fredag 22 maj 2009

Bloggen rapporterar...

... om bortkastade skattepengar i det uppmärksammade mobbningsfallet.

Kommunchefen Jan Ericsson har som bekant tvärvägrat att betala ut skadestånd till den mobbade pojken. Det är också tveklöst på det sättet att det är "politikernas" - med undantag för Hugo Hultgren (m) - undfallenhet för Ericssons oresonliga hållning som möjliggjort kommunens skamliga hantering.

Det är också samma undfallenhet som nu kostar skattebetalarna stora belopp helt i onödan. Det verkar som ingen i dagsläget tar ansvar för kommunens ekonomi, vare sig "politikerna" eller kommunchefen. Bloggen kan rapportera att advokatskostnaderna redan är uppe i ca 35 000 kronor och det innan ens rättegången i tingsrätten påbörjats. När förfarandet väl avslutats kan man befara att de slutliga advokatskostnaderna kommer att vida överstiga det skadestånd som barn- och elevombudsmannen, beo, beslutat - 134 000 kronor. Allt p.g.a. en halsstarrig kommunchef och "politiker" som saknar civilkurage och sunt förnuft.

Bloggen tror faktiskt att det skulle löna sig för skattebetalarna att låta Ericsson gå hemma med bibehållen lön. Då skulle vi slippa de misstag och felaktigheter som idag kostar skattebetalarna ofantligt stora belopp och som i slutändan drabbar kommuninvånarna i form av sämre service.


Människor runt om i vårat avlånga land har reagerat kraftigt på kommunens sätt att sköta mobbningsfallet. Bloggen kan konstatera att det finns ett betydande antal artiklar, blogginlägg, tv-och radioinslag som förfasar sig över kommunens agerande. Länken nedan är ett exempel på detta. Den sammanfattar ganska bra vad som sägs runt om i landet.

Bloggen rekommenderar sina läsare att läsa detta blogginlägg, för att få en inblick i vad andra tycker. Här kan ni läsa om vad "Bloggen 1318" tycker. Läs här!

Bloggen kompletterar detta inlägg med en länk till en ledarartikel som G-P skrivit och som vi missat innan. Det var en av våra läsare som tipsade oss om denna. Tack! Bloggen gör en länk till den här så att ni läsare också kan ta del av den. Det som är genomgående för de allra flesta som skrivit om det här fallet är att de tycker att kommunens agerande är en ytterligare kränkning av pojken. Med andra ord: Nu är det kommunen, tjänstemän och politiker, som kränker pojken.

Bland annat så står det i ledaren att:
"...Bara den åtgärden borde motivera tingsrätten, som sannolikt får ärendet på sitt bord, att fördubbla skadeståndsanspråken snarare än att sänka dem."

G-P:s ledare i sin helhet hittar ni här!




















./. Bloggredaktionen

8 kommentarer:

  1. Ja, vad skall man säga.
    Det är pinsamt och se vad dom håller på med.
    jag skäms som en hund för alla år jag röstat S i denna Kommunen.

    Tack för en kanon bra blogg.
    Stigenbo.

    SvaraRadera
  2. Det är ju bara så pinsamt det här. Alltså allvarligt talat. Det saknas ju helt och hållet politiskt ledarskapi kommunen och det är ju därför som JE får hållas. Det blir ju som ett dåligt surrogat och dessutom noll koll. Alltså verkligen noll koll!!! JE gör som han vill och politikergänget sitter där som dumma fån. En fråga till centerpartiet med alla era mandat: hur i * kunde ni nominera Ann-Marie som kommunalråd? Är det att ta ansvar mot sina väljare det?

    SvaraRadera
  3. Kan inte hitta någon länk till GP:s ledare med stark kritik mot Färgelanda kommuns sorgliga mobbningshantering här på bloggen. Så här inleds ledaren:

    "Uppdaterad: 2009-05-02 19:15

    Ledare 3/5: Dubbelt kränkta elever
    En kommun ska inte, likt Färgelanda, kunna ta tillbaka erkännanden om illa hanterad mobbning bara för att skadeståndskraven svider."

    Länk:

    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=122&a=492629

    SvaraRadera
  4. Jag blir så ledsen när jag läser om detta. Hur kan vuxna göra så här mot barn. Hur ska dom kunna förstå? Den värsta sorterns mobbare är vad ni är. Alla ni som gör på detta viset. Bara så ni vet det! Även om ni är tysta och inte säger nåt. För tystnaden säger ändå allt. Att ni inte bryr er om barnen för ni är för rädda.

    SvaraRadera
  5. I mitt inlägg den 21.maj om etabl. av getmejeri gav jag en eloge till tecknaren av Bloggens bilder för dennes humor och satir. Jag måste tillägga att tecknaren även lyckats fånga den djupa tragiken,allvaret och sanningen i bilden om mobbningsfallet i Färgelanda. Jag är väl insatt i fallet och det berör mig och mina närmaste djupt i själen. Bosse.

    SvaraRadera
  6. Fruktansvärt sorgligt att bete sig på detta sätt. Varför gör dom så här? Kommunen kommer säkert att få betala mera än vad skadeståndet från början var på och det tycker jag dom ska göra. Så här gör man bara inte. Vill säga till alla politiker att jag skäms över er. Ni är en bara en samling mobbare allihopa och såna som ni ska styra våran kommun. Har inte ord som passar här. Jo förresten det gör dom. Fy fan!

    SvaraRadera
  7. Färgelandas kommunchef hängs ut med foto och e-postadess på kvinnotidningen Taras tonårsblogg.
    http://www.tara.se/bloggare/christina-olsson/2009/05/04/dubbel-krankning-av-eleven/index.xml

    SvaraRadera
  8. Vill bara sända pojken en tanke och säga att jag tycker det är så fel alltihopa som dom håller på med nu.

    SvaraRadera