måndag 28 september 2009

Ny Skandal!

Valbohems VD Bengt Sundholm stoppas från att förhandla med företagen i Björnhuset.

Bloggen erfar att den politiska korruptionen i kommunen tagit ett nytt kliv och nu spritt sig till Valbohem, där (fp) och (s) tog upp ett extraärende vid styrelsemötet som hölls efter förra veckans ks-möte och med siffrorna 4-3 röstade för att förhindra Sundholms medverkan i de beslutade omförhandlingarna med företagen i Björnhuset.

Det är så här de krafter arbetar, som säger sig vilja ”samarbeta” med övriga partier. Det gör de genom att sabotera demokratiskt fattade beslut.

Vad är det de politiska myglarna i (fp) och (s) är rädda för, kan man fråga sig? Är det möjligen rädsla för att det genom Sundholms medverkan skall komma fram uppgifter, som visar att kommunchefen Jan Erikssons misskött sitt arbete på ett sådant sätt att han får gå på stående fot?

Man fylls onekligen av avsky mot dessa myglande partier och mot de personer som medverkar i den osmakliga hanteringen. Vi återkommer senare med namnen, och förhoppningsvis också med foton, på de ”demokratiska företrädare” i Valbohem, som myglade bort Sundholm från hyresförhandlingarna.

Bloggredaktionen

28 kommentarer:

  1. Här har vi ett exempel på Betongsocialism.

    Mörkläggning var ordet.

    SvaraRadera
  2. De är inte bara rädda för att Jan E skall avslöjas som inkompetent..... de är nog än mer rädda om i vilke dager de själva skall framstå. Dessa två faktorer går ju visserligen hand i hand, UllaKenneth har ju tydligare än andra sagt sig vara nöjda med Jan och att de har fullt förtroende för honom.
    I Bohusläningen sa ju Ulla att det var upp till henne som politiker att ta reda på fakta, men när nu hennes kollegor försöker göra det så gör hon allt hon kan för att förhindra det, underligt...
    Jag kan inte begripa att UllaKenneth inte begriper att sanningen kommer att komma ikapp dem... helt obegripligt!
    Vad skall de säga när budgeten skall tröskas igenom och de obekväma frågorna kring Björnhuset dyker upp... när folk börjar fråga efter de nya anställningstillfällena etc? Sluta leka struts! Tag ansvar!

    SvaraRadera
  3. Vad är det för beslut som tagits av Valbohems styrelse egentligen?

    SvaraRadera
  4. Zaid,Rune,Håkan,Ulla etc..... Går allt enligt plan?

    En liten malör i ks sist, men det rättar ni till, eller?

    SvaraRadera
  5. När man inte trodde det kunde bli värre... fy fan säger jag bara vilket svineri

    SvaraRadera
  6. Nu är jag jävligt trött på all det här!
    Jag hoppas C,KD och M anmäler de här korrupta partierna som sossar,kommunister och myglarliberalister tillhör. Hyresavtalen är ju ett skämt! När allt det här faller! FÖR DET HAR JU DET BÖRJAT GÖRA ! Då ska det bli jäkligt gött och möta dessa falskpolitiker i det offentliga rummet. Hoppas folkets dom blir "hård", valet 2010.

    SvaraRadera
  7. Jag trodde Zaid hade slutat . tänk så fel man kan ha.

    SvaraRadera
  8. Sicket mygel. Att dom inte skäms.

    SvaraRadera
  9. Goa gubbar (och kärringar) NOT!!

    SvaraRadera
  10. Vad har sossarna och fp att dölja i och med att de så ivrigt försöker motverka att det sker en granskning överhuvudtaget?

    SvaraRadera
  11. Vilken jävla myglarkommun!

    SvaraRadera
  12. Här sänker sej FP och S toatalt...hmm..undrar vad som sker härnäst?

    SvaraRadera
  13. Fortsätter det så här så är man ju rädd för att det skapas ett LONDON-DERRY.

    SvaraRadera
  14. UllaKenneth har gjort allt för att komma till makten i Färgelanda. Mobbat andra ledare, förtalat, döljer sanning. Nu när UllaKenneth har chansen att bli kommunalråd, som de i lönndom verkat för, ja då vill de inte!!! Istället försöker de styra bakom kulisserna. FP, FP, S, S, ja e så less,så less, ni bara säger NEJ, NEJ. Till er vi säger HÄJ, HÄJ.

    SvaraRadera
  15. Hur ska man tolka Bohusläningens intervju med Kent Carlsson, ordförande i Valbohems stryelse? Får Sundholm biträda eller inte? Nu gäller det för KS att handla snabbt och inte sitta och vänta. Nästa KS är ju nästa onsdag och då är styrkeförhållandena annorlunda. Kommunen behöver Sundholms hjälp, för det är ju tydligt att Jan E inte klarade av det!

    Jag kan bara inte begripa hur S,FP och V kan fortsätta ha tilltro till en kommunchef som är så svag, men ändå styr dem med järnhand.

    SvaraRadera
  16. Det är helt otroligt! Finns det ingen moral kvar överhuvudtaget? Hur kan de sitta på sina stolar och endast tänka på sina egna intressen? Inte lyssnar de på oss vanliga människor heller. "Man blir mörkrädd". Vad är de mer kapabla till? Jag får en obehaglig känsla av att de sitter totalt empatilösa människor och styr de här partierna. En nära vän ti mejll var på ett ks:möte för några veckor sedan berättade för mej om när neddragningarna i kommunen skulle presenteras så fick sektor efter sektor redogöra för sina respektive verksamheter. När det var sektor/omsorgs tur så tog omsorgschefen upp problemet med skadegörelsen i centrum. De äldre hade svårt för att sova av allt oljud. Hon sa att butiksägarna också påpekat problemen i centrum. Två kvinnor från S börjar då genast att förringa omständigheterna i centrum, precis som om omsorgschefen överdrev centrumproblematiken. Min vän uttryckte sej så här:-Jag trodde inte det var sant!Nu förstår jag att skadegörelse och mobbning inte tas på allvar.

    SvaraRadera
  17. Hur ska man tolka Kent Carlsson s, ordförande i Valbohem AB?

    Ks kan förstås inte fatta beslut för det fristående aktiebolaget Valbohem. Och Valbohem kan knappast rakt av besluta att Sundholms arbetstid som vd reduceras kraftigt under förhandlingstiden.
    Det verkar helt normalt att ha lite längre tid för rådrum för Valbohems styrelse.
    Måste Valbohem täcka upp med vikarie för Sundholm? Hur ska Valbohem ersättas när Sundholm konsultar för kommunen? Den sortens frågor måste förhandlas. En överrock till kommunchefen är inte gratis. Kanske är det lämpligare med en helt och hållet oberoende förhandlare, utan bindningar till saken, kommunchefen och politikerna?
    Att det sedan blir sedvanligt mygel under täcket är en annan historia.

    SvaraRadera
  18. Var det inte tal om att man kunde använda öronproppar? Jo visst kan man det om omgivningarna är störande - trafik, en snarkande partner - men att jämställa det med busliv! Ingen empati alls.

    Jag förstår inte hur de tänker överhuvudtaget. Eller tänker de? Jag tvivlar.

    SvaraRadera
  19. 08.09 Socialdemokrater har hög tilltro till Jan Erikssons inkompetens. Han är handplockad av Zaid. Ulla säger att Jan Eriksson utför sitt uppdrag med Björnhuset väl, vidare säger hon att hon själv är informerad, det finns tydligen någon slags heta linjen mellan Jan Eriksson och socialdemokraterna. Så du kan inte förvänta dig något misstroendeförklaring från deras sida
    Mörkläggning, mobbat andra ledare, förtal, dölja sanningen, förringa omständigheter, finns ingen moral längre, betongsocialism. Detta är vad jag plockar från några kommentarer på denna sida. Allt gällande för socialdemokraterna i Färgelanda. Hårda ord med sanningsinnehåll.

    SvaraRadera
  20. 10:04 En omöjlig uppgift för personal att få en dement att inte plocka ut öronproppar. Detta medför stor påfrestning på personalen, med oroliga inneboende.

    SvaraRadera
  21. 10:40 Missförstå mig inte. Jag försvarar på intet sätt "damernas" förminskande av problemet med buslivet i centrum. Jag håller fullständigt med att det är oacceptabelt.

    I dagarna pratar de om att lägga ner polisstationer för att få ut fler poliser i samhället. Det var inte det buslivet här förr när vi hade en polisstation med poliser som kände folket och som var kända av folket. Detta kan inte ersättas av bilar som rullar igenom Färgelanda lite då och då.

    Detta hör väl inte till ämnet, men är angeläget ändå.

    SvaraRadera
  22. Två saker verkar iaf Färgelanda kommun ha gott om.
    Pengar och idioter!

    SvaraRadera
  23. 10:40 Jag tror Pressbyrån hade ett vakande öga också, om vi håller oss till centrum som ämne.

    SvaraRadera
  24. Ja nu är centrum tomt. Det bor folk runt om, men de måste ha ett jobbigt liv med allt bus som förekommer där. Jag går runt ibland och önskar att många fler skulle göra det.

    Reclaim Färgelanda - i centrum från busarna och i kommunhuset från marionetterna.

    SvaraRadera
  25. Det är fruktansvärt tråkigt att Pressbyrån är borta. Det kändes som hjärtat i centrum. Kan inte Bosse och Elisabet skaffa en sådan där torgvagn? Det vore trevligt.

    SvaraRadera
  26. Färgelanda kommun behöver en riktig ekonom med högskolekompetens samt en jurist på halvtid( Bohusläningen har tidigare tagit upp bristande juridisk kunskap),vill dock ej ha Eric Hietala.

    SvaraRadera
  27. Undrar vad Sundholm själv tycker????

    SvaraRadera