tisdag 29 september 2009

Korruptionens fula tryne visar sig i Valbohem AB

Mer om Björnhusskandalen

I Bohusläningen läser vi att de politiska myglarna i (fp) och (s) beslutat bordlägga frågan om Bengt Sundholms medverkan i de hyresförhandlingar som ks beslutat. Det är samma sak som att säga nej, eftersom kommunen behöver Sundholms hjälp nu och inte om en månad.

Av artikeln framgår dock att bordläggningen är av rent akademisk betydelse, eftersom huvudmyglaren i Valbohems styrelse, ordf och sossen Kent Carlsson, uppger att "det är uteslutet att Sundholm kan medverka i direkta hyresförhandlingar". Därmed vet vi att sossarna med hjälp av tragiska folkpartister inte ens vill ha hyresavtal som följer ramavtalet, vilket skulle ge skattebetalarna pengarna tillbaka.

Det är tydligen viktigare att rädda en inkomptent och ansvarslös kommunchef, vars tillsättande sossarna bär huvudansvaret för. Det är idag många som undrar om förbindelserna mellan kommunchefen och sossar är direkt otillbörliga, vilket då skulle förklara sossarnas styvnackade stöd för sin totalt omöjlige man i kommunhuset. Att lakejerna i (fp) hänger på är naturligtvis tragiskt, men vittnar samtidigt om hur oerhört dålig moral och ansvarskänsla "politikerna" i (fp) har.

Bloggen förstår att många känner stark avsky mot dessa myglare, som förstör vår fina kommun i grunden och som än så länge kommer undan med det. Kanske blir det ändring efter valet 2010?

Bloggredaktionen

21 kommentarer:

  1. Jag "SKAKAR" av ilska! fyfan!

    SvaraRadera
  2. Hur gör valbohem när Sundholm har semester, är sjuk eller upptagen på annat sätt t.ex kurs?
    Dålig och genomskinlig ursäkt som vanligt från en sosse med sin dolda agenda.

    SvaraRadera
  3. Mobbing
    "Antalet anmälningar och begärda skadestånd hos BEO har ökat enormt. Bara hittils i år har BEO lyckats fälla 12 skolor pga att skolorna inte gjort tillräckligt åt mobbning. Den högsta summan har legat på 285 000 kr. BEO är det bästa som finns för mobbning, där skolorna ska ta mer ta ansvar än vad de gör. I anmälningarna är det inte bara kränkningar ifrån elever, utan det handlar också om att skolpersonalen har agerat dåligt och kränkt offret.

    "Det är oacceptabelt att barn dag efter dag utsätts utan att vuxna agerar”, kommenterar BEO Lars Arrhenius"

    Källa:
    http://blogg.aftonbladet.se/mobbning/2009/09/en-till-forelasning-inbokad-och-beo-ger-fler-skadestand

    Skadeståndet kommer hamna runt 100 000 kr om man tittar på andra fall.

    Se även detta dokument: http://www.juridicum.su.se/user/masc/Mobbning.doc
    Mårten Schultz
    Juridiska Institutionen
    Stockholms universitet

    Kommunen lägger ut en halv miljon kronor på att pröva ett ärende som kanske kommer ändras med 20 - 30 tusen kr.

    Måste vara en idiot som varit rådgivare till detta. Finns det ingen som kan räkna?

    Om man läser HD-dom som är det första fallet av stämningsansökan förstår man att detta är något som HD ser allvarligt på och vill gärna skärpa upp.

    Herre Gud. Är det enda jag kan tänka. Vad är det som händer här?

    SvaraRadera
  4. Sossarna i Färgelanda är helt vidriga. Har de glömt vad partiet värnar om ideologiskt? Jag fattar det inte bara...så.så.så.besviken.

    SvaraRadera
  5. Vilken jäkla dålig artikel bohusläningen levererade i sakfrågan. Är han månne sosse, Nilsson???????????BÄTTRING!!!!!!!!

    SvaraRadera
  6. 23.11

    Det är inte bara sossarna
    som är vidriga.Vad säger
    du om V och Fp då?
    Ska inte de få lite salt
    i såren också? Den senaste
    tiden får väl sossarna att
    se mer rött än vanligt.De
    är väl inte vana att någon
    käftar mot dem.Och Fp är
    också snart rött för de
    skapar nya sår hela tiden.
    Det jäkla partiet förblöder
    ju snart.V orkar jag inte
    ens att bemöda mig något
    längre uttalande.De kanske
    borde gå på överlevnadskurs
    tillsammans med Fp ifall de
    ska få några mandat 2010.

    SvaraRadera
  7. Att försöka pruta på ett mobbingskadestånd är inget annat än att bedriva kommunekonomi med Judaspengar!

    SvaraRadera
  8. Är inte gränsen nådd för missbruket av socialdemokratin i Färgelanda?
    Är ett fall för SAP partistyrelse.

    SvaraRadera
  9. Zaid och Ulla med sina undersåtar i socialdemokraterna. Tänk efter noga gott folk, är detta socialdemokrater?

    Kenneth och hans förljugna parti, jag ska fanimej blankrösta.

    /(äkta)Socialdemokrat

    SvaraRadera
  10. BLOGGEN skrev i ett tidigare inlägg "DEMOKRATINS HJÄLTAR". I mina ögon är inte Centern och Kristdemokraterna demokratins hjältar. Dom är enbart simpla mobbare. Dom har varit med och förlängt lidandet för pojken. Ingen röst till ER skitpartier!!!!!!!!

    SvaraRadera
  11. Om kvällspressen skulle titta på hur Socialdemokraterna agerar i Färgelanda?

    SvaraRadera
  12. 22.45 Inget fall är det andra likt. Vårt fall i Färgelanda är unikt genom Färgelandas agerande.
    Denna kovändning i offentligheten, kan inte vara gratis. Jag hoppas och tror på ett högre belopp än vad du spekulerar i. Själv skulle jag må bra av det. Vi som bor här kan se heleten. Att samtidig som det betalas ut enorma belopp på räkningar för Björnhuset med slutna ögon, jagas ett barn i offentligheten i skenet av ekonomi. Groteskt! Kränkningen pågår varje dag för detta barn, även idag!
    Jag är nog inte ensam om att bli melankolisk av detta.

    SvaraRadera
  13. Vad f-n håller politikerna på med när det kommer till mobbning. Tycker personligen att det kan jämföras med häxjakt. Om det är pengar som man ser till så vill jag f-n inte vara med och betala de advokatskostnader som tillkommer. Jag och precis alla som jag pratar med i Färgelanda tycker att detta är hemskt. Det hjälper väl inte vad jag skriver för dom gör som dom vill iaf. Men en sak är säker. Inget, inget av dom partierna kommer få min röst (och jätte många med mig) i nästa val. Har pratat med både fp och s och dom säger att i kommunvalet nästa år blir det blankröster. Det är nog nu. Dom tar inte hänsyn till oss invånare. Är de totalt blåsta allihop. Har de gjort en IQ test där alla med ett IQ under 70 får en plats i politiken i Färgelanda?

    SvaraRadera
  14. Hoppas att bloggen kommer redovisa varje krona som kommunen betalar i advokatskostnader för mobbningsärendet. Varenda krona skulle jag vilja att ni redovisade. Tror inte det blir en billig affär för oss kommuninvånare.

    SvaraRadera
  15. Färgelanda= Sveriges Balkan

    *Forna socialiststat (men ändå en socialiststat)
    *Korruption
    *Mygleri
    *Mörkläggning (Tito lade locket på,sedan kokade det över. Och vad gör Ulla och Kenneth? Svårt att hålla locket kvar?).
    *Etnisk utrensning av demokratiska företrädare(Varför nästan alltid 11-2 i KS?Socialiststat?)
    *Brutalitet mot svaga minoritetsgrupper i samhället( tex barn,äldre)
    *Maktelit (stor politisk avgränsning till folket).
    *Vägrar se skadegörelse och hot mot utsatta grupper, tex affärsidkare.

    Det är väldigt tur att inte tingsrätten ligger i Färgelanda. Det ska vi vara evigt tacksamma för.

    SvaraRadera
  16. Tycker att Färgelanda är slut som egen kommun. Det finns inte tillräckligt med kompetens inom kommunens gränser. Nej, låt Uddevalla ta över kommunen. Vi behöver inget kommunhus här, för det är ju ett dårhus. Några kompetenta personer kanske kommunen isåfall kan producera till kommunhuset i Uddevalla. Dags att tänka om!

    SvaraRadera
  17. 13.46 håller med dig. Vi behöver inte vara en egen kommun som det ser ut nu. Idioti, mörkläggning och inkompetens har jag fått nog av. Skäms säger jag!

    SvaraRadera
  18. Ska inte kd värna om människan? Och så gör dom så här mot en liten pojke. Har röstat på kd hela mitt liv men på kommunnivå så blir det aldrig med kd. Trodde mer om er men jag blev grunlurad. Ni står inte för någon human människosyn. På riksdagsnivå blir det dock kd men i kommunvalet blankt eller moderaterna. Har inte bestämt mig än. Så 2 givna röster har ni nu förlorat för all framtid!

    SvaraRadera
  19. Tycker att Socialdemokraterna attackeras av ( troligtvis) borgerliga väljare. Tycker att tonen bör dämpas något.Men jag måste tyvärr erkänna att jag som trogen S-väljare känner besvikelse.Känner inte igen mig i detta som S visar upp i kommunen.Sedan så skrev någon om att Kd inte var något humant parti.Vill bara påminna om abortfrågan och homofobin i detta parti.Frågan vi alla kanske bör ställa oss nu i denna svåra tid i vår kommun är följande-vilket parti är humant?

    SvaraRadera
  20. Jag attackeras sossarna och jag är socialdemokrat på riksdagsnivå. Känner absolut inte igen mig i mina värderingar i Färgelanda kommun så jag har kommenterat via ett par kommentarer socialdemokraternas agerande. Jag är inte borglig och kommer inte bli men så länge Ulla och gänget sitter där så kommer jag rösta blankt. Tycker deras agerande är fruktansvärt och strider mot alla mina ideologiska principer. Man sparker inte på människor som redan ligger ner men det gör dom och dom sparkar hårt också och det tycker jag är fruktansvärt och helt oacceptabelt i min värld. Det finns dock hopp i och med att i Uddevalla så var politikerna eniga om att betala ut skadestånd och dessutom agera på ett konstruktivt sätt för att försöka förhindra att det händer igen. Så med andra ord så måste det vara fel på politikerna här upp i Färgelanda. Om socialdemokraterna (om de överhuvudtaget har rätt att kalla sig det) nu får kraftig kritik så är det med all rätta.

    SvaraRadera
  21. Peter Johansson (peter.johansson@kristdemokraterna.se)30 september 2009 kl. 23:20

    14:50 skriver:"Ska inte kd värna om människan? Och så gör dom så här mot en liten pojke."

    När jag fick reda på att Färgelanda kommun skulle fortsätta att driva detta mobbningsärende trodde jag inte det var sant.
    Skall vår kommun fortsätta att sparka på någon som ligger ner? Hur mycket pengar skall vi lägga på advokater i stället för att lägga resurser på att motverka mobbning?

    Tyvärr har inte frågan om kommunen skall fortsätta att driva detta ärende lyfts upp på något möte i KD. Det här är verkligen inget som jag som Kristdemokrat står bakom.

    Jag funderade på vem som har bestämt det här?
    Är den Jan E igen? Ringde KD´s gruppledare Irén och fick reda på att KSAU beslutat om detta i förra veckan!!! KD var med på detta möte eftersom Kenneth i FP hade förhinder.
    Jag frågade henne om hon hade reserverat sig mot detta beslut. Nej, Irén röstade med S i den här frågan...

    Om det här är KD´s politik kommer jag också att rösta blankt eller med Moderaterna i nästa val.

    SvaraRadera