fredag 18 september 2009

Bohusläningen?

Den nye lokalredaktören Anders Nilsson har fått en olycklig start

Var det någon som såg Bohusläningens ”rapportering” från allmänhetens frågestund i onsdags? Om inte så kan vi förstå det. Det enda som Anders lyckades få med var en liten notis om ”spontana applåder” gällande beskedet att de gamla inte skall tvingas flytta från sina lägenheter på Lillågården. Inte ett ord således om den stora demokratiska skandalen i kf och om det vikarierande kommunalrådet Kenneth Carlssons lögn.

Möjligen sov sig Anders igenom större delen av frågestunden, eller så har han bestämt sig för att inte skriva något negativt om de korrumperade makthavarna i kommunen och därmed fullfölja Bohusläningens tveksamma ”journalistiska” tradition, att agera skrivbyrå åt Färgelanda kommun. Att klippa och klistra är ju som bekant enklare än att kritisera och ifrågasätta. Och om man som Anders dessutom faktaselekterar och beskriver en låtsasverklighet, så slipper man ju även arga brev från kommunchefen till redaktionen i Uddevalla. Och Anders har ju inte kommit till Färgelanda för att få skäll, han har kommit hit för att få lugn och ro och förgylla människors tillvaro med solskenshistorier – så länge det nu bara går.

Det kan för övrigt påpekas att det är Bloggen, som rapporterat om att de gamla på Lillågården har bostadshyreskontrakt och därmed besittningsskydd, vilket gör att de inte kan flyttas mot sin vilja – inte skrivbyrån Bohusläningen. Eftersom våra kära politiker läser Bloggen, insåg de att det inte gick att tvångsförflytta de gamla och drog därför tillbaka förslaget.

Bloggredaktionen

21 kommentarer:

  1. Så Bohusläningen vill också var med och bygga på Borgen!
    Kan inte Bohusläningen slänga breven från kommunchefen i papperskorgen?
    Så gjorde vi i Färgelanda med sökande till chefsposten. 48st brev rakt ner i korgen.

    SvaraRadera
  2. Det är den sortens journalistik som tillåter myglet att fortsätta och bidrar alltså till förfallet och utarmningen av kommunen.

    SvaraRadera
  3. Dax att sluta med den tunna skittidningen!!

    SvaraRadera
  4. Varför i jösse namn stavas Bohusläningen med ett N och Dalslänningen med två stycken N ?

    SvaraRadera
  5. Varför tror ni Zaid klarade sig lättvindigt under alla år? Jo, för att den gamle redaktören aldrig skrev om skiten som Zaid höll på med. Och folk tror ju på det som står i tidningen. Och står det inget i tidningen så är det inte något problem för någon, eller hur?

    SvaraRadera
  6. Ja, det är ju redan rätt många viktiga händelser som Anders "glömt" att rapportera om. Förmodligen hänger det samman med rädsla för att tappa prenumeranter och läsare. Där tror jag inte Färgelanda är unik, men just nu kanske man blir extra irriterad p.g.a. den talande tystnadens taktik som Bohusläningen ägnar sig åt i Färgelanda.

    SvaraRadera
  7. Alla tjatar om att ni ska
    bli ett nytt parti.

    Jag hade hellre önskat att
    ni blev en lokaltidning.

    Hembygdsrörelsens Allehanda

    SvaraRadera
  8. Det påverkar ju valresultatet sånt här. Är det så att maktens korrumperade män favoriseras och stryks medhårs i lokaltidningen, så är det ju givet att det gynnar dessa partier. Ett klockrent ex är ju Kenneth Carlsson och FP. Men nu verkar det som Carlssons sötebrödsdagar är över!! Nästa år lär det inte bli så värst många röster för FP.

    SvaraRadera
  9. Färgelanda Allehanda är en mycket bättre idé än ett nytt parti. Kan göra mycket mer nytta fram till valet. Nya Lidköpingstidningen och Dalslänningen var landets mest lönsamma tidningar 2008. Riks- och regiontidningarna har det svårt men de riktigt lokala tidningarna har ingen konkurrens, kan erbjuda mycket lägre annonskostnader med mera. Bloggen och Kotten kan väl slå sig ihop. Nätet når ju tyvärr inte alla, där slipper man dryga tryckkostnader men det går säkert att göra en lokaltidning i Färgelanda lönsam. Östlund skriver ledare, Frövik kan sköta annonserna och sedan räcker det med en eller två skrivande och redigerande journalister. Demokrati fungerar inte utan media. Här är det tydligt att råttorna dansat på borden för att lokalbevakningen varit dålig. Anders Nilsson är en klar förbättring i Färgelanda men tyvärr har Färgelanda behandlats styvmoderligt alldeles för länge och frågan är om Bohusläningen verkligen har lust att satsa helhjärtat på Förgelanda. Annonspriserna är för höga pga den regionala täckningen och annonsörer i Färgelanda får betala för en räckvidd som inte behövs för lokala affärer.

    SvaraRadera
  10. Till dig som undrar om antalet n.

    Bohus län = Bohusläning

    Dalsland = Dalslänning

    Halland = Halläning

    Alltså land blir länning med två n. Län blir läning med ett n.

    SvaraRadera
  11. 18.03
    Anders Nilsson klar förbättring?? Ja om du frågar Janne Eriksson så håller han nog med och några få korrumperade politiker, men inte värst många fler. Däremot är en klar försämring jämfört med Ulf Blomgren. Att få det omvittnat kunniga rivjärnet Emma Wange vore en nåd att stilla bedja om... men det kommer ju förstås aldrig att hända. Det blir istället fortsatt kafferep med Anders.

    SvaraRadera
  12. Anders Nilsson ersatte Louise Winberg, inte Ulf Blomgren som endast ryckt in ibland men som annars jobbar i Uddevalla. För övrigt har det varit en del mycket tillfälliga lösningar sedan Håkan Sannebro slutade.

    SvaraRadera
  13. 17:23

    För att dalslänningar är dubbelt så bra såklart.

    SvaraRadera
  14. Hur dödar man demokratin? Genom att tiga ihjäl den.

    SvaraRadera
  15. Journalistiken känns mer toppstyrd idag än vad den var under 70-talet. Jag gillar journalister som är riktigt riviga och provocerande. Jag och Jan Guillou har inte precis likvärdig politisk uppfattning, men han är ett gott exempel på en tuff journalist. Det känns som om den tredje makten förlorat lite av sin position i det moderna samhället. Konstnärer och musiker tycker jag också ska vara en liten gnutta provocerande. Det blir mycket, mycket intressantare då. Våga provocera!

    SvaraRadera
  16. Jan Guillou är en pompös brakskit utan perspektivväxling och självkritik.
    Ytterligare en man som drabbats av storhetsvansinne.
    Tillför inte samhället något längre.
    Tänk så fort dom får storhetsvansinne.

    SvaraRadera
  17. Jan Guillou författar iaf betydligt bättre, intressantare och troligare historier än Fp o S gör i Färgelanda.

    SvaraRadera
  18. till 18.26;
    Jag fattar exakt!!!???
    mvh Peter mohaha

    SvaraRadera
  19. Innan Bohusläningens Anders var det Ulf ett kort tag, blandat med Louise Winberg. Dessförinnan ett ganska långt tag var det Charlotte Gad. Hon var ganska bra, men blev sannolikt varnad av Sossarna att hon inte fick skriva vad som försigkom på mötena. Hon slutade i alla fall rapportera allt, försökte antagligen vara opolitisk som det heter.

    SvaraRadera
  20. Vaför bara klaga på Anders Nilsson och Bohusläningen? Dalslänningen, med Helena Lindgren som reporter, skrev till exempel inte ett ord om frågestunden, och är inte heller känd för att kritiskt granska det som sker i kommunen.

    Bättring!

    SvaraRadera
  21. Till Peter mohaha

    -land blir länning
    -län blir läning

    (Gammal språkhistoria - det hette Dalsländning och "d" föll bort.)

    SvaraRadera