fredag 29 januari 2010

Mer från ks 27/1 - Den beklagansvärde sålde björnskinnet

Som säkert alla hört "räddas" SAAB, men frågan är hur SAAB:s fortsatta liv kommer att gestalta sig? Mycket är fortfarande oklart och det är inte säkert att IAC i Färgelanda kommer ur den brygga, som man försattes i genom det senaste storvarslet.

En som tog ut segern i förskott var den något enfaldige populisten Kenneth Carlsson (fp). "Nyheten" om att IAC överväger att dra tillbaka varslen som en följd av SAAB-beslutet, fick den beklagansvärde att falla ut i lika animerade som förhastade glädjeyttringar under ks-mötet i onsdags. Enligt en artikel i torsdagens Bohusläningen uttryckte sig den beklagansvärde i termer som "detta är glädjens dag!".

Bloggen finner det bekymmersamt att det vikarierande kommunalrådet - kommunens ansikte utåt - inte klarar av att besinna sig. Kenneth borde naturligtvis ha avvaktat mer detaljerade och handfasta besked, istället för att blåsa upp höga förväntningar hos de IAC-anställda, som sedan kan visa sig vara luft. Man får helt enkelt inte hantera människor på det här sättet.

En indikation på att den beklagansvärde sålt skinnet innan björnen är skjuten, är VD för IAC Group Sverige Marcus Nymans uttalande: "att en högre tillverkningstakt på SAAB kan leda till att varslen helt dras tillbaka". Uttalandet tyder alltså på att det måste uppfyllas minst två villkor för att varslen skall dras tillbaka.

Bloggredaktionen

1 kommentar: