onsdag 20 maj 2009

Bloggen noterar...

... att alla inte är lika i Färgelanda kommun.

I tisdagens Bohusläningen intervjuas Roland Paulsson, företagare med stor verksamhet i kommunen, som är starkt kritisk till miljonrullningen i Björnhusaffären.

Paulsson beskriver också på ett belysande sätt skälet till varför företagen kunnat förmås att flytta befintlig tillverkning från sina lokaler i Vänersborg och Uddevalla. Skälet är 62 miljoner skattekronor - pengar som företagen inte har, men som de behöver för att köpa ny utrustning och nya maskiner. Ett erbjudande som de helt enkelt inte kunde tacka nej till.

Paulsson tar även upp, och jämför med, getmejeriet i Rännelanda som till skillnad från företagen i Björnhuset inte fått ett rött öre i kommunalt stöd. Inga nya fräscha lokaler och inga nya maskiner eller ny utrustning där inte - i vart fall inte för skattebetalarnas pengar.

Istället fick ägarna till getmejeriet själva slanta upp varenda krona och själva ta all risk. Bloggen förstår att folk blir förb-ade, när de ser hur kommunen rustar företagen i Björnhuset för 62 miljoner skattekronor och att företagen själva inte tar någon risk alls.

Som Bloggen tidigare rapporterat, har kommunen haft svårt att hålla sig inom lagens råmärken i Björnhusaffären. Likställighetsprincipen enligt kommunallagen är tydligen inte heller något som kommunen funnit värt att beakta.

4 kommentarer:

  1. Rättviseanda i Färgelanda..... hmmmm......

    SvaraRadera
  2. Ja, det är verkligen riktigt bedrövligt.
    Jag håller med Paulsson. Det är så man skäms för att bo i kommunen.

    SvaraRadera
  3. Det är skillnad på folk och folk.......

    SvaraRadera
  4. Vid kf mötet i April så pratade jag med JanE i kaffepausen angående att han sa att "vi" för diskussioner med företagen i Björnhuset om hyran!

    -Hur kan ni föra diskussioner om hyran,det är väl kommunen som sätter hyran och företagen måste väl få reda på hyran innan dom flyttar in?? Frågar jag.

    -Det är inte så enkelt, svarar han.

    -Jo men om ett företag är intresserat av att hyra av flakommun så måste dom väl få reda på hyran INNAN dom flyttar in....för att veta om dom klarar av att betala.Har företaget redan flyttat in och säger att vi klarar inte av den hyran ni vill ha, hur gör ni då? Ska företaget bestämma hyran? Frågar jag.

    -Du är välkommen in på mitt kontor när som helst om du har mer frågor, Svarar JanE.

    mvh Stigenbo

    SvaraRadera