tisdag 21 juli 2009

Kommunchefen på väg ut?

Är spelet slut för Eriksson?

Bloggen erfar att det uppstått en lika plötslig som akut förtroendekris mellan kommunchefen Jan Eriksson och den politiska ledningen. Detta efter Erikssons skandalmöte i slutet av förra veckan med partiernas gruppledare.

Enligt trovärdiga källor skall Eriksson vid mötet ha informerat politikerna om, att Björnhusprojektet sedan ett par veckor står stilla i brist på pengar och att Eriksson behövde 8 friska miljoner (8 000 000 kronor), för att arbetena skulle kunna komma igång igen. När politikerna ifrågasatte Erikssons begäran och istället frågade om hyresavtalen med ”klusterföretagen”, skall Eriksson enligt samma källor ha blivit otrevlig och högljudd mot politikerna. När Eriksson till slut insåg att han inte skulle få några nya pengar, skall han ha lämnat mötet med orden ”nu går jag på semester”.

Bloggen har efter kontakt med kommunkontoret fått bekräftat att Eriksson faktiskt är på semester och att Krystyna Skjelfoss är ny t.f. kommunchef! Hur långvarig och hur frivillig Erikssons semester är, beror nu helt och hållet på politikerna.

Frågan Bloggen ställer sig är, om politikerna nu klarar av att fatta nödvändiga beslut och börja röja upp i Björnhushärvan? Det finns ett ordspråk som lyder "man skall inte kasta goda pengar efter dåliga", något som kanske politikerna bör begrunda i den uppkomna situationen.

Bloggredaktionen


6 kommentarer:

  1. Ojojoj säger jag bara. Vilken soppa!

    SvaraRadera
  2. Snyggt, killen kommer och informerar cheferna när pengarna redan är slut. Och så står bygget dessutom still sen ett par veckor. Varför har han inte berättat det tidigare? Sjukt var ordet. Och sen är han fräck nog att äska 8 miljoner till som ska läggas till redan förbrukade 62 miljoner. Var slutar det? 80-90-100 miljoner? Alltså, allvarligt talat. Nu får det f-n i mig vara nog. Tack för ordet.

    SvaraRadera
  3. Detta ÄR inte möjligt! Så sent som i maj var det 62 miljoner. Om det fattas 8 miljoner nu visste självklart kommunchefen detta redan i maj. Han teg och lurade oss alla.

    SvaraRadera
  4. Hur man än ser på den här affären så är den tragisk för kommunen. Och den kommer att sluta i tårar, sanna mina ord!

    SvaraRadera
  5. Nu äntligen verkar det som om politikerna vaknat!

    Det kommer att bli mycket intressant att se vilket ansvar politikerna kommer att ta.

    De som med en dåres envishet ställt sig bakom kommunchefen. Jag inser att man initialt måste göra det, något annat är orimligt att begära. Men efter att så många skopor med "tvivlens frö" har blivit sått, måste de själva börja undersöka hur saker och ting ligger till. Då duger det inte att envist tugga mantrat "vi litar på kommunchefen".

    Detta skulle ha gjorts för länge, länge sedan så nu är det dags att ta sitt ansvar för att så inte gjorts.

    Enligt min mening borde ALLA gruppledare offentligt be kommuninvånarna om ursäkt, därefter allvarligt fundera på att ställa sina platser till förfogande.

    Ja, egentligen borde varenda KF-ledamot agera på detta sätt, men jag vet ju inte hur ifrågasättande de varit inom partigruppen, bakom offentlighetens ljus.

    Det duger inte att säga:-"Kommunchefen har fört oss bakom ljuset!" , eftersom framförallt Bill, men även många andra har serverat dem tveksamheter på ett fat under hela vintern/våren.

    Vad gäller Jan Erikssons underhuggare kommer antagligen de att säga något i stil med:-"Vi kan ju inte gå emot vår chef!", men inte heller det duger. Man måste ha klart för sig vad som är rätt och vad som är fel.

    De verkar ha levt efter mottot: Det är dumt att vara snål med andras pengar!!!

    Vidare så tror jag tyvärr inte att Färgelanda kommun har så många fler val än att färdigställa Björnhuset. Blir det inte färdigställt kommer antagligen "matföretagen" att stämma kommunen på avsevärda belopp. De har ju investerat en "massa" pengar i ny utrustning, sagt upp befintliga lokaler etc, etc för att flytta in i Björnhuset.

    Kort sagt... Björnhuset blev en Björnsax för kommunen...

    Nu när ljuset har gått upp för dem vore det dessutom passande att göra en ordentlig undersökning av vad som fakturerats i samband med Björnhusets ombyggnad, jag anar att inte allt som fakturerats verkligen hör till ombyggnaden....

    SvaraRadera
  6. Jag håller med Per om att det inte står rätt till med faktureringen. Det KAN inte ha kostat så här mycket pengar!! Jag tror istället som Per är inne på att stora belopp har stannat i företagen och alltså inte har hamnat i fastigheten.

    SvaraRadera