fredag 25 september 2009

Välkommen till framtidskommunen Färgelanda?

I Färgelanda väljer en inkompetent och ansvarslös kommunchef att spendera mer än 500 000 kr, för att komma undan ett skadestånd om ca 135 000 kr till en mobbad elev. Kommunchefen Jan Erikssons genomtänkta taktik för att komma undan skadeståndet, är att förneka den mobbning som han redan erkänt och bett om ursäkt för offentligt. Hål i huvet? Javisst haverist.

I Uddevalla väljer man en annan väg. Där tar man sitt mänskliga och moraliska ansvar för det lidande en elev utsatts för, efter att blivit mobbad, och betalar ut skadeståndet om 207 000 kronor utan prut. Skolchefen Sarah Isberg säger: ”bättre att lägga resurserna på att se till att detta inte kan upprepas”. Så underbart välgörande att höra sådana ord. Vi har gjort fel. Vi tar vårt ansvar och betalar därför skadeståndet. Sedan lägger vi vårt krut på att förhindra att det upprepas. Om vi ändå hade fått höra dessa ord i Färgelanda.

Isbergs uttalande visar att det trots allt finns hopp även för en kommun som Färgelanda, som körts i botten både moraliskt och ekonomiskt. Går det att rekrytera Isberg och andra, som delar Isbergs ansvarsfulla människosyn, till Färgelanda? Säkerligen. Men då krävs ett förnyat politiskt ledarskap och byte på centrala positioner i kommunledningen.

Bloggredaktionen

17 kommentarer:

  1. Att bräna pengar på en advokat är lätt. Dom slingrar sig så länge de kan.

    Den äldre advokatens fru blev kär i den unge nyanställde advokaten. Passionen höll i sig några månader och efter en tid upptäckte de att frun var gravid. Den unge advokaten fann för gott att genast söka ett nytt arbete och försvinna från trakten.
    Den äkta mannen skrev till sin frus älskare:
    Som du vet, käre bror, enligt vattenrättslagen ska den som olovligen fiskar på andras vatten förlora redskap och få böter.
    Den unge advokaten skrev tillbaka:
    Ärendet hör mer till jordbrukslagen, "den som sår någon annans fält förlorar säden och fältets ägare får bärga skörden".

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Reagerade också på Uddevallas fina inställning. Vi har gjort fel och vi kommer lägga pengarna på att rätta till felen. Det finns hopp med andra ord. Vad gör Färgelanda? Jo, de lägger ut på sin hemsida hur bra de är på mobbningsarbete (flera nya anmälningar kommer in) De har en skolchef, Henrik Lindh, som säger att det är sååå jobbigt för att föräldrar "hotar" med att anmäla. Fy, vilken toltal skam Henrik L är för Färgelanda!!! Tänk att ha haft en skolchef som i Uddevalla.Det kommer göra att de kommer komma mycket mer till rätta med problemen än Färgelanda. De erkänner ju att de har gjort fel. I Färgelanda fortsätter kommunen att trakassera den mobbade. SKÄMS på er!

    SvaraRadera
  3. Vad tror dom att dom ska uppnå med att ta det till rätten? Bara mer "bad will" och lidande. Färgelanda framstår som en idiotkommun!

    SvaraRadera
  4. Man förstår att Jan Eriksson inte kunde få jobb i Uddevalla. Där verkar man kräva en viss kompetens av sina tjänstemän.
    I Färgelanda däremot har man under ledning av Said prioriterat okunskap, låg moral och avsaknad av etik.
    Förstår att Jan blundar för misstroedeförklaringen från det fullt eniga KS. Lär inte vara så många förutom Kennet, Ulla och R Ingmar som vill åtnjuta hans tjänster. Deras främsta skäl till detta är förstås att dölja sin egen inkompetens och sin cyniska inställning till kommuninvånarna.

    SvaraRadera
  5. Detta är Jan Erikssons vendetta. Tror inte Jan Eriksson får med sig C och Kd en gång till.
    Förefaller naturlig att dessa två (C,KD) följer Moderaterna. Vi har idag ett helt nytt politiskt läge.

    SvaraRadera
  6. Ja vad ska man säga!!! Inte kan man vara stolt att bo i denna kommun. Men med förnuft och kurage finns det även sol över denna kommun.

    SvaraRadera
  7. Med Jan Ericsson blommar socialdemokraterna i Färgelanda ut i full blom. Tittar vi tillbaka minst en 10års period och gärna lite till, så ser vi vilka som har styrt i detta toppstyrda parti.

    SvaraRadera
  8. Undra om det är en sådan genomtänkt taktik av Jan Eriksson. Dom kommer få betala summan om inte mer. Hoppas dock att samma trio som sansade sig när det kom till Björnhuset även sansar sig när det kommer till mobbningsärendena!

    SvaraRadera
  9. Per Bäckström som försvann med detta mobbningsfall, fick om jag minns rätt cirka 1,2milj uppdelat på två utbetalningar över två år, trots att han bara var tillsvidare anställd.
    Här överklagade inte Jan Eriksson. Samma Jan Eriksson betalar ut 400000kr för en konsult, som genomlyser problemen och påvisar brister i handläggande av mobbningsfallet, som är av så allvarlig art att konsultföretaget rekommenderar Färgelanda Kommun att be den drabbade eleven och dennes föräldrar om ursäkt. Här ifrågasätter inte Jan Eriksson kostnaden. Samma Jan Eriksson framför i TV och Radio denna ursäkt. Samma Jan Eriksson driver nu detta till ett Rikskänt fall med hjälp av en advokat med att förneka att ingen mobbning har förekommit. I samma stund vill denne Jan Eriksson ge eleven 50000kr. Varför?

    Jan Eriksson har hamnat i en komplex situation där utgången är given.

    Jag uppmanar politiker i C, M och Kd.
    1. Undanröj detta mobbningsärende till historien.
    2. Rannsaka er själva, när det gäller ert förtroende till Jan Eriksson.
    3. Degradera Jan Eriksson under uppsägningstiden till ett rum i källaren, där han slutredovisar Landsbygdsprojektet. Där kommer vi att få se vilken nonchalant inställning han har haft till våra allmänna medel.

    Detta är och förblir en vendetta mot denna familj från Jan Eriksson.
    Jan Eriksson är i grunden en produkt från vår betongsocialism i Färgelanda där Telestugan och Björnhuset utgör slående exempel i all sin tydlighet.

    Om dessa partier C, M och Kd sköter sina kort rätt, bör de suga upp mycket av de starka strömningar som finns i Färgelanda idag. Med sunt förnuft och hjärta från deras sida bör de lyckas. Om så blir fallet, ser jag att vi slipper ett nytt parti.
    Så C,M och Kd, upp till bevis!

    SvaraRadera
  10. Vad jag saknar i Björnhusaffären:

    ·Varför undersöks inte kostnadsökningen mer av pressen?

    ·Varför slipper Torstensson undan så lätt? Han borde få chansen att i media förklara varför kostnaderna skenat iväg och samtidigt visa att han inte är ”byxad” för den uppgift han fått. Normalt folk tackar nej till att ta åt sig uppdrag man uppenbarligen inte är mogen för.

    ·Varför frågar inte pressen de inblandade matföretagen om deras syn på det hela. Anser de inte att ursprungsavtalet gäller etc?

    ·Varför görs inte en ordentlig koll av samtliga fakturerade kostnader?

    ·Jag saknar även uttalanden från utvecklingsstrategen Jan Stalfors…. Vart har han tagit vägen?

    ·Om nu denna Björnhusaffär är så väldigt bra för kommunen, varför kallar då inte Jan E och UllaKenneth till en presskonferens och redogör för detta så att vi infantila kan begripa vad som är bra?

    ·Varför suddar inte Jan E ut frågetecknen kring om bygget skulle ha upphandlats genom att helt enkelt fråga konkurrensverket?

    ·I press och media har jag ett otal gånger de senaste veckorna fått höra att Arena Vänersborg kostar varje invånare 6000 SEK. Vår ”arena” kostar varje invånare
    12 000 SEK varför hörs inget om det?

    Ja, listan kan göras längre... fyll gärna på!

    SvaraRadera
  11. V, S och fp= garanterat mobbargäng!
    c, kd = mobbargäng?

    SvaraRadera
  12. Vendetta? På vad sätt?

    SvaraRadera
  13. till DNV 14:10 Om du inte har ett lyckopiller till hjälp att fylla tomheten, kan du titta på det centrala problemet, nämligen staben av tjänstemän i kommunhuset.
    Dessa av oss betalda drängar.
    Tar sig rätten att vilseleda oss
    Tar sig rätten att inte följa lagar.
    Tar sig rätten att sätta oss i fel ekonomiskt läge.
    Tar sig rätten att inte vårda vårt varumärke, Färgelanda.

    SvaraRadera
  14. Nu får de fanimej avsluta detta! Det börjar bli pinsamt.

    SvaraRadera
  15. Pinsamt är rätt ord. Mycket pinsamt! Håller med 23.22 att nu får de fanimej avsluta detta.

    SvaraRadera
  16. Svar till 26sep 21:15

    Du frågar om vendetta och på vilket vis.

    För den som har följt denna blogg sedan starten, framgår det med stor tydlighet att detta är en traditionell vendetta i betongsocialismens Färgelanda.

    Det handlar inte om pengar!!

    SvaraRadera
  17. Nu när Jan Ericsson har gjort rent hus med Färgelanda, åter står bara att vi blir helt utplånade på kartan som självständig kommun.
    Om Uddevalla vill ha oss, händer två bra saker, vi för Sarah Isberg samtidigt som vi blir av med Jan Ericsson. HÄPP!!

    SvaraRadera