onsdag 23 september 2009

Hyreskontrakten - Ödesval i ks idag

Bloggen uppmanar Färgelandaborna att gå till Kommunstyrelsens sammanträde idag, kl 18.00, på kommunkontoret i gamla sessionssalen.

Oavsett om kommunens politiska myglare, eller ansvarsfulla politiska krafter, går segrande ur striden, kommer vi att rapportera om hur varje enskild ledamot röstat.

Bloggen kommer sedan att påminna invånarna om de enskilda ledamöternas ställningstagande hela vägen fram till valet. Ledamöter som tar sitt ansvar kommer att få ros. Politiskt korrupta ledamöter däremot kommer att påminnas om att de är simpla myglare som inte förtjänar att företräda invånarna i Färgelanda kommun.

Bloggredaktionen.

7 kommentarer:

  1. Vi rekommenderar att ni skriver en faktaredogörelse (insändare) för vad som sker och skickar till alla media. Skriv en faktaprotest till kommunen. Kalla till presskonferans.

    Den breda allmänhet som inte har datorer får alltför lite information om faktiska förhållanden om vilka summor som krävs i hyreskontrakten och vad det borde varit, hur många miljoner Björnhuset kostat oss skattebetalare, och kommer kosta årligen i räntekostnader,
    Politikerna tog beslut utifrån ett ramavtal som sedan ändrats av JE. Samtidigt friställs vårdanställda för att spara in en spottstyver, läggs skolor ner för att spara 100 tkr eller ingenting, många lärare friställs och de stora klasserna får nästintill inga resurslärare. Ändå vill kommunen låna ut pengar till golfbanan, som inte kunnat betala tillbaka lån någongång. Den vanliga befolkningen går på knäna av utmattning över hur det försvåras, försämras, fördyras att leva här i kommunen. Företagarna som redan har, ska få mer, utan att de kan skapa arbetstillfällen i Färgelanda.

    SvaraRadera
  2. Det talas om sekretess på avtalsförhandlingen. Går det under sekretesslagen? Att det talas om företags hemligheter är barnsligheter. Sekretessen ligger nog mer på att inte avslöja hur ledamöterna röstar. Hoppas de vet vad de gör då! Jag menar, om de röstar JA för förslaget då blir ju KS ansvariga eller? Kan de då ansvaras för trolöshetsbrott???

    SvaraRadera
  3. Dom tror nog att dom är
    totalt maktfulkomliga
    men verkligheten kommer
    snart ifatt dom.
    Så många arga röster ute
    på samhälletdet blir
    inte roligt för dom om
    dom säger ja för då har
    dom gjort bort sej för
    tid å evighet.Dom skulle
    inte kunnit rädda något
    jobb utan statens 5 mille

    SvaraRadera
  4. Kommunstyrelsens ledamöter är inte undantagna från strafflagstiftningens bestämmelser och kan därför göra sig skyldiga till brott.
    Ev brottslighet och brottsrubricering får bedömas utifrån omständigheterna i det enskilda fallet.

    SvaraRadera
  5. AVGÖRANDETS STUND ÄR FRAMME!

    SvaraRadera
  6. I maj skrevs nytt avtal på 62 miljoner kr. Alltså i maj. I juni aviserar Eriksson att han behöver 10 miljoner till. M sa att de vill ha en redogörelse för varför försäkran om att 62 milj.kr ej kunde hållas, samt hyresavtal som visade att kostnadstäckning kan erhållas om det nya anslaget skall kunna godkännas. Nu säger Eriksson att han helt plötsligt kom på att han behövde lokaler för gascentral, verkstad, truckgång, kyl och frys, kompressorrum, portar, större lastbrygga, personalutrymme samt att det finns något som heter brandföreskrifter m.m.
    Ja, hans lista är inte lite skamlig! Detta kom han på helt plötsligt!!! Dessutom måste ju allt detta redan vara projekterat och byggt om inflyttning skall ske i september(jmfr JE sa i KF).Det skall bli intressant och se om det var denna kvalite på redovisning som M hade tänkt sig? Jag själv trodde kanske att Eriksson helt plötsligt hade hittat asbest i väggarna, varför en omfattande asbestsanering blev nödvändig. Alltså en rimlig förklaring. Men jag kan trösta M med att det har ingen faktisk betydelse vad ni än beslutar om tilläggsanslaget, eftersom Eriksson redan förbrukat pengarna. Det enda som spelar roll för er är om ni vill förnedra er genom att godkänna dravlet. Undrar vad Eriksson helt plötsligt "kommer på" nästa gång han vill ha 10 milj. kr. Det kanske Zaid redan vet!?!

    SvaraRadera
  7. Undra om någon är så feg att dom inte kommer! Det skulle vara höjden av feghet. Bra att bloggen kommer redovisa vad varje kommer att rösta. Dom ska vara PERSONLIGT ansvariga för hur de lägger sin röst. Det finns inget försvar för hur de röstar. Ska bli mycket mycket intressant.

    SvaraRadera