lördag 25 juli 2009

Dagens citat ang Björnhushärvan


Dagens citat hämtar vi från Bohusläningens ledarsida.

"Med rätta ifrågasätter många Färgelandabor nu, hur ansvariga politiker och tjänstemän så lättvindigt kan riskera miljontals kronor. Hanteringen av projektet är närmast oförståeligt nonchalant gentemot skattebetalarna - i synnerhet som den kommunala servicen i form av skola och omsorg samtidigt skärs ned"

Bloggredaktionen!

Vilse i Pannkakan!

Klicka på länken ovan och lyssna på visan om Färgelanda



11 kommentarer:

  1. En läkare bör bli förbryllad över hur Färgelanda låter ett sjukt ben få växtvärk, medan ett friskt ben stå inför en amputation(skola,omsorg).

    SvaraRadera
  2. t o m i GP skriver dom om skiten, snart kommer det väl på riksnyheterna också.....(:-

    SvaraRadera
  3. Och Ulla Börjesson sa häromdan hur bra hon tyckte Eriksson skötte sig. Hon skulle käppjagas kärringen. Det är olagligt det också, men man kan väl få tänka tanken i alla fall.

    SvaraRadera
  4. "Björnhusaffären" utgör tveklöst ett mycket mörkt kapitel i Färgelanda kommmuns historia.
    Jag hoppas att härvan blir utredd och att de ansvariga kan ställas till svars.

    SvaraRadera
  5. Jag läste i tidningen att Börjesson ville skicka in 8 miljoner till! Jag skulle gärna vilja ha ett öppet möte mellan henne, resten av ks och allmänheten, där man i dialog kunde förstå hur hon och hennes kollegor egentligen tänker, när de kan handla så här oansvarigt.

    SvaraRadera
  6. Fler mörka kapitel i Färgelanda: Golfbanan och Dagsholm. Enl rykten hyr någon politikerföretagare gratis. Kommunen får inte tillbaka de miljoner som de fick lägga ut i konkursen eftersom de gått i borgen. Undersök gärna detta!
    Betr Björnhuset så är det väl dags att de blivande hyresgästerna tar egna lån i banken nu och betalar resten av pengarna som fattas i anpassningen till deras verksamhet.

    SvaraRadera
  7. Fråga till någon.
    Jag undrar viket som är konkursat,runt Dagsholm och golfbanan? Och när?

    SvaraRadera
  8. den 26 juli 13:35
    Skriv lite klarare kring frågan. Vad skulle hyras gratis? Du behöver inte nämna vilken politiker. Jag kommer inte ihåg vem som kursat.

    Jag tvivlar på att de blivande hyresgästerna får något lån i banken. De har alldeles för dåliga förutsättningar.

    SvaraRadera
  9. I bohusläningen den 24/7-09 uttalar vikarierande kommunalrådet i Färgelanda Kenneth Carlsson (fp) angående den externa revisionsrapporten. I samband med detta försöker han på ett osmakligt sätt att förflytta fokus från de allvarliga brister som rapporten belyser till att i nästa stund tala om pandemihotet. Detta försök till att vilja vara en “kommunens fader” blir mest pinsamt för herr Carlsson själv och kommunen. Vet herr Carlsson vilka tankekrafter och orosmoln han sätter igång när han bara kastar ur sig floskler utan att redogöra för hur han tänker bemöta en ev. krissituation. Att han dessutom försöker förringa de ekonomiska missberäkningarna i Björnhusprojektet genom att säga “på ren svenska” att det blivit för snålt tilltaget med ett utgångsläge på 30 miljoner kronor är beklämmande. Projektet har i verkligheten skenat iväg till gigantiska belopp (70 miljoner?) I en kommun med årsbudget på ca. 300 miljoner. Redan vid en 30 miljoners nivå är det ytterst tveksamt om, i vart fall två av klusterföretagen, kan klara av sina ekonomiska åtaganden. Nej herr Carlsson! Du är inte rätt man att tala om befolkningsskydd vid ett ev. annalkande pandemihot! Vilka ekonomiska förutsättningar och resurser har ni politiker skapat för att kunna bemöta “svininfluensan”? Har ni politiker och tjänstemän byggt upp FRG (frivilliga resursgrupper för kommunal krishantering)? FRG är en samverkan mellan trossamfund och frivilliga försvarsorganisationer. MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har gett anslag till civilförsvaret för att utbilda FRG grupper. Det är upp till respektive kommun att bygga upp en sådan organisation. Nej! Använd inte skrämselpropaganda för att förringa politiska misslyckanden.

    För att lägga lite olja på vattnet efter Carlssons uttalande vill jag redogöra lite om Svininfluensan!
    A/H1N1: Vilket är det riktiga namnet på influensan är i stort sett samma influensavirus som har florerat bland mänskligheten under hela 1900-talet och gett upphov till influensor med olika namn. Man kan säga att influensan byter överrock med jämna mellanrum. De flesta människor får milda symptom, men det är dock mycket viktigt att man tar det på allvar för att förhindra smittspridning. Är man orolig/osäker kan man gå ut på nätet: krisinformation.se Där kan man läsa om frågor och svar.

    Sergeant frivilligförsvaret

    SvaraRadera
  10. Tack för din redogörelse om svininfluensan. Visst har man hört talas om den mycket, men när Kenneth talade om den så blev den så skrämmande nära och våra barn blev oroliga. Nu känner vi oss lugnare.

    SvaraRadera
  11. Tycker oxå att det är sorgligt att blanda in en sådan allvarlig sak som svininfluensan bara för att vilseleda. Om man hade tagit det på allvar så hade det redan startats ett resonomang kring hur kommunen ska förberenda denna ev. krissituation!

    SvaraRadera