tisdag 29 juni 2010

11 nya sidor från "utvecklingsstrategen"

Bloggen har tagit del av "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors senaste nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet innehåller som vanligt inga nyheter och dess 11 sidor utgör istället en salig blandning av alternativ "händelserapportering", formulär och små texter med många och stora foton. Stalfors skulle kunna ha en framtid som lokalredaktör för Bohusläningen, men journalistiska krav på opartiskhet och obundenhet lägger förmodligen hinder i vägen.

På en av sidorna i nyhetsbrevet kan vi läsa om "Tappen i Högsäter", ni vet det Center-drivna valprojektet, som är tänkt att lura människor i Högsäter att rösta på Centern och betala 500 kronor till en Center-kontrollerad ekonomisk förening.

På ett representativt foto från "rädda tappen-mötet" i Högsäters bygdegård - förmodligen taget av den duglige fotografen Stalfors själv - framträder flera medlemmar av Högsäters lokala Center-avdelning. En bildnotis låter berätta att de "noggrant" går igenom stadgarna, samtidigt som Stalfors låter kamerablixtarna lysa upp det intellektuella och moraliska mörker som rådde i bygdegården denna afton.

"Uvecklingsstrategen" glömde dock att nämna sin egen framträdande roll vid mötet i bygdegården, som Centerns projektsamordnare och tompratare. Ibland kan man tycka att Stalfors är alltför blygsam.

Idag är det 82 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

4 kommentarer:

  1. Valfläsket blir allt bisarrare. Centern skall med den leaderfixerad tompratande pysselstrategen tända ett hopp om tapp i Högsäter.
    Nu går den beklagansvärde ut i TV(TV 4 i dag
    och lovar gratis busskort till ungdomarna i Färgelanda. Vi kan inte ordna något i Färgelanda för ungdomar säger han. Därimot,säger han, finns det väldigt mycket att göra i Fyrbo dal t.ex Nordens Ark och Havets hus. Man undrar om han vet att dessa attraktioner inte ligger i Fyrbo Dal utan i Sotenäs resp. Lysekil. Mycket riktigt säger en interjuad ungdom att det vore bättre att man ordnade mer för ungdomar här i Färgelanda. 500 tkr per år skulle Kenneths busskort kosta. Smart försäljare är han Kenneth. Tror att en del förstagångsväljare kan nappa på detta. De förlåter nog att han ville skicka knarkhundar på dem. När han inte fick det så erbjuder han dem att "avlägsna sig" gratis.
    Hade han inte förstört vår ekonomi samt sett till att ungdomarna hade tagits på allvar med feriejobb och annat så hade det väl kunnat vara ett komlement med gratis busskort.
    Sommarmånaderna är viktig både för familjerna och ungdomarna. För en mindre peng skulle t.ex en badbuss kunna åka runt två,tre gånger om dagen. Mini bussen kunde på sin runda tangera ställen som Sandviken och Stigen,Högsäter m fl ställen samt centrum.
    På vintern behövs ett attraktivt "häng och träffställe" som ett ungdomsfik kunde utgöra. Det behöver inte vara högtravande dyra lösningar. Men som det är nu har ungdomarna inget naturligt "allställe" att träffas.
    Först måste vi tro på och älska våra ungdomar.
    Prata skit om dem och bussa vakthundar och Kris på dem är så destruktivt och feltänkt att resultatet faktiskt bidrar till att öka risken för dekadens.
    Politikernas egen moral och etik måste först förändras. Mobbningsfallet visar detta med all tydlighet. Även Björnhusskandalen osv.
    Ungdomarna är det inget fel på men det kan bli om de matas med och ser de vuxnas omoraliska och osolidariska handlande.
    Fy för fillan,Tvi,Tvi,Tvi

    SvaraRadera
  2. Något är på gång...

    Jag var inne på Tommy Widekärrs blogg nyligen. Där fastnade jag för några meningar som ger en föraning om att förändringar är på gång. Här kommer ett direkt citat:

    -"Det är lugnt i samhället på ytan. I det kommunalamaktcentrat händer saker som jag tror kommer vara positivt för oss medborgare. På något sätt så kommer allt till ett slut och får sin lösning. Det är bara frågan till vilket pris."

    Något är definitivt på gång, men vad?

    Klicka på DNV så kommer Ni till Tommys blogg.

    SvaraRadera
  3. Tror den beklagansvärde verkligen att
    en tur till Nordens Ark eller Havets Hus
    är vad som detta klientel saknar?
    Nej, uppfostran är vad som saknas!
    Tillåt MIG le.
    mvh mohaha

    SvaraRadera
  4. Nej, uppfostran är inte hela lösningen.

    Beteendeavvikelser som hyperaktivtetssyndrom och koncentrationsstörningar som ADHD, skolvägran, ibland udda beteende kan vara tecken om en utveckling av allvarliga psykiska störningar senare i livet.

    Många barn med beteendeavvikelser kommer att utvecklas normalt, andra inte, de senare kommer att utveckla aggressivt antisocialt beteende eller insjukna i olika psykossjukdomar.

    Forskning råder på området där Sahlgrenska och Lunds Universitetssjukhus idag mäter beteende avvikelser hos barn och ungdomar "på glid" med en unik svensk uppfinning, SD-BERA (HJÄRNSTAMSAUDIOMETRI)

    SvaraRadera