lördag 4 december 2010

S fortsätter driva personalärendet Jan Eriksson i media

Socialdemokraterna fortsätter alltså att uppträda oseriöst i det för kommunen känsliga personalärendet som rör kommunchefen.

Ulla Börjessons (S) oansvariga uttalanden följs nu upp av partikamraten Tommy Larsson (S), som uttalar sig i Bohusläningen (klicka på länken). Tommy L är ledamot av både ks och kf och tjänstgjorde när ks behandlade det sekretessbelagda ärendet i onsdags. Men sekretess är tydligen något S tar lätt på och Tommy L vill kanske inte heller vara sämre än Ulla B, som två dagar på raken lämnat ut sekretessbelagda uppgifter från ks-mötet.

De två sossarnas ansvarslösa agerande är lika beklagansvärt som illojalt och skadar kommunens anseende och ställning.

Tommy L är annars mest känd för den stora Metall-skandalen för ett antal år sedan, där han som styrelseledamot i Metall bl.a. var ansvarig för de spritfester som Metall-styrelsens ledamöter hängav sig åt på medlemmarnas kostnad. Man ägnade sig också åt kvalificerad kvinnoförnedring, genom att ge de kvinnliga ledamöterna i styrelsen s.k. dildos för eget bruk.

När skandalen väl var ett faktum, försvann Tommy L från scenen. Men nu har han alltså tagits till nåder av partiet och gjort come back. Passande nog sker det i Färgelanda, där S är ökänt för bristande moral och politisk korruption.

I artikeln uppträder Tommy L närmast som kommunchefens juridiska ombud - ja, Tommy L drömmer sig nästan hela vägen upp till Arbetsdomstolens lokaler i Stockholm. Genom Jenny Borgs - vem annars - snedvridna penna låter han både läsarna och alliansen förstå, att här blir det minsann skadestånd så det står härliga till.

Och för att läsarna skall förstå att det inte är vem som helst som agerar arbetsrättslig och politisk domare i Jenny B:s rättssal, så redogör Jenny B för Tommy L:s tidigare meriter. Att hon utelämnar de kanske viktigaste meriterna gör inte så mycket, eftersom Bloggen håller reda på det mesta och har därför ovan fyllt i vad Jenny B missat.

Vi vill även passa på att rätta ett par felaktiga påståenden från kommunchefens "ombud" Tommy L:
1. Kommunchefen har inte blivit uppsagd (mot bakgrund av vad som framkommit i Ernst & Youngs granskningsrapport kan det dessutom mycket väl bli fråga om avsked).
2. Uppgifterna om att kommunchefen gjort sig skyldig till befogenhetsöverskridande handlingar, lämnades första gången i Ernst & Youngs granskningsrapport och är alltså inte kända sedan tidigare.

Jenny B avslutar sitt pekoral stilenligt, genom att låta Tommy L:s "klient" kommunchefen håna såväl alliansen som kommuninvånarna med orden "-Jag känner för den här kommunen och dess invånare. Jag vill att det här ska bli bra för alla."

Bloggredaktionen
(klicka på bilden för att göra den större)


25 kommentarer:

  1. Ett mer motiverat avsked finns inte!
    Det vet Porrtommy men han faller i fällan då det är så genomkorrupt att han liksom inte tycker det gör något om han skadar kommunen lite i media om det tjänar hans egna syften dvs misskreditera de som vill städa upp efter socialdemokraternas vanstyre.
    Tack GodeGud för att vi har fått ett nytt styre. Det var i grevens tid kan man säga.
    Alla känner nog att den otäckt störde Jan borde plattas till men det har han ju blivit bl.a av denna blogg och han saknar nog all förmåga att förstå hur bortgjord han är.
    För övrigt hoppas man att Ulla Och Tommy fortsätter att uttala sig så att det blir ännu mer material till den kommande revyn.
    Det finns i och för sig redan väldigt mycket material men kanske kan kvaliten bli ännu bättre(svårt att tro men..)

    SvaraRadera
  2. Tommy är nämndeman med det omdömmet.

    SvaraRadera
  3. Nu har högeralliansen i Färgelanda pinkat i det blå skåpet och får ta konsekvenserna av det. mer än så är det inte. Att angripa mig personligen ändrar i faktum att ledande politiker har tabbat sig. Tommy

    SvaraRadera
  4. 12:01
    Ja du Tommy, i sinom tid kommer du få reda på hur det egentligen ligger till. Och då kanske det är slutpinkat för dej......

    SvaraRadera
  5. Ytterligare belägg för att min
    röst i valet,var rätt.
    Hur kan man sympatisera med kommunchefen?
    Tyvärr så är jag med och sponsrar
    Wanja Lundby-Wedin varje månad.
    2014 tar högern en jordskredsseger.

    SvaraRadera
  6. Tommy skall ändå ha en eloge för att han gör en kommentar på bloggen. Modigt och visar på en viss rakhet. Ibland blir det fel med pressen. Alla politiker- opposition som majoritet- måste nu hjälpas åt så att kommunen får en fungerande förvaltning. Den består trots allt av väldigt många duktiga och plikttrogna personer. De har fått utstå mycket under denna turbulenta tid. Att ledningen med kommunchefen i spetsen har ställt till det så till den milda grad att vi nu står där med ett Björnhus,skadad ekonomi och politiskt osämja får många politiker ta på sig. Ingen vettig person kan väl vara i opposition till att det nu görs något. Det är väl inte det Tommy menar heller. Varför inte hjälpa de som nu styr. Du - Tommy -varför inte hjälpa majoriteten nu. Du har med all säkerhet mycket erfarenhet som du kan bistå kommunen med nu när detta svåra arbete skall göras. Din möjlighet till insats för att skapa ett bra politiskt klimat skall inte heller underskattas.
    Min personlig uppfattning är att bloggens uttryckssätt när den angriper dig inte känns bra. Det är det nog fler som tycker.
    Som osviklig socialdemokrat är det med vemod jag tvingas inse att det var personerna i en borgerligt styre som till slut tog i de svåra men nödvändiga frågorna.
    Så-lycka till

    SvaraRadera
  7. Käre Tommy. Det är inte högeralliansen som får betala för att du är illojal mot dina väljare och medinnevånare i Färgelanda kommun. Både du och alla vi andra får bita i det sura äpplet. Jag antar att du har dina partikamrater bakom dig i ditt strävande att rädda kommunchefen och störta ekonomin än mer ner i avgrunden. Det är dock synd om alla de sossar som röstade i god tro. Inte kunde de veta att de närt en orm vid sin barm.

    SvaraRadera
  8. Nu skriver Gt att kommunchefen enligt Bohusläningen har fått sparken utan att något beslut har fattats om detta.
    Det är ju lögn!!!!!!!! Ingen mer än Bohusläningen påstår detta!! Inte ens kommunchefen säger detta! Ks ordföranden har (vad som har framkommit) endast svarat på frågan(från KC) om han har något förtroende för honom. Sen är det KC själv tillsammans med Ulla och Tommy som springer ut med intern information och beklagar sig. Ovan på det har vi Jenny som kör med uttryck som "sparken" osv Ren jävla lögn alltså. Undrar vad hon skriver när han verkligen får sparken. Tycker KC och facket skall stämma Bohusläningen för spridande av skadliga lögner. Om det skall vara någon logik alltså
    I vår svåra stund vill vi invånare inte längre ha Jenny här. Tur att bloggen finns så att invånarna får en något så när riktig information.
    Nu ger det sig väl själv till slut- men ändå.
    Nu är min uppsägning av Bohusläningen nära-igen! Förtroendet för Jenny är snart oreparerbart.

    SvaraRadera
  9. Synd att inte bohusläningens reporter frågar Tommy larsson varför han inte jobbar kvar på metall? Att han var inblandad i stora skandaler där fackmedlemmars pengar gick till alkohol, och även köp av massagestavar till kvinnliga kollegor vid en resa till Danmark borde ju faktiskt intressera tidningens reporter.

    Att han fick en rejäl fallskärm betald med fackavgifter är ju en total katastrof och att han sen lurade i metall att han inte kunde bo kvar i ödeborg och var tvungen att sälja huset till ett lågt pris. Då var metall så "schyssta" och betalade mellanskillnaden på det låga priset och vad Tommy tyckte det var
    värt. Då ska man veta att det var en nära släkting till Tommy som var
    köpare!!

    Så hans trovärdighet borde starkt ifrågasättas.

    SvaraRadera
  10. Gud vad du är pinsam 12,01. Det är så man håller på att krypa av skinnet.

    Du har tydligen missat både revisionsrapporten och konkurrensverkets utredning.

    Hur var det nu det stod:
    "Det är i strid mot ramavtalet och därför innebär utbetalningarna ett befogenhetsöverskridande"

    Är du läskunnig?

    SvaraRadera
  11. Så här beskrivs härskarteknik:
    "Härskarteknik syftar på olika sociala manipulationer varmed en dominant grupp behåller sin position (i en synlig eller osynlig hierarki) gentemot personer från andra grupper."

    Det är slut med detta nu, nu ska beslut fattas för invånarnas bästa!

    Vädra ut ordentligt så denna söndrande kultur försvinner från politiken i kommunen och i kommunhuset. Först då kan vi få vettiga beslut.

    Och du Tommy, du är patetisk. (om det nu är du som skriver här)

    SvaraRadera
  12. Jag ser hur socialdemokraterna agerar panikslaget såväl lokalt-,regionalt- och rikspolitiskt!Man kör fortfarande med hot och skrämselpolitik modell "Gunnar Sträng"!Hjälper inte detta så fryser man ut oliktänkande eller,i värsta fall,letar upp något som kan skada politiska motståndare illa!Nya ,egna,politiska förslag som lockar väljare verkar saknas helt!Vad har hänt?Socialdemokratin verkar falla ihop och kanske splittras upp i nya partier m.m.?

    SvaraRadera
  13. Ytterligare propaganda från sossarna.

    "Propaganda (av det latinska propagare, 'fortplanta', 'utbreda'), är ett meddelande eller en framställning som är avsedd att föra fram en agenda. Den som sänder budskapet är som regel part i målet. Syftet är inte att informera utan att påverka, och innehållet brister ofta i saklighet, och/eller är avsiktligt ofullständigt eller rentav falskt. Termen avser framför allt politiska kampanjer och budskap."

    Hade inte förväntat mej annat. Brukar vara så när man inte har på fötterna.

    SvaraRadera
  14. Till Stigenbo
    Sen var det väl inte alla kvinnliga metallare som tog illa vid sig av att få massagestavar om jag minns rätt. Det fanns väl en del som tyckte dom fungerade rätt bra. I brist på den "naturliga varan" kanske eftersom metall gubbarna söp så hårt som dom gjorde. För dålig stake med andra ord.......

    SvaraRadera
  15. Jag får hålla med dem som pratar om illojalt agerande från Socialdemokraternas sida i detta fall. Att offentligt bedriva partipolitik i ett personalärende som rör kommunchefen är ju höjden av ansvarslöshet. Ett sånt agerande kan ju inte gagna utan bara skada kommunen. Är det rentav detta som är taktiken?
    "Kommuninvånare som ser rött"

    SvaraRadera
  16. Socialdemokratin i Färgelanda utövar ingen märkbar politik för Färgelanda. Det är bara pampfasoner och annat som nästan får sekteriella dimensioner som vi ser. Visst finns det många som intresserar sig för ungdomsföreningar od men det finns det även från andra partier. När idiotin förstör ekonomin så att det får stora efterverkningar för verksamheterna så är i dag socialdemokratin så som den praktiseras i Färgeland direkt skadlig för invånarna.
    Så är det bara. Men de aktiva kan ju med lite kurage förändra detta. Men det är ett stort parti som av tradition har svårt för förnyelse. Det sista ser vi även på riksnivå.

    SvaraRadera
  17. Förvånande att du, Jan E, är så upprörd över att du saknar förtroende hos den nya majoriteten. Misstroendevotum har ju rests mot dig redan under förra mandatperioden. Att detta var väl underbyggt även bland kommuninnevånarna och väljarna är ju det senaste halvårets förändrade politiska landskap ett vittnesmål om. Väljarna har tydligt visat sitt missnöje med den kultur som rått i kommunhusetbåde bland politiker och tjänstemän, det såg vi först i partiernas nomineringsval och sedan i kommunalvalet där samtliga partier som inte förstod att förnyelse önskades gick bakåt i valet. Den kultur av tjänstemannavälde och informella möten och beslutsfattande som du drivit är inte längre nog för en befolkning som, trots att du inte insett det, både är läskunniga, omnikompetenta och också uppkopplade på internet med snabb kontakt med varandra. Att mörka dumma beslut kan synas rätt för stunden, men lär nu, Jan, att de goda krafterna som verkar tillsammans kommer alltid slå mörkermännen, för vi behöver inte vara rädda! Du verkar inte förstå var du gått fel, men eftersom jag på gott och ont begåvats med ett gott minne vill jag påminna dig om en del som timat. Vi börjar med det olyckliga mobbingärendet, där du först går ut med en ursäkt som du lika fort drar tillbaka och sen drämmer till med rättegång och advokater. När du mycket sent förstod att du inte förstått ärendet eller folkopinionen alls går det till förlikning och det klarläggs inte alls rättsläget, som väl var din avsikt med rättegången. Allt du lyckades med här var ju att svärta ned kommunens rykte och föda jurister, så här i efterhand. Mitt nästa minne över ditt tveksamma ledarskap är de dokument som "olyckligt" hamnade i din skrivbordslåda och inte diariefördes på lagstadgat sätt. Inte bara ett utan två ärende som upptäcktes försvunna under en veckas tid. I media skyllde du på dina undersåtar och förklarade att "det är alltid lika olyckligt när sån´t här inträffar". Bortförklaringen var oerhört tunn redan då, och nu framstår den som rent av dum. Som högste tjänsteman på kommunen kommer ansvaret för att t ex diarieföring fungerar alltid vara ditt och det var ju definitivt inte småsaker som dessa ärende rörde. Att du sedan gång på gång hävdar att en rad av de beslut som vecklat in oss i den olycksaliga Björnhusaffären fattats under "informella möten" torde vara ett direkt brott mot kommunallagen, liksom din argumentation kring att inte göra upphandling enligt LOU bör rendera kommunen reprimander också här. En fråga Jan, är om och i så fall när du insåg att hela Björnhussatsningen borde skötts på ett helt annat sätt. "...utan styrning, ledning och kontroll..." borde dagligen ringa i dina öron. Varför agerade du inte? Det fanns ju en politisk opposition som du kunde tagit hjälp av om du nå´n gång tvekade, eller är det din prestige som hindrat dig? Hur känner du idag inför ditt uttalande om "tre stabila, expansiva företag" när kommunen fått bidra till Björneruds rekonstruktion. Tro inte Jan att vi som med allt större oro sett den här kommunen i en skrämmande hastighet närma sig avgrundens brant inte också märkt hur du dragit dig alltmer undan för att slippa stå upp för Ditt ansvar,till exempel den katastrofala ekonomin i kommunen.Du skickar sektorscheferna till media och själv förstår du inte något utan vill låta SKLs ekonomer utreda. Att konstant skicka en skrämd underordnad före är inte ett gott ledarskap, det är bara feghet. Att be de obekväma låta bli att vädra sina åsikter offentligt utan komma upp på ditt kontor för att diskutera mellan fyra ögon är inte kurage, det är översitteri. Den här kommunen kan med rätt folk vid rodret börja arbeta sig upp till vad den förtjänar att vara. Den nya politska ledningen kan bli en nystart, men mycket uppenbart är att väldigt mycket dålig kultur måste ut ur kommunhuset och du som kulturbärare är definitivt tvungen att gå. Är du hälften av den man du ger sken av förstår du att din tid här är över och söker frivilligt nya utmaningar. Men Jan, som minnesgod hyser jag faktiskt inget hopp.

    SvaraRadera
  18. Till 18.31:
    Haha jag är ledsen , det tänkte jag inte på :-)

    SvaraRadera
  19. Det KSO gjort i ärendet kan komma att ses som en provocerad uppsägning enligt Arbetsdomstolen vilket kan komma att ge Jan E ett kraftigt skadestånd pga KSO:s inkompetens. Det finns väl ändå någon han kan fråga om hur man ska göra vid en uppsägningssituation eller googla eller nåt.
    Men i övrigt kan man konstatera att en så liten och olönsam kommun som Färgelanda inte kan visa upp någon som helst kompetens hos ansvariga politiker varför detta i sig gör att det hade varit bättre att slå ihop kommunen med några andra och förhoppningsvis få ett större befolkningsunderlag att leta fram någon som helst kompetens att leda kommunen. Denna blogg i sig med dess grundare visar väl bara att inaveln gått för långt i Färgelanda.

    SvaraRadera
  20. 22:47 låter som Tommy eller någon annan fackpamp.
    Vilket jävla skitsnack! Helt otroligt.
    Hoppas det snart blir fart på utrensningarna.
    Tyvärr tar det väl lite tid just på grund av nödvändiga beslut,MBL mm
    Provocerad uppsägning?? Ks ordföranden har ju än så länge bara svarat på en fråga från den omöjlige kommunchefen. Är du både döv och blind eller!!?? Bry dig inte om att läsa Bohusläningen. Om du hade lyssnat på radion så hade du fått veta hur det förhöll sig. Eller för all del läst denna blogg. Glöm inte att titta på inlagt utdrag från Ernst&young. Att det går för sakta och verkar för "snällt" kan jag dock tycka. Om jag nu skall tycka när jag inte vet alla sakförhållanden.

    SvaraRadera
  21. Att det inte finns kompetens är skitsnack. Finns gott om duktigt folk i vår kommun. Att folket inte kommer fram är beroende på att sossarna suttit som en stoppkloss. Om de som sitter vid makten är inkompetenta så släpper dom givetvis inte fram någon som har bättre kompetens för då framstår ju dom själva i dålig dager.

    Av denna anledning har det blivit som det blivit. Inkompetens föder ännu mer inkompetens.

    Skitsnack att denna kommunen skulle vara för liten för att kunna få fram kompetens. Är det gamla styret med härskarteknik i spetsen istället för kompetens och sunt förnuft som är orsaken inte storleken på kommunen.

    Du är förstås sosse, 22:47!

    Rensa ut och vädra ut i maktens korridorer så blir vi en framgångsrik kommun.

    SvaraRadera
  22. 22:47
    Nu får väl ändå ni sossar ta och ge er. Porrtommy går ut och skriker att JE blivit uppsagd. Och nu när ni börjar bli byxnödiga för att Porrtommy har fel så kommer nästa variant, att JE sagt upp sig själv men blivit "provocerad". Att ni bara orkar. Vore det inte bättre att ni tog lite ansvar för en gångs skull istället för att hålla på så här...

    SvaraRadera
  23. Hehe det är ju det roliga med den här bloggen att det kan vara vem som helst som skriver under Anonym, det kanske är Reinfeldt, det kanske är Sahlin det kanske är den nye KSO, det kanske är jultomten.Kul att se anonyma bli så provocerade när de själva är anonyma. Inavel är rätt benämning tycker jag också.

    SvaraRadera
  24. Till 19.24
    Bra att du tog upp problemet. Jag vill också skriva under speciell signatur så att du och andra kan följa mina tankar. Förväntar mig en kurs nu eftersom du tydligen vet hur man gör. Och så kan du ju själv skapa dig en anonym signatur så att vi andra kan följa dig.

    SvaraRadera
  25. Bästa blivande Uddevallabo?

    Kommunstyrelsen är icke arbetsduglig, samtidigt som kommuns överlevnad är allvarligt hotad.

    Ingen kommunstyrelse kan fungera om ledamot samtidigt är uppkopplad till medias mejlbox.

    Förövrigt tycker jag som tidigare, en trappa städas alltid uppifrån. Således är det politiken som först skall städas, därefter tjänstemän. Görs icke detta kommer de nya tjänstemännen återigen få skiten över sig genom att alltid befinna sig ett trappsteg lägre, skit ramlar alltid ner, inte upp.

    Skyll inte allt på tjänstemän, eländet kommer uppifrån, Björnhus, omoraliska uppsägningar inom äldreomsorgen, förnedrande förnekelse i det riksbekanta mobbningsärendet, skolnedläggningar, och nu senast höjning av skatt med 1,90 samtidigt som decentralisering införs där centralortens behov icke skall uppfyllas.

    Är en försvagning av centralorten en grön kvist att satsa på? Själv tror jag inte det, Järbo och Stigen är inte den kioskvältare som får kommunen att blomstra igen med en försvagad centralort. Tänk om, centralortens behov måste tillgodoses.

    Fabian.

    SvaraRadera