måndag 27 juli 2009

Eriksson och projektet "Färgelandamat"

Bohusläningen skriver idag om ett projekt som aldrig kommer att genomföras. Varför? Eftersom pengarna redan är slut och syftet redan är överspelat! Och pengarna var slut redan 2007! Man kan säga att kommunen har fått en gåva från länsstyrelsen och behöver nu bara lämna över fakturor från 2007 och framåt, för att få pengarna - ca 400 000:-. Och fakturor vet vi ju att det finns gott om - för minst 70 mkr!!!

Vi vet inte om kommunchefen medvetet försöker bluffa allmänheten, eller om det bara handlar om ren fräckhet, men hur som helst påstår Eriksson att (skatte-)pengarna från länsstyrelsen bl.a. ska gå till att betala Logistemas faktura på nästan 200 000 kronor. Eriksson kunde naturligtvis även ha sagt ”några månadslöner för kompisen Jan Stalfors” eller ”en krogrunda i Danmark som Färgelandaborna betalat”. Vi återkommer till krogrundan senare.

Du Eriksson, vad allmänheten vill veta är var du har stoppat undan logistikrapporten och var du har underlaget till fakturan från Logistema AB. Allmänheten vill också veta vilka kopplingar du och din ”utvecklingssttrateg” Jan Stalfors har till Logistema. Du och din medföreläsare Stalfors är ju liksom Logistema kraftigt involverade i Lean-projektet, där du och Stalfors lägger ansenlig tid. Bloggen undrar hur mycket arbetstid du och Stalfors egentligen lägger på Lean-projektet?

Bloggredaktionen


4 kommentarer:

  1. Hallå!!!
    Hör du något?
    Inte jag!
    Snacka om lantbrukares vidarförädling från primärproduktion i Björnhuset.
    Jag har inte hört att vi fick vara med. Vad jag har hört är det See Food, Blomqvist i Munkedal, Grötkraft ect.
    När hade Färgelanda Kommun stormöte med oss lantbrukare?

    SvaraRadera
  2. Jaja, de har varit på krogen nu också. Man är ju inte direkt förvånad!

    SvaraRadera
  3. Vem är det som ska leverera flis till det nya fjärrvärmeverket? Är det någon som är medlem i "familjen"?

    SvaraRadera
  4. Var finns ni alla som är missnöjda? Det måste bli ett slut på myglet och olagligheterna!

    VAR ÄR NI?

    Ni läntbrukare som inte fått vara med, ni skogsägare som inte fått erbjudande att leverera flis, ni företagare som inte fått ekonomisk hjälp att sätta i stånd era lokaler..... VAR ÄR NI?

    Vi skattebetalare som ser våra pengar rinna iväg!

    Skulle inte vi kunna demonstrera vårt missnöje på annat sätt än genom skriverier på Bloggen (Den är viktig, jag menar inget annat) Samlas, anmäla bristen på upphandling, anmäla bristen på konkurrens på lika villkor. AGERA!

    SvaraRadera