fredag 13 november 2009

Vattenfalls VD i Färgelanda?

Lars G Josefsson + Jan Eriksson = Sant?

Lars G Josefsson, högprofilerad VD för statliga Vattenfall, har pantsatt bolaget till Tyskland och förväntas på sparken. Orsaken till att han får sparken är att han gått bakom ryggen på styrelsen och ägaren staten, genom att skriva på avtal med Tyskland som innebär att Tyskland kan ta hela bolaget i anspråk som skadestånd vid en ev olycka.

I Färgelanda kommun har kommunchefen Jan Eriksson "pantsatt" kommunen genom att träffa egna och otillåtna muntliga avtal om utbetalningar av 10-tals miljoner skattekronor till bulvanföretaget Mathuset AB. Utbetalningarna har skett i direkt strid med ramavtal och tilläggsavtal, som anger att kommunen endast får betala ut pengarna när företagen flyttar in. Det har inte heller fattats några andra politiska beslut att betala ut pengarna till företagen och politikerna har inte ens känt till att Jan Eriksson betalat ut pengarna.

Vattenfalls Josefsson hade i alla en "ursäkt", när det uppdagades att han pantsatt Vattenfall. Josefsson hävdar att han inte förstod innebörden av det avtal han skrev under med Tyska staten. Det är inte brottsligt att vara inkompetent, men du är i så fall inte lämpad att inneha en så ansvarsfull position och leda en stor organisation.

Färgelandas egen Lars G Josefsson - kommunchefen Jan Eriksson - har dock inte ens en ursäkt för sitt handlande - Eriksson har uppsåtligen skadat kommunen. Eriksson har själv skrivit på ramavtalet och har därför haft vetskap om att han inte fått betala ut några pengar innan inflyttning. Det står t o m inskrivet i ks-protokollet från oktober-09, att det inte finns några politiska beslut ang Erikssons utbetalningar till företagen. De är alltså bevisligen olagliga! Eriksson har dessutom slutit hemliga avtal med företagen ang utbetalningarna, som sedan inte diareiförts.

Hur är det då i Färgelanda? Har Eriksson fått sparken? Nej. Varför inte? Ja, det är en mycket bra fråga. Vi på Bloggen och många bland allmänheten kan inte begripa att han fortfarande sitter kvar.

Vi kan bara beklaga att det f n sitter korrupta politiker vid styret, som inte tar något ansvar för kommunen och dess invånare.
Bloggredaktionen


7 kommentarer:

  1. Nu måste C,M,KD, ta ton!

    Hur låter ni om "Break even" kalkylen?

    Varför är ni så tysta?

    Röj upp rågången mot S,FP,V, som svalde "Break even".

    Påvisa felen!

    SvaraRadera
  2. 12.24
    Ang din kommentar om brottslighet. Det är ok att beskriva brottsliga handlingar. Det är även ok att säga att brottsliga handlingar skall polisanmälas. Det är en balansgång vad som skall anses vara ok att publicera, eftersom detta är ett känsligt område. Vi ansåg att din kommentar var lite över gränsen. Försök skriva om den.

    SvaraRadera
  3. Borde väl vara en viktig valfråga det här med Eriksson. Och när det nu står klart att Eriksson betalat ut pengar olovandes (det finns tydligen ett ks-protokoll som säger detta) då är det väl också på sin plats att C, KD och M initerar frågan om hans vara eller icke vara i Kommunstyrelsen.

    SvaraRadera
  4. Janne E måste bort punkt slut! Det han ställt till med kommer att ta många år att reparera.

    SvaraRadera
  5. En väldigt viktig valfråga är, vad KD,M och C vill.

    SvaraRadera
  6. Det är bra att det vädras ut i kommunhuset.Dom har pissat in sina revir och skäller som ilskna hundar när någon närmar sej.

    SvaraRadera
  7. Kan inte C,M,och KD visa upp en gemensam linje snart, då tvingas vi själva dra ihop ett parti!
    Är det någon som vet något om tidsfaktor?

    SvaraRadera