torsdag 14 maj 2009

Mer från fullmäktige...

Angående den olagliga miljonrullningen till Björnhuset

Ekonomichefen Johan Karlsson meddelade i kf igår att han var övertygad om att en verkställd utbetalning om tre miljoner skattekronor gått till de tre Björnhusföretagens bulvanföretag Mathuset AB - och inte till någon annan. Detta baserade han på ett besked som just Mathuset ordnat fram åt honom. Ekonomichefen kunde dock inte svara ja eller nej på frågan om han säkert visste att det vara Mathusets konto, utan hänvisade till banksekretessen.

Kontot – som förresten märkligt nog avslutats – börjar dessutom med ett nummer som klart pekar på att innehavaren är en privatperson och inte ett företag. Företag brukar också ha bg eller pg och i sådana fall dyker mottagarnamnet upp automatiskt vid betalningen, så att avsändaren vet att det är rätt mottagare som får pengarna.

Bloggen föreslår att ekonomichefen besvärar sig med att från Mathuset inhämta den öppningshandling, som alla kunder måste skriva på i samband med att de öppnar ett konto i en bank. Bloggen finner det synnerligen märkligt, dels att Mathuset inte överlämnat en kopia av öppningshandlingen, när kommunen till slut (efter en kommuninvånares begäran) begärde uppgifter om kontoinnehavaren, dels att kommunen inte begärt in öppningshandlingen. Bloggen frågar sig om ekonomichefen verkligen är kompetent för sitt jobb, eller om han känner till sanningen men inte vill ha den dokumenterad och därmed redovisad för allmänheten?

5 kommentarer:

  1. Håller med er fullt i detta. Det finns en öppningshandling, eftersom det finns ett konto. Kör man med öppna kort och vill vara ärlig mot allmänhet och andra lägger man fram denna handling. Visar den att det är Mathusets konto så är det ok. Men visar den att pengarna gått till en privatperson eller nån annan så är det f-n inte ok. Jag har ingen åsikt om kontot innan jag sett svart på vitt, men jag har en åsikt om att det inte är bra för kommunen att hålla på så här. Det tolkas ju som att man har nåt att dölja!

    SvaraRadera
  2. Taskigt läge för kommunen efter alla skandaler. Ingen har förtroende för någon eller något och ledande företrädare klantar sig hela tiden och visar dåligt ansvar och omdöme. Jag känner tveksamhet att svara när någon frågar var jag bor. Inget bra tecken.

    SvaraRadera
  3. Pinsamt är vad det är! Fråga efter fråga och dom kan inte svara. Vad är det frågan om. Deras uteblivna svar pekar ju på att dom har något att dölja. Frågan är bara vad. Hade dom inte haft något att dölja så hade dom väl svarat på frågorna, eller. Säger det igen...pinsamt. En skäms ju å deras vägnar.

    SvaraRadera
  4. Viktigt att inte släppa det här nu och att det verkligen följs upp, så att sanningen kommer fram. Oavsett hur den nu ser ut. Men det krävs ju inte ett geni för att förstå att det ligger minst en hund begraven i den här affären. Stå på er!! Ni har jättemånga invånare som stöder er.

    SvaraRadera
  5. Mycket märkligt att kommunen betalar ut sådana enorma summor utan att veta till vart. Eftersöker kompetenta personer som handhar sådana här allvarliga saker. Kan någon tala om vad fullmäktige ledamöternas uppgift är. Har inte koll på det. Men det kan inte vara att sitta och inte säga något, eller? Har dom något ansvar alls. Vad säger kommunallagen angående det. Det kanske bloggen kan förklara för mig som inte är så kunnig inom detta område.

    SvaraRadera