fredag 26 mars 2010

FP i Färgelanda - Ett gubbsjukt parti!

FP i Färgelanda är inte bara korrumperat utan även gubbsjukt.

Bohusläningen skriver idag om FP i Färgelanda, vars valsedel till höstens val toppas av den beklagansvärde Kenneth Carlsson och ytterligare ett antal gamla korrumperade män.

Kvinnorna sviker det gubbsjuka gänget och yngre kvinnor håller sig klokt nog undan. Den beklagansvärde säger i dagens tidning att partiet haft svårt att rekrytera, men han har ingen förklaring till varför ingen vill veta av honom.

Självinsikt och självkritik har aldrig varit "världens bästa" Carlssons starka sida. Kanske kommer valnatten den 19/9 att innebära ett ett lika nödvändigt som plötsligt uppvaknande för den beklagansvärde, som leder ett parti i skriande behov av ett såväl intellektuellt som moraliskt reningsbad.

Bloggredaktionen

6 kommentarer:

  1. Kul att bloggen ger cred till Bohusläningen!

    Dock borde Bohuslaningen i det här fallet ha gett cred till bloggen som för säkert en vecka sedan uppmärksammade gubbsjukan hos fp i Färgelanda!

    De flesta större nyheter om Färgelanda i Bohusläningen har sedan länge först publicerats på bloggen.

    SvaraRadera
  2. Tragiska trion - Kennet, Håkan och Olle

    SvaraRadera
  3. Nu måste det gå jäkligt bra för duni, lambi och andra servettillverkare för i nattens ångest baddas nog mer än en panna. Dom politiker,tjänstemän som är medansvariga till mörkningar,lögner och förtal bör bada i ångestkaskader.

    Dom som är har närhet till kyrkan i arbete, politik eller tro kan ju gå och bikta sig inför den allsmäktige själv. Kanske han förbarmar sig!

    SvaraRadera
  4. Personer med störda personligheter finns över allt i samhället. Också i arbetslivet. Och när de är chefer gör de stor skada.
    Ofta uppfattas de som charmiga - men de är farliga, enligt Lars-Olof Tunbrå som just skrivit en bok i ämnet.
    - Det handlar om psykopatiskt beteende som skapar kaos,
    säger han.
    Historierna som personerna berättat har varierat men de har haft ett gemensamt - kaos.
    - De hade varit chefer för eller underställda en person med personlighetsstörningar. Resultatet är alltid detsamma - katastrof, säger han.
    Men de kan vara oerhört svårt att upptäcka och att erkänna av omgivningen - det gäller inte minst om vederbörande är chef. Egenskaperna hos en duktig ledare sammanfaller nämligen i viss mån med beteendet hos en psykopat. Utåtriktade, charmiga och mycket handlingskraftiga. Men samtidigt saknar de det Lars-Olof Tunbrå kallar emotionell intelligens. Det innebär en oförmåga att känna skuld, inlevelse och samvete. Dessutom innebär det en oförmåga att uppfatta och förstå sina egna och andras känslor.
    - De här personerna upplever en tomhet och en rädsla för att deras brist på känslor ska avslöjas. De bär också på en rädsla för att den falska bild de byggt upp om sig själv ska avslöjas, säger Lars-Olof Tunbrå.

    Personer som utmanar, kritiserar eller som psykopaten upplever kan hota den egna positionen kan råka mycket illa ut.
    I Lars-Olof Tunbrås bok;Psykopatiska chefer - lika farliga som charmiga; berättar några personer om sina erfarenheter.

    Om det inte är möjligt att lämna arbetsplatsen omedelbart är det viktigt att dokumentera allt som händer, tala med andra ansvariga och var beredd på motstånd.
    - Men det viktigaste är att inte ta strid. Det är lönlöst.
    Ändå är det oerhört vanligt att känna skuld, konstaterar han. De flesta han varit i kontakt med som har erfarenhet av att ha varit nära en störd person har stora problem med skuldkänslor efteråt.
    - Ordspråket;Det är aldrig ens fel när två träter; sitter djupt inom oss. Vi tror att det är vårt fel, också. Men i de här fallen är det inte så. Det är bara en persons fel.

    SvaraRadera
  5. Doris Dahlin påpekar att psykopatiska chefer är relativt ovanliga, även om det naturligtvis finns en gråskala, chefer som begåvats med ett eller flera psykopatiska drag, exempelvis drivkraften att ständigt visa sig överlägsen och markera sin maktposition.

    – Somliga psykopater är även mytomaner, vilket gör dem svåra att lita på.

    SvaraRadera
  6. De fyras gäng, Ann-Marie och Jan Eriksson, Ulla och Kenneth Karlsson.

    SvaraRadera