torsdag 1 oktober 2009

Ang kommunens mobbningspolitik - Protesterna sprider sig

Peter Johansson (kd) protesterar mot kommunens människosyn

Protesterna mot kommunens omänskliga hantering i det uppmärksammade mobbningsfallet i synnerhet och vidriga människosyn i allmänhet sprider sig bland allmänheten. Även politiker utanför Moderaterna börjar nu få upp ögonen för att någonting är grundläggande fel i kommunen. Nederst i detta inlägg publiceras en kommentar från Peter Johansson (kd), som var ledamot i ksau så sent som förra mandatperioden. Bloggen vet att det finns många politiker i övriga partier som delar Peter Johanssons människosyn och vi hoppas att dessa krafter vågar göra sina röster hörda, så att en förändring kan komma till stånd.

När det som i fallet Färgelanda har utbildats en kultur att leda genom att förtiga problem, lögner och skrämseltaktik mot den egna personalen och andra, är det omöjligt att komma tillrätta med mobbningen i Färgelandas skolor, eller kommunens problem i övrigt. Medarbetare som påtalar problemen uppfattas närmast som illojala och risker att få problem i sina arbeten, i värsta fall sparken.

Chefer som Jan Eriksson och Henrik Lindh sätter naturligtvis nivån för hur medarbetarna i organisationen skall arbeta. De är dessutom ytterst ansvariga för hur arbetet mot mobbning organiseras, utförs och följs upp. Både Jan Eriksson och Henrik Lindh saknar såväl tidigare erfarenhet som utbildning för sina nuvarande tjänster. Eriksson har inte ens någon tidigare erfarenhet från kommunalt arbete. Båda myglades in som toppchefer av Socialdemokratin i Färgelanda, som står för en riktigt vidrig människosyn och djupt rotad mygelmentalitet.

Politikerna är ansvariga för att vår kommun anställer chefer med en anständig och demokratisk människosyn, som är tillräckligt kompetenta för att kunna hantera dessa frågor. Politikerna är även till syvende och sist ansvariga för att byta ut de tjänstemän som saknar dessa grundläggande egenskaper. Annars tillåter politikerna att våra barn far illa och blir därmed medskyldiga till de mänskliga brott i form av kränkningar m m, som våra barn nu utsätts för i kommunens regi.


"Peter Johansson (peter.johansson@kristdemokraterna.se) sa...

14:50 skriver:"Ska inte kd värna om människan? Och så gör dom så här mot en liten pojke."

När jag fick reda på att Färgelanda kommun skulle fortsätta att driva detta mobbningsärende trodde jag inte det var sant.
Skall vår kommun fortsätta att sparka på någon som ligger ner? Hur mycket pengar skall vi lägga på advokater i stället för att lägga resurser på att motverka mobbning?

Tyvärr har inte frågan om kommunen skall fortsätta att driva detta ärende lyfts upp på något möte i KD. Det här är verkligen inget som jag som Kristdemokrat står bakom.

Jag funderade på vem som har bestämt det här?
Är den Jan E igen? Ringde KD´s gruppledare Irén och fick reda på att KSAU beslutat om detta i förra veckan!!! KD var med på detta möte eftersom Kenneth i FP hade förhinder.
Jag frågade henne om hon hade reserverat sig mot detta beslut. Nej, Irén röstade med S i den här frågan...

Om det här är KD´s politik kommer jag också att rösta blankt eller med Moderaterna i nästa val.

den 30 september 2009 23:20"


Bloggredaktionen


11 kommentarer:

  1. All heder åt dig Peter!
    Dina kollegor i politiken häpnar säkert över ditt uttalande. I deras ögon betraktar dom detta som politiskt självmord. För oss bespottade lever du i allra högsta grad. Att stå upp för sitt samvete och ta konsekvensen av detta är CIVILKURAGE. Välkommen till Färgelandas baksida, vi blir starkare med dig. Dörren är alltid öppen för folk med CIVILKURAGE.

    SvaraRadera
  2. Mycket bra gjort, Peter!

    Det gläder mig. Jagkunde inte begripa hur KD kunde rösta för att gå till domstol. Det strider mot allt vad partiet säger sig stå för.
    .......................

    Det är inte bara Peter som följer sin vetskap om vad som är rätt och fel. I frågan om avtalen kan man läsa på Bohusläningens hemsida en kommentar till artikeln om avtalen. Den var införd igår (30/9). Där uttalar sig en lätt identifierbar socialdemokrat om avtalen, och säger att de är helt tokiga. (Han använder inte det uttrycket, men han tar avstånd från dem) Man behöver inte ha prenumeration för att läsa det.

    Bra att fler politiker inte är som får, utan tänker fritt.

    SvaraRadera
  3. Peter är ett STORT föredöme!

    SvaraRadera
  4. Tack Peter! Det värmer.

    SvaraRadera
  5. Källa:
    http://svt.se/2.62967/1.1710525/var_sjatte_elev_mobbad_av_larare

    Så många som var sjätte elev i Sverige känner sig mobbad av sina lärare. Det står i en ny stor undersökning som tidningen Kamratposten har gjort. I den har drygt 11 000 elever fått svara på frågor om hur de har det i skolan.

    Mer om detta i Lilla Aktuellt i kväll kl. 19.15 i Bobster, SVTB

    SvaraRadera
  6. Irene borde bytas ut i Kd-då hon drivs av eget intresse och privata angelägenheter.
    Hon följer inte och delar ej Kd-s människosyn.Jag hoppas att Peter tar över Kd och i valet 2010 starkt fokuserar partiet mot olagligheter och ohumanitet i vår kommun.Vill också skänka en ros till Rune Olsson och Hugo Hultgren i M för visat civilkurage.Trodde verkligen på C och Kd efter deras ställningstagande angående hyresavtalen.Kanske de endast agerade med rädsla om att besluta sig för något som kunde drabba dem själva. Mobbningsärendet drabbar ju bara pojken och hans familj så här vågar de göra hur som helst. Alltså, de styrs inte av moral utan av personliga och egoistiska behov.Bloggen får nog ta bort DEMOKRATINS HJÄLTAR som krönt vissa av politikerna i C och Kd.Peter däremot borde få bli krönt som demokratins hjälte.

    SvaraRadera
  7. Ett stort tack till Peter som vågar att stå upp för våran pojke. Han går nu i femman och ska i och med tingrätten upp och vittna. Han vet om detta och mår återigen mycket dåligt över att han måste sitta och berätta om vad han utsatts för inför främmande människor. Som de som är insatta i mobbningsproblematiken så vet ni att det alltid följer med en skam över att man blivit utsatt. Nu väljer alltså Färgelanda kommun att utsatta våran son för detta igen. Så mycket feghet och lögner som har florerat i och med detta trodde jag inte existerade. Framför allt en enorm feghet att inte våga stå upp för barnen. De flesta vill stå upp för barnen så att det är ett organisationsfel är det inget tvivel om. Och med uttalande som att föräldrar hotar med att anmäla säger väl allt. Det finns väl ingen förälder i världen som anmäler mobbning om det inte är ett problem och att det problemet påverkar barnet och hela familjen. Vi anmälde för att få slut på mobbningen. Skolverket tilldömde skadestånd -inte vi! Så att det finns personer som Peter värmer. Vi (föräldrar) var med på ks mötet och det var bara moderaterna som reserverade sig inte någon annan! Jag kan säga att med den här strutsmetaliteten så blir jag mörkrädd när jag tänker på att det är denna skolmiljö som våra barn ska vistas i varje dag. Det är deras arbetsplats. Jag vet att det finns mycket duktiga och bra personal ute i skolorna så ge dom utrymme, resurser och tid att utöva sitt arbete så kommer även barnen att må bättre. Och se till att vi skaffar en politisk ledning som ser individen i kommunen som de är folkvalda att representera. Så tack Peter från hela familjen. Vi behöver fler som du!

    SvaraRadera
  8. Är skamligt, hur i hela friden kan de som styr tro att någon med barn skulle vilja flytta hit aktivt?

    Har halvvuxna barn som är på gång att flytta här ifrån och deras åsikt är att dom aldrig i livet vill utsätta sina barn för den skolan dom själv gått i.

    Ytterst märkligt dessa beslut. Hur tänker dom?

    Etik och moral finns inte och vilka signaler skickas till våra barn?

    SvaraRadera
  9. Var är Centerpartisterna???
    Anser ni aktiva Centerpartister att detta är något att driva?

    Tycker ni Socialdemokraternas våldtäktsmål som Ulla Börjesson fört fram som referenspunkt är etiskt? Groteskt, tarvligt och cyniskt är vad det är.
    Ställer ni er bakom Socialdemokraterna här?
    Undrar inte ni över hur en advokat får rätt att uttala sig? Självklart har advokaten haft överläggningar med sin klient, och dessa har bestämt att driva tesen "ingen mobbning har förekommit". Vems röst var klientens? Socialdemokraternas Jan Erikssons kanske?

    Ser ni någon ekonomi med att driva detta vidare?
    Agera kraftfullt för ett avslut innan Tingsrätten. Bygg en plattform för detta med hjälp av M och Kd. Fp bör hänga på.

    SvaraRadera
  10. Bra gjort Peter!
    Nu fick du många + i kanten.

    SvaraRadera
  11. Varför inte göra en namninsammling för att visa politikerna att detta inte är acceptabelt . Jag är helt övertygad att de flesta tycker att detta är fruktansvärt. Lägg ut listor på alla offentliga ställen i Komunen.

    SvaraRadera