söndag 15 november 2009

Är det ok att ljuga och vilseleda?

Socialdemokraterna i Stockholm tycker inte det är ok och påstår att de blivit vilseledda av näringsminister Maud Olofsson (c) i Vattenfalls-skandalen och vill få bort henne.

Ulla Börjesson (s), ledare för den korrumperade filialen i Färgelanda, hyser dock inga sådana betänkligheter beträffande kommunchefen Jan Eriksson - möjligen för att de är lika goda kålsupare båda två.

Lilla Färgelanda har tyvärr drabbats av en förödande kombination av korrumperade politiker, som går hand i hand med korrumperade tjänstemän. Visst är det svårt att spräcka detta oegentliga "teamwork", men inte omöjligt. I de fall brott kan styrkas vågar förhoppningsvis åklagare lagföra de personer, som begår brott i kommunens namn. Kommuninvånarna har dessutom själva chansen att rösta bort de korrumperade politikerna i valet nästa år.

Bloggredaktionen


18 kommentarer:

  1. Ja, det är verkligen skilda världar, Färgelanda och Sverige i stort.
    Bedrövligt att se allt mygel och omänskligt agerande i mobbningsfall mm.

    SvaraRadera
  2. Valår 2010, nå C och KD?

    Mobbningsärendet tynger er!

    Hur blir det, skall ni ha huvudet i sanden länge till?

    SvaraRadera
  3. Hur har det varit möjligt, att en person kan driva mobbningsfallet i en annan riktning än politikernas uttalade inställning?

    Moderater har visat ett tydligt ställningstagande genom att kräva utbetalning av skadeståndet.
    Centerpartiet har i kf sagt att ursäkten för mobbningen står fast. Det samma säger Socialdemokraterna.

    Om vi nu lägger ihop den politiska kraften, då ser vi att vi har en demokratisk övervikt för en hållning till BEO att mobbning har förekommit.

    Om vi tittar på kommuns svar till BEO, där säger Färgelanda Kommun att ingen mobbning har förekommit.

    Hur är detta möjligt? Varför blev det så?

    Jag vet inte om jag har ett svar, men en tanke har jag om det hela. Jag vet inte om det håller, tänk efter du och tyck till.

    Man bör tänka på att mobbningsfallet sammanfaller under samma tidsperiod som Björnhuset.

    Min tanke är FÖRTÄCKT AGGRESSIVITET.

    Förtäckt aggressivitet kan växa fram av en kall konflikt. Om det är klart att beteendet har med en enstaka individ att göra kan orsakerna antingen ligga i personlighetsstrukturen eller i någon ouppklarad händelse. Det kan också handla om en att personen anser sig ha blivit utsatt för någon slags kränkning och betalar igen.
    I enstaka fall är förtäckt aggressivitet en överlagd strategi som syftar till att göra tillvaron så odräglig för en annan person att den väljer att ge upp.

    Här offrar personen barnet, för att nå målet.

    SvaraRadera
  4. 23.26 Det är också min fulla övertygelse. Allt handlar om vendetta. Men fega Bohusläningen och deras värdelöse journalist Anders Nilsson blundar för allt. Hoppas ingen köper skitblaskan.

    SvaraRadera
  5. Hur känner sig såna här människor egentligen?Klarar dom av att se sig själv i spegeln på morgonen? Det undrar jag.

    SvaraRadera
  6. Deprimerande och avväpnande? All utebliven reaktion på allt det vidriga som gräsrötterna i KF samt bloggen har visat har ej tillnärmelsevis resulterat i en sund reaktion ens av de politiker som har erkänt att de har blivit grundlurade av Eriksson.De ursäktar nu sin passivitet med att det finns en polisanmälan.De är ju valda(=förtroende)för att verka för kommunens bästa.När de är passiva missbrukar de det förtroende de har fått.Resultatet är anarki samt ett tillåtande av ljugerierer som ett medel i politiken snarare än att det betraktas som ett nedbrytande virus för demokratin.Hoppas att alla som engagerar sig idiellt för att ett tillfrisknande skall ske är uthålliga och beredda att pröva alla olika kurer för att ett tillfrisknande kan ske så snart som mjligt.

    SvaraRadera
  7. Färgelanda är bäst på mat i omsorgen skriver kommunen på sin hemsida, enligt SKL:s rapport.
    Och precis som med alla andra rapporter inom skola och omsorg väljer kommunen en av 94 punkter. Många punkter i denna rapport har Färgelanda inte svarat på. Andra punkter där man har dåligt resultat avstår man att ta fram.
    Varför gör kommunen på detta vis. Trovärdigheten minskar för varje gång man försöker mörka de dåliga siffrorna och bara lyfter fram, som i detta fall, en punkt av 94.

    Vi kommuninvånare kan också ta reda på fakta själv och då gäller det att kommunen är ärlig när dom vill kommunicera med oss.

    "There are three kinds of lies: lies, damned lies and statistics."

    Mark Twain

    SvaraRadera
  8. Den här kommunen är inte kloka. Först går dom ut och ber om ursäkt för mobbning och sedan så säger dom att pojken inte blivit mobbad. Måste vara vendetta för annars vet jag inte vad! Fy för att låta en liten pojke bli en pjäs i ett brickspel för ett sådant här uruselt agerande från kommunens sida. Mobbare är dom allihopa som inte säger ifrån. Hoppas det slår tillbaka på dom rejält i valet och med skadeståndet. Fast det kommer det tveklöst att göra. Hur ska kd ha det egentligen. Vad tycker det partiet. Jag VILL veta det annars kan de inte få min röst. Peter verkar ju vara en bra politiker men hur mycket har han och säga till om? Tycker resten av partiet som Iren J? Vore tacksam för en klar linje där så jag och fler med mig får veta!

    SvaraRadera
  9. I dagens Bohuslänning står;
    "Då sätter vi in det batteri av åtgärder som vi brukar och handlar efter bästa förstånd"
    Tillåt mig le.

    SvaraRadera
  10. Vendetta = HÄMND på italienska.

    SvaraRadera
  11. Det är inte ok att vilseleda och ljuga, Nej!

    SvaraRadera
  12. S-politik ÄR att ljuga och vilseleda.

    SvaraRadera
  13. När jag kom till mitt jobb i en annan kommun härom dagen, så fick jag TT-Ela slängd i ansikitet. -Vad är det här? frågade en man 50+. -Vaddå? sa jag.-Hur kan ni ha sådana problem med knark i Färgelanda? Jag trodde ni var en lugn bondekommun! -Jag vet inte vad du pratar om? sa jag.- jag tycker det är mycket,mycket dålig publicitet för er kommun!sa mannen. Det visade sig att det var en artikel om ett företag som hade ett pilotuppdrag i Färgelanda. Företaget hade en specialinriktning, nämligen knarksök med "hund" i skolmiljö. Färgelanda var startskottet för verksamheten, och den som ni på bloggen kallar för den "beklagansvärde" var kommunens talesman.

    Vad är det för kommun man bor i? Mobbning, skadegörelse, våld bland unga, knark i skolan, boffning på samhället och hög korruption.
    Jag säger att allt bottnar i låg moral och dåligt ledarskap.

    Tack och hej!

    SvaraRadera
  14. Får se om vi får lögner och blir vilseledda i morgon kväll på fullmäktigemötet. Intressant vore att ställa frågor man kan svaren på och höra efter om de blir sanningsenligt besvarade. Men, kanske det är elakt.

    SvaraRadera
  15. Hoppas bloggen är på plats och spelar in kf mötet imorgon. Tycker det är jättebra att få lyssna på svaren i lugn och ro hemma. I och med att det förekommer så mycket svammel så kan man verkligen höra om de svarar på frågorna och som någon skrev ovan: Ställs det frågor som någon redan vet svaren på så är det lätt att bevisa lögnen eller den totala okunskapen sedan. Så hoppas verkligen att ni spelar in. Det behövs!

    SvaraRadera
  16. Knarkhundprojektet är ju total idioti. Om jag fattat rätt skulle Färgelanda bli PILOTKOMMUN I SVERIGE! Först i Sverige med knarkhundar i skolan! Det var ytterst svårt att följa vik kommunalrådets resonemang så jag förstår inte. Färgelanda har ju inget påtagligt knarkproblem och faran för de unga. 17 brott jan-oktober i år, 12 i fjol, under 2007 14 brott. Statostolem är lmaååast något användbart mått när det rör sig om så små tal och dessutom är ju antalet brott helt avhängigt hur aktiv polisen är så vid låg polisbemanning upptäcks få brott. Vad motiverar en knarkhundsinsats? Låg polisbemanning?

    Varumärket Färgelanda får sig en ny knäck, det är det enda som händer! Hur kommer det sig att frågan öht blivit aktuell? Är någon kusin eller annan bekant till beslutsfattarna i Färgelanda knarkhundsentreprenör?

    SvaraRadera
  17. 14.46

    Jag tror inte att det finns någon koppling via släkt till hundförarbolaget. Det verkar vara ett mycket seriöst bolag. Möjligtvis har hundföraren tidigare haft någon hund som tyvärr har dött av ålder!? Det gemensamma i sådana fall med företaget och Färgelanda kommun är att de har "en" hund begraven. Kommunen åandra sidan verkar ha flera.

    SvaraRadera
  18. Det är inte OK att ljuga, men det är OK att vilseleda en lögnare.

    SvaraRadera