fredag 19 mars 2010

KF - Edgardo vill höja skatten!

Vänsterpartiet i Färgelanda fyller två politiska funktioner - dels vill man ständigt höja skatten, dels röstar man alltid med sossarna. Och det känns naturligtvis tryggt för husbonden (S), att alltid kunna räkna med stöd av tjänstehjonen i (V)

I KF i onsdags framförde Edgardo "Chavez" Varas från talarstolen återigen kravet på skattehöjning. Och i år finns det faktiskt "goda" möjligheter att han blir bönhörd. Men inte för att fylla upp Edgardos tomma floskler om "satsningar på skolan" osv, utan för att fylla upp de stora hålen i Björnhuset, som Edgardo och hans olycklige medlöpare R. Ingemar Eriksson hjälper sossarna att gräva åt kommuninvånarna.

Bloggredaktionen

7 kommentarer:

  1. Dödgrävaren Vänsterpartiet!

    Nu gräver vänster vidare, allt djupare, allt djupare, i Björnhuset.

    Så är det när man befinner sig i ett träsk, där överleva(egoismen)sätts före gemensamhetens bästa. Nu gäller det tydligen att hålla huvudet över ytan då stranden inte kan nås utan att bli halshuggen.

    Man kan på goda grunder säga att vänstern inte är lyhörda. Att som Edgardo Varas(V) stoppa fingrarna i öronen under allmänhetens frågestund, är Vänsters sätt att förnedra allmänheten och visa var man står.

    Jag upprepar vad Vänstern säger, "Göteborg ligger inte långt bort".

    Frågan till Vänster bli då, är det så att ni, när ni nu har lagt gemensamhetens bästa åt sidan, tvingar oss att emigrera till Göteborg?

    Min uppmaning till Vänstern är, släng spaden, gräv inte 11milj till!

    Låt företagens obestånd blomma ut i en konkurs.

    Låt en konkursförvaltare driva företagen så en seriös medspelare möjliggörs till kommunen, där det juridiska och ekonomiska kommer upp på agendan.

    Låt oss se om förutsättningar finns för företagens överlevnad.

    Vi kommer inte ifrån en kollaps, den kommer, var så säker.

    Låt slutet komma nu!

    Vi måste förbruka vår kraft på vår dunkla framtid, inte på att befinna oss i ett bottenlöst träsk.

    SvaraRadera
  2. Det känns fruktansvärt att inte vänstern någon gång kan ta egna beslut utan alltid, alltid följer socialdemokraterna. Det är faktiskt möjligt att miljöpartiet kommer in i kommunfullmäktige nästa val. Blir det rödgrön allians i färgelanda då också kanske?

    Kanske vi får två tjänstehjon efter valet och dessutom ett blekt (sd) som inte uttalat sig alls om björnhuset,skolnedläggningar mobbning mm. Vart står(sd)i de kommunala frågorna. Eller är ni som sitter i sverigedemokraterna endast ett svar på ett missnöjesparti? Den allmänna debatten går ofta ut på att man inte skall omtala detta parti för att inte ge det uppmärksamhet. De argumenten tycker jag är helt fel. Sverige är en demokrati och i färgelanda har väljarna röstat fram 1 mandat åt(sd)på demokratiska grunder. Så var står (sd) i den politiska debatten bortsätt efter vad allmänna debatten i massmedia??

    SvaraRadera
  3. "Kommunal ekonomi och politik, volym 8, nummer 4 sid 25-372 av Björn Brorström och Sven Siverbo. Edgardo läs detta INNAN du vill höja skatten.

    Skattehöjning enda lösningen?

    Tre orsaker till ekonomisk kris:
    - förändringar i kommunens omvärld
    - Anpassning har uteblivit som följd av att det är någon annans fel
    - interna brister i styrning och ledning

    Ofta är det alla tre orsakerna blandade i olika mått.

    Hur komma tillrätta med detta?
    Byt ut ledningen så slipper man skattehöjningar.


    http://gupea.ub.gu.se/dspace/bitstream/2077/20672/1/gupea_2077_20672_1.pdf

    SvaraRadera
  4. Höjd skatt = utflyttning = sämre service = höjd skatt = mer utflyttning = ännu sämre service = ännu högre skatt = tvångsförvaltning

    hög skatt = ingen kul kommun att flytta till

    SvaraRadera
  5. Tydligen har inte Edgardo och V kontakt med sina partikamrater i Vänersborg.Hur har V i Vänersborg ställt sig i arenaaffären och Toppfrys. Frys vänstern i färgelanda så hissar jag flaggan i topp!

    SvaraRadera
  6. Man är väldigt snäll om man nöjer sig med att kalla Edgardo och Ingemar korkade:-)

    SvaraRadera
  7. Man skall va snäll mot dom som är så dumma så dom inte vet bättre :-)

    SvaraRadera