söndag 26 september 2010

Besked i regeringsfrågan till veckan?

Till veckan väntas besked om kontakter och förhandlingar mellan de tre borgerliga partierna C, M och KD. Det finns goda förutsättningar för ett samarbete, eftersom de tre partierna delar en samsyn i många viktiga frågor. Det kan bli en spännande vecka!

S och FP är ute i kylan.
Kenneth Carlsson (FP) har som bekant åkt på semester till sin hemplanet Jupiter och förväntas återvända till jordatmosfären till veckan. Uppumpad av Viagra förväntas dock Kenneth behöva ta några extra varv runt jorden innan han landar - frågan är om han landar med båda fötterna på jorden den här gången?

Ulla Börjesson (S) slickar som bäst såren efter valnederlaget. Väljarna tyckte uppenbarligen att Ulla gjort sig förtjänt av en längre ledighet och vi är böjda att hålla med. Kanske kan hon följa med Kenneth på en av hans resor högt upp i det blå?

V snurrar runt sin egen axel, där varken parti eller väljare tar någon notis om vad som händer runtomkring. Det måste vara härligt att leva i en bubbla.

SD - med ett mandat - har i huvudsak vegeterat under innevarande mandatperiod. Nu har partiet två mandat och partiets förstanamn, Leif A Westbom som suttit i KF tidigare, vill kanske profilera sig och sitt parti. Men Westbom får nog sluta upp med att slänga på luren i örat på journalister, om han vill att någon skall ta honom på allvar.

Bloggredaktionen

9 kommentarer:

  1. Bästa läsare, hur spekulerar du?

    Spännande värre, Moderater och Kristdemokrater ut i kylan?

    Ja så kan det bli, visst måste ett stort frågetecken ställas inför ett tänkt samarbete med C, inte kan M och KD acceptera Ann-Marie Jacobsson(C) som Färgelandas kommunalråd?

    Moderaterna och Kristdemokraterna kommer med vind i seglen till förhandlingar och möter valets största förlorare Centerpartiet.

    Rimligt är att Moderater och Kristdemokrater ställer krav på kommunalrådsposten, Ann-Marie är den som lätt gör gemensam sak med S, FP och V, vi ser det stort i Björnhuset, så även i det Riksbekanta mobbningsärendet, så frågan är inte om Ann-Marie Jacobsson är den som bygger upp Färgelandas raserade varumärke igen, tvärtom vi vet att hon är den som var med att både rasera ekonomi och varumärket under sin tid som kommunalråd, därför borde M och KD i förhandlingarna säga att Ann-Marie Jacobsson är förbrukad för kommunalrådsposten och inte kan komma ifråga.

    Frågan blir då vad Centerpartiet gör om fru Jacobsson inte får bli kommunalråd, blir det samma gamla visa igen? S, FP, V och locket på 4 år till? troligen så om inte Centern kan finna fru Jacobsson utbytbar.

    Själv anser jag att kommunalrådsposten borde tillfalla Moderaterna i den tänkta majoritet bestående av M(7) och KD(3) + C(8).

    Fabian.

    SvaraRadera
  2. Regering? Över vad då? En ekonomi som ej tillåter mer än stora skattehöjningar och nedskärningar.
    Därefter kan den ta mot folkets jubel!
    V-anhängarna blir åtminstonde nöjda. S också eftersom de nya får ta de obekväma besluten.
    Tyvärr är det nu den enda vägen ut ur fällan.

    Förhoppningsfull trots allt.

    SvaraRadera
  3. Två saker måste bli uppfyllda i politiken.
    Ärlighet och stabilitet. Stabilitet fordrar ärlighet.
    Ärlighet går alltid att försvara.
    Oärlighet skall inte försvaras(inte minsta lilla lögn)
    Oärlighet är ett gissel som omöjliggjör ett rationellt handlande.
    Folk är väldigt trötta på all oärlighet och alla bortförklaringar.
    Förtroendet för politiken måste återvinnas.

    Detta blir en stor utmaning för de nya.

    Förtroendet för de gamla är för mycket sargat för att ovanstående skall bli möjligt den närmsta 4-års perioden.

    En som vill få tillbaka hoppet.

    SvaraRadera
  4. Nu skriver jag väl i fel tråd, men jag är mycket besviken på Bloggen!

    I torsdags länkade ni, utan att varna oss, till en intervju i TV4.
    Jag hatar verkligen förnedrings-TV!
    Jag har svurit att aldrig ens kasta en blick åt "Kungarna på Tylösand" eller "Big Brother" och liknande program.

    Vad sjutton får jag då se när jag klickar på Er länk? Jo, värsta sortens förnedrings-TV!

    Har jag sett Ulla, har jag sett alla! Värre kan det liksom inte bli!
    Likt ungdomarna som inget hellre vill än att synas i rutan går även Ulla i medieträskets lömska fälla! Stackars Ulla kunde ju givetvis inte förstå att hon skulle framställas på detta hemska sätt!

    Nej, skärp Er Bloggen annars måste jag se till att ni blir nedsläckta! Jag klipper av alla telefonledningar i kommunen, så kan ni ju försöka sen..... vadå... trådlöst.... FAN!

    SvaraRadera
  5. Låt ingen återkomma som kommunalråd! Nya namn måste fram,de andra har dragit sina kappor i skiten alltför länge!Trovärdigheten är alldeles för låg!Därmed inte sagt att ett nytt namn lyckas bättre,men det är värt ett försök!Kommunalrådet behöver inte tas bland fullmäktigeledamöterna,så det är fritt att välja bland folket!!!!

    SvaraRadera
  6. Kollade just "Starke man" i Svinarp,på SVT webbTV! Helt klart kommer underlaget från Färgelanda och Vänersborg!Film i Väst har del i projektet!

    SvaraRadera
  7. Jag noterade att sossarna har tappat ytterligare ett mandat. Det mandatet hamnade hos Miljöpartiet. Den enda sanna glädjen...

    SvaraRadera
  8. Givetvis är Färgelanda Svinarp, vem är Lars-Göran?

    SvaraRadera
  9. Lars-Göran,i Svinarp,har säkert Kennet Carlsson som förlaga!Inte minst fotbollintresset och förmågan till tokiga uppgörelser stämmer!

    SvaraRadera