onsdag 19 januari 2011

Färgelandas hemtjänstsmat är bäst!

Nu har vi fått kvitto på att Färgelanda är bäst i landet i en kategori som betyder något - att ta hand om våra gamla på ett bra sätt!

Det handlar om hemtjänstmaten, som i en landsomfattande undersökning visat sig vara bäst just i lilla Färgelanda (klicka på länken).

En av "hemligheterna" bakom det fina omdömet är att maten är hemlagad. I kommunen har tidigare förts diskussioner om att införa färdigförpackad kyld mat, som de gamla själva får ta hand om. Det innebär att de gamla först får tina upp, värma och sedan äta portionsmaten.

Dessa (utfordrings-)tankar övergavs dock och tur var väl det. I grannkommunen Vänersborg - där man infört ett system med färdigförpackad kyld mat - får hemtjänstmaten ett dåligt betyg av brukarna, d.v.s. de gamla.

Den goda kvalitén på hemtjänstmaten visar att Färgelandas politiker även kan fatta bra beslut, beslut som ger ökad kvalitet för brukarna.

Bloggredaktionen

16 kommentarer:

  1. Det här låter bra!Äntligen kan Färgelanda visa en sektor som fungerar fint=Äldreomsorgen!Grattis!!!!

    SvaraRadera
  2. Gillar goda nyheter! mera sånt!!!

    SvaraRadera
  3. Detta är mycket positivt ! Tänk vad många gamla som endast har maten att se fram emot. Tror att de gamla är villiga att ge kommunen ros för den varma goda maten! Grattis

    SvaraRadera
  4. Det finns väldigt mycket som kan göras för att höja livskvaliten på äldreboendena utan att det behöver kosta så värst mycket mer. En del kan ges sysslor. På ett boende i en annan kommunen var det en kvinna som strök tvätt ett par dagar i veckan. Även om hon inte kunde bo kvar hemma kunde hon utföra dessa sysslor. Det betydde mycket för henne.Behoven och möjligheterna är olika och individuella.
    Att få komma ut mycket under sommarhalvåret skulle också betyda mycket för många.. Kommunala sommarjobb för ungdomar kunde här få stor betydelse. Även för ungdomarna.
    Maten och miljön kring ätandet betyder väldigt mycket.
    Att äldreomsorgens personal gör ett bra och beundransvärt(och viktigt) jobb visste vi redan men som sagt glädjande att detta uppmärksammades.

    SvaraRadera
  5. Strålande nyheter! Det som inte är lika strålande är att anonymiteten inte respekteras. Jag minns mycket väl när helikopterpilotens alias kapades. Riktigt fult gjort!

    Vid några tillfällen har jag häpnats över att vissa kommentarer är mycket lika mitt sätt att bygga upp en kommentar. Och då även i ordval. Detta skapar förvirring.

    Min magkänsla säger mig att det är samma person/personer som skriver dessa vilseledande kommentarer. Troligtvis samma personer som den senaste tiden härjat i den oppositionella motståndsrörelsen och skrivit svidande kommentarer på Bohusläningen för att smutskasta Alliansen.

    Därför skall man i fortsättningen inte hänga upp sig över hur en kommentar är uppbyggd. Se till innehållet och utvärdera därefter om det kan vara en mullvad.

    Anonymiteten är viktig att skydda. Den är grundläggande för att slå sönder korruptionen och omoralen som styrt Färgelanda kommun i många år. Nu är detta på väg att ändras genom nytt tänk i de politiska leden.

    SvaraRadera
  6. Kallas för SVART PROPAGANDA!

    SvaraRadera
  7. Dom som härjar på bohusläningen och skriver kommentarer är bra patetiska.Snacka om sandlåda.

    Tror dom att kommunen är med i en dokusåpa där den som är mest destruktiv vinner.

    inget nytt då egentligen för destruktivt har det varit de senaste åren.

    SvaraRadera
  8. Roligt med ros.
    Men ris till dom oärliga o omoraliska.

    SvaraRadera
  9. Något som är tänkvärt är att dom som jobbar i hemtjänsten får pulsa fram i djup snö vid svårt väder på vintern. Det kan ju helt enkelt vara svårt att ta sej fram till en stuga i skogen trots en fyrhjuldsriven Hyuandai.

    SvaraRadera
  10. 21:39
    Håller med. De är väldigt,väldigt patetiska!

    SvaraRadera
  11. Varför inte skaffa några av de bandvagnar som försvarsmakten vill bli av med som står uppställda och använda dem i hemtjänsten? De lämnas ut gratis av försvaret. Bengtsfors kommun har nio stycken.

    SvaraRadera
  12. Är inte hela Färgelanda en patetisk kommun!

    SvaraRadera
  13. Färgelanda är inte en patetisk kommun utan en utsatt kommun. Det är normalt att lita på kommunal förvaltning och onormalt att utsättas för ett gäng bondfångare. Den kollektiva självkänslan och självförtroendet har rubbats i sina grundvalar av klåpare.
    Det är naturligtvis prioritet ett att reda ut det kaotiska tillstånd som Jan Eriksson & Co lämnat kommunen i. Det kollektiva självförtroendet måste ryckas upp. Det behövs en strategi för att stärka kommuninvånarnas tro på Färgelanda. Se bara hur glada alla blir av att vi har bra mat i hemtjänsten. Det behövs mycket mer att känna stolthet över. På Gotland finns en stolthet över vikingaskatterna. Vi har silverskatten men vem tar hand om kunskapsspridningen? Vad finns mer att känna stolthet över och vem lyfter fram det i ljuset? Var finns framtidsidéerna?
    Här finns absolut en turistpotential men var finns en samlad satsning? Borde inte regionen satsa på Färgelanda i den situation vi befinner oss i? JO!!!
    Vad tjänar det till annat än att ytterligare bryta ner vår stolthet genom att beskriva kommunen som patetisk?
    Det finns mycket att göra här men hur? I vilka former?

    SvaraRadera
  14. Kanske höja skatten ännu mer.

    SvaraRadera
  15. Helt rätt 10:28!

    Nu har nya krafter tagit vid!

    SvaraRadera
  16. Vi har ännu inte fått se Björnhushärvans ansikte. Förr eller senare skall konsekvenserna tas. Det har ljugits och gömts men det håller ju inte i längden.
    Det är viktigt för Färgelandaborna att det blir ett "avslut". Vi får tro på att det blir det. Under tiden måste självförtroende och framtidstro få mycket utrymmme.

    SvaraRadera