torsdag 24 mars 2011

Inbrott i Högsäter och Stigen

Två villainbrott i Högsäter och inbrott i Stigens livsmedelsaffär inom loppet av några dagar är tydliga tecken på att brottsligheten utgör ett växande problem i kommunen.

Än så länge har den otrygghet och oro, som följer i kölvattnet från brotten, viftats bort med att kommunen trots allt är säker "relativt sett". Efter inbrotten i Högsäter medger dock även Anders Ragnesten vid Polisen, att villainbrott i Högsäter är tämligen ovanliga.

Kommunens representanter bör försöka få en samlad bild av läget inför kommande samtal med Polisen - detta för att kunna framställa underbyggda krav på effektiva insatser i syfte att få ner brottsligheten och därmed skapa ökad trygghet.

Hittills har det mest handlat om krav på ökad polisiär närvaro i största allmänhet från politikernas sida. Eftersom det ofta handlar om opreciserad närvaro, är det en enkel sak för Polisen att hävda - vilket vi också sett - att Polisen gör stora insatser och har en hög närvaro i kommunen.

Idag är det helt enkelt inte möjligt för kommunen att mäta och värdera kvalitén på Polisens arbete, något som Polisen alltför väl känner till.

Bloggredaktionen

17 kommentarer:

  1. Varför är det så farligt att tala i klartext, att det var en Somalisk flykting som bor här i Stigen som gjorde inbrott på Stigens livs???

    SvaraRadera
  2. Eftersom det var en av nysvenskarna från Somalia som låg under pastahyllan. Så hoppas jag att kommunen som varit så positiva till att ta hit dem, förklarar att man faktiskt inte gör så!

    Hoppas kommentaren kommer med här, för Bohusläningens moderator godkände den inte!

    SvaraRadera
  3. 15.36
    Välkommen till svensk demokrati! Här får bara politiskt korrekta sanningar tryckas. Och den lyder bla att bara svennar kan begå brott.

    SvaraRadera
  4. Man kanske inte ska döma alla flyktingar på grund av den här händelsen. Visst vore det bättre att utvisa tjuven så att de andra slapp vara misstänkta? Kan inte förstå att det ska vara så svårt att göra det. Då skulle de skötsamma invandrarna och flyktingarna få betydligt bättre status och rykte.

    SvaraRadera
  5. Detta var något helt oväntat,
    inte i min vildaste fantasi kunde
    jag tänka mig att detta skulle ske.

    leve; multi-kulti

    SvaraRadera
  6. Väldigt löjliga kommentarer. När en svensk begår ett brott sägs det aldrig att det är en svensk. Vad spelar det för roll varifrån man kommer? Är det inte handlingen som räknas? Vad vet alla ni förståsigpåare vad den här somaliern har med sig i bagaget som gör att han gjorde som han gjorde?

    SvaraRadera
  7. Bohusläningen sällar sig i dag till dom som inte tycker att kommunallagen har någon betydelse.
    Den feta rubriken lyder så här i dag:
    "KOMMANDE DOM HAR INGEN BETYDELSE".
    En ansvarsfull rubrik kunde varit:
    VIKTIGT ATT KOMMUNALLAGEN FÖLJS.
    Man kan lugnt säga att det moraliska och etiska(och lagliga) förfallet) har gått långt.
    Påhejat av Bohusläningen!

    SvaraRadera
  8. Utan kommunallag-ingen demokrati.
    Såg ni TV-programmet om de klagandes by i Kina?
    Där bodde folk från landet som var inne i Peking för att klaga på de kommunala politikerna("partiets korrunperade") i förfallna baracker. Många hade bott där i flera år. Fick de sin rätt prövad? Aldrig!
    Tvärtom de blev bara mer förnedrade.
    Kommunallagen,Lou mfl lagar har kommit till för att förhindra korruption och säkerställa demikratin.
    Pressen skall vara med och försvara demokratin.
    Det gör den också i de flesta fall.

    SvaraRadera
  9. 08:16

    Det spelar självklart roll varifrån man kommer. Denna somalier är gäst i vårt land. Vi betalar hans uppehälle, vi utbildar honom, kort och gott: Vi tar hand om honom. Han kan även komma att bli svensk medborgare. Att då tacka för denna hjälp genom att stjäla är väl jävligt dåligt? Eller?
    Vad anser du själv att man kan "ha i bagaget" som legitimerar ett sådant agerande?
    En fot i röven borde han ha!

    SvaraRadera
  10. 11:07

    Vi betalar även många kriminella svenskars uppehälle. Jag vet heller inget om förutsättningarna för denne somalier, vad han har varit med om eller hur han har levt sitt liv. Det är inte "legitimt" att stälja, vad man än har med sig i bagaget. Saker och ting kan förklara ett handlande men behöver inte ursäkta det.

    SvaraRadera
  11. Ingen tvekan, det är gott om rasister i Färgelanda, uppenbarligen. Tur att man flyttat.

    SvaraRadera
  12. 15:13
    Det är inte ett dugg bättre när svenskar begår brott, men vi får ta hand om dem själva, vi kan väl inte gärna deportera dem?

    16:15
    Och där kom rasistkortet, som väntat.
    Men jag håller med dig, tur att du flyttade.

    SvaraRadera
  13. 16:48
    Jag nickar instämmande.

    SvaraRadera
  14. Sammma affärsägare blev förra året bestulen på sina trägårdsmöbler mitt på ljusan dan av Somalier, men dom har väl kanske något i bagaget så det är väl helt OK, och vi som inte tycker att det är OK är tydligen rasister.

    SvaraRadera
  15. Varför är det så jävla synd om dessa människor. Ta hand om dom ni som vill ha hit dom.Och lär dom vad som är rätt och fel.

    SvaraRadera
  16. Skall vi börja göra detsamma.Dom som vill ha hit dom får ta mig fan.lära dom hur vi lever här iSverige.Det blir värre och värre.Tänk om vi hade kommit till doms hemland och snott Vad tror ni vi hade fått för straff.

    SvaraRadera
  17. 12.16

    Kanske hade du fått överleva eller så hade du blivit benånad och endast blivit av med en arm eller ben....

    SvaraRadera