Kan liknas vid att utnyttja folk i trångomål. Agerandet kläs i något behjärtansvärt så är det ingen som kan säga något. Utom bloggen som alltid säger som det är.

    SvaraRadera
  7. Till anonym 18.34
    Men centern kommer att få tillbaks sina pengar som dom lagt ner på utskick och annat. Och nu vet vi vem som kommer att betala notan. Det blir Högsätersborna som lurats med i ekonomiska föreningen. Man undrar om detta är lagligt? Det är väl så nära köpa röster som man kan komma.....

    SvaraRadera