torsdag 14 april 2011

Kommunstyrelsen stänger dörrarna

Kommunstyrelsen har beslutat stänga sina informationsmöten för allmänheten - "det handlar om arbetsmiljön för våra tjänstemän", säger Ann-Marie Jacobsson (C) (klicka på länken).

Nu har visserligen Jenny Borg slutat som lokalredaktör. Men beslutet att stänga mötena får ändå ses mot bakgrund av att rapporteringen i Bohusläningen under lång tid varit uppviglande och konfrontationsskapande, vilket skapat onödiga motsättningar och försämrat arbetsklimatet.

Vi noterar även att Ulla Börjessons (S) partikamrat "observatör", i ett blogginlägg i Bohusläningen kommenterar beslutet att stänga KS-mötena.

Det är - som vanligt är man tyvärr nödgad att säga - inte mycket sanning i de påståenden, som kommer till uttryck i Bohusläningens S-blogg.

Sedan Bohusläningen började upplåta utrymme åt S-bloggen, har "observatör" och hans kamrater skrivit en mängd blogginlägg av närmast ärekränkande karaktär och ofta rena lögner.

Dagens kommentar är inget undantag, där "observatör" lägger skulden för de stängda ks-mötena på Bloggen. Sanningen är dock den omvända - Bloggen har alltså inte vid något tillfälle kritiserat tjänstemän, för vad de sagt och gjort på informationssammanträdena. Tvärtom har vi vid något tillfälle försvarat tjänstemän, efter att de råkat illa ut genom Jenny Borgs penna.

Det kan heller inte ha undgått läsare med hyfsat gott minne, att det alltsedan valet varit Bohusläningen - med benägen assistans av Ulla Börjesson - som stått för smutskastningen av tjänstemännen.

Den anonyme S-bloggaren "observatör" avslutar sitt inlägg stilenligt med att anklaga Bloggen för feghet, för att vi är - just det - anonyma!

Vi får avslutningsvis tacka för uppmärksamheten, vilken bekräftar att Bloggen behövs som "informatör" och som en nagel i ögat på den korrumperade socialdemokratin och andra skadliga krafter i Färgelanda.

Bloggredaktionen

27 kommentarer:

  1. Sossarna har haft lekstuga länge nu på Bohusläningen.

    SvaraRadera
  2. Ja, ni behövs sannerligen och tack för allt arbete som ni lagt ner hitills. Utan er hade Ulla och Kennet fortsatt och Janne E hade suttit kvar.

    SvaraRadera
  3. Tack bloggen för att ni finns.
    Det är inte bara slappa oansvariga politiker som helt rättvist har fått stå där med byxorna nere.
    Att bloggen är initierad och kunnig ger kvaliten.
    Uthålligheten är inte att förakta.
    Vad man förstår så kommer även virrpannorna oftast till tals i kommentarerna. Det är också bra.

    SvaraRadera
  4. Och nu ska det bli hemligt.

    Vad hände med öppenheten Peter?

    Vad är det som inte tål dagens ljus?

    Verkar skumt, vad har man att dölja nu i kommunledningen?

    SvaraRadera
  5. Man väljer slutenheten när man inte klarar av att hantera öppenheten :(

    SvaraRadera
  6. Alliansens fina politiska ledning kanske inte tål dagens ljus??

    SvaraRadera
  7. Att leva i skuggan stämmer väl med hur den nuvarande majoriteten hittills agerat.
    Och bloggen gapar och skriker om Jan Eriksson, men inte ett enda bevis för olagligt agerande har kunnat presenteras. Bara en massa tjafs om någon rapport som är av intet värde om den skulle prövas rättsligt. Har ni blivit helt förblindade av er egen självgodhet? Varför i hela friden polisanmäler ni inte Eriksson om ni är så säkra på hans ofullkomlighet. Jävla fegisar.

    SvaraRadera
  8. Till 21:59
    Ja du observatör. Är det inte jobbigt och vara Sossehaverist. Eller kör du no brain no pain racet?

    SvaraRadera
  9. 21.59

    Stackars liten. Saknar du pappa Jan så mycket? Var du en av dem som fick dina fakturor betalda av honom? Förmodligen bor du i en annan kommun. Munkedal kanske? Jag måste säga att jag är glad över att inte Jan E är kvar och ger mina surt förvärvade skattekronor till dig och dina gelikar. Sen tar det tid alltihop. Tråkigt att det inte vänder på direkten när valet är över.

    Helt klart hade det varit bättre om inte Jenny Borg hade varit där och med sina antydningar om dåliga tjänstemän hjälpt till att stänga vissa delar av mötena. För nog förstår du att det är därför det blir så här? Och inte vet jag, men visst har det väl förekommit en polisanmälan? Har precis för mig att jag läst det någonstans, men jag kan ha fel där.

    Privatdetektiven

    SvaraRadera
  10. Priatdeckaren! Du har inte fel.
    Konkurensverket är väl en myndighet som slagit fast att något har varit fel eller?

    Sedan får vi inte intekter för en så stor investering som 88 miljoner.
    Den borde inte varit större än 20 miljoner, om ens det.

    Men det är ju baggateller?!.

    Jag fatta inte riktigt vad det var som skulle vända på direkten efter valet ?

    Det politiska systemet som vi har i Sverige är som en trögflytande massa och kan där med vara svår och styra. Se på Sverige i stort.

    Inte lätt att driva borerlig politik då de flesta tjänstemännen har en röd agenda som de alltid tidigare har gått efter.

    Så de där snabba förändringarna de kan man bara dröma om. Och då kan de drömmarna bli visionen.

    Men nu får vi i alla fall ett jobbskatteavdrag till. Så vi går nu sakta men säkert mot att få behålla en alt större del av lönen.

    Eftersom jag vet att det finns en massa sossar här så vill jag passa på att säga att de lågavlönade nu får behålla mer av pengarna än eropeerna i stort även medelinkommsttagarna får det men höginkomsttagarna är fortfarande de hårdast beskattade näst Danmark , som leder skattetrycket för tillfället.

    Och ni som vill skatta denna gruppen än mer.
    Nu får ni väl sansa er eller?

    Men jag är rädd att sans och balans inte är erat signum.

    SvaraRadera
  11. När Ks skall fatta beslut är det öppet för alla.
    Informations-ks var väl tänkt som ett forum där ledamöterna skall kunna ställa frågor så att de blir initierade.
    I så fall kommer man inte ifrån att det är viktigt att det kan ske i så avslappnad miljö som möjligt.
    Detta är även viktigt för kommunens tjänstemän.
    Hoppas nu att frågor av alla de slag kan hagla fritt så att vi slipper fler "Björnhus".
    På de öppna besluts-ks förstår vi sen lätt om politikerna är initierade eller inte.
    Vem vet-vi kanske då kan bli lite imponerade av att våra politiker faktiskt vet lite om konsekvenserna när de röstar i viktiga frågor.
    Förstår nog att vi har en bit att vandra innan vi är där. Men ett bra informations-ks är nog en förutsättning för att denna för oss alla viktiga process kommer igång.

    SvaraRadera
  12. 10.44
    Exakt vad som fordras.
    Att politikerna har möjlighet att förstå.
    Frågan är om de ändå IDS.
    Under flera år orkade de inte sätta sig in i de mest elementära sakerna i Björnhusfiaskot.
    De orkade ej ens LYSSNA på allmänhetens klara varningar!

    SvaraRadera
  13. 15 april 2011 15:27

    menar du politikerna som grupp , eller enskilda politiker.

    Jag vill nog hävda att det finns politiker som lägger ner väldigt stort engagemang och man skall komma ihåg att detta är en fritidssyssla. Inget man får betalt för.

    Men visst kan jag också känna att vissa av dem har små händer eller vaxpropp.

    Annars är den här bilden talande!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Three_wise_monkeys

    SvaraRadera
  14. Vad hände med alliansens alla höga rop om öppenhet och att inte dölja något?

    Kanske har nu Peter saker att dölja som han inte vill att vi andra ska få veta för att dessa saker inte tål dagens ljus.

    Makt korrumperar är det sagt och nu har det tydligen nått fram till den nya kommunledningen som vill kunna agera i mörkret utan någon insyn från allmänheten. Allt prat om att tvätta bykar i allmänhetens ljus under valet var alltså inget annat än en massa tomt prat. Nu ser vi vad Peters ord egentligen var värda. Eller det får vi inte veta för nu är det hemligt.

    SvaraRadera
  15. Låt oss klargöra en gång för alla, denna blogg och flera av dess tillskyndare framför med en druckens envishet att Jan Eriksson ensam är ansvarig för Björnhusprojektet och den penningkarusell som följt. Har inte ALLA politiker som fattat samtliga beslut om investeringarna något som helst ansvar? Gäller en särskild ordning i Färgelanda där ansvar för politiska beslut kan läggas på tjänstemännen? Och ni som påstår att det gjorts en polisanmälan mot Eriksson, har de rättsliga myndigheterna fatta beslut om hur man skall hantera anmälan, har en förundersökning inletts, har Eriksson delgetts misstanke om brott och i så fall för vilket brott? Det minsta man kan begära är väl att det svenska rättssystemet tillåts verka även i Färgelanda. Där ingen skall dömas innan det fastställts, bortom allt rimligt tvivel, att brott har begåtts. Dessvärre bryr sig varken bloggen eller flera av de som kommentarer detta enkla faktum. Man kan tycka illa om en person och man kan tycka illa om det som han eller hon gjort, men man måste väl ge dem en fair chans att försvara sig. Så som ärendet nu utvecklats borde alla se fram emot ett avgörande i AD. Då får ju både kommunen och Eriksson möjlighet att argumentera för sin sak.
    Jag ringde Eriksson för att fråga vilka argument kommunalrådet framfört när han avskedade Eriksson. Svaret blev: Inga som helst argument annat än att han inte hade något förtroende för Eriksson.
    Det är ju lätt att ta till sig, det sker i många kommuner efter ett majoritetsskifte, men det tunna argumentet duger knappast för att motivera ett avsked på gråt papper, utan iakttagande av normal uppsägningstid eller avgångsvederlag. Men, som sagt, kanske dyker de verkliga argumenten upp när kommunalrådet tvingas uppträda i AD.

    SvaraRadera
  16. Vad trovärdiga kommentarer från "någon som inte bor i kommunen" =(sosse som bor i kommunen)


    Skrivet 15 apr 2011 08:55 Chockad (Ej registrerad)

    Jobbar själv som tjänsteman. Då man träffar tjänstemän från Färgelanda i jobbet säger dom att det värst enskilda arbetsmiljöproblemet är hembygdsbloggen där anonyma människor skall leka Janne Josefsson med kunskaper som är generande dåliga. Få journalister i normal media publicerar sådana påhopp, och särskilt inte anonymt. Jag hade inte läst bloggen, när jag gjorde det bestämde jag mig. F-landa är kört. Med så många fega gaphalsar går det inte att driva nått.

    SvaraRadera
  17. Man kan önska att den här bloggen hade funnits när politikerna hängde ut rektor Thomas Nilsson. Då anställde de Per Bäckström o Ulla Gustavsson för att de inte själva vågade avskeda honom. Thomas var en väldigt empatisk rektor på Valboskolan 7-9. Det gillades inte att han hjälpte elever med särskilda behov när de behövde hjälpen. "Man måste budgetera pengar" även om barnen tar livet av sig först. Det var budskapet. Vad hände? Jo, Thomas fick sparken, barnen for illa och gör det ännu. Man sekretessbelade ärendet så att Thomas inte kunde gå ut och berätta vad som hänt. Spekulationerna flödade. Thomas var guld. Det vet alla. Varför han skulle behöva utstå detta förstår nog inte många mer än (S). För det var Zaid och Rune som drog ner skolan och skändade Thomas. Nu är det andra krafter. Ulla, Observer, Tommy Larsson och Jenny Borg. Alla hjälps de åt för att sänka och sekretessbelägga allt positvit som eventuellt kan hittas i vår kommun. Man blir så trött. Önskar att alla som uttalar sig betalar skatt här och att alla vill att allt ska bli bättre. Nu verkar det mer som om vissa måste bevisa att de minsann är bättre än oss andra.
    Suck.
    Jag är inföding. Jag betalar skatt. Jag har dålig lön. Jag röstade på (M)kommunalt. Jag kämpar för att kommunen ska komma på fötter. Jag skiter i vem som styr i Sverige. Jag bryr mig om vem som styr i vår kommun. Jag kommer att kämpa för rättvisan vad som än händer. Då kan ni andra stackare stå där med skägget i brevlådan. Hoppas ni bor eller flyttar til annnan kommun!

    SvaraRadera
  18. Guide om ansvaret för det som skrivs och sägs på nätet
    Det som redaktionen publicerar på en mediesajt svarar ansvarige utgivaren för.
    Modererade (förhandsgranskade) kommentarer och debattinlägg på mediesajten svarar den ansvarige utgivaren för.
    Omodererade (direktpublicerade) kommentarer på mediesajten svarar den som skriver för.
    Min blogg svarar jag själv för.
    Kommentarer på min blogg svarar varje skribent för. Om jag inte tar bort sådant som är över gränsen kan jag bli medskyldig.

    SvaraRadera
  19. 18:35
    Jag vet inte vilka fega anonyma gaphalsar du gapar om, men det är ju uppenbarligen inte dig själv du menar. En del kommentarer här på bloggen är tyvärr inte bättre än de i Bohusläningens pissränna, och säkert skrivna av samma personer. Oavsett vilka påhopp bloggen råkar ut för så bibehåller den sitt lugn, sin humor och förmåga att analysera händelser på ett sakligt sätt. Vad har du så att säga om Bohusläningen och deras publicering av anonyma personliga angrepp? Vem är det som är körd där tycker du?

    SvaraRadera
  20. Jan Eriksson var högste ansvarige tjänsteman för Björnhusfjaskot mm och att kommunen bröt mot lagen om offentlig upphandling mm.
    Han har också som alla vi andra (och naturligtvis han själv) fått reda på att han gjort sig skyldig till befogenhetsöverskridande handlingar till stor skada för kommunen(Erns&young) Sen finns det väl väldigt mycket mer att tillägga. Detta har nu sagts en miljon ggr.
    Hur mycket skall man misslyckas och göra sig skyldig till och ändå få avskedsgåvor i miljonklassen av en kommunen som är bankrutt?? Ja,ja. kanske inte så konstigt att det blev som det blev när man läser vissa kommentarer.
    Och-man kan inte avskeda misslyckade politiker. Man väljer bort dom. Väldigt många fattade detta. Det var därför det blev ett maktskifte.
    Vi får se hur det skrider fram och om uppstädningen i ekonomin blir synlig. Alla fattar nog inte helt fullt ut hur dåligt det är. Och ser man inte att det är smutsigt så kanske man inte heller kan se att en uppstädning håller på. Då kanske man till och med tysker att det är onödigt att städa.
    Jo-så kan det vara.

    SvaraRadera
  21. Tyckte att Bohusläningen följde den intill osannolikhet skändliga hanteringen av det riksbekanta mobbingfallet på ett bra sätt(utifrån att det är en dagstidning).
    Men det gjorde bloggen också(utifrån att det är en blogg).
    Hoppas att den nya redaktören på Bohusläningen kan fortsätta att syna makthavarna(alliansen och oppositionen) även i fortsättningen.
    Det måste dock vara balanserat och objektivt.
    En tidning b y g g e r upp ett förtroende hos sina läsare.
    Välgrundad kritik skall absolut torgföras.
    Det är det som är demokratins fundament.
    Bloggen behövs absolut. Tycker mig ana att den inte kommer att backa för att kritisera även den nya alliansen om de spårar ur.
    Den har ju faktiskt växlat med att dela ut ris och ros till samma personer. Ros när de förtjänar det. Ris när det är befogat.
    Det är det som gör att det är spännande att följa den(när kommer t.ex den stora smällen för alliansen osv)
    Sen förstår jag att det finns en del virrpannor som inte kan se detta.

    SvaraRadera
  22. Än så länge har ingen anmält Eriksson för något personligt brott. Men det är ändå så att han har betalt för att tillse att lagens råmärken följs. Det är hans uppgift!

    Vad jag förstår av vissa skribenter så anser ni tydligen inte att kommunallagen skall följas!

    Som högsta tjänsteman så får han ta ansvaret då det nu framstår klart och tydligt att den lagen inte har följts. Och då är jag övertygad om att kommunen kommer att dömmas för otilbörligt stöd till enskild näringsidgare.

    Altså brott mot kommunallagen.
    Men det är ju inget att bråka om om man är sosse.

    SvaraRadera
  23. Anonym 15 april 22:52.
    Visst är det så att partier som mysslyckats förlorar när man kommer till val.
    Förklara då för mig hur det kan komma sig att det parti som var den verklige förloraren i valet, nämligen Centerpartiet, lika förbannat sitter kvar vid makten. Det kan väl knappast ha varit folkets vilja.
    Det spelar alltså ingen roll hur man röstar, sotra partier ställs utanflr makten med marginalpartier (läs Kd) tillåts besätta kommunalrådsposten. Hade det varit känt innan valet hade KD hamnat utanför fullmäktige. Tala om bedrägligt förfarande.

    SvaraRadera
  24. Anonym 18 april 09:55

    Sluta vara så bitter!
    Ni förlorade, är det så svårt att smälta?

    Demokrati? Är ordet bekant?

    SvaraRadera
  25. Nej DNV, för tusan, jag är inte bitter, bara förbannat besviken på att i politikens värld betyder makten allt, moralen gömmer man undan så fort valet är över.
    Vad det har med demokrati att göra får du väl själv fundera över.
    Det fanns ingen som ärligt och uppriktigt i valrörelsen talade om att den nuvarande majoriteten ens var tänkbar.
    Du visste uppenbarligen bättre, men sa heller ingenting.
    Nu har man, detta till trots, skapat en majoritet där de största partierna M och C låter Kd-ledaren uppträda som en marionettfigur medan man själva håller en sällsynt låg profil och undviker att alls stick ut näsan. Hela cirkusen är patetisk och kommunfolk runt i regionen hånskrattar när Färgelanda kommer på tal.

    SvaraRadera
  26. Åh fan, på samma sätt som dom hånskrattade åt Ulla & Kennet då? eller när somliga frågade när åklagaren skulle komma och hämta dom:)

    SvaraRadera
  27. Inget nytt under solen således. Färgelanda är och förblir politikens lekstuga.

    SvaraRadera